medicamente decontare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
CNAS vrea sa plateasca medicamentele pentru hepatita C doar daca pacientul se vindeca

CNAS vrea sa plateasca medicamentele pentru hepatita C doar daca pacientul se vindeca

Medicamentele fara interferon, folosite in hepatita C, vor fi platite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate doar daca pacientul tratat cu acestea se vindeca, a declarat, miercuri, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

In acest sens, se vor incheia contracte cost-volum intre producatorii de medicamente si CNAS, urmand sa se tina cont de numarul de pacienti tratati cu medicamentul supus negocierii, dar si de rezultatul obtinut in urma tratamentului, informeaza Mediafax.

Cei care vor suporta costul integral al tratamentului vor fi producatorii de medicamente, asta doar in cazul in care nu s-a inregistrat o imbunatatire in starea de sanatate a pacientilor.

Vine o mare lovitura pentru pacienti - doar 7 medicamente compensate. Suntem precum Congo, Etiopia si Gabon Interviu

In cazul medicamantelor fara interfon, folosite in tratamentul hepatitei C, daca pacientul inclus in tratament nu se vindeca, statul nu va deconta pretul tratamentului. In caz contrar, in termen de 60 de zile de la validarea facturilor, medicamentul va fi decontat.

Studiile clinice de pana acum au aratat ca rata de vindecare a hepatitei C cu astfel de medicamente este de peste 90%, a declarat Ciurchea.

Potrivit acestuia, in luna mai va fi semnat contractul cost-volum pentru tratamentul hepatitei. Asta nu inseamna, insa, ca pacientii vor beneficia de tratament imediat dupa semnarea acordului, a mentionat el. Inainte de a-i fi administrat un tratament, bolnavul va fi investigat la acel... mai mult


Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 19:42

2 comentarii
Evaziune fiscala cu medicamente pentru cancer: Perchezitii in Bucuresti si Dolj

Evaziune fiscala cu medicamente pentru cancer: Perchezitii in Bucuresti si Dolj

Peste 150 de politisti din cadrul Politiei Capitalei si IPJ Dolj desfasoara joi 46 de perchezitii, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune si abuz in serviciu.

"In dosar se efectueaza verificari cu privire la mai multe mecanisme de fraudare a bugetului de stat, prin care erau decontate, in fals, retete pentru medicamente oncologice si alte boli grave", informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) remis joi.

Descinderile au loc sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Prejudiciul urmeaza sa fie stabilit la finalizarea cercetarilor. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii. mai mult


Joi, 12 Februarie 2015, ora 14:44

1 comentariu
Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente eliberate fara reteta

Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente eliberate fara reteta

Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente, dar numai din cele fara reteta, arata un proiect al Ministerului Sanatatii pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus in dezbatere publica pana in 3 septembrie, da posibilitatea farmaciilor autorizate sa vanda online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fara prescriptie medicala.

"Acest document creaza cadrul legislativ pentru vanzarea online a medicamentelor fara prescriptie medicala. Nu orice farmacie va putea sa vanda online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sanatatii vor putea sa isi faca site-uri pentru vanzare online si numai in anumite conditii care vor fi stabilite ulterior.

Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba si normele de aplicare de a-si deschide si site online de vanzare in anumite conditii insa", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore.

O alta prevedere a proiectului de ordonanta se refera la mentinerea criteriului demografic in infiintarea de farmacii. In prezent, o farmacie se poate infiinta in functie de populatia zonei, numarul locuitorilor din oras sau municipiu.

Totodata, potrivit proiectului, medicamentele vandute in farmaciile din structura ministerelor cu retea proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii Nationale) vor fi decontate o parte de la Fondul National Unic... mai mult


Marti, 26 August 2014, ora 18:07

1 comentariu
Descinderi la medici si farmacisti din 5 judete: Spalau bani cu ajutorul medicamentelor

Descinderi la medici si farmacisti din 5 judete: Spalau bani cu ajutorul medicamentelor

Politistii si procurorii DIICOT au efectuat, luni, 29 de perchizitii in judetele Mures, Maramures, Bihor, Cluj si Ilfov, la 14 persoane suspectate ca eliberau retete false pentru medicamente folosite de bolnavii de cancer.

Cele 14 persoane, medici, farmacisti si distribuitori de medicamente, faceau parte dintr-o grupare specializata in infractiuni de inselaciune si evaziune fiscala si sunt acuzate ca ar fi facut numeroase tranzactii fictive cu medicamente decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, transmite Inspectoratului General al Politiei Romane, intr-un comunicat.

Medici si asistente, in arest pentru frauda cu retete compensate

Astfel, acestia isi livrau reciproc medicamente, prin intermediul unor firme fantoma, cu sediul in Bucuresti si Bihor, pentru a spala banii si a se pierde urma provenientei lor. Ulterior, medicamentele erau reintroduse in circuitul comercial.

Cei 14 suspecti au fost ridicati cu mandat de aducere emis de procurorii DIICOT si au fost dusi la audieri. mai mult


Luni, 31 Martie 2014, ora 14:33

2 comentarii
Se normalizeaza Romania? Spitalele care pun pacientii sa-si cumpere singuri medicamente, amendate

Se normalizeaza Romania? Spitalele care pun pacientii sa-si cumpere singuri medicamente, amendate

Spitalele care vor trimite bolnavii sa-si cumpere medicamente si totodata vor solicita caselor de asigurari de sanatate decontarea tratamentelor, desi nu au fost administrate, vor fi sanctionate din 2014, a anuntat, luni, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi.

"In 2014 vom fi mult mai stricti in ceea ce priveste achizitia de medicamente si materiale sanitare si vom institui sanctiuni pentru cei care trimit pacientii sa-si cumpere medicamente si materiale sanitare, desi aceste produse sunt decontate de catre casele de asigurari de sanatate. Dar, mai intai, voi avea o discutie cu managerii spitalelor", a spus Busoi.

Presedintele CNAS a precizat ca vor fi exceptate de la sanctiuni doar acele spitale unde apar cazuri accidentale, unde nu este un obicei sa fie trimisi pacientii sa-si cumpere medicamente sau diverse materiale sanitare.

"Stim ca exista cazuri accidentale, dar si unele spitale unde acest fapt constituie regula, pentru anumite sectii, pentru anumite servicii. Atentionam ca, pentru 2014, unul din obiectivele majore este acela ca niciun asigurat, din contributia caruia functionam si noi, sa nu fie pus sa procure medicamente", a adaugat Busoi.

Potrivit presedintelui CNAS, cele mai mari cheltuieli in cazul unui spital sunt cele de personal.

"Cele mai frecvente in spital sunt cele legate de numarul mare de personal, mai ales in sistemul administrativ, cheltuielile foarte mari cu serviciile externalizate si cele... mai mult


Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 15:56

2 comentarii
Medicamentele greu de procurat se vor gasi la spitale

Medicamentele greu de procurat se vor gasi la spitale

Ministerul Sanatatii (MS) vrea sa accelereze procedurile de achizitii si decontare a peste o suta de medicamente dificil de procurat, a anuntat miercuri secretarul de stat Alexandru Rafila, la dezbaterea publica privind ordinul MS care reglementeaza aceasta situatie.

"Vrem sa dam posibilitatea managerilor de spitale sa faca achizitii si sa deconteze cu prioritate medicamentele dificil de procurat", a mai spus secretarul de stat.

El a explicat, de asemenea, ca este vorba despre peste o suta de medicamente pentru diverse afectiuni care nu se mai gasesc pe piata, intrucat au un pret mic. El a mai spus ca preturile din Romania sunt oricum cele mai mici din Uniunea Europeana, si din cauza comertului paralel.

"Cauzele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie, si anume aceea de a disparea de pe piata medicamentele ieftine, dar foarte solicitate in anumite terapii, sunt pretul scazut al acestora, in conditiile in care oricum Romania are deja cele mai mici preturi din Uniunea Europeana, dar si din cauza exporturilor paralele.

In acest context, MS, prin comisiile de specialitate ale institutiei, si Agentia Nationala a Medicamentului au identificat mai intai medicamentele deficitare, dupa care verifica daca acestea au autorizatie de punere pe piata in Romania, iar daca nu s-a apelat la autorizatie pentru nevoi speciale", a explicat secretarul de stat Alexandru Rafila.

Potrivit unui proiect de ordine al MS, supus miercuri dezbaterii publice, spitalele fac achizitii... mai mult


Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 20:05

150 de medicamente noi, pe lista de gratuite sau compensate

150 de medicamente noi, pe lista de gratuite sau compensate

Aproximativ 150 de medicamente noi asteapta sa fie introduse pe lista celor gratuite sau compensate, a afirmat joi secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, conf. dr. Alexandru Rafila.

"Aceste medicamente asteapta practic din 2008 sa fie introduse pe lista de gratuite sau compensate. Introducerea lor necesita o evaluare din punct de vedere profesional si transparent pentru ca trebuie sa raspunda unor criterii de eficacitate, dar trebuie sa tinem seama si de posibilitatile de finantare.

Cu siguranta, pacientii au dreptul sa beneficieze de medicamente noi. Acest lucru se va intampla progresiv pentru ca depinde de posibilitatile de finantare", a aratat secretarul de stat in cadrul conferintei Pharma Forum Bucuresti.

In prezent, aceste criterii se afla pe site-ul Ministerului Sanatatii si se refera la eficienta comparativ cu alte produse similare, a mai spus Alexandru Rafila. El a apreciat ca pana la sfarsitul anului anumite medicamente vor fi introduse pe lista.

In legatura cu rectificarea bugetara, secretarul de stat a aratat ca va fi facuta de Ministerul Finantelor. Rafila a spus ca in cursul zilei de miercuri au avut loc discutii la Ministerul de Finante si s-au identificat solutii pentru finantarea spitalelor si pentru programele de sanatate.

Secretarul de stat si-a exprimat speranta ca, odata cu inceputul noului an bugetar, sanatatea sa beneficieze de fonduri mai consistente si in cativa ani sa se ajunga la un procent de 6% din PIB.

El a mai spus ca... mai mult


Joi, 04 Octombrie 2012, ora 13:38

Pretul unei cutii de medicamente s-a dublat in ultimii 7 ani

Pretul unei cutii de medicamente s-a dublat in ultimii 7 ani

Pretul mediu al unei cutii de pastile s-a dublat din 2005 pana in prezent. Astfel, in 2011 o cutie de pastile costa 22,1 lei, cu 130% mai mult decat in urma cu sapte ani, in 2005, cand aceeasi cutie de medicamente costa 9,54 lei.

Concluzia a fost trasa in urma unei analize realizate de Ziarul Financiar pe baza datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania.

Cresterea puternica a pretului mediu, calculat ca raport intre consumul total de medicamente si numarul de cutii comercializate, este un paradox in industria de sanatate, in conditiile in care pastilele care se elibereaza pe baza de prescriptie au pretul stabilit la cel mai mic nivel din Europa, iar politicile implementate in ultima perioada sunt de incurajare a utilizarii de medicamente ieftine.

In afara industriei de medicamente este putin cunoscut faptul ca statul, prin intermediul Ministerului Sanatatii, stabilese pretul produselor ce se elibereaza fara prescriptie medicala (RX-urile).

Pentru prima data apare astfel explicatia ca desi Romania cheltuieste anual cu 15-25% mai mult pe medicamente, rezultatele sistemului sanitar nemultumesc pe toata lumea. In 2011, statul a decontat pentru medicamente de peste 1,5 miliarde de euro, comparativ cu peste 800 de milioane de euro in 2005.

Alte explicatii pentru cresterea pretului mediu la medicamente ar fi devalorizarea leului si dificultatile din piata care determina companiile sa pastreze numai o parte dintre produse, spun alti oameni din... mai mult


Joi, 14 Iunie 2012, ora 15:29

1 comentariu
Medicamente gratuite se vor acorda in continuare pentru unii bolnavi

Medicamente gratuite se vor acorda in continuare pentru unii bolnavi

Medicamentele gratuite se vor acorda in continuare, prin programele nationale ale Ministerului Sanatatii, bolnavilor de diabet, tubercoloza, HIV/SIDA, celor cu afectiuni oncologice, boli mintale si celor care au suferit un transplant.

Proiectul de Ordin pentru anul 2010, privind stabilirea preturilor de decontare ale medicamentelor care se acorda bolnavilor, a fost aprobat miercuri de ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Ordinul ministrului Sanatatii 426/2009, care stabileste ca pretul de decontare al medicamentelor este cel din Catalogul National al Medicamentelor de uz uman, va fi abrogat, potrivit Mediafax.

Ministerul Sanatatii se va intalni, incepand cu saptamana viitoare, cu reprezentantii farmacistilor si cei ai distribuitorilor, pentru a discuta propuneri si observatii la actualul proiect de ordin.

O alta precizare a ministerului este ca pretul de decontare al medicamentelor, potrivit proiectului de Ordin, nu trebuie sa depaseasca pretul din Catalogul National al Medicamentelor de uz uman - Canamed minus 12%.

Decontarea va fi posibila in continuare deoarece noul sistem de calcul al pretului pentru medicamentele din Lista C2 va duce la o reducere de aproximativ 24%.

Peste 1400 medicamente necesare tratamentului unor boli cronice sunt incluse in Lista C2. mai mult


Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 20:06

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)