locuri munca luxemburg

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romanii, liber la munca in Europa: Ce joburi isi pot gasi de la 1 ianuarie

Romanii, liber la munca in Europa: Ce joburi isi pot gasi de la 1 ianuarie

Incepand cu 1 ianuarie 2014, noua tari si-au ridicat restrictiile privind accesul la munca pentru romani si bulgari, astfel ca acestia pot ocupa orice post. Iar vestea cea mai buna este ca salariile depasesc 1.000 de euro.

In Belgia iti poti gasi foarte usor de munca in restaurante, baruri si hoteluri. Cel mai important aspect este ca salariul minim in aceasta tara este de 1.500 euro.

Romanii se mai pot angaja si in Olanda, domeniul cel mai ofertant fiind cel al constructiilor. In Tara Lalelelor se cauta si mecanicii, electricienii si instalatorii, iar salariile pornesc de la 1.400 euro.

In Franta, romanii pot lucra in fabrici, iar remuneratia este de cel putin 1.300 de euro. Marea Britanie cauta vanzatori in magazine si piete, iar salariul minim e de 1.200 euro.

De la 1 ianuarie 2014, romanii se mai pot angaja fara restrictii si in Austria, Germania, Luxemburg sau Malta.

Potrivit statisticilor din 2010 ale Comisiei Europene, in statele de pe batranul continent lucreaza peste 2,1 milioane de romani, majoritatea in Italia, Spania si Germania. mai mult


Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 11:30

8 comentarii
Liber la munca in 10 tari cu salarii minime de mii de euro. Care sunt costurile de trai Harta interactiva

Liber la munca in 10 tari cu salarii minime de mii de euro. Care sunt costurile de trai Harta interactiva

Din 2014, 10 tari din Europa vor fi obligate sa elimine toate restrictiile pentru muncitorii romani.

In unele cazuri, salariile minime garantate de aceste tari se apropie de 2.000 de euro. In acelasi timp, costurile vietii in multe dintre statele care isi vor deschide in curand granitele pentru romani sunt pe masura.

Cele zece tari sunt Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania.

Exemplele de preturi pentru diferite produse si servicii prezentate in continuare au fost preluate de pe site-ul EURopean Employment Services (EURES) si au caracter orientativ.

Austria

Austria nu are un salariu minim pe economie. Ca idee, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), castigul mediu anual brut in 2011 a fost de 29.502 euro.

Preturi orientative 2012/2013:

o paine de 500 de grame: intre 0,75 euro si 1,50 de euro
un litru de apa minerala: de la 0,17 euro
jumatate de litru de bere: 0,88 euro
un bilet la cinematograf: intre 6 si 10 euro
o calatorie cu metroul: 2,10 euro
o masa completa la restaurant: 20 de euro
chiria pentru un apartament cu o camera: 458 de euro
Belgia

Belgia acorda unul dintre cele mai ridicate salarii minime brute din Uniunea Europeana, de aproximativ 1.500 de euro pe luna.

Potrivit site-ului Study in Belgium, preturile estimative sunt:

o paine 800 de grame: 2 euro
un pahar cu bere 0,85: 1 euro
un fel de mancare la restaurant: 9 euro
un bilet la film:... mai mult


Marti, 10 Decembrie 2013, ora 07:08

16 comentarii
Avertisment: Europa sta pe o bomba demografica cu ceas

Avertisment: Europa sta pe o bomba demografica cu ceas

Europa sta pe o adevarata bomba cu ceas demografica, avand in vedere faptul ca populatia sa imbatraneste, iar rata somajului in randul tinerilor se afla la un nivel record, a declarat directorul general al Organizatiei Internationale a Muncii, Guy Ryder.

Ryder a afirmat, cu ocazia summitului G20 din Rusia, ca liderii politici nu au luat suficiente masuri pentru a rezolva aceasta problema, relateaza CNBC.

"Daca nu vom integra acesti tineri in campul muncii, avem de a face cu o bomba cu ceas demografica. Somajul in randul tinerilor este dublu, triplu peste nivelurile normale si trebuie sa le gasim locuri de munca din foarte multe motive", a spus Ryder.

Potrivit acestuia, este important ca problema sa nu fie ignorata pe fondul discutiilor cu privire la Siria ce vor avea loc in cadrul intrunirii, in contextul in care tensiunile in crestere din Orientul Mijloc par sa domine agenda din acest an.

"Trebuie sa stam cu ochii pe problema locurilor de munca. Trebuie sa ne amintim ca liderii care s-au adunat aici guverneaza tari in care exista 93 de milioane de oameni fara locuri de munca, iar acest numar creste in pofida sentimentului ca am depasit cel mai dificil moment al crizei", a adaugat seful Organizatiei Internationale a Muncii.

Comentariile sale vin intr-un moment in care, in pofida observarii unei imbunatatiri a contextului macroeconomic in Europa, somajul se afla la cote istorice. Astfel, in zona euro, rata somajului a fost de 12,1% in iulie, la acelasi nivel... mai mult


Joi, 05 Septembrie 2013, ora 18:40

13 comentarii
Ce joburi gasesti in Franta, urmatoarea piata care s-ar putea liberaliza pentru romani

Ce joburi gasesti in Franta, urmatoarea piata care s-ar putea liberaliza pentru romani

Senatoarea franceza Aline Archimbaud sustine ca tara sa ar putea liberaliza, in sfarsit, piata muncii pentru romani si bulgari incepand cu aceasta toamana.

Desi trebuia sa-si deschida piata muncii inca din 2011, Franta a refuzat dreptul romanilor si bulgarilor de a munci pe teritoriul sau si a prelungit restrictiile pana in 2014.

Acelasi lucru l-au facut si autoritatile din Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Irlanda, Austria, Malta si Luxemburg.

Aline Archimbaud, unul dintre cei 10 senatori ai grupului ecologist din Senatul Frantei, a anuntat la postul public de radio din Bulgaria ca depus in Parlament o propunere prin care solicita Executivului condus de Jean-Marc Ayrault sa elimine imediat restrictiile impuse pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari.

"Sper ca votul Senatului sa aiba loc la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie, asa cum a cerut grupul meu politic. De fapt, nu avem nevoie de o lege noua in aceasta privinta. Depinde direct de decizia Cabinetului.

Rezolutia Senatului este o simpla exprimare de pozitie, o recomandare, dar avand in vedere situatia politica din Franta, are o mare importanta", a declarat Archimbaud, informeaza novinite.com


Cate locuri de munca sunt disponibile in FrantaDupa Germania, Marea Britanie si Belgia, in Franta exista cel mai mare numar de locuri de munca disponibile pentru straini, potrivit EURES, portalul mobilitatii europene pentru ocuparea fortei de munca.

Daca in... mai mult


Duminica, 15 Iulie 2012, ora 18:02

8 comentarii
Romania cere liberalizarea muncii - Ce tari nu angajeaza romani?

Romania cere liberalizarea muncii - Ce tari nu angajeaza romani?

Guvernul intentioneaza sa ceara Comisiei Europene realizarea unui nou studiu legat de impactul liberalizarii pietei muncii asupra economiilor din statele UE.

Acest lucru face parte din incercarea de a determina ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani. Totusi, se ia in calcul si varianta prelungirii acestor restrictii in contextul crizei.

Cerinta vine in contextul in care restrictiile la angajarea muncitorilor romani sunt existente inca in tari precum Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie, Elvetia si Malta.

Partea romana intentioneaza sa ceara liberalizarea muncii invocand faptul ca aceasta contribuie la eliminarea muncii la negru si ca statele care au amanat liberalizarea pentru tarile est-europene se confrunta cu un deficit al fortei de munca ce nu va putea fi acoperit in urmatorii ani, releva un document guvernamental.

Autoritatile romane vor sustine astfel ca liberalizarea pietei fortei de munca nu ar conduce la cresterea numarului muncitorilor romani care s-ar indrepta spre aceste state, ci ar asigura un cadru legal pentru lucratorii deja prezenti in tarile respective.

"Guvernul va cere Comisiei Europene realizarea unui nou studiu, actualizat, privind impactul liberalizarii pietelor fortei de munca asupra economiilor din statele membre ale UE. In acelasi timp, trebuie sa avem in vedere probabilitatea ca statele membre UE sa prelungeasca regimul tranzitoriu, invocand motive de politica interna si reticenta... mai mult


Joi, 30 Iunie 2011, ora 17:37

5 comentarii
Andreea Paul Vass: Economia, la feminin

Andreea Paul Vass: Economia, la feminin

Daca ne-am imagina contributia reprezentantelor "sexului frumos" la economia autohtona ca pe o femeie, cam cum ar arata ea?

Sa zicem, de pilda, ca proportia de femei active in campul muncii i-ar constitui mainile si picioarele, ca prezenta lor in toate posturile de decizie i-ar reprezenta capul/gradul de inteligenta si ca nivelul de salarizare i-ar tine drept trup; in conditiile acestea, care ar fi dimensiunile fapturii economice rezultate?

Ei bine, rezultatele ar diferi foarte mult de la zona la zona. S-ar contura mai multe tipuri de "femeie". Genul mioritic ar avea "membrele" destul de firave - doar 56,3% dintre compatrioatele noastre sunt angajate. Genul EU-27 ar fi un pic mai bine infipt - procentajul e de 62,5%. Genul american joaca aproape in alta liga - in Statele Unite, rapoartele vorbesc de 73%.

La "trup", lucrurile par a sta mai bine. Diferenta de plata dintre femei si barbati este de doar 9%, in conditiile in care media europeana este de 18%, cu state precum Austria, Cehia, Cipru, Estonia, Germania, Grecia, Lituania, Marea Britanie sau Slovacia care inregistreaza valori de peste 20%. Numai ca avem un numar relativ mic de femei angajate, ceea ce relativizeaza performanta. In plus, ingrijirea copiilor e un factor decisiv - dupa ce devin mame, femeile dedica mult timp cresterii odraslelor, fapt care, din pacate, se simte de multe ori la portofel.

In schimb, nu e nimic relativ cu privire la "cap". Datele sunt clare. Cand vine vorba de ocuparea unor... mai mult


Joi, 19 Mai 2011, ora 23:19

14 comentarii
Piata muncii din Romania are doar 35 de posturi vacante la 1.000 de someri

Piata muncii din Romania are doar 35 de posturi vacante la 1.000 de someri

Romania se confrunta cu o lipsa acuta a locurilor de munca, iar datele arata ca in trimestrul II al acestui an, la 1.000 de someri erau doar 35 de posturi vacante, zona cea mai afectata afectata fiind nord-estul tarii.

In trimestrul II, rata armonizata a fost de 6,8% in Romania, in timp ce la nivelul UE 27 somajul s-a ridicat la 9,5%, astfel ca ne-am situat printre statele membre cu o rata relativ scazuta a somajului, informeaza Financiarul.

Cu toate acestea piata fortei de munca in Romania nu are perspective promitatoare din cauza ca numarul somerilor care au sanse sa se angajeze din nou este tot mai mic.

In trimestrul II cele mai multe posturi vacante au fost in regiunea Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui), reprezentand 22,6% din numarul total pe economie. In Bucuresti-Ilfov au fost 20,4% din numarul de locuri, in regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea) - 7,9%, iar cele mai putine posturi vacante au fost in regiunea Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea), unde s-au inregistrat doar 5,4% din numarul total de locuri vacante.

La nivelul Uniunii Europene, in trimestrul I din 2010, cele mai multe locuri de munca la 1.000 de someri au fost in Olanda (291), in Germania (252) si in Luxemburg (136). La polul opus s-au aflat Letonia, cu doar sapte posturi vacante la 1.000 de someri, si Lituania, cu 21 de locuri de munca disponibile. In Bulgaria, in primele trei luni ale anului, au fost 48 de posturi vacante... mai mult


Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 08:17

2 comentarii
Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la munca in Benelux

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la munca in Benelux

Olanda a devenit o destinatie atractiva pentru muncitorii romani abia dupa ce Romania a aderat la UE, insa pentru a lucra in Tara Lalelelor e nevoie in continuare de un permis de munca ce poate fi obtinut numai la solicitarea unui viitor angajator. Conditii similare sunt si in Belgia, in timp ce Luxemburgul ofera proceduri mai simple si salarii mai mari.

Restrictiile pe piata muncii si limitarile in ceea ce priveste permisul de munca au fost prelungite recent cu inca un an. Legile privind angajarea romanilor sunt destul de stricte, insa nu pot fi considerate rigide.

Astfel, pentru eliberarea unui permis de munca, angajatorul trebuie sa se asigure ca nu sunt lucratori disponibili in tara sa sau in alte state membre UE ale caror cetatenii nu au restrictii pe piata fortei de munca din Olanda. Asta inseamna ca angajatorul trebuie sa dovedeasca autoritatilor ca nu au gasit pe cineva in Olanda sau UE.

De asemenea, angajatorul trebuie sa fie sigur ca sunt respectate toate conditiile de munca si de salarizare in vigoare in Olanda. Orice muncitor trebuie sa stie ca angajatorul nu are voie sa il plateasca cu mai putin de 1.407 euro pe luna, acesta fiind salariul minim brut pe tara, pentru persoanele care au peste 23 de ani.

Exista totusi cateva categorii de angajati care nu au nevoie de permis de munca in Olanda. Este vorba, in general, de personalul inalt calificat, cercetatorii si lectorii univestitari de pana in 30 de ani sau medicii care isi definitiveaza studiile de... mai mult


Joi, 26 August 2010, ora 07:59

4 comentarii
Noua state din UE impun restrictii de munca pentru romani

Noua state din UE impun restrictii de munca pentru romani

Noua state membre UE impun in continuare restrictii pe piata fortei de munca pentru cetatenii romani, desi au trecut mai mult de trei ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE), masuri similare fiind aplicate si de alte patru state europene din afara Uniunii, potrivit EURES.

Cele noua state membre care solicita in continuare permise de munca muncitorilor romani sunt: Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie si Olanda.

Cetatenii romani care doresc sa lucreze in Austria au in continuare nevoie de un permis de munca (Beschaftigungsbewilligung), care trebuie solicitat de catre angajator. Incepand cu 1 ianuarie 2008 Austria si-a deschis piata muncii pentru cetatenii noilor state membre ale UE, inclusiv Romania si Bulgaria, pentru 50 de grupe de meserii.

Potrivit noilor reglementari, se pot elibera aprobari de munca in domeniul constructiilor, industriei auto sau pentru bucatari si ospatari.

Pentru ca un cetatean roman care doreste sa obtina permisul de munca in Belgia, este necesar ca un angajator din aceasta tara sa inainteze autoritatilor competente o cerere pentru a obtine autorizatia de munca pentru cetateanul in cauza. O data ce autorizatia de ocupare este obtinuta de catre angajator, lucratorul va obtine si el permisul de munca.

"Romanii vor beneficia de o "procedura accelerata si simplificata" de obtinere a permisului de munca (5 zile) in cazul in care vor sa ocupe un loc de munca intr-una dintre functiile... mai mult


Luni, 05 Aprilie 2010, ora 22:33

13 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba