masini inmatriculate bulgaria

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Lovitura grea pentru soferii cu numar de Bulgaria - ce li se pregateste

Lovitura grea pentru soferii cu numar de Bulgaria - ce li se pregateste

Pentru a evita plata taxei auto, tot mai multi romani si-au inscris, in ultimii ani, masinile in Bulgaria.

Nu asta ar fi insa principala problema, ci faptul ca legislatia actuala face ca pedepsirea soferilor cu masini de Bulgaria pentru eventuale contraventii in trafic sa fie aproape imposibila, intrucat acestea sunt inscrise in tara vecina, iar soferii vinovati obisnuiesc sa paraseasca adesea locul accidentelor. Eventuala identificare dupa numarul de inmatriculare este de asemenea greu de realizat, deoarece va duce la proprietarul fictiv din Bulgaria, nu la cel din Romania. Un proiect de lege depus la Camera Deputatilor isi propune sa rezolve aceasta situatie.

Ioan Munteanu, unul dintre deputatii initiatori, a explicat pentru Ziare.com, ce isi propune legea pe care o sustine: masinile cu numar de Bulgaria sa nu poata sta mai mult de 90 de zile pe teritoriul Romaniei.

"Proiectul tocmai l-am depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si a venit in urma unor sesizari. Sunt oameni nemultumiti de faptul ca unii dintre soferii cu numere de Bulgaria platesc taxe in Bulgaria, asigurare in Bulgaria, iar o persoana care are un accident cu o astfel de masina foarte greu isi poate recupera banii.

In plus, din pacate, soferii cu numere de Bulgaria au devenit agresivi in trafic si se incadreaza mai putin in ceea ce se intampla in Romania. Daca va trece de Curtea Constitutionala, vom incerca sa atragem alaturi de noi si Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor... mai mult


Marti, 17 Martie 2015, ora 15:49

19 comentarii
RAR: Avem o lupta apriga cu masinile inmatriculate in Bulgaria - care sunt neregulile

RAR: Avem o lupta apriga cu masinile inmatriculate in Bulgaria - care sunt neregulile

Registrul Auto Roman are o "lupta apriga" cu vehiculele inmatriculate in Bulgaria, a caror certificare tehnica este de multe ori "lamentabila si indoielnica", a declarat, marti, Flaviu Campeanu, director tehnic la RAR, intr-o conferinta de specialitate.

"Avem o lupta apriga, pe care nu v-o ascund, cu vehiculele inmatriculate in Bulgaria, a caror certificare tehnica este de multe ori lamentabila si indoielnica. Nu este nimic de ascuns in treaba asta si o spun fara niciun fel de retinere", a declarat Campeanu.

Potrivit acestuia, o alta "problema majora" o constituie circulatia vehiculelor cu volan pe dreapta si inmatricularea lor in Romania.

"O alta problema majora, pe care sincer, in momentul prezent, avand in vedere abordarea Uniunii Europene, nu stim cum sa o abordam, este circulatia vehiculelor cu volan pe dreapta si inmatricularea lor in Romania.

Este mai putin periculos la nivel de autoturism, deci vehiculul micut, dar, incepand de la 5 tone in sus, cel putin la structura rutiera pe care o avem noi, este un real pericol acest tip de autovehicul la circulatia frecventa prin Romania. Circulatia in trecere nu are relevanta", a explicat Campeanu.

Potrivit acestuia, echipajele RAR nu pot face controale decat impreuna cu Politia, iar atunci cand politistul are suspiciuni cu privire la starea tehnica a unei masini o poate opri, iar expertii RAR se ocupa de verificarea tehnica. mai mult


Marti, 08 Iulie 2014, ora 22:00

7 comentarii
Bulgarii schimba Codul Rutier. 100.000 de romani vor fi afectati

Bulgarii schimba Codul Rutier. 100.000 de romani vor fi afectati

Bulgarii s-au saturat de numarul mare de romani care isi inmatriculeaza masinile la ei, asa ca au decis sa modifice legislatia rutiera astfel incat cei care uita sa schimbe actele masinii sa fie amendati.

Numarul mare de masini inmatriculate la bulgari reprezinta o problema si pentru autoritatile din Romania. Si la noi au fost propuneri de modificare a Codului Rutier, insa au ramas doar pe hartie.

Potrivit unui proiect de lege, in cazul in care un roman isi inmatriculeaza masina in Bulgaria, dupa care uita sa mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicatia bulgara "Monitor".

Citeste mai multe despre Bulgarii schimba Codul Rutier. 100.000 de romani care si-au inmatriculat masinile la ei vor fi afectati pe Digi24. mai mult


Marti, 30 Iulie 2013, ora 09:16

1 comentariu
Cum vrea statul sa dea lovitura celor cu masini inmatriculate in Bulgaria

Cum vrea statul sa dea lovitura celor cu masini inmatriculate in Bulgaria

Guvernul a propus in dezbatere publica o ordonanta de urgenta prin care sa fie modificat Codul Rutier, astfel incat proprietarii de masini care au evitat plata taxei auto si au ales inscrierea masinii in Bulgaria vor mai putea circula in Romania doar o luna.

Citeste ordonanta de urgenta prin care masinile inmatriculate in Bulgaria vor fi interzise in Romania

Avocatul Cristian Ioan a explicat pentru Business24 ce inseamna, de fapt, aceasta ordonanta.

Acesta spune ca romanii care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria nu vor mai putea conduce aceste autovehicule mai mult de o luna in Romania, exceptand cazul in care acestia sunt titularii actului de proprietate al masinii.

Citeste mai multe despre Taxa auto: Cum vrea statul sa dea lovitura celor cu masini inmatriculate in Bulgaria pe Business24.ro. mai mult


Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 22:28

5 comentarii
Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea fi lasate sa circule doar 90 de zile

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea fi lasate sa circule doar 90 de zile

Politia vrea sa limiteze numarul de masini inmatriculate in alte tari care circula in Romania, in acest sens fiind luate in discutie mai multe masuri.

Principala lovitura ar primi-o cei care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria, pentru a scapa de taxa auto de la noi.

Politistii sustin ca masinile inmatriculate in alte tari sunt mult mai greu de verificat in trafic, iar soferii care le conduc pot scapa de sanctiunile din Romania daca incalca legea, informeaza Realitatea TV.

Politia Rutiera a inaintat Ministerului de Interne un proiect prin care soferii care isi inmatriculeaza masinile in alta tara nu vor mai putea sa circule cu autovehiculele in Romania mai mult de trei luni.

Masinile cu numere din alte tari vor fi oprite in trafic si introduse intr-o baza de date, urmand ca dupa 90 de zile, in cazul in care soferul nu a inmatriculat autovehiculul in Romania, sa fie sanctionat.

Se estimeaza ca in Romania sunt aproape 100.000 de masini cu numere de Bulgaria, dupa ce soferii au gasit aceasta solutie pentru a scapa de taxa de poluare, care poate ajunge si la cateva mii de euro, pentru masinile second-hand cumparate din alte tari. mai mult


Marti, 23 August 2011, ora 15:01

6 comentarii
Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula doar 90 de zile pe an

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula doar 90 de zile pe an

Soferii care si-au inmatriculat autoturismele cumparate in Bulgaria, pentru a scapa de taxele de poluare ridicate, risca sa nu isi mai poata conduce masinile decat 90 de zile.

Astfel, potrivit unui proiect al Politiei Rutiere prevede ca masinile cu numere de Bulgaria sa poata circula cel mult 90 de zile pe teritoriul Romaniei, dupa care sa poata circula doar daca sunt inmatriculate, relateaza City News.

Inscrierea masina cu numere de Bulgaria este folosita indeosebi in situatia autoturismelor second-hand, care se supun unor norme de poluare ridicate pentru care se platesc taxe de peste 1.000 de euro.

In Romania exista peste o suta de mii de masini inmatriculate la bulgari, potrivit estimarilor Politiei Rutiere. mai mult


Joi, 14 Iulie 2011, ora 15:40

9 comentarii
Masinile inmatriculate in Bulgaria, cel mai des implicate in accidente rutiere

Masinile inmatriculate in Bulgaria, cel mai des implicate in accidente rutiere

Peste 10.200 de daune auto au fost produse in 2010 de catre soferii ale caror masini nu erau inmatriculate in Romania, dintre acestea peste 3.100 provenind din Bulgaria, a declarat, marti, in cadrul unui seminar de specialitate, Ionel Dima, director general Avus International - Broker de Asigurare-Reasigurare SRL.

"La ora actuala, ne confruntam cu un fenomen care reprezinta 30% din ceea ce inseamna daune 'Carte Verde', adica evenimente produse pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in strainatate.

In 2010, au fost inregistrate 10.221 de cazuri de daune evenimente auto produse de straini in Romania, dintre care 3.138 provocate de vehicule inmatriculate in Bulgaria. Ca sa va faceti o imagine de ansamblu, ca spun ca in 2005 erau peste 4.000 de cazuri dintre care 156 din Bulgaria", a afirmat Dima.

Acesta a adaugat ca, in urma cu sase ani, pe primul loc in topul accidentelor produse de masini straine in Romania se aflau cele inmatriculate in Italia, in timp ce Bulgaria se situa pe locul 9.

"In 2005, numerele italienesti erau pe primul loc, cu peste 1.000 evenimente, iar cele din Bulgaria erau pe locul 9. In 2010, Bulgaria se afla pe primul loc, cu peste 3.100 de daune", a spus seful Avus International.

"Mie mi se pare ca e o ceata densa pe piata asigurarilor si am uitat sa aprindem luminile de ceata. Orice sistem RCA ramane in echilibru pe baze de calcule matematice, pe baza de prime incasate si prime platite. Industria asigurarilor din Romania are... mai mult


Marti, 01 Martie 2011, ora 21:54

4 comentarii
6.000 de romani cu masini inmatriculate in Bulgaria circula fara acte valabile

6.000 de romani cu masini inmatriculate in Bulgaria circula fara acte valabile

Politia Rutiera a anuntat ca va verifica aproximativ 6.000 de autovehicule care au fost inmatriculate in Bulgaria, dar nu si-au mai platit taxele aferente in fiecare an, iar acum circula cu ele expirate.

Actiunea de verificare va fi realizata in colaborare cu Politia Rutiera din Bulgaria pentru a depista cele aproximativ 6.000 de autoturisme bulgaresti radiate automati din circulatie care circula in tara noastra, informeaza Automarket.

Aceste autovehicule nu au o polita de asigurare valabila, iar proprietarul de-facto nu poate fi identificat la cautarea acestuia in baza de date a politiei din Romania si poate comite infractiuni fara grija unor consecinte legale in cazul in care nu este prins pe loc.

Politia anunta ca soferii care vor fi depistati cu astfel de autoturisme vor ramane fara certificatele de inmatriculare si fara placutele de inmatriculare ale masinilor.

Politistii vor mai verifica si valabilitatea politelor de asigurare si a inspectiei tehnice periodice - echivalentul bulgaresc al ITP-ului din Romania.

Politistii bulgari nu vor opera nicio oprire in trafic in mod direct, ci vor furniza o baza de date cu autovehicule ai caror proprietari din Romania nu au platit impozitul datorat statului bulgar si au fost radiate in mod automat - cum se intampla in Romania in cazul in care un vehicul nu mai are inspectia tehnica periodica valabila si nu are nici macar o polita RCA valabila. mai mult


Joi, 24 Iunie 2010, ora 10:56

3 comentarii
Taxa auto si pentru masinile cu numere bulgaresti

Taxa auto si pentru masinile cu numere bulgaresti

Reprezentantii Guvernului vor sa ii oblige pe romanii care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria sa plateasca taxa auto de poluare.

"Masinile inmatriculate in Bulgaria sunt niste harburi, care polueaza. Imi pare rau daca se vor supara pe mine cei care detin masini cu numere bulgaresti, insa cred ca reprezinta 3% din totalul posesorilor auto", a afirmat ministrul Mediului Nicolae Nemirschi, informeaza Libertatea.

Nemirschi nu a precizat insa, daca taxa ar trebui aplicata doar pentru autovehiculele inmatriculate in Bulgaria sau pentru toate masinile care nu au numere romanesti.

Ministrul Mediului a dat exemplul unor tari, precum Austria sau Ungaria, unde posesorii de masini din alte state pot circula contra unei taxe de sapte euro pe saptamana. mai mult


Marti, 17 Martie 2009, ora 09:04

17 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)