loteria nationala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Serverele Loteriei Nationale, in pericol

Serverele Loteriei Nationale, in pericol

Serverele Loteriei Nationale sunt in pericol de blocare oricand, avand in vedere ca sunt vechi si depasite.

Sambata trecuta, sistemul LOTOS al Loteriei Nationale, alcatuit din cele doua servere centrale - ROM 3 si ROM 4 -, s-a blocat. In niciun sediu al companiei, jucatorii nu au mai putut cumpara bilete la Loto 6/49, deoarece aparatele nu se mai puteau conecta la unitatea centrala. Situatia a durat cateva ore.

Serverele au rolul de a inregistra biletele si variantele jucate si de a le valida. Acestea sunt de tip Alpha 4.100/300 si sunt facute de o firma cu renume.

Loteria Romana isi renegociaza contractele paguboase

"Problema e ca sunt foarte vechi. Au fost cumparate in 1996 si de atunci nu au mai fost nici schimbate, nici modernizate. De aceea, exista oricand riscul major ca serverele sa se blocheze din nou. In aceste conditii se impune de urgenta inlocuirea echipamentelor hardware ale sistemului LOTUS, cu altele de ultima generatie, implementarea unor proceduri de trecere automata a aplicatiei de pe un server pe celalalt, precum si un sistem eficient de backup", afirma un reprezentant al Loteriei, pentru Evenimentul Zilei.

Reprezentantii Loteriei au declarat pentru sursa citata ca, in mod normal, intr-o zi de sambata, in intervalul 12.00 - 17.30, compania avea incasari de cel putin 125.000 de euro, bani de care Loteria a fost pagubita din cauza blocarii serverelor.

In mod paradoxal, reprezentantii Loteriei Romane, companie unde statul roman este unic... mai mult


Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 08:37

2 comentarii
"Gaura" de peste 20 de milioane de euro la Loteria Romana

"Gaura" de peste 20 de milioane de euro la Loteria Romana

Curtea de Conturi a descoperit grave nereguli la Compania Nationala "Loteria Romana" (CNLR) in privinta cheltuirii banilor publici.

Potrivit raportului, prejudiciul depaseste 86 de milioane de lei, adica 20 de milioane de euro. Inspectorii Curtii au gasit contracte incheiate nelegal, caiete de sarcini "aranjate", plati nejustificate catre case de avocatura, masini cumparate la suprapret dar si alte nereguli, scrie Evenimentul Zilei.

Una dintre afacerile proaste, dar banoase, facute de conducerea Loteriei, a fost cu un SRL din Focsani, SC Form Trade, cu care CNLR a incheiat, in 2008, un contract de distributie de cartele telefonice (Orange, Vodafone si Cosmote).

Potrivit contractului, cartelele urmau sa fie vandute la agentiile Loteriei. Contractul a fost modificat, insa, de catre o persoana proaspat angajata in institutie, care a renuntat, in numele Loteriei, la cartelele de telefonie mobila, cumparand, in schimb, cartele Pelegrin - utile pentru reducerea tarifelor la convorbirile in strainatate.

Curtea de Conturi a calculat un prejudiciu, in acest caz, de 25 de milioane de lei.

O alta "invarteala" a conducerii Loteriei s-a facut cu serviciile de paza si securitate. In luna martie 2010, CNLR a semnat un contract de securitate, monitorizare si interventie, pentru cele peste 1.000 de agentii ale sale din tara, cu firma de paza Shelter Security SRL.

Ulterior, aceasta a subcontractat contractul catre alte firme de paza, iar Loteria a ajuns sa plateasca tarife... mai mult


Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 10:42

4 comentarii
Spania a abandonat privatizarea Loteriei

Spania a abandonat privatizarea Loteriei

Spania a abandonat proiectul de privatizare a Loteriei nationale, in ultima clipa, deoarece pretul pietei era inacceptabil de scazut, a anuntat guvernul.

Vanzarea a 30% din Loterie, faimoasa pentru uriasele premii oferite in extragerea de Craciun, era programata pentru octombrie si ar fi fost cea mai mare privatizare din istoria Spaniei, scrie AFP.

Autoritatile spaniole se asteptau sa primeasca pana la 7,5 miliarde de euro, pentru a finanta datoria suverana a tarii. Insa managerii privatizarii au anuntat, miercuri, ca nu pot obtine pretul dorit. In consecinta, ministrul de Finante, Elena Salgado, a decis sa amane privatizarea, decat sa dea Loteria pe mai putin. mai mult


Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 17:58

Spania isi privatizeaza loteria ca sa faca rost de bani

Spania isi privatizeaza loteria ca sa faca rost de bani

Guvernul spaniol, aflat intr-o acuta lipsa de bani din cauza crizei economice, a decis sa privatizeze partial Loteria Nationala, intr-o tranzactie care ii va aduce cateva miliarde de euro si care va crea cea mai mare companie de jocuri de noroc listata la bursa.

Listarea la bursa a 30 de procente din loterie e parte a unui plan de vanzare a unor active ale statului prin care Spania vrea sa obtina mai multe miliarde necesare echilibrarii bugetului, pentru ca Guvernul sa reduca imprumuturile, informeaza Financial Times.

In plus, Guvernul socialist al premierului Zapatero a anuntat ca va mai privatiza si 49% din aeroporturile din Madrid si Barcelona, cu scopul de a strange alte 8 miliarde de euro.

Loteria e una dintre cele mai vechi institutii spaniole, avand o vechime de 199 de ani, iar vanzarea va aduce 6,5-7,5 miliarde de euro. Ea e si una din putinele institutii de stat care nu a produs pierderi in 2010, aducand un profit de 3 miliarde de euro.

Vanzarea va fi facuta prin intermediul unor banci de investitii si va incepe, cel mai probabil, saptamana viitoare. mai mult


Joi, 26 Mai 2011, ora 11:07

Loteria a facut cadou un bilet la 6/49 Primariei din Techighiol

Loteria a facut cadou un bilet la 6/49 Primariei din Techighiol

Loteria Nationala i-a facut cadou primarului din Techirghiol, Adrian Stan, un bilet la 6/49 in semn de multumire penru promovarea serviciilor in randul consilierilor locali.

Acestia din urma au fost rugati de edil sa supuna la vot daca vor juca la loto pentru a face rost de bani la bugetul local, scrie Adevarul.

Consilierii locali au votat la inceputul saptamanii trecute sa joace la loto in fiecare luna pe data de 15. Municipalitatea va juca lunar un singur bilet cu noua numere.

"Probabil ca cei de la Loto au fost multumuti pentru faptul ca le-am facut in acest fel publicitate. Nu stiu exact care este motivul pentru care au ales sa imi faca acest cadou, dar eu asa presupun, ca publicitatea a fost factorul decisiv", a declarat primarul Adrian Stan pentru publicatia centrala. mai mult


Luni, 25 Octombrie 2010, ora 18:49

2 comentarii
Angajatii Loteriei Nationale primesc tichete cadou de 6,28 milioane de lei

Angajatii Loteriei Nationale primesc tichete cadou de 6,28 milioane de lei

Bugetul de venituri si cheltuieli al Loteriei Nationale pentru acest an prevede, la capitolul "alte cheltuieli de exploatare", notiunea "contract de mandat", la care este trecuta o suma de 320.290 de lei, adica mai mult de 100.000 de dolari, la cursul actual.

Bugetul este generos si cu ceilalti angajati ai Loteriei, sau, cel putin cu o parte dintre ei. La capitolul "cheltuieli de personal" se prevede o suma de 202.000 de lei pentru tichete cadou. Capitolul "alte cheltuieli de exploatare" contine si el o rubrica referitoare la aceleasi tichete cadou, unde este specificata o suma de 272.000 de lei. Salariatii companiei vor beneficia si de tichete de masa, suma totala alocata la acest capitol fiind de 6,28 milioane de lei.

Loteria Nationala este condusa de Gheorghe Benea, membru al Pardidului Democrat Liberal. Pana la ora transmiterii acestei stiri, Benea nu a putut fi contactat pentru a explica situatia.

Intrebata de money.ro, Liliana Ghervasuc Minca, fostul director al Loteriei, a afirmat ca salariul directorul general al Loteriei este plafonat la nivelul unui secretar de stat, dar ca se poate primi, suplimentar, un bonus anual, daca sunt indepliniti indicatorii de performanta. Minca a spus ca, pentru anul trecut, bonusul pe care ea ar fi urmat sa-l primeasca a fost de 2.500 de lei.

Loteria Nationala este societate de stat, aflata in subordinea Ministerului Finantelor, si detine monopolul pe jocurile de tip loto in Romania. Potrivit bugetului pe acest an,... mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 17:54

FRF va primi 5 milioane de euro de la Loteria Nationala

FRF va primi 5 milioane de euro de la Loteria Nationala

Federatia Romana de Fotbal a castigat, miercuri, procesul intentat Loteriei Nationale.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri dimineata, ca Loteria Nationala trebuie sa-i plateasca Federatiei conduse de Mircea Sandu 5 milioane de euro din incasarile pronosticurilor sportive.

In plus, Loteria Nationala trebuie sa plateasca FRF aproximativ 90.000 de lei cheltuieli judiciare in urma acestui proces, informeaza agentia Mediafax.

Decizia este definitiva si irevocabila. mai mult


Miercuri, 06 Mai 2009, ora 10:17

3 comentarii
Alte articole despre: FRF, Loteria Nationala, 5 milioane euro
Sefa demisa a Loteriei cere despagubiri de peste 20.000 de euro

Sefa demisa a Loteriei cere despagubiri de peste 20.000 de euro

Liliana Minca, fostul presedinte al Loteriei Nationale Romane, a declarat ca va primi despagubiri de la Loteria Nationala suma totala a salariilor pe care trebuia sa le incaseze pana la data de 17.03.2010, pana cand era incheiat contractul intre ea si Loteria Nationala, adica peste 20.000 de euro.

Liliana Minca a declarat pentru Ziare.com ca revocarea ei din functie este o decizie corecta si atat timp cat va fi despagubita in mod corect, cum prevede legea, nu va actiona institutia in judecata.

"Nu consider demisia mea o decizie nedreapta, a fost hotararea Adunarii Generale si s-au invocat motive neimputabile mie. Voi primi despagubiri, adica salariul pe care trebuia sa il iau pana in 2010 cand am semnat contractul. Atata timp cat vor fi respectate clauzele din contract nu voi actiona pe nimeni in judecata.

Astfel ca valoarea despagubirilor pe care le voi primi va fi stabilita de membrii consiliului de administratie conform art.14 din contractul de mandat privind administrarea Companiei Nationale "Loteria Romana" si obiectivele si criteriile de performanta stabilite in activitatea de administrare", a mai declarat aceasta.

De asemenea, Liliana Minca a declarat pentru Ziare.com ca nu s-a gandit niciodata sa se inscrie in PD-L ca sa isi patreze functia pentru ca "functiile vin si pleaca", iar "PC este singurul partid care o reprezinta".

"Nu m-am gandit niciodata sa ma inscriu in PD-L. Sunt vicepresedinte la PC si este singurul partid care ma reprezinta ca si... mai mult


Marti, 17 Februarie 2009, ora 14:58

39 comentarii
Loteria Nationala, executata de FRF

Loteria Nationala, executata de FRF

Loteria Nationala a fost executata silit, joi, de catre FRF, din conturile Loteriei fiind transferate in conturile Federatiei Romane de Fotbal 18 milioane de lei (5 milioane de euro), relateaza Gandul in editia sa online, citand Mediafax.

Suma reprezinta 20% din incasarile pronosticurilor sportive pe anii 2003, 2004 si 2005 si, potrivit Legii 69/2000, trebuia platita de Loteria Nationala catre FRF, lucru care nu s-a petrecut.

Legea invocata obliga Loteria Nationala la plata anuala catre FRF a 20 la suta din incasarile din pronosticuri facute la jocurile de noroc de competitii de fotbal internationale sau "Cupa Romaniei". Potrivit unui raport de expertiza din dosar, suma de 20 la suta din incasarile din jocurile de Pronosport (inclusiv Prono-S) si Pariloto (Fotbal si Fotbal Plus), pentru anii 2003-2005, se ridica la peste 18.000.000 de lei, din care 2.695.119 de la Pronosport si 15.920.000 de la Pariloto.

Deoarece Loteria Nationala nu si-a onorat obligatiile prevazute de lege, FRF s-a adresat Tribunalului, in 26 mai 2006.

In decembrie 2007, Sectia Comerciala a Tribunalul Bucuresti, prin Sentinta 14475 din 4 decembrie 2007, a decis ca Loteria Nationala sa achite catre FRF suma datorata.

Desi decizia poate fi contestata la instanta superioara, fiind emisa de Sectia Comerciala, este executorie. mai mult


Joi, 14 Februarie 2008, ora 13:43

Alte articole despre: executare silita, Loteria Nationala, FRF

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)