mechel targoviste

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Explozie la Mechel Targoviste: 5 raniti

Explozie la Mechel Targoviste: 5 raniti

Cinci oameni au fost raniti la combinatul Mechel Targoviste, dupa ce o butelie a explodat sub cuptorul care topeste otelul.

Cei cinci au fost transportati la spitalul din Targoviste cu ambulantele combinatului si masinile altor muncitori, doi dintre ei fiind trimisi ulterior la Bucuresti la spitalul de Arsi, anunta Digi24.

Ei prezinta arsuri la fata, membre si torace.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dambovita, Raluca Florescu, a declarat ca ranitii sunt doi electricieni si trei lacatusi, acestia avand varste cuprinse intre 35 si 40 de ani. Inspectia Muncii a declansat o ancheta la combinat.

Un medic de la Spitalul de Arsi care se ocupa de pacienti a declarat ca acestia se afla intr-o stare relativ buna, dar ca in cazul a doi dintre ei este posibil sa se ajunga la transplant de piele.

"Starea lor este echilibrata, sunt dupa anestezie, dar sunt constienti si se afla intr-o stare relativa buna. Doi dintre ei au arsuri destul de profunde, iar daca se mai aprofundeza se ajunge la operatie. Sunt la limita unui transplant de piele. Urmeaza sa ii mai evaluam peste doua zile", a precizat medicul.

Accidentul de luni nu este singurul inregistrat la Mechel Targoviste. In noiembrie 2012, un alt muncitor a fost grav ranit in sectia Otelarie Electrica 2, din cauza exploziei unei conducte de oxigen. mai mult


Luni, 26 August 2013, ora 16:35

3 comentarii
Proteste la Mechel Targoviste - Fostii angajati au blocat din nou DN 72 (Video)

Proteste la Mechel Targoviste - Fostii angajati au blocat din nou DN 72 (Video)

Fostii angajati ai Mechel Targoviste au blocat marti Drumul National 72, protestand fata de neacordarea drepturilor salariale dupa ce au fost disponibilizati.

La fata locului sunt jandarmi si politisti, relateaza Digi 24.

Actiunea nu este prima de acest fel, dupa ce in luna iulie aproximativ 70 de fosti salariati ai Mechel au blocat DN 72 Targoviste - Gaesti, pe o trecere de pietoni din fata unitatii, nemultumiti ca dupa disponibilizare nu au primit salariile compensatorii si alte drepturi financiare prevazute prin contractul de munca.

Combinatul Mechel Targoviste (COS), intrat in insolventa, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajati, in contextul reorganizarii activitatii, iar acestia urmau sa beneficieze de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute.

Combinatul de oteluri speciale a inregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% fata de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, si a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), in scadere cu 24,7%.

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de Viktor Chumakov si Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetatenie rusa.

Tranzactia, pentru suma simbolica de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel... mai mult


Marti, 20 August 2013, ora 10:48

4 comentarii
Proteste la Mechel Targoviste - Fostii angajati au blocat DN 72: "Hotii, mincinosii!"

Proteste la Mechel Targoviste - Fostii angajati au blocat DN 72: "Hotii, mincinosii!"

Aproximativ 70 de fosti salariati ai Mechel Targoviste au blocat, joi, DN 72 Targoviste - Gaesti, pe o trecere de pietoni din fata unitatii, nemultumiti ca dupa disponibilizare nu au primit salariile compensatorii si alte drepturi financiare prevazute prin contractul de munca.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dambovita, capitan Ciprian Vataselu, la fata locului s-au deplasat jandarmi si politisti care, dupa negocieri cu protestatarii aflati pe o trecere de pietoni din fata societatii, au convenit cu oamenii sa paraseasca strada.

"Oamenii au protestat pe o trecere de pietoni din fata combinatului pe care au traversat-o in mod repetat, nu au fost incidente si dupa aproximativ un sfert de ora au inteles sa paraseasca portiunea de carosabil si sa continue protestul in fata combinatului. In acest moment, traficul rutier nu mai este blocat, iar jandarmii vor ramane la fata locului pana la incheierea protestului", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dambovita, capitan Ciprian Vataselu.

Fostii salariati scandeaza "Hotii" si "Mincinosii" la adresa conducerii combinetului Mechel din Targoviste, la ora transmiterii acestei stiri la fata locului sosind, pentru a vorbi cu ei, prefectul judetului Dambovita, Victor Sanda. Acesta le-a promis fostilor salariati ca va incerca sa medieze o intalnire intre conducerile celor doua institutii - Mechel si AJOMF Dambovita - pentru a rezolva situatia.

"Noi suntem... mai mult


Joi, 25 Iulie 2013, ora 13:33

2 comentarii
Compania Mechel Targoviste ar putea reveni la numele de dinainte de privatizare

Compania Mechel Targoviste ar putea reveni la numele de dinainte de privatizare

Compania Mechel Targoviste urmeaza sa revina la vechea denumire, Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste, in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor aproba propunerea in acest sens, la reuniunea din 29 aprilie.

Potrivit Mediafax, Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste este numele purtat de Mechel inainte de privatizare, in 2002.

Potrivit convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor companiei, 86,6% din capitalul Mechel Targoviste este controlat de Mazur Investments Limited, inregistrat in Cipru.

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de Viktor Chumakov si Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetatenie rusa.

Tranzactia, pentru suma simbolica de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste. mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 08:18

2 comentarii
Actuali si fosti angajati ai Mechel Targoviste protesteaza in fata Prefecturii

Actuali si fosti angajati ai Mechel Targoviste protesteaza in fata Prefecturii

Peste 300 de actuali si fosti angajati ai Mechel Targoviste protesteaza in fata Prefecturii Dambovita, nemultumiti de desfiintarea a 512 locuri de munca si neacordarea drepturilor salariale cuvenite disponibilizatilor.

Potrivit presedintelui Sindicatului "Metalurgistul" din Mechel Targoviste, inginerul Gabriel Banu, a fost reluata activitatea la Otelaria Electrica nr. 2 si va fi repornit si Laminorul de Profile Mici, insa materia prima din stoc nu permite decat o activitate de maxim zece zile, iar "perspectiva este ingrijoratoare".

"Salariatii, actuali si fosti, sunt nemultumiti de desfiintarea locurilor de munca, de posibila neacordare a drepturilor salariale cuvenite cu ocazia disponibilizarii, cum e la Campia Turzii, si de reluarea foarte tarzie a activitatii. S-a reluat activitatea la Otelarie, astazi (n.r. - luni) vom reporni Laminorul de Profile Mici, problema e ca materia prima din acest moment permite lucrul pentru o perioda de sapte - zece zile, o alta nemultumire fiind ca nu suntem convinsi ca se va putea mentine activitatea pe perioada lunga.

Sunt si cei 512 angajati care au primit preavize si vor fi disponibilizati in aceasta luna, suntem intr-o situatie grava, iar perspectiva este ingrijoratoare", a declarat presedintele indicatului "Metalurgistul" din Mechel Targoviste, inginerul Gabriel Banu.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Viata noastra e un chin, nici nu traim, nici nu murim", "Voua, guvernanti, va spunem acum: 2.000 de suflete vor... mai mult


Luni, 18 Martie 2013, ora 18:33

1 comentariu
Nou miting de protest al salariatilor Mechel Targoviste in fata prefecturii

Nou miting de protest al salariatilor Mechel Targoviste in fata prefecturii

Sindicalistii de la Mechel Targoviste organizeaza un miting de protest, luni, la ora 15.30, in fata Prefecturii Dambovita, la care vor participa cateva sute de fosti si actuali angajati ai combinatului.

"Sper ca in jur de 500 de salariati, actuali si fosti, sa vina sa isi manifeste nemultumirea in legatura cu desfiintarea locurilor de munca, posibila neacordare a drepturilor salariale cuvenite cu ocazia disponibilizarii, cum se intampla la Campia Turzii si pentru reluarea foarte tarzie a activitatii.

Vineri s-a reluat activitatea la Otelarie si astazi (luni - n.red.), la Laminorul de Profile Mici, dar avand in vedere materia prima pe care o avem la momentul acesta in societate nu vom putea lucra decat 7-10 zile, deci nu avem incredere ca se va lucra pe o perioada mai lunga", a declarat liderul sindicatului "Metalurgistul" de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

Un sfert din angajatii Mechel Targoviste vor fi concediati

Peste 500 de angajati ai Mechel Targoviste au primit preavize si vor fi disponibilizati in aceasta luna.

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste sunt in somaj tehnic, primind 75% din salariul de baza.

Investitorii care au cumparat combinatul au anuntat ca, in luna martie, se va relua activitatea la combinat, insa cu 75% din personal, ceea ce inseamna din din cei circa 2.000 de angajati au fost disponibilizati 512.

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul... mai mult


Luni, 18 Martie 2013, ora 09:56

Un sfert din angajatii Mechel Targoviste vor fi concediati

Un sfert din angajatii Mechel Targoviste vor fi concediati

Peste 500 din cei aproximativ 2.000 de angajati ai combinatului Mechel Targoviste vor fi concediati, ca parte a programului de reorganizare a societatii, intrate recent in insolventa, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori.

Disponibilizatii vor primi 20 de zile lucratoare de preaviz si trei salarii brute sdrept plati compensatorii.

"Avand in vedere situatia economica a societatii si intentia ferma privind reorganizarea activitatii a fost necesara redimensionarea personalului in concordanta cu volumul prognozat al productiei, in vederea asigurarii reusitei in implementarea unui plan de reorganizare. Din acest motiv, incepand din data de 11 martie 2013 conducerea societatii impreuna cu reprezentantii administratorului judiciar au procedat la comunicarea de preavize catre 512 salariati ale caror posturi au fost desfiintate ca urmare a aprobarii unei noi organigrame", se mentioneaza in raport.

Mechel Targoviste a inregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% fata de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, si a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), in scadere cu 24,7%.

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, avesta vanzandu-si toate activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de doi cetiteni rusi, pentru suma simbolica de 230 de lei. mai mult


Vineri, 15 Martie 2013, ora 21:20

Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Targoviste

Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Targoviste

Peste 500 de angajati ai Mechel Targoviste vor fi disponibilizati in aceasta luna si au fost chemati la sediul combinatului pentru a semna preavizele, a declarat, marti, liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

"Conform organigramei, numarul de angajati este stabilit la 1.411. Deci din cei peste 1.900 de angajati pana 1.411 vor fi concediati. Numarul este aprobat si de conducerea societatii si de cabinetul de insolventa. In concluzie undeva peste 500 de persoane nu se mai regasesc in organigrama noua. Deja au fost chemati oameni pentru a li se inmana preavize", a precizat liderul de sindicat Gabriel Banu.

Sindicalistii de la Mechel Targoviste sunt ingrijorati ca noii investitori vor inchide combinatul.

"E dezastru! S-ar parea ca nu mai vor sa faca treaba. Avem senzatia noi, cei din sindicate, ca vor sa reduca treptat din activitate, pana se vor retrage definitiv", a adaugat liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

Conform acestuia, disponibilizari se fac in toate sectiile combinatului, cel mai mult din zona laminoarelor.

"Vreo 200 de salariati vor fi disponibilizati de la laminoare, asta pentru ca nu se mai doreste pornirea unui laminor", a precizat Banu.

Autoritatile judetene si-au exprimat ingrijorarea cu privire la concedierile de la Mechel Targoviste.

"Situatia este una destul de dificila. Am luat cunostinta de acest lucru, in ceea ce priveste situatia concedierilor. Impreuna cu... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 23:26

Noii proprietari ai Mechel Targoviste anunta reorganizarea si repornirea productiei

Noii proprietari ai Mechel Targoviste anunta reorganizarea si repornirea productiei

Noul proprietar al Mechel Targoviste, firma Invest Nikarom, a anuntat, luni, ca a demarat un amplu proces de reorganizare si restructurare, avand intentia ca intr-o perioada cat se poate de scurta sa reporneasca productia la acest combinat.

Precizarea vine in aceeasi zi in care Tribunalul Dambovita a admis cererea de intrare in insolventa.

Mechel Targoviste a intrat in insolventa

Reprezentantii Invest Nikarom sustin ca desi conditiile din piata se mentin nefavorabile, noua strategie va avea in vedere identificarea acelor solutii si mijloace prin care sa se poata redresa situatia actuala a intreprinderii.

"Conjunctura nefavorabila din ultimii doi ani a creat probleme grave intreprinderii. S-au facut eforturi enorme pentru a mentine aceasta intreprindere viabila, identificandu-se solutii extreme doar din dorinta de a continua sa functioneze", se arata in comunicatul remis Ziare.com de catre Invest Nikarom.

Potrivit acestei firme, administratia a analizat toate variantele posibile prin care sa asigure resursele necesare reluarii productiei si era pe punctul de a implementa un plan de redresare care sa asigure reluarea productiei, cu sanse de rentabilizare.

"Demersurile rau intentionate lansate de fostul lider de sindicat, impreuna cu avocatii, prin declansarea a catorva mii de executari silite, cu scopul incasarii abuzive a unor sume semnificative pretinse neintemeiat de catre acesita din urma, au determinat insa societatea sa caute solutii de criza pentru a... mai mult


Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:19

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)