magazine micro

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Marfa din magazinele Mic.ro, scoasa la vanzare. Cum poate fi cumparata

Marfa din magazinele Mic.ro, scoasa la vanzare. Cum poate fi cumparata

RVA Insolvency, administratorul judiciar al retelei de magazine Mic.ro, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, anunta efectuarea de vanzari a stocurilor de marfa.

Stocurile pot fi vizionate zilnic, intre orele la locatia unde sunt depozitate-Parc Logistic Pantelimon, situata in Soseaua de Centura, nr.12, comuna Pantelimon, precizeaza RVA.

Situatia stocurilor va fi actualizata permanent, pe masura inventarierii si aducerii in depozit a acestora.

Vanzarile de stocuri incep din data de 09 mai 2012, pana la vanzarea integrala a acestora. Vanzarea se face la cel mai bun pret oferit rezultat in urma selectarii ofertelor primite.

Stocul se actualizeaza zilnic si situatia stocului se afiseaza pe site pana la ora 10.00 din ziua urmatoare, se mai precizeaza in anuntul RVA.

Stocurile sunt evaluate la pretul de vanzare cu amanuntul, de 196.000 de euro, (ultimul pret afisat Mic Ro) si la pretul de achizitie, de 149.000 de euro.

Retelele Minimax si Mic.ro, detinute de Dinu Patriciu, au datorii cumulate de 265 de milioane de euro catre peste 1.000 de firme, iar cateva mii de angajati nu si-au primit inca salariile restante. mai mult


Sambata, 12 Mai 2012, ora 17:20

1 comentariu
Administratorul judiciar al Mic.ro va propune falimentul retelei

Administratorul judiciar al Mic.ro va propune falimentul retelei

RVA Insolvency, administratorul judiciar al retelelor de magazine Mic.ro si miniMax, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu si aflate in insolventa, va propune creditorilor sa admita falimentul celor doua firme, dupa ce discutiile privind vanzarea acestora au esuat.

"Vom cere intrarea in faliment a celor doua retele, pentru ca nu exista posibilitatea reorganizarii acestora. Au esuat toate discutiile de preluare", a declarat Otilia Milu, co-manager partner la RVA Insolvency.

Ea a mentionat ca au fost discutii pentru vanzarea retelelor cu mai multe companii romanesti si straine.

Potrivit reprezentantului administratorului judiciar, singura solutie de reorganizare era vanzarea firmelor, pentru ca acestea au conturile goale, iar actionarii nu vor sa mai investeasca nimic.

"Vom denunta toate contractele si vom preda spatiile tuturor proprietarilor de magazine. La sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai vom discuta cu creditorii propunerea de intrare in faliment, iar procedura s-ar putea declansa in 2-3 luni", a adaugat Milu.

In cazul in care creditorii refuza intrarea in faliment, acestia ar trebui sa vina ei cu un plan de reorganizare.

"Daca vin creditorii cu un plan de reorganizare, iar acesta va fi votat de AGA firmelor si apoi in adunarea creditorilor, vom merge cu planul la judecator si acesta va decide. Daca nu vin cu un plan, ceea ce e aproape sigur ca se va intampla, vom merge cu propunerea de intrare in faliment la judecatorul sindic.... mai mult


Luni, 09 Aprilie 2012, ora 21:44

Salarii uriase la magazinele Mic.ro, detinute de Patriciu

Salarii uriase la magazinele Mic.ro, detinute de Patriciu

Desi majoritatea salariatilor Mic.ro aveau un salariu apropiat de cel mediu, unii angajati primeau, lunar, o suma de peste 47.000 de lei.

Cel mai mare salariu dat de companie, in luna ianuarie, a fost de 47.139 de lei, potrivit Capital.

Daca il comparam cu cel mediu, publicat de INS, care este de 1.467 de lei, acest lucru inseamna ca respectivul angajat primea intr-o luna 32 de salarii medii nete.

Al doilea cel mai mare salariu este de 32.639 de lei, fiind urmat de un altul de 25.459 de lei. Pe locurile 4 si 5 se afla un salariu de 24.609 lei, respectiv 1.396 lei.

Potrivit raportului intocmit de lichidator, salariile restante in luna ianuarie au fost in suma de 4,06 milioane de lei.

Suma totala care include salariul pe februarie, bonurile de masa aferente lunii noiembrie, fondul de garantii si alte drepturi salariale neachitate se ridica la aproape 9,5 milioane de lei.

Tribunalul Bucuresti a admis, in februarie, cererea de insolventa a magazinelor Mic.ro, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Insa reprezentantii firmei au sustinut ca lantul de magazine duce lipsa de lichiditati si nu isi poate plati datoriile fata de creditori, care se ridica la 698 de milioane de lei.

Peste 1.500 de angajati ai Mic.ro au fost in preaviz pana pe 30 martie. mai mult


Joi, 05 Aprilie 2012, ora 12:09

1 comentariu
Mic.ro a intrat in insolventa - tribunalul a admis cererea

Mic.ro a intrat in insolventa - tribunalul a admis cererea

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea de insolventa a magazinelor Mic.ro, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Tribunalul a ramas joi in pronuntare, dupa ce Mic.ro a cerut intrarea in insolventa iar creditorii au formulat cerere de interventie in proces. Vineri, tribunalul a admis cererea de insolventa, conform Romania TV.

Reprezentantii Mic.ro Retail, au sustinut ca lantul de magazine duce lipsa de lichiditati si nu isi poate plati datoriile fata de creditori, care se ridica la 698 de milioane de lei.

Din cauza datoriilor neplatite, furnizorii au stopat in ultimele luni livrarile de marfuri, iar multe dintre magazine sunt goale.

Printre firmele care au cerut in acest an insolventa Mic.ro se numara compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - apartinand lui Dragos Anastasiu, Vel Pitar si grupul Tiriac Auto. mai mult


Vineri, 17 Februarie 2012, ora 10:27

2 comentarii
Ion Tiriac cere insolventa magazinelor Mic.ro, detinute de Dinu Patriciu

Ion Tiriac cere insolventa magazinelor Mic.ro, detinute de Dinu Patriciu

Compania Tiriac Auto, detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac, a cerut la sfarsitul anului trecut insolventa lantului de magazine Mic.ro, ale lui Dinu Patriciu.

Fostul tenismen trebuie sa recupereze de la patronul supermarket-urilor peste un milion de euro, suma provenita de la asigurarea masinilor pe care Patriciu le folosea pentru reteaua Mic.ro Mobil.

Termenul initial de judecata pentru acest proces era mijlocul lunii martie, insa acesta a fost mutat mai devreme, pe 21 februarie, noteaza Capital.

"Pana acum nu au achitat datoria, dar noi speram totusi sa nu se ajunga la insolventa. Sanse sunt, pentru ca pana acum (Dinu Patriciu - n.red.) nu si-a cerut insolventa decat in cazul unitatilor MACRO si miniMAX Discount. Daca se vrea salvarea afacerii, trebuie sa achite datoriile inainte de termenul de judecata", a declarat Adrian Ghergulescu, partener al casei de avocatura Serban & Asociatii, care reprezinta Tiriac Auto in acest caz.

Fostul tenismen trebuie sa mai recupereze o suma si mai mare de la Patriciu, provenita din achizitionarea a 300 de automobile Mercedes-Benz Sprinter, insa deocamdata compania lui Tiriac nu a actionat in instanta si in aceasta privinta.

In plus, mai exista creante pe partea de leasing si din contractul cu Mercedes Germania, prin care au fost cumparate 300 de masini. Documentul viza achizitia a 1.000 de autovehicule, insa au fost achitate doar 300 si o parte au fost luate in leasing de la Raiffeisen.

"Tiriac Auto a intermediat... mai mult


Marti, 14 Februarie 2012, ora 16:35

2 comentarii
Dinu Patriciu are noi probleme cu Mic.ro?

Dinu Patriciu are noi probleme cu Mic.ro?

Opt magazine Mic.ro din Craoiva, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu, au fost inchise, acest lucru facand parte din procesul de consolidare a firmei.

"In prezent, suntem in proces de consolidare a retelei de magazine Mic.ro, scopul acestui proces fiind acela de a ne creste la maximum eficienta activitatii operationale, logistice si a structurii sortimentului nostru de produse", au declarat reprezenttii companiei Mercandia, care detine Mic.ro, conform Romania Libera.

"In acest moment, obiectivul numarul unu pentru organizatia noastra este sa ne construim mai departe activitatea plecand de la o baza sanatoasa, sustenabila pentru intreaga dezvoltare viitoare a retelelor pe care le detinem", au mentionat reprezentantii Mercandia.

Ei au mai spus ca toate schimbarile care au aparut in ultima perioada, inclusiv cele asumate prin decizia de inchidere a unor unitati din retea, fac parte din acest proces de consolidare.

Daca in luna aprilie Dinu Patriciu anunta ca pana la sfarsitul anului vor fi deschise peste 1.000 de unitati noi, planurile acestuia nu s-au concretizat.

Recent, opt magazine din Oradea au fost inchise, iar angajatii au fost concediati fara prea multe explicatii.

Aceste lucruri au alimentat zvonurile conform carora magazinele Mic.ro ar intra in insolventa sau ar avea probleme grave cu banii.

"Reteaua de magazine nu este aproape nici de inchidere, nici de insolventa", a precizat Patriciu, care a evitat sa faca publica valoarea datoriilor... mai mult


Marti, 06 Decembrie 2011, ora 17:09

5 comentarii
Patriciu mai scoate un milion de euro din buzunar pentru magazinele Mic.ro

Patriciu mai scoate un milion de euro din buzunar pentru magazinele Mic.ro

Compania Mercadia Holland, care dezvolta magazinele Mic.ro si controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu isi continua extinderea si in afara Bucurestiului.

Astfel, compania a decis in 5 ianuarie 2011 infiintarea a 17 puncte de lucru dupa cum urmeaza: unul in Predeal, judetul Brasov, cite unul in Bucuresti -pe Soseaua Chitilei, strada Margeanului, Calea 13 Septembrie, in Ploiesti (judetul Prahova) trei magazine si cate unul in Azuga si Campina, iar in judetul Arges va deschide 6 unitati in Pitesti, una in Mioveni si o alta in comuna Mosoaia, sat Zmeura, scrie MONEY.ro.

Investitia intr-un magazin fix este de 60.000 - 70.000 de euro, fara marfa, astfel ca Patriciu va scoate din buzunar cel putin un milion de euro pentru cele 17 magazine.

Citeste mai mult despre Patriciu mai scoate un milion de euro din buzunar pentru magazinele Mic.ro pe Money.ro mai mult


Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 13:30

1 comentariu
Cinci magazine Mic.ro din Capitala au fost sparte de hoti

Cinci magazine Mic.ro din Capitala au fost sparte de hoti

Cinci magazine Mic.ro aflate in sectorul 2 din Bucuresti, in zonele Colentina si Maica Domnului, au fost sparte in perioada Craciunului, iar la un alt magazin Mic.ro hotii nu au reusit sa sparga usa, informeaza oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit sursei ctate, in zilele de Craciun magazinele au fost inchise, astfel incat spargerile au fost descoperite abia luni dimineata, cand angajatii s-au intors la lucru.

Politistii spun ca hotii ar putea fi un grup de copii ai strazii, tinand cont de faptul ca prejudiciul a fost destul de mic, in jur de cateva mii de lei. mai mult


Luni, 27 Decembrie 2010, ora 10:23

3 comentarii
Magazinele mobile Mic.ro ii vor aduce lui Patriciu 3.000 de euro pe zi

Magazinele mobile Mic.ro ii vor aduce lui Patriciu 3.000 de euro pe zi

Afacerea lui Dinu Patriciu cu magazinele Mic.ro va merge ca pe roate, la propriu, incepand de joi, cand 10 tarabe mobile vor fi inaugurate in sectorul 6.

"De joi, vor intra in circuit zece masini, in zone din sectorul 6. Ne asteptam ca fiecare magazin sa aduca venituri de 300 de euro pe zi", a declarat pentru Q Magazine, Dan Ionescu, CEO Mercadia, firma detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu intentioneaza sa ajunga la 2.000 de magazine mobile la sfarsitul anului viitor. Tot pana atunci vrea ca numarul magazinelor de cartier care sunt sub acelasi brand sa atinga 1.000 de unitati.

Noile magazine Mic.ro mobile vor fi amplasate in drumul clientilor si vor fi disponibile sapte zile pe saptamana, in intervalul orar 07.00-19.00.

Fiecare astfel de magazin va avea un singur angajat care va fi atat sofer, cat si vanzator.

Investitia totala in intreaga retea de magazine fixe si mobile va fi de peste 200 milioane de euro. Pana acum, omul de afaceri a investit circa 30 milioane de euro, dar estimeaza ca, la sfarsitul anului viitor, cifra de afaceri totala a intregului lant Mic.ro va depasi 1,5 miliarde de euro. mai mult


Joi, 21 Octombrie 2010, ora 14:46

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii