mersul trenurilor internationale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Noul Mers al Trenurilor intra in vigoare din 14 decembrie

Noul Mers al Trenurilor intra in vigoare din 14 decembrie

Noul Mers al Trenurilor de calatori - care prevede mai multe trenuri Regio, curse spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane de schi, precum si durate reduse, de aproximativ doua ore, pe ruta Bucuresti Nord-Constanta - va intra in vigoare pe 14 decembrie, potrivit CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil pana la 12 decembrie 2015, urmand sa fie in circulatie, zilnic, peste 1.100 de trenuri.

"Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile", se arata intr-un comunicat remis presei.

CFR Calatori mai precizeaza ca va asigura, si in 2015, serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi mentinut mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Ploiesti, Bucuresti Nord - Pitesti si Constanta - Mangalia (in sezonul estival).

Trenuri InterRegio transformate in trenuri Regio

Pe de alta parte, pentru asigurarea accesibilitatii si mobilitatii calatorilor, dar si pentru desfasurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecari din Cluj, Craiova, Pitesti si alte orase, au fost transformate in trenuri Regio, cu... mai mult


Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 14:09

Ora de vara afecteaza mersul trenurilor aflate in circulatie duminica

Ora de vara afecteaza mersul trenurilor aflate in circulatie duminica

Trecerea la ora de vara, ce va avea loc in noaptea de sambata spre duminica, nu va afecta decat mersul trenurilor aflate in circulatie intre orele 3.01 si 4.00, se arata intr-un comunicat de presa al CFR Calatori, remis joi.

Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora de iarna pana in noaptea de 30/31 martie 2013, ora 3.00 care devine ora 4.00. Dupa aceasta ora, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara.

Potrivit sursei citate, trenurile de calatori aflate in circulatie intre orele 3.01 si 4.00 (ora iarna), vor circula intarziate, fiind afectate de schimbarea de ora un numar de 85 de trenuri, dintre care sapte trenuri internationale, 32 InterRegio si 46 Regio.

Avand in vedere ca si in tarile vecine aceasta trecere se face in aceeasi zi de duminica, 31 martie 2013, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula dupa orarul din mersul de tren in vigoare.

Societatea de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori" S.A. este operatorul national feroviar de pasageri care efectueaza transportul public de calatori pe calea ferata. mai mult


Joi, 28 Martie 2013, ora 13:56

1 comentariu
Noul mers al trenurilor 2012-2013 a intrat in vigoare

Noul mers al trenurilor 2012-2013 a intrat in vigoare

CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 9 decembrie, a intrat in vigoare noul mers al trenurilor 2012-2013, care va fi valabil pana la 14 decembrie 2013.

Oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptata la cerintele pietei de calatori, atat prin optimizarea programului si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor minime pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CFR Calatori.

Astfel, zilnic se vor afla in circulatie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decat in planul de mers 2011-2012.

In traficul intern s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Rosiori, Rosiori - Craiova, Constanta - Mangalia, Bucuresti Nord - Ploiesti, Ploiesti Sud - Urziceni, Buzau - Marasesti, Iasi - Ungheni Prut.

In traficul international s-au introdus doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei.

Prin incheierea unui contract de colaborare intre operatorul national feroviar de pasageri din Romania - CFR Calatori si MAV Trakcio - operatorul feroviar de tractiune din Ungaria, s-a urmarit fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internationale utilizand o singura locomotiva intre Bucuresti si Budapesta.

Vor continua lucrarile... mai mult


Luni, 10 Decembrie 2012, ora 09:18

1 comentariu
CFR modifica mersul trenurilor

CFR modifica mersul trenurilor

CFR Calatori modifica de duminica mersul trenurilor, iar noul program va fi valabil pana pe 14 decembrie 2013.

Compania anunta, astfel, modificari ale orarului, dar si o suplimentare a numarului de trenuri. Pana la anul in decembrie vor circula 1.378 de trenuri, cu 60 mai multe decat in planul de mers 2011-2012, se arata intr-un comunicat CFR, remis Ziare.com.

In noul program vor exista doua trenuri noi in traficul international. Acestea vor avea ca destinatie Budapesta si vor pleca de la Bucuresti si de la Sighetu Marmatiei.

Totodata, in 2013, anunta CFR Calatori, vor continua lucrarile de reabilitare in mai multe zone, ceea ce va afecta orarul de mers al trenurilor, dar compania va mentine si reducerile la bilete pentru traficul intern si international.

In programul intern al CFR Calatori "s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord- Rosiori, Rosiori - Craiova, Constanta - Mangalia, Bucuresti Nord - Ploiesti, Ploiesti Sud - Urziceni, Buzau - Marasesti, Iasi - Ungheni Prut", precizeaza comunicatul.

CFR Calatori va mentine si in 2013 reducerile la bilete atat in traficul intern, cat si in cel international: Minigrup 2-5, biletul dus-intors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a biletelor de tren, abonamente, facilitati copii, reduceri la cumpararea online, reduceri la cumparara cu... mai mult


Joi, 06 Decembrie 2012, ora 14:30

Greva feroviarilor eleni afecteaza mersul trenurilor din Romania

Greva feroviarilor eleni afecteaza mersul trenurilor din Romania

CFR Calatori anunta ca, marti, din cauza grevei feroviarilor eleni, intre statiile feroviare grecesti Kulata - Thessaloniki si retur, calatorii vor fi transportati cu mijloace auto pentru a se imbarca la trenul international care circula pe relatia Bucuresti Nord - Kulata - Bucuresti Nord.

Astfel, trenul Rapid 463 care circula pe relatia Bucuresti Nord - Sofia - Kulata -Thessaloniki, care a plecat, luni, din Bucuresti Nord, va circula numai pe distanta Bucuresti Nord (pl.12.24) - Sofia - Kulata (sos. 02.25), urmand ca, pe parcursul elen Kulata - Thessaloniki, calatorii sa fie transportati cu mijloace auto.

De asemenea, calatorii trenului Rapid 462, care circula pe relatia Thessaloniki - Kulata - Sofia - Bucuresti Nord, cu plecare in data de 14 septembrie din Thessaloniki, vor fi transportati cu mijloace auto pe parcursul elen Thessaloniki - Kulata, urmand sa isi continue calatoria cu trenul pe distanta Kulata (pl. 03.50) - Sofia - Bucuresti Nord (sos. 18.30).

Calatorii pot solicita informatii despre circulatia trenurilor internationale la statiile si agentiile CFR. mai mult


Luni, 13 Septembrie 2010, ora 19:12

Mersul Trenurilor se schimba duminica

Mersul Trenurilor se schimba duminica

Incepand cu 13 decembrie, ora 00.01, se pune in aplicare noul plan de mers al trenurilor de calatori, valabil pana la data de 11 decembrie, ora 24.00.

Potrivit CFR, prin acest program sunt prevazute, in graficul preconizat de circulatie, 1.726 de trenuri, din care 253 de rang superior, 70 trenuri internationale si 1.336 personale, 33 sezoniere si 36 cu ordin special. Cele din urma vor circula doar in perioada marilor sarbatori religioase, vacantelor scolare sau in week-end-uri - perioade cand se inregistreaza un flux mare de calatori.

O noutate in planul de mers 2009-2010, este introducerea in circulatie a unor trenuri pe noi rute, cum ar fi Craiova - Cluj Napoca, Bucuresti Nord - Arad, prin Petrosani, Bucuresti Nord - Cluj Napoca, prin Petrosani, Brasov - Miercurea Ciuc - Siculeni, Sibiu - Bucuresti Nord, prin Ramnicu Valcea, Bucuresti Nord - Cluj Napoca, prin Sighisoara.

In ceea ce priveste traficul international, CFR asigura legaturi directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Salonic, Chisinau, Moscova, Istanbul, Munchen, Venetia si Belgrad.

CFR recomanda pasagerilor, pentru o calatorie confortabila si pentru evitarea aglomeratiei din statiile si agentiile de voiaj, sa rezerve biletele, precum si locurile, cu anticipatie de 30 de zile, in trafic intern si 90 de zile in cel international, online, sau sa achizitioneze biletele accesand site-ul companiei. mai mult


Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 08:50

2 comentarii
CFR Calatori lanseaza mersul trenurilor pentru 2010

CFR Calatori lanseaza mersul trenurilor pentru 2010

CFR Calatori a comunicat luni ca va pune in aplicare din 13 decembrie noul mers al trenurilor pentru 2009-2010, care va fi valabil pana la data de 11 decembrie a anului viitor.

"Prin acest program sunt prevazute, in graficul preconizat de circulatie, 1.728 de trenuri din care: 253 de trenuri de rang superior, 70 de trenuri internationale si 1.166 de trenuri personale, 33 trenuri sezoniere, 36 de trenuri cu ordin special. Cele cu ordin special vor circula in perioadele cu varf de trafic (sarbatori religioase, vacante scolare, weekend-uri, perioade cand se inregistreaza un flux mare de calatori) si pe destinatiile solicitate", se arata in datele CFR Calatori.

Compania precizeaza ca o noutate in planul de mers 2009 -2010 este introducerea in circulatie a unor trenuri pe noi rute: Craiova - Cluj Napoca; Bucuresti Nord - Arad, prin Petrosani; Bucuresti Nord - Cluj Napoca, prin Petrosani; Brasov - Miercurea Ciuc-Siculeni; Sibiu - Bucuresti Nord, prin Ramnicu Valcea; Bucuresti Nord - Cluj Napoca, prin Sighisoara.

In ceea ce priveste traficul international, exista legaturi directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Salonic, Chisinau, Moscova, Istanbul, Munchen, Venetia si Belgrad.

CFR Calatori recomanda pasagerilor rezervarea cu anticipatie de 30 de zile in trafic intern si de 90 de zile in trafic international, atat la casele de bilete din principalele gari din tara, cat si la agentiile de voiaj CFR.

De asemenea, compania recomanda rezervarea telefonica in ziua plecarii... mai mult


Luni, 07 Decembrie 2009, ora 15:58

Modificari in mersul trenurilor

Modificari in mersul trenurilor

Incepand cu data de 4 iulie, vor interveni unele modificari in circulatia trenurilor care pleaca din gara Bucuresti Nord.

Astfel, trenul international 346 -1 Bucuresti Nord - Viena va circula cu orar modificat pe distanta Bucuresti Nord - Curtici, astfel: plecarea din Bucuresti Nord la ora 16.20 si sosirea in Curtici la ora 02.30, informeaza Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

Trenul Accelerat 1735 Bucuresti Nord - Floresti Prahova, va circula cu orar modificat pe toata distanta, astfel: plecare din Bucuresti Nord la ora 16.41 si sosire in Floresti Prahova la ora 17.43. mai mult


Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 18:26

Alte articole despre: modificari mersul trenurilor
36 de trenuri internationale, anulate din cauza grevei din Ungaria

36 de trenuri internationale, anulate din cauza grevei din Ungaria

36 de trenuri internationale au fost anulate din cauza grevei feroviarilor maghiari in zilele de 16, 17 si 18 decembrie.

Vor fi anulate, incepand de marti, IC 74-1 si IC 75-2 pe relatia Timisoara Nord - Curtici si retur, IC 78-1 si IC 79-2 pe relatia Timisoara Nord - Curtici si retur.

Si IC 354-1 pe relatia Tg. Mures - Curtici, IC 355-2 pe relatia Curtici - Tg. Mures, IC 364-1 pe relatia Cluj Napoca - Biharkeresztes, dar si IC 365-2 va fi anulat pe relatia Biharkeresztes -Cluj Napoca, informeaza NewsIn.

De asemenea, trenurile 368-1/ 369-2 vor circula numai in relatia Baia Mare - Satu Mare si retur (garnitura MAV), IC 374-1 va fi anulat pe relatia Curtici - Praga si va circula pe relatia Bucuresti Nord - Curtici , trenul 642 va fi anulat pe distanta Tg Mures - Deda, trenul 408-1 va fi anulat pe relatia Brasov - Episcopia Bihor, trenul 409-2 va fi anulat pe relatia Episcopia Bihor - Brasov, in timp ce trenurile 411-2, 412-1, 413-2, 414-1 vor fi anulate pe relatia Oradea -Biharkeresztes si retur

Totodata, IC 452-1 va fi anulat pe relatia Brasov - Budapesta, IC 453-2 va fi anulat pe relatia Budapesta - Brasov, IC 454-1 va fi anulat pe relatia Simeria - Curtici, trenul 366-1 va fi anulat pe relatia Oradea - Debrecen, trenul 367-2 va fi anulat pe relatia Debrecen - Oradea.

Alte trenuri 7767/7765/ 7761/7760/7762/7766 vor fi anulate pe relatia Salonta - Kotegyan si retur, trenul 6812 va fi anulat pe relatia Debrecen - Valea lui Mihai, trenul 6817 va fi anulat pe... mai mult


Marti, 16 Decembrie 2008, ora 11:30

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae