masini vanzare banci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Grecii cumpara in disperare bijuterii, televizoare si masini

Grecii cumpara in disperare bijuterii, televizoare si masini

Grecii cumpara cu disperare bunuri de lux, in incercarea de a-si investi banii in ceva tangibil, de teama unei potentiale iesiri a tarii din zona euro.

La Zolotas, bijutierul elen de lux, de cateva saptamani e mare aglomeratie, scrie The Guardian.

Solutie pentru salvarea Greciei - imprumuturi peste imprumuturi ca tara sa nu se scufunde

"La apogeul temerilor privind falimentul si bancile, am constatat o crestere brusca a vanzarilor pieselor noastre clasice cu aur si diamante (...) Nu cu mult timp in urma am avut un client, un grec din clasa de mijloc, care voia sa cumpere bijuterii in valoare de un milion de euro prin transfer bancar. A trebuit sa il refuzam pentru ca si noi ne temem de ce s-ar putea intampla cu bancile", a spus Marianne Le Clere Papalexis, directorul bijuteriei.

Criza elena a declansat panica in randul cumparatorilor, care nu se indreapta numai spre bijuterii, ci spre orice bun de lux. Sase ani de recesiune nu au impiedicat grecii sa declanseze un mic boom consumist. Vanzarile de masini au crescut, la fel ca si vanzarile de "bunuri albe" - frigidere, cuptoare, spune Sophia Saratsi, care conduce un magazin de electrocasnice in Atena.

Televizoarele, in special cele cu diagonala mare, dispar de pe rafturile magazinelor cu viteza ametitoare. Oamenii sunt disperati sa isi investeasca banii in bunuri ce isi vor pastra valoarea cat mai mult timp.

Salvare sau executie pentru Grecia? Criza din Elada, prin ochii unei romance

Loucas Ioannou,... mai mult


Vineri, 17 Iulie 2015, ora 09:10

9 comentarii
Prima masina: Cati bani va da Guvernul pentru program. Ponta: E un succes (Video)

Prima masina: Cati bani va da Guvernul pentru program. Ponta: E un succes (Video)

Guvernul a adoptat, marti, o hotarare prin care stabileste cati bani va acorda pentru programul Prima masina.

"Astazi am aprobat banii pentru programul Prima Masina! Cred ca atat programul ‪Prima Casa, cat si programul ‪Prima Masina sunt de succes si trebuie sa le continuam. De asemenea, imi doresc ca toti romanii din afara granitelor sa le poata accesa atunci cand se intorc acasa", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Programul "Prima masina" va avea in acest an un plafon de garantare de 350 de milioane de lei, potrivit unei hotarari adoptate marti de Guvern.

Pentru 2014, suma alocata a fost de 50 de milioane de lei, in conditiile in care normele de aplicare au fost adoptate in luna decembrie a anului trecut, arata un comunicat remis Ziare.com al Executivului.

Guvernul taie fata FMI si merge inainte cu Prima Masina

Initial, delegatia Fondului Monetar International (FMI), prezenta la Bucuresti in ultimele zile, nu a fost de acord cu demararea acestui program, insa Guvernul a reusit sa ii convinga pe creditori sa isi dea aprobarea. Totusi, nu au fost precizate care au fost nemultumirile celor de la FMI.

FMI nu e de acord cu programul Prima masina - surse

Noi posibili finantatori

Actul normativ adoptat de Guvern prevede si posibilitatea altor finantatori interesati de program sa se inscrie pana la data de 2 martie.

Bancile si institutiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru programul "Prima masina" pana la sfarsitul anului trecut,... mai mult


Marti, 10 Februarie 2015, ora 13:15

2 comentarii
Guvernul taie fata FMI si merge inainte cu Prima Masina

Guvernul taie fata FMI si merge inainte cu Prima Masina

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca in negocierile cu FMI nu s-a ajuns la un acord, motiv pentru care el nu va semna scrisoarea de evaluare cu Fondul.

Punctele cele mai fierbinti ale negocierilor au fost liberalizarea pretului la gaze pentru populatie si CET-uri, precum si lichidarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Insa un alt subiect pe care cele doua parti nu s-ar fi inteles a fost programul Prima Masina, pentru care Guvernul a dat ordonanta de urgenta anul trecut si, desi ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 noiembrie, este inca in stand by.

Premierul nu comentat care a fost punctul de vedere al delegatiei Fondului, insa a precizat ca se va merge inainte cu Prima Masina.

"Programul Prima Casa a fost de succes si se deruleaza si anul acesta. Vrem sa vedem daca si Programul Prima Masina are succes", a spus Ponta in conferinta de presa de dupa intalnirea cu FMI, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Plafon de 350 de milioane de lei

Cu putin timp inainte de aceste discutii, insa, Ministerul Finantelor Publice a facut public pe site-ul institutiei un proiect pentru Prima masina, conform caruia plafonul garantiilor destinate programului va fi in 2015 de 350 milioane lei, iar inscrierile si altor finantatori (banci si institutii financiare nebancare - IFN) se pot face pana la data de 2 martie.

"Pentru nivelul plafonului s-au luat in considerare solicitarile venite din partea institutiilor de... mai mult


Luni, 09 Februarie 2015, ora 16:26

4 comentarii
"Prima masina" are manual de utilizare: Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa aplici

"Prima masina" are manual de utilizare: Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa aplici

Persoanele care vor achizitiona un autovehicul prin programul "Prima masina" vor beneficia de o perioada de creditare de maximum 5 ani, la un cost al masinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, si cu o dobanda subventionata in proportie de 50%, conform normelor de aplicare a programului.

Normele au fost aprobate in sedinta de marti a Guvernului.

"Cinci ani perioada de creditare, limita 50.000 (lei - n.red.) plus TVA, se subventioneaza cu 50% dobanda", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, la finalul sedintei, anuntand aprobarea normelor.

Initial, autoritatile anuntasera pentru acest program o perioada de creditare de pana la 7 ani.

Proiectul de norme, prezentat la finele lunii octombrie, prevede ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa cumpere cu credit un autoturism prin programul "Prima Masina" trebuie sa depuna un avans de cel putin 5% din pretul de achizitie, iar in cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creste la minimum 10%.

Potrivit proiectului, persoanele fizice vor beneficia de o finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Statul va garanta 50% din finantarea acordata.

Persoanele cu varsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte... mai mult


Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 18:23

"Prima Masina" nu mai e un program destinat in principal tinerilor: Anuntul facut de Finante

"Prima Masina" nu mai e un program destinat in principal tinerilor: Anuntul facut de Finante

Criteriul pe categorii de varsta pentru potentialii beneficiari ai programului "Prima Masina" a fost eliminat, potrivit modificarilor aduse proiectului de hotarare de guvern de catre Ministerul Finantelor.

Aceasta noua forma include propuneri si observatii rezultate din procesul de consultare publica si inter-institutionala.

Comparativ cu prima varianta din data de 31 octombrie 2014, proiectul publicat marti elimina criteriul pe categorii de varsta pentru potentialii beneficiari.

Conform noii variante, toate persoanele fizice cu varsta de peste 18 ani, eligibile sa aplice pentru acest program, vor beneficia de finantare care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Din finantarea acordata, maximum 50% va reprezenta garantia statului.

Programul Prima masina - Prea putin, prea tarziu

MFP precizeaza ca finantarea de care vor beneficia persoanele fizice nu include dobanzile si comisioanele bancare, precum si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit. Durata maxima a finantarilor este de 60 de luni calendaristice.

O alta diferenta fata de varianta initiala a proiectului normelor de aplicare consta in introducerea unei prevederi prin care autoturismul achizitionat in cadrul programului poate fi instrainat, in anumite situatii, sub conditia achitarii integrale a soldului finantarii garantate.

De asemenea, preluarea finantarii garantate si a dreptului de proprietate asupra autoturismului se poate face... mai mult


Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 11:10

Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa cumpere cu credit un autoturism prin programul "Prima Masina" trebuie sa depuna un avans de cel putin 5% din pretul de achizitie, iar in cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creste la minimum 10%.

Potrivit proiectului de norme elaborate de Ministerul Finantelor pentru implementarea acestui program, prin care satul garanteaza creditele, persoanele fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de o finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Statul va garanta 50% din finantarea acordata.

Programul "Prima masina" a fost aprobat de Guvern. Cand intra in vigoare

Persoanele cu varsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 90% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. In acest caz, statul va garanta 40% din finantare.

Pentru a beneficia de garantia acordata de stat, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, intre care: sa faca dovada ca autoturismul care va fi cumparat este nou, este produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, indeplineste cel putin... mai mult


Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 08:07

1 comentariu
Ce faci cand ti s-a pus sechestru pe masina - Sfatul avocatului

Ce faci cand ti s-a pus sechestru pe masina - Sfatul avocatului

Ne-am propus in articolul de astazi sa atingem o mica parte a executarii silite mobiliare, una extrem de interesanta pentru majoritatea executatilor silit si anume executarea silita mobiliara prin sechestru asupra autoturismelor, proprietatea debitorului.

Inainte de intrarea in scena juridica a codului de procedura civila modificat in 2013, urmarirea mobiliara se facea in mod ingreunat, datorita faptul ca debitorii isi ascundeau bunurile usor deplasabile precum autoturismele, in afara ariei de cercetare a executorului judecatoresc si de multe ori chiar si cu urmarirea silita pornita se puteau face acte translative de proprietate, regula sechestrului la vremea respectiva fiind aceea de indisponibilizare efectiva a bunurilor mobile, atunci cand existau in mod fizic.

Banca te executa silit? Cum poti scapa - Sfatul avocatului

In mod eronat, cei urmariti silit considera ca, daca locuiesc spre exemplu intr-o zona rurala mai izolata, executorul judecatoresc nu va veni sa le ridice masina, dar realitatea este alta.

Trebuie sa fie atenti aceia ce au banuiala ca sunt executati silit, la momentul in care primesc conform procedurii somatia de executare, denumita in doctrina si somatia de o zi, moment de la care incepe de fapt procedura de executare silita.

In cazul in care debitorul nu se conformeaza acestei somatii, art. 739 din codul de procedura civila imputerniceste atat de mult pe executor incat, conform alin. 1 "in cadrul procedurii de urmarire a unui autovehicul,... mai mult


Joi, 03 Iulie 2014, ora 07:34

2 comentarii
Banii facuti din afaceri legale cu marijuana, ilegali? Bancile americane ii refuza

Banii facuti din afaceri legale cu marijuana, ilegali? Bancile americane ii refuza

Desi productia si comertul de marijuana au devenit legale in statul american Colorado, majoritatea institutiilor bancare nu accepta banii obtinuti din cultivarea si vanzarea plantei, pentru ca aceasta este in continuare considerata un drog ilegal.

"Pana si masinile blindate au fost sfatuite sa nu faca afaceri cu noi", spune Elliot Klug, detinatorul unui magazin de distributie a marijuanei din Denver, Colorado, care a incercat sa depuna banii din aceasta activitate la banci, dar a fost refuzat.

"Avand atatia angajati inarmati, am putea lucra in domeniul securitatii", a mai precizat acesta, care a fost nevoit sa-si tocmeasca oameni de paza, dupa ce a ramas cu o multime de bani gheata, pe care acum este nevoit sa-i pazeasca.

Chiar si administratia Obama a incercat de curand sa convinga bancile ca nu vor fi urmarite penal, daca vor face afaceri cu astfel de companii, dar industria bancara a ramas ferma pe pozitii, refuzand in continuare banii din comertul cu marijuana, relateaza BBC.

"O lege data de Congresul SUA este singura posibilitate de a rezolva problema", spune Don Childears, presedintele Asociatiei Bancherilor din Colorado, care recunoaste ca a continuat sa sfatuiasca bancile sa refuze cash-ul de frica acuzatiilor de spalare de bani.

Bancherii risca nu numai inchisoare, dar si suspendarea licentei bancare, daca sunt prinsi ca incalca aceste legi, care sunt prevazute sa previna spalarea de bani.

"Este foarte dificil - suntem o industrie legala,... mai mult


Joi, 20 Februarie 2014, ora 14:29

3 comentarii
Ce autoturisme poti cumpara de la banci?

Ce autoturisme poti cumpara de la banci?

Lista bunurilor executate silit de banci si valorificate prin licitatie publica este dominata de locuinte, terenuri si spatii comerciale, ofertele de autoturisme fiind mai putin frecvente. Doar cateva banci locale organizeaza licitatii publice pentru vanzarea de masini.

Va prezentam in continuare ce autoturisme pot fi achizitionate prin aceasta modalitate si in ce conditii.

In oferta Bancii Transilvania se regaseste autoturismul Peugeot 308, fabricat in anul 2007, cu un numar de kilometri de 39.200, disponibil la pretul de 8.700 euro. Motorul acestei masini este de 1560 cmc.

La un pret de pornire mai scazut, de 1.630 euro, se poate licita pentru un autoturism marca Fiat Punto Elx, din 2001, cu peste 200.000 kilometri parcursi.

BRD Groupe Societe Generale detine cea mai bogata oferta de autoturisme executate silit. Astfel, banca a scos la licitatie un Opel Astra, din anul 2010, cu pretul de pornire de 8.510 euro, dar si un Peugeot 206 Sedan, fabricat in 2008, pretul de pornire fiind de 6.000 euro, iar numarul de kilometri parcursi, de 38.754.

Tot de la BRD pot fi achizitionate Dacia Logan K 90 Laureate 1,5 disel, din 2007, cu 66.825 kilometri parcursi, la un pret de 15.100 lei, Hyundai I30, fabricat in 2008, cu 15.772 kilometri parcursi, la pretul de 5.540 euro sau Opel tip Astra Clasic, din 2009, cu 53.114 de kilometri parcursi, la pretul de 3.530 euro.

Citeste mai multe despre Ce autoturisme poti cumpara de la banci? pe efin.ro mai mult


Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 22:58

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)