lup infometat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Rusia: Razboi cu lupii in republica Sakha

Rusia: Razboi cu lupii in republica Sakha

Un influx de lupi care ataca turmele de reni a declansat stare de urgenta in republica Sakha, din nord-estul Rusei.

Autoritatile au autorizat echipe de vanatori sa inceapa, la 15 ianuarie, trei luni de "lupta" cu lupii, scrie BBC.

Cei mai priceputi vanatori din republica cunoscuta si sub numele de Yakutia vor primi bonusuri.

Expertii considera ca penuria de iepuri de munte a condus la migrarea lupilor infometati in regiunea slab populata.

Lupii s-au indreptat spre turmele de reni din pajistile centrale ale republicii, abandonandu-si teritoriile obisnuite de vanatoare, muntii si padurile dese. Tot mai multe rapoarte vorbesc despre atacuri impotriva animalelor, insa nu si impotriva oamenilor.

Sezonul de vanatoare a lupilor a fost extins la intregul an si se spera ca populatia de lupi, ce numara in prezent peste 3.500 de animale, sa ajunga la 500, numar considerat optim.

Vanatorii care aduc cele mai multe piei de lup vor avea parte de o "suma cu sase cifre" - un milion de ruble reprezentand aproximativ 33.000 de dolari, o suma enorma in regiunea izolata.

Pagubele produse de lupi se ridica in 2012 la aproximativ cinci milioane de dolari - acestia au omorat nici mai mult nici mai putin de 16.111 de reni. Lupii au ucis si 314 cai domesticiti.

In 2012, vanatorii au ucis 730 de lupi in Yakutia. mai mult


Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 16:15

4 comentarii
Cum vrea Rovana Plumb sa rezolve problema ursilor care ataca

Cum vrea Rovana Plumb sa rezolve problema ursilor care ataca

Dupa atacurile din ultima perioada a ursilor, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a gasit solutia: mai multa mancare si monitorizarea animalelor, dupa cum a anuntat secretarul de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor, Mugur Cozmanciuc.

"Am propus elaborarea unui ordin de ministru pentru modificarea contractului cadru de gestionare a faunei din fondurile cinegetice. In acest scop, urmarim completarea contractului cu noi clauze care sa faca referire in mod expres la speciile protejate de pe teritoriul acestor fonduri cinegetice: urs, lup, ras, pisica salbatica.

Aceste clauze trebuie sa faca referire la obligativitatea gestionarilor de a evalua, de a monitoriza si mai ales de a asigura hrana animalelor salbatice atunci cand acest lucru se impune. Prin aceste modificari, Ministerul Mediului si Padurilor nu doreste crearea unui prejudiciu economic pentru gestionarii fondurilor de vanatoare ,ci urmarim, in primul rand, protejarea populatiei aflate in apropierea fondurilor cinegetice precum si asigurarea unui habitat optim animalelor salbatice prin indepartarea acestor specii de zonele locuite", a declarat secretarul de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor, Mugur Cozmanciuc, arata Evenimentul Zilei.

Korodi: Nu ursii sunt de vina! Gardurile electrice pot fi o solutie

De la numirea in functie, secretarul de stat a verificat 150 de gestionari de fonduri cinegetice si a aplicat 336 contraventii cu o valoare cumulata de 36.000 de lei.

Barbat atacat de urs la... mai mult


Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 11:22

1 comentariu
Fidel Castro: UE si SUA vor sa infulece "Scufita Rosie" - America Latina

Fidel Castro: UE si SUA vor sa infulece "Scufita Rosie" - America Latina

Fidel Castro a comparat luni Uniunea Europeana si Statele Unite cu doi "lupi infometati" care isi disputa "Scufita Rosie" latino-americana, relateaza AFP.

"Statele Unite si Europa concureaza pentru petrol, materii prime esentiale si piete", afirma Fidel Castro intr-o "reflectie" publicata in cotidianul oficial Granma, intr-un comentariu consacrat celui de al V-lea summit UE-America Latina desfasurat la Lima.

Mai mult, a comparat Bruxelles-ul si Washingtonul cu "doi lupi infometati, deghizati in bunici", iar America Latina cu "Scufita Rosie".

La Lima, "spiritul predominant printre bogatii reprezentanti ai Europei a fost de superioritate etnica si politica", potrivit fostului lider cubanez, care s-a retras de la putere in luna februarie, si care a iesit prin acest comentariu dintr-o tacere mediatica de 15 zile.

La ceremonia de deschidere, vineri, "s-a vorbit in engleza, germana si alte limbi europene, fara ca partile esentiale din discurs sa fie traduse in spaniola sau in portugheza", a amintit el.

"Europa, care a dat tonul la aceasta reuniune, este aceeasi care a sustinut razboiul impotriva Serbiei, cucerirea petrolului din Irak de catre americani, conflictele religioase din Orientul Mijlociu, inchisorile si zborurile secrete si planurile de tortura groaznice si asasinatele pregatite de (George W- n.red.) Bush", a acuzat liderul cubanez, care a calificat lupta impotriva terorismului si crimei organizate, discutate la summit, drept "pretexte".

"Criza... mai mult


Luni, 19 Mai 2008, ora 18:48

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae