locuri munca ingineri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cele mai proaste locuri de munca ale anului

Cele mai proaste locuri de munca ale anului

Website-ul american Career Cast stabileste anual un clasament al celor mai proaste profesii.

Astfel, in fruntea clasamentului celor mai proaste locuri de munca pe anul 2014 sunt cele de taietor de lemne, jurnalist si militar. In opinia redactorilor site-ului, a taia lemne in padure, a scrie articole sau a pleca pe front sunt activitati nerecomandate in 2014, subliniaza Metro.

Pentru a clasifica cele aproape 200 de ocupatii, au fost necesare patru criterii: mediul inconjurator, veniturile, perspectivele de viitor si stresul. Fiecare a primit un scor in functie de aceste criterii.

Prin urmare, taietor de lemne este in fruntea clasamentului, aproape la egalitate cu meseria de jurnalist, care se situeaza pe locul al doilea datorita salariului mai mare (37.090 de dolari pe an fata de 24.340 de dolari). Pe pozitia a treia se situeaza profesia de militar. Si in 2013 aceste trei locuri de munca au fost considerate cele mai proaste.

Trebuie notata ca aceasta clasificare se bazeaza pe pietele de munca din SUA si Canada.

Top 15 cele mai proaste meserii practicate in 2014: taietor de lemne, jurnalist in presa scrisa, militar, sofer de taxi, jurnalist radio, bucatar-sef, steward, gunoier, pompier, gardian de inchisoare, reparator, vanzator de spatiu publicitar, DJ, ofiter de politie si fotojurnalist.

In schimb, in America de Nord sunt recomandate profesiile stiintifice. Cea de matematician a urcat in fruntea clasamentului la categoria "cele mai bune meserii pe 2014",... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 11:00

Cauti un loc de munca? Octombrie este luna angajarilor

Cauti un loc de munca? Octombrie este luna angajarilor

Incepand cu primavara acestui an, targul Angajatori de TOP s-a extins la nivel national, fiind prezent in Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Cele 3 evenimente au reunit peste 160 de angajatori, companii multinationale si angajatori locali, care au oferit peste 5.000 de oportunitati de cariera. Proiectul continua in aceasta toamna cu 4 editii: 3 evenimente fizice si o editie virtuala.

Incepand de marti, lista companiilor participante si detalii despre Angajatori de TOP sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

Toate cele 3 editii fizice Angajatori de TOP din aceasta toamna vor avea loc in luna octombrie. Toamna este o perioada in care companiile au un focus puternic pe recrutare, iar planurile de angajare sunt in crestere.

Prin intermediul celor 3 editii fizice si a unei editii virtuale, Angajatori de TOP reuneste peste 160 de companii multinationale si 110.000 de profesionisti si studenti care sunt in cautarea unui job.

Program

Angajatori de TOP BUCURESTI, 17-18 octombrie, Sala PalatuluiAngajatori de TOP IASI, 24-25 octombrie, Atriumul Palas MallAngajatori de TOP TIMISOARA, 31 octombrie - 1 noiembrie, C.R.A.F.T.Angajatori de TOP Virtual, 3-16 noiembrie, Hipo.ro
Potrivit studiului "Cei mai doriti angajatori" realizat de Brainspotting in luna iunie 2014, participarea la evenimente ce presupun interactiune directa cu potentialii angajatori este din ce in ce mai apreciata.

Odata cu mutarea proceselor de recrutare in mediul online observam o crestere a... mai mult


Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:08

1 comentariu
Industria aeronautica, in cautare de ingineri pentru 20.000 de avioane noi

Industria aeronautica, in cautare de ingineri pentru 20.000 de avioane noi

Industria aeronautica are probleme in a gasi inginerii de care are nevoie pentru a putea face fata cererii pentru 20.000 de avioane in urmatorii 20 de ani.

"Rezervorul de talente din Europa a devenit insuficient", a declarat Tom Enders, cel care tocmai a trecut de la conducerea constructorului aerian Airbus la firma mama EADS, transmite AFP.

Potrivit lui Enders, doar 9.000 dintre cele 12.000 de posturi disponibile anul trecut in sectorul aeronautic din Europa au putut fi acoperite.

Situatia este similara pe celalalt mal al Atlanticului. "Cu 72.000 pana la 74.000 de absolventi pe an in SUA nu sunt suficient de multi ingineri care sa satisfaca necesitatile pe care le preconizam in industrie in general si in industria aeronautica in special", a declarat vicepresedintele de resurse umane de la Boeing, Rick Stephens.

"Trebuie sa ne batem pe piata internationala pentru a gasi cele mai bune talente", a declarat omologul sau de la Airbus si EADS, Thierry Baril. Acesta a dezvaluit ca atunci cand Boeing inchide o uzina, cum o va face anul acesta cu cea de la Wichita, Kansas, toata lumea se lupta sa ii atraga pe inginerii disponibilizati.

Daca Airbus si Boeing au unele dificultati in a gasi inginerii de care au nevoie, situatia este si mai ingrijoratoare in randul subcontractantilor. "Inginerii sunt din ce in ce mai atrasi de marile nume si cred ca acolo vor gasi mai multe oportunitati de dezvoltare", a declarat Thierry Voiriot, presedintele comitetului... mai mult


Duminica, 10 Iunie 2012, ora 09:28

1 comentariu
Vreti sa munciti in Germania? Noi oportunitati pentru profesionisti

Vreti sa munciti in Germania? Noi oportunitati pentru profesionisti

In februarie 2011, in Germania, 80.000 de locuri de munca pentru ingineri au ramas neocupate. In spitale, situatia este si mai tragica. Acum Berlinul este dispus sa ia masuri care sa faciliteze accesul strainilor la piata muncii din Germania.

SUA si Australia si-au dezvoltat, de-a lungul timpului, programe prin care atrag forta de munca inalt calificata. Germanii discuta despre acest subiect de ani de zile, fara insa ca dezbaterile sa se concretizeze in masuri de succes.

In Germania, multi straini desfasoara activitati care se deosebesc fundamental de pregatirea pe care au obtinut-o in urma absolvirii studiilor. Multi cercetatori din Europa de Est isi castiga painea in Germania, muncind in constructii, iar inginerii colecteaza taxe de la contribuabili. Exemplele de acest gen sunt multe.

Pentru a nu mai avea soferi cu facultate

In curand, asemenea paradoxuri vor lua sfarsit. Conform noilor planuri legislative ale Guvernului de la Berlin, imigrantii care au obtinut anumite calificari in strainatate vor fi ajutati in gasirea unui job pe masura pregatirii lor profesionale.

In acest fel, guvernantii incearca sa umple marile goluri din diverse sectoare ale pietei muncii germane.

"Este un lucru de neimaginat. In Germania, sa traiasca oameni carora sa le fie imposibil sa profeseze in conformitate cu specializarea primita in scoala. Noile prevederi, dupa mine, sunt si un semn de respect - sa le dai oamenilor posibilitatea de a-si arata capacitatile lor, insusite... mai mult


Duminica, 27 Martie 2011, ora 19:23

4 comentarii
Joburi din nou la moda - Se cauta iar ingineri

Joburi din nou la moda - Se cauta iar ingineri

Muncitorii calificati si specialistii sunt la mare cautare in Europa, dar din 2011 au sanse foarte mari de angajare si in Romania. In industria auto, infrastructura, industria grea si industria bunurilor de larg consum, mai ales in randul companiilor care au supravietuit in criza, se vor face angajari si chiar mici cresteri salariale.

Renault cauta pentru Centrul Tehnic de la Titu un responsabil mentenanta pentru sisteme de climatizare. Acesta are nevoie de studii superioare tehnice in domeniul masinilor termice si instalatiilor frigorifice, experienta in domeniul mentenanta, aptitudini de comunicare, coordonare si organizare, cunostinte de limba franceza si engleza, dar si permis de conducere categoria B.

Inginerul cautat de Renault va raspunde din punct de vedere climatic de mentenanta instalatiilor, utilajelor, masinilor si retelelor din cadrul departamentului. El va planifica si va realiza interventii, tinand cont de urgente, termene, disponibilitatea instalatiilor si va propune actiuni de fiabilizare, plecand de la analiza penelor si participa la punerea lor in lucru.

De asemenea, el va participa la elaborarea programelor de mentenanta preventiva, va supraveghea interventiile subcontractantilor si va studia solutiile utilizate de furnizori si concurenti in ceea ce priveste mentenanta instalatiilor si mijloacelor din perimetrul sau de activitate. Printre altele, responsabilul pentru sisteme de climatizare va mai valida si solutiile propuse de furnizori pentru... mai mult


Luni, 06 Decembrie 2010, ora 07:30

13 comentarii
Firmele se plang ca nu gasesc angajatii de care au nevoie

Firmele se plang ca nu gasesc angajatii de care au nevoie

Desi numarul de aplicatii pentru un job s-au triplat fata de anul 2008, angajatorii inca se plang ca nu reusesc sa gaseasca specialistii de care au nevoie. Cei mai cautati angajati au ramas, ca si in anii trecuti, inginerii, muncitorii calificati in diferite domenii sau reprezentantii de vanzari.

Potrivit celui mai recent studiu Manpower, peste o treime dintre manageri declara ca si in 2010 este foarte greu sa angajeze oamenii cei mai buni, informeaza InCOnt.ro.

In categoria celor mai cautati muncitori calificati intra electricienii, zidarii, tamplarii, contructorii, instalatorii sau sudorii. O alta categorie greu de gasit o reprezinta operatorii de productie, dar si soferii si muncitorii necalificati, care au urcat cateva pozitii in top fata de anul trecut.

"Desi numarul de companii care intampina dificultati in acoperirea pozitiilor cheie s-a redus simtitor in 2010 fata de 2009, datorita schimbarilor aparute in raportul cerere/oferta, deficitul de talente ramane inca o problema importanta pentru peste o treime din angajatorii din Romania. Acest rezultat al studiului confirma faptul ca nu atat numarul candidatilor disponibili pe piata muncii este important, cat mixul si nivelul competentelor acestora. Cresterea numarului de persoane aflate in cautarea unui loc de munca nu elimina nevoia confirmata in ultimii ani de investitii in oameni atat in timpul anilor de studiu, cat si in cadrul companiilor angajatoare", sustine Camelia Stanculescu, director general al... mai mult


Sambata, 22 Mai 2010, ora 22:18

8 comentarii
Care este cea mai cautata meserie in Romania?

Care este cea mai cautata meserie in Romania?

Inginerii reprezinta categoria cea mai cautata pentru angajari, companiile avand scoase la concurs zeci de locuri de munca pentru absolventii unor facultati de profil tehnic.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in Bucuresti se cauta ingineri chimisti, ingineri din industria alimentara, din constructii civile, industriale si agricole, de cercetare in controlul produselor alimentare, ingineri de sistem de informatica si ingineri electronisti, relateaza Ring.

Cei care vor sa obtina un astfel de job ar avea nevoie de ceva experienta, salariul ajungand la 1.000 de euro, la care se adauga, in multe cazuri, bonusuri precum tichete de masa, telefon, masina de serviciu si asigurare medicala.

In domeniul IT, un inginer poate castiga intre 1.000 - 2.500 de euro pe luna, iar in constructii 3.000 - 3.500 de euro. mai mult


Luni, 13 Iulie 2009, ora 13:13

4 comentarii
3.000 de noi ingineri au mari sanse sa ingroase randurile somerilor

3.000 de noi ingineri au mari sanse sa ingroase randurile somerilor

Peste 3.000 de tineri au absolvit, sambata, Universitatea Politehnica Bucuresti, fiind, de acum, ingineri cu acte in regula.

Tinerii au sarbatorit, sambata, in cadrul unei ceremonii de absolvire, imbracati in togi, relateaza Realitatea TV.

Ei vor avea insa mari probleme in gasirea unui loc de munca. Potrivit Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, exista doar 11.000 de locuri de munca disponibile.

Dintre acestea, doar 122 de posturi sunt pentru ingineri. mai mult


Duminica, 21 Iunie 2009, ora 17:23

5 comentarii
Inginerii isi mai gasesc cu greu un loc de munca

Inginerii isi mai gasesc cu greu un loc de munca

Oferta de locuri de munca pentru ingineri a scazut foarte mult in ultimii ani, astfel ca, daca in urma cu 20 de ani erau apreciati si la mare cautare, acum ei isi gasesc cu greu un loc de munca.

La nivelul intregii tari apar saptamanal cel mult 150 de locuri de munca pentru ingineri si subingineri, transmite Realitatea TV.

Cei mai norocosi sunt inginerii in constructii civile, industriale si agricole, care beneficiaza de o oferta de munca de 25 de locuri vacante.

Saptamana aceasta, specialistii in mecanica au la dispozitie 15 locuri de munca, iar absolventii facultatilor de instalatii pentru constructii, 11.

Pentru inginerii in retele electronice si electronisti sunt mai putin de zece posturi, iar alte cinci locuri de munca sunt puse la dispozitie pentru inginerii specializati in industria alimentara si in chimie.

Acestea sunt principalele locuri de munca puse la dispozitie de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru inginerii romani. In fiecare an ies de pe bancile scolii aproximativ 8.000 de ingineri. mai mult


Vineri, 15 Mai 2009, ora 12:22

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)