masini vanzare banci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
"Prima masina" are manual de utilizare: Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa aplici

"Prima masina" are manual de utilizare: Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa aplici

Persoanele care vor achizitiona un autovehicul prin programul "Prima masina" vor beneficia de o perioada de creditare de maximum 5 ani, la un cost al masinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, si cu o dobanda subventionata in proportie de 50%, conform normelor de aplicare a programului.

Normele au fost aprobate in sedinta de marti a Guvernului.

"Cinci ani perioada de creditare, limita 50.000 (lei - n.red.) plus TVA, se subventioneaza cu 50% dobanda", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, la finalul sedintei, anuntand aprobarea normelor.

Initial, autoritatile anuntasera pentru acest program o perioada de creditare de pana la 7 ani.

Proiectul de norme, prezentat la finele lunii octombrie, prevede ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa cumpere cu credit un autoturism prin programul "Prima Masina" trebuie sa depuna un avans de cel putin 5% din pretul de achizitie, iar in cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creste la minimum 10%.

Potrivit proiectului, persoanele fizice vor beneficia de o finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Statul va garanta 50% din finantarea acordata.

Persoanele cu varsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte... mai mult


Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 18:23

"Prima Masina" nu mai e un program destinat in principal tinerilor: Anuntul facut de Finante

"Prima Masina" nu mai e un program destinat in principal tinerilor: Anuntul facut de Finante

Criteriul pe categorii de varsta pentru potentialii beneficiari ai programului "Prima Masina" a fost eliminat, potrivit modificarilor aduse proiectului de hotarare de guvern de catre Ministerul Finantelor.

Aceasta noua forma include propuneri si observatii rezultate din procesul de consultare publica si inter-institutionala.

Comparativ cu prima varianta din data de 31 octombrie 2014, proiectul publicat marti elimina criteriul pe categorii de varsta pentru potentialii beneficiari.

Conform noii variante, toate persoanele fizice cu varsta de peste 18 ani, eligibile sa aplice pentru acest program, vor beneficia de finantare care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Din finantarea acordata, maximum 50% va reprezenta garantia statului.

Programul Prima masina - Prea putin, prea tarziu

MFP precizeaza ca finantarea de care vor beneficia persoanele fizice nu include dobanzile si comisioanele bancare, precum si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit. Durata maxima a finantarilor este de 60 de luni calendaristice.

O alta diferenta fata de varianta initiala a proiectului normelor de aplicare consta in introducerea unei prevederi prin care autoturismul achizitionat in cadrul programului poate fi instrainat, in anumite situatii, sub conditia achitarii integrale a soldului finantarii garantate.

De asemenea, preluarea finantarii garantate si a dreptului de proprietate asupra autoturismului se poate face... mai mult


Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 11:10

Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa cumpere cu credit un autoturism prin programul "Prima Masina" trebuie sa depuna un avans de cel putin 5% din pretul de achizitie, iar in cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creste la minimum 10%.

Potrivit proiectului de norme elaborate de Ministerul Finantelor pentru implementarea acestui program, prin care satul garanteaza creditele, persoanele fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de o finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Statul va garanta 50% din finantarea acordata.

Programul "Prima masina" a fost aprobat de Guvern. Cand intra in vigoare

Persoanele cu varsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 90% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. In acest caz, statul va garanta 40% din finantare.

Pentru a beneficia de garantia acordata de stat, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, intre care: sa faca dovada ca autoturismul care va fi cumparat este nou, este produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, indeplineste cel putin... mai mult


Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 08:07

1 comentariu
Ce faci cand ti s-a pus sechestru pe masina - Sfatul avocatului

Ce faci cand ti s-a pus sechestru pe masina - Sfatul avocatului

Ne-am propus in articolul de astazi sa atingem o mica parte a executarii silite mobiliare, una extrem de interesanta pentru majoritatea executatilor silit si anume executarea silita mobiliara prin sechestru asupra autoturismelor, proprietatea debitorului.

Inainte de intrarea in scena juridica a codului de procedura civila modificat in 2013, urmarirea mobiliara se facea in mod ingreunat, datorita faptul ca debitorii isi ascundeau bunurile usor deplasabile precum autoturismele, in afara ariei de cercetare a executorului judecatoresc si de multe ori chiar si cu urmarirea silita pornita se puteau face acte translative de proprietate, regula sechestrului la vremea respectiva fiind aceea de indisponibilizare efectiva a bunurilor mobile, atunci cand existau in mod fizic.

Banca te executa silit? Cum poti scapa - Sfatul avocatului

In mod eronat, cei urmariti silit considera ca, daca locuiesc spre exemplu intr-o zona rurala mai izolata, executorul judecatoresc nu va veni sa le ridice masina, dar realitatea este alta.

Trebuie sa fie atenti aceia ce au banuiala ca sunt executati silit, la momentul in care primesc conform procedurii somatia de executare, denumita in doctrina si somatia de o zi, moment de la care incepe de fapt procedura de executare silita.

In cazul in care debitorul nu se conformeaza acestei somatii, art. 739 din codul de procedura civila imputerniceste atat de mult pe executor incat, conform alin. 1 "in cadrul procedurii de urmarire a unui autovehicul,... mai mult


Joi, 03 Iulie 2014, ora 07:34

2 comentarii
Banii facuti din afaceri legale cu marijuana, ilegali? Bancile americane ii refuza

Banii facuti din afaceri legale cu marijuana, ilegali? Bancile americane ii refuza

Desi productia si comertul de marijuana au devenit legale in statul american Colorado, majoritatea institutiilor bancare nu accepta banii obtinuti din cultivarea si vanzarea plantei, pentru ca aceasta este in continuare considerata un drog ilegal.

"Pana si masinile blindate au fost sfatuite sa nu faca afaceri cu noi", spune Elliot Klug, detinatorul unui magazin de distributie a marijuanei din Denver, Colorado, care a incercat sa depuna banii din aceasta activitate la banci, dar a fost refuzat.

"Avand atatia angajati inarmati, am putea lucra in domeniul securitatii", a mai precizat acesta, care a fost nevoit sa-si tocmeasca oameni de paza, dupa ce a ramas cu o multime de bani gheata, pe care acum este nevoit sa-i pazeasca.

Chiar si administratia Obama a incercat de curand sa convinga bancile ca nu vor fi urmarite penal, daca vor face afaceri cu astfel de companii, dar industria bancara a ramas ferma pe pozitii, refuzand in continuare banii din comertul cu marijuana, relateaza BBC.

"O lege data de Congresul SUA este singura posibilitate de a rezolva problema", spune Don Childears, presedintele Asociatiei Bancherilor din Colorado, care recunoaste ca a continuat sa sfatuiasca bancile sa refuze cash-ul de frica acuzatiilor de spalare de bani.

Bancherii risca nu numai inchisoare, dar si suspendarea licentei bancare, daca sunt prinsi ca incalca aceste legi, care sunt prevazute sa previna spalarea de bani.

"Este foarte dificil - suntem o industrie legala,... mai mult


Joi, 20 Februarie 2014, ora 14:29

3 comentarii
Documente secrete declasificate: Hitler, ajutat de Banca Angliei sa vanda aur

Documente secrete declasificate: Hitler, ajutat de Banca Angliei sa vanda aur

Documente secrete declasificate releva un fapt mai putin cunoscut petrecut in iunie 1939: Banca Angliei i-a ajutat pe nazisti sa vanda aurul confiscat din Cehoslovacia, contribuind astfel la finantarea masinii de razboi a lui Hitler.

Lingourile de aur ce proveneau din Cehoslovacia valorau la acea vreme 5,6 milioane de lire sterline (evaluate la 300 de milioane de lire sterline, in prezent), potrivit Daily Mail.

Documente din arhive arata ca lingourile de aur au fost vandute Bancilor Nationale din Belgia si Olanda.

Banca Angliei a ajutat la vanzarea cu suma de 860.000 de lire sterline a unor lingouri de aur ale nazistilor, in iunie 1939, fara a astepta vreo aprobare.

Dar, guvernul britanic a oprit tranzactiile cu aur dupa izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Se crede ca si in prezent, Banca Angliei detine inca lingouri de aur care au zvastica stampilata pe ele.

Vanzarea lingourilor de aur a avut girul Bancii Reglementelor Internationale (BRI), care a ordonat tranzactia.

Vanzarea aurului confiscat de catre nazisti dupa invazia Cehoslovaciei a fost mult timp considerata ca unul dintre cele mai negre episoade din istoria bancilor centrale.

In acel timp, Banca Angliei era membra a BRI, cu sediul in Elvetia si ea a stocat mari cantitati de aur ale altor tari in tezaurul sau.

BRI a fost infiintata in anul 1930 si a facilitat despagubirile impuse Germaniei, dupa Primul Razboi Mondial.

Banca Angliei detine in continuare lingouri de aur ale altor... mai mult


Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 11:40

10 comentarii
Cat costa apartamentele si masinile executate silit

Cat costa apartamentele si masinile executate silit

Bancile, agentiile fiscale si firmele de leasing au redus extrem de mult pretul de vanzare al bunurilor executate silit, pentru a obtine macar o parte din bani inapoi.

Potrivit executari.com, exista unele apartamente destul de ieftine.

Astfel, o locuinta de 81,32 mp si teren, situat in Floresti, judetul Cluj, compus din antreu, camera de zi si casa scarii, bucatarie, baie, hol si 2 dormitoare este evaluat la 137.907,00 lei.

Daca vrei un apartament de trei camere in Sibiu, exista o oferta cu 165.200,00 lei, unul in Constanta, cu trei camere semidecomandate, este 131.400 lei, iar un apartament cu doua camere, 55,92 mp, in Mangalia este mai ieftin, 83.127 lei.

Locuintele din Bucuresti sunt mai scumpe. Pentru un apartament cu 3 camere, de 66,38 mp, situat la parter, pretul de pornire este de 243.461,25 lei.

Un apartament cu 3 camere, de 59,74 mp, pe Bulevardul Tineretului, costa 253.492,50 lei, in timp ce unul de 59,72 mp, de pe B-dul Dinicu Golescu are un pret de pornire de 254.226 lei.

In Iasi, un apartament cu 3 camere, cu o suprafata de 54,64 mp a fost evaluat la 118.125 lei, in timp ce unul cu 2 camere, de 37,44 mp, costa 71.250 lei.

Un apartament cu 4 camere in Timisoara, situat pe str. Rodnei, are un pret de pornire de 546.532,80 lei, iar unul de pe Aleea Hotinului, costa 253.345,91 lei, in timp ce cel mai ieftin apartament cu 2 camere porneste de la 119.127,38 lei.

Bancile vand si masini executate silit, la preturi reduse pana la 50% fata de cel... mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 07:50

3 comentarii
Masini executate silit, sub 3.000 de euro

Masini executate silit, sub 3.000 de euro

Sute de masini executate silit pot fi achizitionate sub pretul de 3.000 de euro, la inceputul lunii decembrie.

Potrivit executari.com, bancile, agentiile fiscale si firmele de leasing au redus pretul de vanzare al autoturismelor cu pana la 50% din valoarea lor.

De asemenea, bunurile pot fi cumparate direct, fara a mai fi nevoie de licitatie publica.

Oferta de masini executate silit, la preturi sub 3.000 de euro, cuprinde marci precum Dacia Logan si Solenza, Hyundai, Daewoo, Renault, Fiat, Peugeot, Opel, Seat, Mitsubishi sau Ford.

De exemplu, o Dacia Logan din 2007 costa 2.200 de euro, in timp ce un Opel Corsa poate fi achizitionat pentru 2.741 de euro, iar un Renault Clio din 2002 la 1159 de euro.

Oferta mai cuprinde si un Hyundai Accent din 2007 la pretul de 2.800 de euro si un Fiat Albea din 2008 la 2.200 de euro

La preturi care se apropie de 4.000 de euro exista o gama variata de masini, precum Seat Altea, Peugeot 407, Opel Meriva sau Chevrolet Lancetti.

Preturile nu includ TVA. mai mult


Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 08:13

1 comentariu
Ce autoturisme poti cumpara de la banci?

Ce autoturisme poti cumpara de la banci?

Lista bunurilor executate silit de banci si valorificate prin licitatie publica este dominata de locuinte, terenuri si spatii comerciale, ofertele de autoturisme fiind mai putin frecvente. Doar cateva banci locale organizeaza licitatii publice pentru vanzarea de masini.

Va prezentam in continuare ce autoturisme pot fi achizitionate prin aceasta modalitate si in ce conditii.

In oferta Bancii Transilvania se regaseste autoturismul Peugeot 308, fabricat in anul 2007, cu un numar de kilometri de 39.200, disponibil la pretul de 8.700 euro. Motorul acestei masini este de 1560 cmc.

La un pret de pornire mai scazut, de 1.630 euro, se poate licita pentru un autoturism marca Fiat Punto Elx, din 2001, cu peste 200.000 kilometri parcursi.

BRD Groupe Societe Generale detine cea mai bogata oferta de autoturisme executate silit. Astfel, banca a scos la licitatie un Opel Astra, din anul 2010, cu pretul de pornire de 8.510 euro, dar si un Peugeot 206 Sedan, fabricat in 2008, pretul de pornire fiind de 6.000 euro, iar numarul de kilometri parcursi, de 38.754.

Tot de la BRD pot fi achizitionate Dacia Logan K 90 Laureate 1,5 disel, din 2007, cu 66.825 kilometri parcursi, la un pret de 15.100 lei, Hyundai I30, fabricat in 2008, cu 15.772 kilometri parcursi, la pretul de 5.540 euro sau Opel tip Astra Clasic, din 2009, cu 53.114 de kilometri parcursi, la pretul de 3.530 euro.

Citeste mai multe despre Ce autoturisme poti cumpara de la banci? pe efin.ro mai mult


Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 22:58

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Film porno turnat intr-o universitate
  2. Ce s-ar intampla pe Pamant daca oamenii ar disparea (Video)
  3. Scene socante in savana africana: "Nu am mai vazut niciodata asa ceva"
  4. Papusa masculina: A investit in el o avere pentru a arata asa (Foto)
  5. Fenomen inedit in Marea Britanie: Ninsoare cu fulgere
  6. Bill Gates, moment de maxima sinceritate: Ma simt destul de prost
  7. Puppy Love contraataca - Viralul care a impresionat milioane de oameni (Video)
  8. Se pregatea de razboi? Politisti uluiti de ce au descoperit intr-un garaj, a intervenit Armata
  9. Caz incredibil: O pisica data moarta si ingropata a "inviat" dupa cinci zile (Video)
  10. Ce face un iepure care are un stapan cu imaginatie (Video)