locuri universitatea bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Studentii Universitatii Bucuresti nu mai rezista: Vor hartie igienica si demisia conducerii!

Studentii Universitatii Bucuresti nu mai rezista: Vor hartie igienica si demisia conducerii!

Studentii de la Universitatea din Bucuresti, care s-au plans in ultima vreme de conditiile greu de imaginat din institutie, au lansat noi revendicari in cadrul unui protest organizat marti, in fata sediului rectoratului de la Facultatea de Drept.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, studentii au enumerat mai multe doleante si au solicitat solutionarea urgenta a acestora, de la asigurarea hartiei igienice in bai pana la demisia conducerii universitatii.

In primul rand, tinerii au cerut rezolvarea problemei termice din cadrul facultatilor Universitatii din Bucuresti, intrucat zeci de studenti s-au imbolnavit din cauza frigului.

Totodata, ei au solicitat renovarea salilor de curs (in care ploua, este igrasie si mucegai) si mutarea studentilor care invata in ele in alte sali care sa respecte conditiile minime de studiu.

Cum invata studentii din Bucuresti: Igrasie, mucegai, ploua in sala. Ce spune Universitatea (Video)

Internat gratuit, apa calda si caldura

Studentii mai vor ieftinirea Internetului sau oferirea unui abonament gratuit, care in prezent costa intre 20 si 30 de lei, si isi doresc ca in camine sa nu mai existe gandaci, soareci sau sobolani.

"Sa verificati fiecare camera din caminele aflate in administrare, pentru ca persoanele care stau clandestin sa fie evacuate si amendate.

Administratorii sa-si respecte programul, iar daca vor mai intra peste studenti in camera fara niciun anunt sa fie pedepsiti conform legii.

Sa nu mai fie... mai mult


Marti, 16 Decembrie 2014, ora 20:48

11 comentarii
Admitere 2013: Concurenta crancena la Universitatea Bucuresti - pana la 90 de candidati pe loc

Admitere 2013: Concurenta crancena la Universitatea Bucuresti - pana la 90 de candidati pe loc

Peste 26.000 de candidati s-au inscris, in sesiunea iulie 2013, la admitere in facultatile Universitatii Bucuresti, cu o medie de 5,68 candidati pe locurile de la buget, cea mai mare concurenta inregistrandu-se pentru cele 10 locuri la Limbi Moderne Aplicate, de 92,1 inscrisi pe loc.

Cele mai cautate scoli in aceasta sesiune sunt Facultatea de Administratie si Afaceri (14,20 cand./loc), unde cea mai cautata specializare este Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc) si Facultatea de Geografie (12,83 cand./loc), cu specializarile Hidrologie si Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritoriala (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie Bucuresti (16,09 cand./loc) si Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Admitere 2013: Concurenta acerba la Medicina. Cati candidati sunt pe un loc

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (7,90 cand./loc), urmata de Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (7,82 cand./loc). La aceasta din urma, cea mai cautata specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 cand./loc), unde sunt si cele mai putine locuri - 10.

La majoritatea specializarilor pe o limba straina sunt cate 14 locuri de la buget, iar cele mai cautate sunt: Italiana (15,78 cand./loc), Rusa (14,35 cand./loc), Portugheza (13,78 cand./loc), Japoneza (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Araba (7,71 cand./loc), Neogreaca (7,28 cand./loc).

In continuare, in topul celor mai cautate facultati din... mai mult


Luni, 22 Iulie 2013, ora 19:54

2 comentarii
Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Inscrierea la admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti se va desfasura in perioada 9-15 iulie, oferta institutiei cuprinzand 27 de domenii de licenta, cu circa 100 de specializari la cele trei forme de invatamant, ZI, FR si ID.

In perioada 17-23 iulie, candidatii inscrisi la facultatile la care se organizeaza examene de admitere vor sustine probele stabilite, spun reprezentantii Universitatii din Bucuresti.

In 2011, peste 20.000 de candidati si-au depus dosarele in sesiunea iulie 2011, pentru admiterea la studii universitare de licenta in cadrul Universitatii din Bucuresti, cu o medie de patru candidati pe locurile de la buget.

Potrivit sursei citate, Universitatea din Bucuresti celebreaza, in perioada 4-16 iulie, 148 de ani de la infiintare.

"De-a lungul timpului, principalele preocupari ale comunitatii academice au fost de a asigura calitatea in invatamantul superior, o inalta calitate a serviciilor educationale si realizarea unei activitati de cercetare, la standarde competitive, de nivel international, toate acestea pentru ca Universitatea din Bucuresti sa fie cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania", informeaza reprezentantii institutiei.

Editia 2012 a rankingului global al universitatilor, realizat de Quacquarelli Symonds Limited, a adus Universitatea din Bucuresti in primele 200 de universitati din lume, prin cele doua domenii: Communication & Media Studies si English Language & Literature. De alfel,... mai mult


Joi, 05 Iulie 2012, ora 07:25

1 comentariu
Rezultate admitere Universitatea Bucuresti 2011

Rezultate admitere Universitatea Bucuresti 2011

Absolventii de liceu care si-au depus dosarele la facultatile din cadrul Universitatii Bucuresti pot afla daca se regasesc pe lista viitorilor studenti.

Rezultatele la admitere s-au afisat la unele dintre facultatile din cadrul Universitatii Bucuresti, iar ultimele medii ale elevilor admisi sunt, anul acesta, mai mici decat in alti ani, avand in vedere procentul scazut de elevi care au luat Bacalaureatul.

La Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, ultima medie admisa la specializarea Sociologie a fost 9,32, pe cand la Resurse Umane media a fost de 6, iar la Asistenta Sociala ultima medie a fost de 8,50.

Vezi totul despre rezultatele la admitere 2011

Rezultatele s-au afisat si la Facultatea de Istorie, din cadrul Universitatii Bucuresti.

La Facultatea de Matematica si Informatica, la specializarea Informatica ultima medie de admitere a fost 5, la locurile cu taxa, iar la Matematica 5,33.

La Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, cea mai mica medie de admitere a fost de 8,04 la taxa, in cazul specializarii Stiinte Politice in limba engleza. La Stiinte Politice franceza, ultima medie a fost 7,66, pe cand la Stiinte Politice romana a fost 7,67. La studii de Securitate, ultima medie la buget a fost de 7,44.

Rezultate admitere stiinte politice 2011

Rezultate admitere stiinte politice bucuresti 2011

La Facultatea de Filosofie, ultima medie la specializarea filosofie a fost 7,58 la locurile la buget, iar la taxa 6,29.... mai mult


Luni, 18 Iulie 2011, ora 16:21

Inscrierile pentru admiterea la Universitatea Bucuresti incep pe 8 iulie

Inscrierile pentru admiterea la Universitatea Bucuresti incep pe 8 iulie

Absolventii de liceu care vor sa urmeze cursurile facultatilor Universitatii din Bucuresti se pot inscrie pentru admitere incepand din 8 iulie si pana pe 15 iulie.

Dosarele se depun personal la secretariatele facultatilor, care vor functiona in perioada mentionata, de luni pana vineri, intre orele 09:00 si 14:00, iar sambata si duminica intre 09:00 si 12:00, informeaza site-ul Universitatii Bucuresti.

La depunerea dosarului, candidatii vor completa o fisa-tip de inscriere in care vor preciza facultatea si forma de invatamant la care doresc sa concureze, sau probele de concurs, dupa caz. Candidatii pot beneficia de finantare de la buget pentru un singur program de licenta.

Universitatea din Bucuresti are 19 facultati si 4.500 de locuri la buget. mai mult


Marti, 28 Iunie 2011, ora 20:38

Universitatea Bucuresti: Eliminarea locurilor cu taxa la stat ar afecta negativ absolventii

Universitatea Bucuresti: Eliminarea locurilor cu taxa la stat ar afecta negativ absolventii

Conducerea Universitatii Bucuresti nu este de acord cu proiectul de eliminare a locurilor cu taxa la facultatile de stat, sustinand ca astfel studentii vor fi in mod artifical dirijati catre universitati private, pierzandu-si libertatea de a alege.

Doi deputati PDL, Catalin Croitoru si Petru Filip, au depus un proiect de lege care prevede desfiintarea locurilor cu taxa la universitatile de stat si mai multa autonomie pentru universitatile private. Proiectul este in dezbatere la Camera Deputatilor, iar Universitatea Bucuresti a reactionat, sustinand ca proiectul afecteaza negativ absolventii.

Universitatea Bucuresti considera ca, prin proiectul respectiv, universitatile private primesc "autonomie excesiva", pe cand Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 "nu face diferente intre universitatile publice si cele private, in spiritul invatamintului superior din tarile Uniunii Europene".

"Daca studentii care nu sint admisi exclusiv pe locurile de la buget vor fi impiedicati sa mai frecventeze universitatile publice, optiunea libera a acestora este anulata, iar ei sint dirijati artificial spre alte institutii. Universitatile publice sint de fapt mai atractive, ceea ce se dovedeste prin faptul ca desi practica taxe superioare, ele atrag, totusi, un numar mare de candidati", se arata intr-un comunicat al Universitatii Bucuresti, remis Ziare.com.

Absolventii si angajatorii prefera universitatile de stat

Conducerea Universitatii Bucuresti sustine ca modificarea... mai mult


Vineri, 24 Iunie 2011, ora 13:52

10 comentarii
Vezi oferta Universitatii Bucuresti pentru anul scolar 2010/2011

Vezi oferta Universitatii Bucuresti pentru anul scolar 2010/2011

Universitatea Bucuresti ofera anul acesta 4.500 de locuri la buget si peste 7.700 cu taxa la admiterea in cele 19 facultati din cadrul institutiei de invatamant. Incrierile la admitere vor avea loc intre 8 si 15 iulie.

Taxa pentru sustinerea examenului de admitere va fi diferita in functie de facultate si se va situa undeva intre 80 de lei (Facultatea de Fizica) si 260 de lei (Facultatea de Drept).

La Facultatea de Geografie taxa o sa fie de 100 de lei, iar la Facultatea de Administratie 150 de lei.

Taxa de scolarizare pentru cei admisi pe locurile nesubventionate de la buget este de 3.100 de lei pe an.

Dosarele de admitere se pot depune la secretariatele facultatilor de luni pana vineri intre orele 9.00 si 14.00, si in weekend intre 9.00 si 12.00.

Au fost alocate 19 locuri pentru tinerii din Republica Moldova.

Examenele vor avea loc in perioada 17-22 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pana la data de 25 iulie. mai mult


Marti, 08 Iunie 2010, ora 18:01

Universitatile Bucuresti si Babes Bolyai, cele mai bune din Romania

Universitatile Bucuresti si Babes Bolyai, cele mai bune din Romania

Universitatea Bucuresti (UB) si Universitatea Babes-Bolyai (UBB), din Cluj-Napoca, sunt singurele institutii din Romania care au reusit sa fie incluse in editia din 2009 a clasamentului Times Higher Education - QS World University Rankings, al celor mai bune centre de invatamant superior din lume.

Desi sunt singurele unitati de invatamant din Romania care s-au incadrat normelor Times Higher Education - QS World University Rankings, performanta de anul acesta este mai slaba decat in urma cu alti ani, potrivit site-ului Top Universities.Cele doua institutii nu s-au clasat intre primele 500. Universitatea din Bucuresti s-a situat, per ansamblu, intre locurile 500 si 600 in clasament, dupa ce timp de trei ani consecutiv s-a situat in categoria locurilor 400 si 500.

Times Higher Education plaseaza UB, la selectia pe domenii, pe locul 288 la Stiintele Naturii. La randul ei, UBB, plasata dupa locul 600, este mentionata pentru prima oara in acest clasament international."Times Higher Education", clasament bazat pe voturilor academicienilor si absolventilor din intreaga lume, include 39 de universitati europene in Top 100, cu trei mai multe decat anul trecut. In schimb, americanii sunt in declin, cu 36 de institutii de invatamant superior, cu sase mai putine decat in 2008.

Anul acesta, primele 16 universitati ale lumii sunt din SUA si Marea Britanie. Primele care rup suprematia britanico-americana sunt Australia si Canada (Australian National University -... mai mult


Marti, 20 Octombrie 2009, ora 17:10

5 comentarii
Cate locuri scot la concurs principalele institutii de invatamant superior

Cate locuri scot la concurs principalele institutii de invatamant superior

Universitatea Bucuresti, cea mai cautata institutie de invatamant superior din Romania, ofera 12.900 de locuri pentru viitorii studenti, in timp ce la ASE vor fi 6.445 de locuri iar la Universitatea Politehnica 5.898 locuri.

Cotidianul Libertatea prezinta atat distribuirea acestor locuri pe diverse specializari cat si actele necesare pentru inscriere.

In plus, sunt oferite si cele mai importante informatii legate de admiterea la unele dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din tara, printre care Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea "Ovidius" din Constanta si Universitatea de Vest din Timisoara.

Ce trebuie sa contina dosarul pentru Universitatea Bucuresti

Astfel, dosarul candidatului trebuie sa contina diploma de bacalaureat sau echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata (unele facultati solicita si foaie matricola), certificatul de nastere, in copie legalizata si adeverinta medicala-tip, din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza.

In plus, candidatul trebuie sa mai prezinte trei fotografii tip buletin de identitate, copie dupa cartea de identitate si chitanta de plata a taxei de admitere.

Calendarul admiterii

Sesiunea iulie
12 - 18 iulie: inscrierea candidatilor
20 - 25 iulie: examene
28 iulie: afisarea rezultatelor

Sesiunea septembrie
1 - 6 septembrie: inscrierea candidatilor
10 - 14 septembrie: examene

16 septembrie: afisarea rezultatelor mai mult


Luni, 06 Aprilie 2009, ora 10:11

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  2. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  3. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  4. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  5. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  6. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  7. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  8. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)
  9. Saracul cersetor bogat: Cati bani avea asupra sa un barbat care statea la mila trecatorilor
  10. Supravietuire miraculoasa: O mama si bebelusul ei au cazut cu avionul si au trait 5 zile in jungla