mediu poluare china

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Prima companie care le ofera angajatilor din China prime pentru poluare

Prima companie care le ofera angajatilor din China prime pentru poluare

Panasonic este prima companie internationala care a anuntat public ca le va plati angajatilor detasati in China prime pentru compensarea gradului periculos de poluare din aceasta tara.

In acelasi context, producatorul nipon de electronice a anuntat ca va majora salariile de baza pentru angajatii din China, noteaza CNBC.

Compania a invocat nivelurile ridicate de particulele fine PM 2,5 - care pot patrunde in sange prin plamani si pot favoriza aparitia astmului, cancerului si problemelor cardiace - din unele zone urbane ale Chinei.

Panasonic le ofera oricum angajatilor trimisi in China pachete salariale mai generoase, insa pana acum nu a fost facuta nicio mentiune explicita cu privire la ingrijorarile legate de calitatea aerului.

Nivelul ridicat al poluarii este invocat de angajatii straini din China drept principalul motiv pentru care aleg sa paraseasca aceasta tara.

Compania nu a precizat numarul angajatilor japonezi din China care vor intra in aceasta schema sau cati bani vor primi ei. Angajatii chinezi care locuiesc deja in China nu vor beneficia de plati suplimentare.

Si alte companii au majorat pachetele salariale acordate angajatilor relocati din China, insa Panasonic este prima care vorbeste public despre problema reprezentata de poluare si ofera sporuri de dificultate. mai mult


Joi, 13 Martie 2014, ora 11:29

1 comentariu
China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent

China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent

China a urmarit mult timp cresterea economica cu orice pret, insa a ignorat problemele pe care le poate intampina din cauza poluarii. Premierul tarii promite acum masuri radicale pentru a rezolva aceasta problema de mediu.

Vorbind la o reuniune tinuta recent la Beijing, premierul tarii asiatice, Li Keqiang, a declarat razboi poluarii, scrie CBS News. In cadrul reuniunii, la care au participat 3.000 de persoane, a fost prezentat un raport detaliat pe mai multe domenii.

Subiectele abordate au implicat apararea tarii, dezvoltarea Chinei, precum si problemele legate de poluare. Li Keqiang a tinut sa spuna ca natura a trimis Chinei un semnal urgent in legatura cu dorinta tarii sale de a se dezvolta cat mai mult.

El este acum adeptul protejarii mediului inconjurator si e dispus sa faca tot ce este posibil in acest scop. Astfel, guvernul Chinei planuieste inchiderea a 50.000 de furnale mici alimentate cu carbuni, cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor poluante ale masinilor.

Keqiang a mai declarat ca masinile vechi, care polueaza mult mediul inconjurator ar trebui retrase din circulatie. Nivelul poluarii in Beijing este in prezent unul alarmant. In 2013, China a inregistrat foarte multe zile in care marile orase au fost acoperite de smog, fenomen care nu a mai avut o asemenea intensitate in ultima jumatate de secol. mai mult


Miercuri, 05 Martie 2014, ora 21:45

3 comentarii
In sfarsit, au inteles si chinezii: Cum se lupta cu poluarea

In sfarsit, au inteles si chinezii: Cum se lupta cu poluarea

Poluarea creeaza mari probleme in China, determinand autoritatile sa adopte masuri urgente pentru a evita producerea unor consecinte si mai grave asupra sanatatii locuitorilor marilor orase.

Nivelul prea mare al poluarii in Beijing face foarte dificila viata locuitorilor. Cauza acestui nivel alarmant al substantelor nocive din aer este perioada indelungata in care China a poluat mediul inconjurator, urmarind o dezvoltare rapida a economiei, scrie Huffington Post.

Aerul, apa si solul Chinei sunt contaminate de activitatea industriala prea intensa.

Conform unui raport publicat de o institutie din Beijing (Social Science Academic Press) in colaborare cu una din Shanghai (Academy of Social Sciences), capitala Chinei se claseaza pe locul 2 in topul celor mai proaste capitale din punct de vedere al conditiilor mediului inconjurator.

Locuitorii din Beijing sunt tot mai nemultumiti de politica tarii, care a dus la aparitia acestui fenomen ingrijorator.

Ce masuri iau autoritatile

Smogul din unele orase ale Chinei a dus la intarzierea unor zboruri si a determinat chiar inchiderea scolilor.

In Beijing, efectele poluarii au fost vizibile si greu de suportat cel putin o data pe saptamana, conform unui raport publicat in 2012 de un organism in domeniu (Blue Paper for World Cities).

Capitala Chinei a fost acoperita de smog 189 de zile in anul 2013, conform oficialitatilor.

Acum insa liderii acestui stat comunist sunt foarte preocupati de stabilitatea sociala a... mai mult


Sambata, 15 Februarie 2014, ora 11:39

Poluarea din China ajunge pana pe coasta de vest a Statelor Unite

Poluarea din China ajunge pana pe coasta de vest a Statelor Unite

Norii de poluare din China traverseaza Oceanul Pacific si ajung pana pe coasta de vest a Statelor Unite, o tendinta care subliniaza efectele secundare ale cererii americane de bunuri asiatice produse la cele mai mici costuri, arata rezultatele unui studiu publicat recent.

Ploile acide din unele zile, provenite de la arderea combustibililor fosili din China, pot reprezenta pana la un sfert din poluarea cu sulf din vestul SUA, dezvaluie un raport comun al cercetatorilor americani si chinezi publicat de Academia Nationala de Stiinte si preluat de Business Insider.

Orasul in care nu se mai poate vedea rasaritul de soare, un viral contrafacut?

Orase precum Los Angeles primesc, in fiecare an, cel putin o zi suplimentara de smog din cauza dioxidului de carbon si a altor gaze degajate de fabricile din China.

"Ne-am externalizat procesul de fabricatie si mare parte din poluare, insa o parte din gaze se intorc peste Pacific sa ne bantuie", a declarat Steve Davis, cercetator in cadrul Universitatii California Irvine.

Intre 17 si 36% din totalul gazelor poluate din China erau, in anul 2006, degajate in procesul de fabricatie a produselor pentru export, iar o cincime dintre acestea erau destinate exclusiv schimburilor economice dintre Statele Unite si China, mai arata raportul.

Potrivit Institutului Worldwatch, in prezent aproximativ o treime din totalul gazelor de sera din China sunt rezultatul industriilor exportatoare.

Vecinii apropiati ai Chinei, precum Japonia... mai mult


Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 19:08

2 comentarii
Alerta de poluare: Record absolut in 2012 la emisiile de carbon din industria energetica

Alerta de poluare: Record absolut in 2012 la emisiile de carbon din industria energetica

Emisiile de dioxid de carbon provenite din activitatile energetice au crescut cu 1,4% in 2012, fata de anul anterior, atingand astfel un nou nivel maxim.

Potrivit Agentiei Internationale a Energiei, China a ramas tara care polueaza cel mai mult, iar anul trecut emisiile toxice au crescut cu 300 milioane de tone, adica 3,8%, comparativ cu 2011.

Totusi, guvernul de la Beijing a facut investitii majore in dezvoltarea energiei verzi si a eficientei energetice, scrie Huffington Post.

In schimb, noxele din Statele Unite au scazut cu 200 milioane de tone (3,8%), in mare parte datorita reorientarii catre gaz, astfel ca arderea carbunelui pentru producerea energiei a fost mult diminuata.

Agentia mai informeaza ca emisiile de CO2 din Europa din industria energetica au inregistrat si ele un declin fata de 2011, de 50 milioane de tone (adica 1,4%).

Discutiile despre schimbarile climatice au ca tinta mentinerea sub 2 grade Celsius a cresterii temperaturii globale in urmatorii ani, in conditiile in care Agentia Internationala a Energiei estimeaza un avans de 3,6-5,3 grade Celsius.

Oamenii de stiinta au avertizat ca incalzirea globala va avea numeroase efecte devastatoare, precum inundarea oraselor situate pe coasta si a statelor insulare, vor afecta agricultura si vor face apa imposibil de baut.

Potrivit raportului realizat de Agentie, emisiile toxice pot fi reduse pana in 2020 prin imbunatatirea eficientei energetice in cazul cladirilor industriale si mijloacelor... mai mult


Luni, 10 Iunie 2013, ora 23:48

1 comentariu
Poluarea in China: Se vinde aer curat la doza

Poluarea in China: Se vinde aer curat la doza

Poluarea aerului in China a devenit o problema atat de grava incat unui intreprinzator local i-a venit ideea de a scoate la vanzare aer curat imbuteliat.

Hotararea omului de afaceri Chen Guangbiao de a vinde doze cu aer curat nu a fost insa impulsionata de dorinta de a face profit, noteaza Reuters.

Chen, a carui avere este la peste 740 de milioane de dolari, foloseste dozele cu aer curat pentru a trage un semnal de alarma cu privire la deteriorarea conditiilor de mediu din China.

"Daca nu incepe sa ne pese de mediu, peste vreo 20 sau 30 de ani, copiii si nepotii nostri vor trebui sa poarte masti de gaze si sa aiba in spate butelii cu oxigen", a explicat Chen.

El vinde dozele cu aer pentru suma de 5 yuani - aproximativ 80 de centi. Aceste recipiente contin aer cu diferite arome, printre care se numara aer cu aroma de Taiwan, Tibet sau Yan'an. mai mult


Duminica, 03 Februarie 2013, ora 14:53

China a subestimat poluarea atmosferei cu 1,4 miliarde tone CO2

China a subestimat poluarea atmosferei cu 1,4 miliarde tone CO2

Pentru prima data, cercetarile stiintiifice elaboate in China constata ca, in toate estimarile facute pana acum cu privire la emisiile de CO2, statisticile oficiale au subevaluat cifrele reale.

Aceasta constatare a devenit cunoscuta, dupa publicarea ei in revista chineza "Nature Climate Change", care reitereaza faptul ca emisiile de caz carbonic emanate din spatiul chinez repezinta cel mai mare volum din lume si, incepand din anul 2007, l-au depasit chiar si pe cel din SUA, noteaza La Tribune.

Nepotrivirea dintre datele anterioare ale statisticii oficiale si datele reale se cunoaste comparand volumul total al emisiilor, asa cum s-a comunicat, cu insumarea volumelor comnicate pentru cele 30 de provincii chineze, luate fiecare in parte.

De randul acesta, aritmetica vine in contradictia cu statistica, iar autoritatile chineze sunt in situatia de a da explicatii asupra celor intamplate.

Diferenta dintre cifra globala si cifrele cumulate pe regiuni nu este deloc neglijabila, ajungand la volmul de 1,4 miliarde de tone.

Intamplator, volmul reprezinta emisiile anuale de CO2 al statului vecin, Japonia, dar explicatia acestei ciudate coincidente este greu de demonstrat prin calcule la obiect.

Oricare ar fi insa explicatiile, concluziile raman foare incomode pentru China, putand influenta nefavorabil negocierile internationale ce se tin periodic cu privire la asigurarea conditiilor climatice pe Terra. mai mult


Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 14:18

China - Jianhe, raul insangerat, poluat de reziduuri chimice (Galerie foto)

China - Jianhe, raul insangerat, poluat de reziduuri chimice (Galerie foto)

Poluarea raului Jianhe din provincia chineza Henan a provocat colorarea apei acestuia intr-un rosu aprins, ca urmare a deversarii unor reziduuri provenite de la doua instalatii chimice din zona.

Este vorba despre doua surse distincte, descrise de presa locala drept "instalatii chimice ilegale", care deverseaza reziduuri in canalele de scurgere, transferand astfel poluarea pana la nivelul apelor raului Jianhe, relateaza La Stampa.Potrivit sursei citate, autoritatile chineze au lansat un comunicat oficial prin care se precizeaza ca in prezent se lucreaza intens pentru dezmembrarea instalatiilor care au produs fenomenul si pentru identificarea unor solutii menite sa diminueze efectele negative ale fenomenului.Nicio informatie insa despre natura substantelor deversate, gradul de toxicitate al acestora si modul in care fenomenul va afecta ecosistemul local si nici despre cei ce sunt responsabili de deversarea reziduurilor chimice.Intre timp, apele raului Jianhe, de un rosu insangerat, strabat localitatea Luoyang, oferind imagini rupte parca dintr-un scenariu apocaliptic.

mai mult


Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 23:57

5 comentarii
Chinezii devin, in 2017, cei mai poluatori locuitori de pe planeta

Chinezii devin, in 2017, cei mai poluatori locuitori de pe planeta

Emisiile de carbon ale fiecarui chinez vor depasi, la sfarsitul anului viitor, nivelele de poluare ale britanicilor, si in 2017 pe ale americanilor, devenind cei mai mari poluatori de pe planeta.

Aceasta estimare a fost facuta intr-un raport care releva ca amprenta de carbon a chinezilor este in crestere mai accelerata decat se credea pana acum, scrie Telegraph.

De vina pentru aceasta situatie sunt mai multi factori: explozia constructiei infrastructurii, cresterea industriilor poluatoare, toate contribuie pentru a propulsa China in randul tarilor dezvoltate in ceea ce priveste emisiile poluante per persoana.

China emite deja mai mult dioxid de carbon per persoana decat Franta si Spania, si daca va continua in ritmul actual va depasi SUA in 2017, se arata in raportul agentiei Netherlands Environmental Assessment, sponsorizat de Comisia Europana. mai mult


Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 09:45

Alte articole despre: China, poluare China

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba