masini inmatriculate bulgaria

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bulgarii schimba Codul Rutier. 100.000 de romani vor fi afectati

Bulgarii schimba Codul Rutier. 100.000 de romani vor fi afectati

Bulgarii s-au saturat de numarul mare de romani care isi inmatriculeaza masinile la ei, asa ca au decis sa modifice legislatia rutiera astfel incat cei care uita sa schimbe actele masinii sa fie amendati.

Numarul mare de masini inmatriculate la bulgari reprezinta o problema si pentru autoritatile din Romania. Si la noi au fost propuneri de modificare a Codului Rutier, insa au ramas doar pe hartie.

Potrivit unui proiect de lege, in cazul in care un roman isi inmatriculeaza masina in Bulgaria, dupa care uita sa mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicatia bulgara "Monitor".

Citeste mai multe despre Bulgarii schimba Codul Rutier. 100.000 de romani care si-au inmatriculat masinile la ei vor fi afectati pe Digi24. mai mult


Marti, 30 Iulie 2013, ora 09:16

1 comentariu
Cum vrea statul sa dea lovitura celor cu masini inmatriculate in Bulgaria

Cum vrea statul sa dea lovitura celor cu masini inmatriculate in Bulgaria

Guvernul a propus in dezbatere publica o ordonanta de urgenta prin care sa fie modificat Codul Rutier, astfel incat proprietarii de masini care au evitat plata taxei auto si au ales inscrierea masinii in Bulgaria vor mai putea circula in Romania doar o luna.

Citeste ordonanta de urgenta prin care masinile inmatriculate in Bulgaria vor fi interzise in Romania

Avocatul Cristian Ioan a explicat pentru Business24 ce inseamna, de fapt, aceasta ordonanta.

Acesta spune ca romanii care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria nu vor mai putea conduce aceste autovehicule mai mult de o luna in Romania, exceptand cazul in care acestia sunt titularii actului de proprietate al masinii.

Citeste mai multe despre Taxa auto: Cum vrea statul sa dea lovitura celor cu masini inmatriculate in Bulgaria pe Business24.ro. mai mult


Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 22:28

5 comentarii
Masinile inmatriculate in afara nu au voie sa circule mai mult de 90 de zile

Masinile inmatriculate in afara nu au voie sa circule mai mult de 90 de zile

Masinile inmatriculate in strainatate nu vor mai putea circula in Romania decat timp de 90 de zile pe an, dupa cumparare, potrivit lui Lucian Dinita, comisar-sef al Politiei Rutiere.

Dinita a precizat, intr-o conferinta de presa de marti, ca va exista o evidenta a masinilor care au contract pentru circulatia in Romania cu numere straine, astfel incat soferii sa nu fie tentati sa prelungeasca termenul.

Potrivit lui Dinita, in Romania exista, in prezent, peste 19.000 de masini inmatriculate in Bulgaria, iar, in total, sunt 45.000 de masini inmatriculate in strainatate.

In cazul in care nu sunt respectate prevederile, se vor retine certificatul si placutele de inmatriculare, se vor aplica puncte de penalizare si amenzi.

De asemenea, o alta prevedere a proiectului de lege mentioneaza ca persoanele cu domiciliul in Romania, care conduc pe drumurile publice un vehicul inmatriculat in alt stat, vor avea obligatia de a prezenta, la cererea politistului rutier, pe langa documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul; acest document va fi insotit de traducerea in limba romana, in original, efectuata de catre un traducator autorizat a carui semnatura a fost legalizata.

Nu in ultimul rand, comisarul-sef al Politiei Rutiere a precizat ca vor disparea subcategoriile de... mai mult


Marti, 24 Aprilie 2012, ora 15:00

32 comentarii
Gata cu numerele de Bulgaria: se schimba legea circulatiei

Gata cu numerele de Bulgaria: se schimba legea circulatiei

Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, resedinta ori rezidenta normala in Romania vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 3 luni de la data dobandirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile intr-un an calendaristic.

"Reglementarea propusa urmareste crearea premiselor necesare actualizarii permanente a evidentei vehiculelor inmatriculate, facilitand identificarea utilizatorilor acestora si, pe cale de consecinta, reducand substantial posibilitatea de fraudare a prevederilor legale menite sa asigure disciplina si siguranta traficului rutier", se precizeaza intr-un proiect de lege pentru modificarea si completarea OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Care sunt categoriile exceptate?

Citeste mai multe despre Gata cu numerele de Bulgaria: se schimba legea circulatiei pe efin.ro mai mult


Luni, 12 Decembrie 2011, ora 19:33

8 comentarii
Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea fi lasate sa circule doar 90 de zile

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea fi lasate sa circule doar 90 de zile

Politia vrea sa limiteze numarul de masini inmatriculate in alte tari care circula in Romania, in acest sens fiind luate in discutie mai multe masuri.

Principala lovitura ar primi-o cei care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria, pentru a scapa de taxa auto de la noi.

Politistii sustin ca masinile inmatriculate in alte tari sunt mult mai greu de verificat in trafic, iar soferii care le conduc pot scapa de sanctiunile din Romania daca incalca legea, informeaza Realitatea TV.

Politia Rutiera a inaintat Ministerului de Interne un proiect prin care soferii care isi inmatriculeaza masinile in alta tara nu vor mai putea sa circule cu autovehiculele in Romania mai mult de trei luni.

Masinile cu numere din alte tari vor fi oprite in trafic si introduse intr-o baza de date, urmand ca dupa 90 de zile, in cazul in care soferul nu a inmatriculat autovehiculul in Romania, sa fie sanctionat.

Se estimeaza ca in Romania sunt aproape 100.000 de masini cu numere de Bulgaria, dupa ce soferii au gasit aceasta solutie pentru a scapa de taxa de poluare, care poate ajunge si la cateva mii de euro, pentru masinile second-hand cumparate din alte tari. mai mult


Marti, 23 August 2011, ora 15:01

6 comentarii
Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula doar 90 de zile pe an

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula doar 90 de zile pe an

Soferii care si-au inmatriculat autoturismele cumparate in Bulgaria, pentru a scapa de taxele de poluare ridicate, risca sa nu isi mai poata conduce masinile decat 90 de zile.

Astfel, potrivit unui proiect al Politiei Rutiere prevede ca masinile cu numere de Bulgaria sa poata circula cel mult 90 de zile pe teritoriul Romaniei, dupa care sa poata circula doar daca sunt inmatriculate, relateaza City News.

Inscrierea masina cu numere de Bulgaria este folosita indeosebi in situatia autoturismelor second-hand, care se supun unor norme de poluare ridicate pentru care se platesc taxe de peste 1.000 de euro.

In Romania exista peste o suta de mii de masini inmatriculate la bulgari, potrivit estimarilor Politiei Rutiere. mai mult


Joi, 14 Iulie 2011, ora 15:40

9 comentarii
Masinile inmatriculate in Bulgaria, cel mai des implicate in accidente rutiere

Masinile inmatriculate in Bulgaria, cel mai des implicate in accidente rutiere

Peste 10.200 de daune auto au fost produse in 2010 de catre soferii ale caror masini nu erau inmatriculate in Romania, dintre acestea peste 3.100 provenind din Bulgaria, a declarat, marti, in cadrul unui seminar de specialitate, Ionel Dima, director general Avus International - Broker de Asigurare-Reasigurare SRL.

"La ora actuala, ne confruntam cu un fenomen care reprezinta 30% din ceea ce inseamna daune 'Carte Verde', adica evenimente produse pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in strainatate.

In 2010, au fost inregistrate 10.221 de cazuri de daune evenimente auto produse de straini in Romania, dintre care 3.138 provocate de vehicule inmatriculate in Bulgaria. Ca sa va faceti o imagine de ansamblu, ca spun ca in 2005 erau peste 4.000 de cazuri dintre care 156 din Bulgaria", a afirmat Dima.

Acesta a adaugat ca, in urma cu sase ani, pe primul loc in topul accidentelor produse de masini straine in Romania se aflau cele inmatriculate in Italia, in timp ce Bulgaria se situa pe locul 9.

"In 2005, numerele italienesti erau pe primul loc, cu peste 1.000 evenimente, iar cele din Bulgaria erau pe locul 9. In 2010, Bulgaria se afla pe primul loc, cu peste 3.100 de daune", a spus seful Avus International.

"Mie mi se pare ca e o ceata densa pe piata asigurarilor si am uitat sa aprindem luminile de ceata. Orice sistem RCA ramane in echilibru pe baze de calcule matematice, pe baza de prime incasate si prime platite. Industria asigurarilor din Romania are... mai mult


Marti, 01 Martie 2011, ora 21:54

4 comentarii
6.000 de romani cu masini inmatriculate in Bulgaria circula fara acte valabile

6.000 de romani cu masini inmatriculate in Bulgaria circula fara acte valabile

Politia Rutiera a anuntat ca va verifica aproximativ 6.000 de autovehicule care au fost inmatriculate in Bulgaria, dar nu si-au mai platit taxele aferente in fiecare an, iar acum circula cu ele expirate.

Actiunea de verificare va fi realizata in colaborare cu Politia Rutiera din Bulgaria pentru a depista cele aproximativ 6.000 de autoturisme bulgaresti radiate automati din circulatie care circula in tara noastra, informeaza Automarket.

Aceste autovehicule nu au o polita de asigurare valabila, iar proprietarul de-facto nu poate fi identificat la cautarea acestuia in baza de date a politiei din Romania si poate comite infractiuni fara grija unor consecinte legale in cazul in care nu este prins pe loc.

Politia anunta ca soferii care vor fi depistati cu astfel de autoturisme vor ramane fara certificatele de inmatriculare si fara placutele de inmatriculare ale masinilor.

Politistii vor mai verifica si valabilitatea politelor de asigurare si a inspectiei tehnice periodice - echivalentul bulgaresc al ITP-ului din Romania.

Politistii bulgari nu vor opera nicio oprire in trafic in mod direct, ci vor furniza o baza de date cu autovehicule ai caror proprietari din Romania nu au platit impozitul datorat statului bulgar si au fost radiate in mod automat - cum se intampla in Romania in cazul in care un vehicul nu mai are inspectia tehnica periodica valabila si nu are nici macar o polita RCA valabila. mai mult


Joi, 24 Iunie 2010, ora 10:56

3 comentarii
Taxa auto si pentru masinile cu numere bulgaresti

Taxa auto si pentru masinile cu numere bulgaresti

Reprezentantii Guvernului vor sa ii oblige pe romanii care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria sa plateasca taxa auto de poluare.

"Masinile inmatriculate in Bulgaria sunt niste harburi, care polueaza. Imi pare rau daca se vor supara pe mine cei care detin masini cu numere bulgaresti, insa cred ca reprezinta 3% din totalul posesorilor auto", a afirmat ministrul Mediului Nicolae Nemirschi, informeaza Libertatea.

Nemirschi nu a precizat insa, daca taxa ar trebui aplicata doar pentru autovehiculele inmatriculate in Bulgaria sau pentru toate masinile care nu au numere romanesti.

Ministrul Mediului a dat exemplul unor tari, precum Austria sau Ungaria, unde posesorii de masini din alte state pot circula contra unei taxe de sapte euro pe saptamana. mai mult


Marti, 17 Martie 2009, ora 09:04

17 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  2. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  3. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  4. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  5. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  6. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  7. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  8. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  9. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  10. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS