masina fara rca

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scandalul pe tarifele RCA: Scrisoare catre presedintie, Parlament si DNA

Scandalul pe tarifele RCA: Scrisoare catre presedintie, Parlament si DNA

Scandalul majorarii RCA ajunge la DNA. COTAR, o federatie de transportatori, a trimis o scrisoare deschisa catre presedintie, Parlament si DNA.

In documentul citat de B1 Tv se semnaleaza neregulile grave generate atat de (Autoritatea de Supraveghere Financiara) ASF, cat si de unele societati de asigurari din Romania.

Transportatorii acuza cresterea "aberanta" a preturilor RCA, dau exemple in care acestea au crescut cu 600% si ameninta cu un protest general in cazul in care nu se iau masuri concrete pana in data de 31 ianuarie 2015.

Cu cat ar putea creste RCA la anul - Seful ASF arata care sunt calculele

COTAR mentioneaza ca "polita de asigurari RCA are caracter obligatoriu si trebuie tratata strict din perspectiva sociala de protejare a soferului roman, nicidecum sa devina motorul prin care asiguratorii isi asigura profituri consistente. Acest produs de asigurari cu caracter obligatoriu are rolul de a completa si sustine alte clase de asigurari mai profitabile".

De asemenea, COTAR a facut o analiza pentru a identifica sursele folosite ca motivatie pentru cresterea RCA de catre societatile de asigurar. Elementele analizate, se arata in comunicat, au condus la identificarea unor nereguli grave in modul de functionare a pietei de asigurari si a arbitrului acestei piete.

Astfel, potrivit Confederatiei, "datele oficiale publicate de ASF confirma faptul ca exista o diferenta importanta intre sumele incasate de catre societatile de asigurari pentru produsul... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 15:07

Valoarea asigurarii RCA in Romania fata de alte tari din Europa

Valoarea asigurarii RCA in Romania fata de alte tari din Europa

Asigurarea tip RCA este obligatorie atat in Romania, cat si in celelalte tari din Europa, diferentele dintre asigurarile obligatorii auto de la o tara la alta constand in tariful platit si pagubele pe care acestea le acopera.

In tari precum Rusia, Republica Moldova, Ucraina sau Belarus, tariful RCA-urlui este standard si nu acopera pagubele produse in afara granitelor acestor tari. Cetatenii acestor state care vor sa circule in afara granitelor trebuie sa incheie o polita de asigurare suplimentara numita Carte Verde, asa cum era si cazul cetatenilor romani cu nu foarte multi ani in urma, arata un studiu realizat de portalul specializat www.1asig.ro, ale carui date le puteti consulta mai jos.

Asigurarile RCA din Romania sunt valabile si in afara granitelor odata cu implementarea cerintelor Uniunii Europene, indiferent ca in tari ca Romania, Ungaria sau Bulgaria asigurarile RCA sunt mai ieftine comparativ cu tari ca Germania sau Slovenia.

Polita RCA reprezinta asigurarea auto care acopera pagubele tertilor in urma unui accident de circulatie, dar si cheltuielile compensatorii pentru vatamari corporale sau deces, in anumite limite, specificate clar in fiecare polita.

Avand in vedere toate aceste aspecte, la inceputul anului s-a facut o statistica a tarifelor la politele de asigurare auto obligatorie ce include mai multe tari din Europa, enumerate in ordine crescatoare, incepand de la un RCA ieftin si ajungand la cel mai mare tarif practicat in Europa.

La... mai mult


Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 07:30

Ce taxe plateste romanul la stat pentru o masina - Din 2014, scumpirile vin in lant

Ce taxe plateste romanul la stat pentru o masina - Din 2014, scumpirile vin in lant

Soferii din Romania sunt asaltati de taxe din toate partile, iar decizia recenta a Guvernului de a mari acciza la carburanti va pune o presiune si mai mare pe finantele lor. Pe de alta parte, firmele de transport avertizeaza ca aceste costuri suplimentare vor provoca falimente.

In prezent, o persoana care decide sa isi cumpere o masina plateste intr-un an nu mai putin de 5 taxe si impozite importante, practic pe acelasi bun, la care se adauga alte costuri aditionale.

Ziare.com a luat exemplul concret al unui bucurestean care isi achizitioneaza in acest an o Dacia Duster, model din 2012, norma de poluare Euro 5, cu o capacitate cilindrica de 1.461 cmc. In pretul de 10.900 de euro (47.960 lei) este inclusa si TVA de 24%. De asemenea, la achizitie, proprietarul trebuie sa achite timbrul de mediu, in valoare de 119 euro (523 lei).

La acestea se adauga impozitul anual in valoare de 67,8 lei, acciza si TVA incluse in pretul benzinei si motorinei, la fiecare alimentare.

In plus, el este obligat sa incheie si o polita de raspundere civila auto (RCA). Cea pe 12 luni incepe de la 400 lei, iar in cazul in care vrea o asigurare de tip CASCO, atunci trebuie sa scoata din buzunar cel putin 431 euro (1.900 lei).

De asemenea, daca vrea sa circule pe drumurile nationale, soferul dat ca exemplu trebuie sa achite rovinieta, iar pretul ei variaza intre 3 si 28 de euro (13 si 124 lei), in functie de perioada pe care se incheie.La toate aceste costuri se adauga altele... mai mult


Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 07:13

15 comentarii
Avantajele incheierii politelor de asigurare RCA online

Avantajele incheierii politelor de asigurare RCA online

Orice proprietar de autovehicul este obligat sa detina asigurare RCA pentru a putea circula pe drumurile publice fara a incalca legislatia in vigoare.

Avand in vedere faptul ca asigurarea obligatorie RCA nu acopera pagubele autovehiculului pentru care a fost incheiata, ci numai pagubele celorlalte autovehicule in cazul unui eventual accident si asta numai atunci cand soferul autovehiculului pentru care s-a incheiat polita se face vinovat, cautarea politelor RCA cat mai ieftine a devenit rapid o prioritate pentru majoritatea proprietarilor de masini.

In momentul actual, cele mai ieftine asigurari RCA pot fi incheiate rapid si simplu folosind softul cunoscut sub denumirea de calculator RCA ce se poate gasi pe site-urile dedicate incheierii politelor de asigurare RCA online.

Ce avantaje ofera varianta de incheiere a asigurarilor RCA online

Comparativ cu posibilitatea incheierii politelor de asigurare la diversi brockeri cu sedii fixe, varianta de incheiere a asigurarilor online prin intermediul site-urilor de genul www.RomAsig.ro ofera numeroase avantaje:

1. Posibilitatea de comparare a tarifelor diverselor companii asiguratoare - site-urile de profil colaboreaza cu toate firmele asiguratoare din Romania si pot oferi clientilor informatii despre tarifele practicate de catre aceste companii. Pentru a putea accesa aceste informatii este nevoie de un calculator RCA, ce se poate gasi numai pe site-urile dedicate asigurarilor online, precum si de datele din talonul... mai mult


Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:00

S-a updatat molitfelnicul, poftiti cu masina la sfestanie (Opinii)

S-a updatat molitfelnicul, poftiti cu masina la sfestanie (Opinii)

Desi banul este ochiul dracului, trebuie sa recunoastem ca el ii tenteaza in aceeasi masura si pe slujitorii Domnului.

Altfel nu-mi explic cum de le-a dat prin minte acestora sa reediteze molitfelnicul stramosesc tocmai acum, in iulie 2013, si sa introduca acolo cateva amendamente noi, printre care si "Sfestania pentru binecuvantarea unui vehicul".

Mi se pare foarte subtire argumentatia ca amendamentele le-a gasit editorul in editii stravechi sau in niste incontrolabile carti grecesti, parca anume pregatite pentru automobilistii de astazi. Cel putin asa au comunicat cei care s-au ocupat cu ultima updatare a molitfelnicului.

Cu aceasta ocazie, presa a si anuntat posesorii de autovehicule ca se pot adresa la preot, ca sa le binecuvanteze, asa cum se duc la service sa le schimbe uleiul. Taxa este ab libitum, adica de la fiecare, dupa posibilitati si nu dupa capacitatea cilindrica sau dupa puterea motorului, ca la RCA.

In fond, nu e nimica rau in asta, o binecuvantare nu poate sa strice. In cel mai rau caz poate sa nu ajute. O clipa m-a dus chiar un gand de recunostinta adresat catre prea sfintii ierarhi, care s-au gandit cu atata generozitate sa ne fereasca de rele la drum.

Dar, gandind ceva mai practic, incep sa ma intreb de ce se obosesc domniile lor cu fiecare masina in parte, cand ar putea face treaba incomparabil mai eficient, in mod centralizat: sa mearga direct la furnizor sau la importator si sa sfinteasca acolo toate masinile, pentru ca noi sa le... mai mult


Joi, 25 Iulie 2013, ora 11:30

9 comentarii
Cat te costa lunar o masina de 15.000 de euro, luata in leasing?

Cat te costa lunar o masina de 15.000 de euro, luata in leasing?

Desi vanzarile de autoturisme au scazut in 2010, leasing-ul pentru o masina inca mai atrage atentia doritorilor, chiar daca acest produs se adreseaza mai mult persoanelor juridice.

Astfel ca, am luat in calcul mai multe oferte de leasing auto, pentru o masina de 15.000 de euro, cu TVA inclus. Pentru a va putea bucura de asa ceva va trebui sa aveti, in primul rand un avans de peste 3.700 de euro si apoi sa fiti dispusi sa va legati de o institutie financiara nebancara (IFN) pentru 5 ani, potrivit Conso.ro.

Suma pe care majoritatea firmelor de leasing o finanteaza in cazul prezentat mai sus este de aproape 9.100 de euro, pe o perioada de 120 de luni.

EFG Leasing pare sa aiba cea mai buna oferta bazata de coordonatele cautate de noi. In acest caz, rata este de 228 euro. Pana la finele perioadei, veti avea de returnat maxim 14.000 euro. DAE pentru acest produs este de 9,55%.

Creditul are si un comisioan de administrare de 2%, iar pentru a-l accesa trebuie sa aveti un minim de 25% sau maxim 50%. Valoarea reziduala este de 0%. Iar pentru RCA si Casco va trebui sa apelati la Unita, Asiban, Generali sau Allianz Tiriac.

Gradul maxim de indatorare pe care-l permite firma este de 30%, cand vine vorba de persoanele fizice.

Comision de rambursare anticipata 0%

Raiffeisen Leasing are urmatoarea oferta ca avantaj, din punct de vedere al ratei. Aici rambursul lunar este de 230,8 euro. Suma totala pe care trebuia sa o dati inapoi pentru acest leasing este de 14.150... mai mult


Joi, 03 Martie 2011, ora 08:01

5 comentarii
Afla cum iti poti repara masina gratuit, daca te-a lovit un autoturism fara RCA

Afla cum iti poti repara masina gratuit, daca te-a lovit un autoturism fara RCA

Soferii implicati in accidente cauzate de automobile care nu au RCA isi pot repara masina cu banii de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

In primele opt luni, FPVS a platit despagubiri de 4,55 mil lei, iar fondul dispune de 25 milioane de euro, informeaza Gandul .

Daunele sub 100 de euro vor fi platite de pagubit, pentru ca fondul nu despagubeste partea care reprezinta fransiza.

In prezent, parcul auto national este de 5,31 milioane de vehicule. "Toate aceste masini figureaza ca fiind inmatriculate, dar nu exista o statistica cu cate mai sunt practic in circulatie", au declarat reprezentanti ai Directiei Permise de Conducere.

Deoarece, in prezent, gradul de acoperire cu RCA este de 85-90%, rezulta ca posibilitatea de a fi implicat intr-un accident cu soferul unei masini fara RCA este destul de mare, fiind vorba despre peste jumatate de milion de astfel de autovehicule.

Pentru a obtine banii, cererea de despagubire trebuie depusa la sediul FPVS sau la orice sucursala ori agentie a firmelor de asigurare care au dreptul sa vanda RCA. Cererea trebuie insotita de documente din care sa rezulte ca vehiculul vinovat a ramas neidentificat sau nu era asigurat RCA.In 90 de zile de la depunerea cererii de despagubire, Fondul achita despagubirea sau ofera un raspuns motivat pentru care a respins plata despagubirilor.

O persoana pagubita poate sa apeleze la FPVS in termenul general de prescriptie, de trei ani de la data accidentului. Suma medie platita... mai mult


Joi, 23 Septembrie 2010, ora 10:28

Alte articole despre: masini RCA, despagubire FPVS
1,5 milioane de masini fara RCA in Romania?

1,5 milioane de masini fara RCA in Romania?

Autoritatile nu cunosc exact care este numarul soferilor care circula fara asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA). In prezent, circa 3,8 milioane autovehicule figureaza in statisticile Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca avand o polita RCA.

"Daca facem comparatia celor 3,8 milioane masini care au RCA cu cele 3,7 milioane masini care au efectuata inspectia tehnica periodica (ITP - n.red.) stam bine din punct de vedere al gradului de acoperire cu RCA.

Daca insa ne raportam la numarul de autovehicule inmatriculate din Romania, parc auto care are 5,3 milioane masini, atunci situatia nu mai este asa de buna", au declarat reprezentanti din CSA.

Potrivit acestora, problema este undeva la radierea masinilor. "Este o situatie bizara in ceea ce priveste radierea automobilelor", considera reprezentantii asiguratorilor.

Daca se face diferenta fata de cifrele ce indica parcul auto inmatriculat reies 1,5 milioane automobile care figureaza ca neavand o polita RCA. Este posibil ca aceste masini de fapt sa nu circule, pentru ca nici in urma accidentelor auto si nici din controalele politiei in trafic nu a reiesit ca ar exista un numar atat de mare de automobile fara asigurare obligatorie auto.

La sfarsitul lunii martie, parcul auto national era de peste 5,3 milioane de autovehicule, cu 27.279 mai putine fata de inceputul aceleiasi luni, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Politiei Romane.... mai mult


Marti, 18 Mai 2010, ora 15:47

1 comentariu
Ce faci daca te loveste o masina fara RCA?

Ce faci daca te loveste o masina fara RCA?

Accidentele rutiere sunt o obisnuinta pe soselele din Romania, mai ales cele in care sunt implicate masini care nu au incheiate nici macar polita obligatorie.

Potrivit legii, daunele rezultate in urma unui accident rutier ar trebui suportate de catre compania de asigurari unde a fost incheiata polita automobilului implicat in accident, scrie Cotidianul.

Dar ce te faci atunci cand soferul vinovat nu si-a incheiat nici macar RCA-ul? In aceasta situatie exista doua posibilitati. Poti chema in judecata soferul pentru plata daunelor sau poti recurge la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

Acesta din urma protejeaza victimele accidentelor provocate de vehicule, care au obligatia sa incheie RCA, dar sunt neasigurate.

Spre deosebire de prima varianta care este extreme de birocratica si care poate dura ai de zile, recuperarea daunele de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii este mult mai rapida.

"Potrivit datelor statistice, in perioada iunie-octombrie 2008, au fost avizate 213 cazuri, mai multe decat pe parcursul intregului an 2007, cand la fond au apelat in total 145 de persoane", sustine Sorin Greceanu, directorul executiv al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

Pentru a putea beneficia de despagubirile acordate de fond, pagubitul trebuie in primul rand sa pastreze toate documentele accidentului: procesul-verbal de la Politia Rutiera prin care s-a stabilit cine a fost vinovat si ce pagube s-au produs; chitantele legate de... mai mult


Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 10:04

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  2. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  3. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  4. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  5. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  6. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  7. Opt religii sub un singur acoperis
  8. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  9. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  10. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)