mesaj prilej ziua nationala a romaniei

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Crin Antonescu, de Ziua Nationala: O natiune unita este fundatia unui stat puternic

Crin Antonescu, de Ziua Nationala: O natiune unita este fundatia unui stat puternic

"Astazi se implinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Regatul Roman la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evolutia Romaniei moderne", se arata in mesajul transmis cu ocazia Zilei Nationale de presedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Reflectand la semnificatiile acestui eveniment, acest moment in care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem intelege ca Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul vointei unei natiuni intregi: 1 decembrie 1918 reprezentand implinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generatii de romani! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea catre consolidarea economica a Romaniei si a fost un pas esential pentru maturizarea institutiilor democratice ale statului", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Crin Antonescu sustine ca "Sarbatorirea Zilei Nationale este in acelasi timp si un prilej de reflectie, cand trebuie sa rememoram valorile pe baza carora a fost creat statul roman unitar: credinta, corectitudinea, respectul pentru lege si solidaritatea. Sa nu uitam ca o natiune unita este fundatia unui stat puternic si fara implicarea activa a cetatenilor in societate, fara determinare, nu putem avea o Romanie puternica, o tara demna si prospera.
Cu aceasta ocazie, doresc sa le transmit compatriotilor nostri ca numai impreuna putem construi Romania, ca numai impreuna putem moderniza... mai mult


Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 09:39

7 comentarii
Gafa la Presedintie: Traian Basescu face urari de Ziua Imnului cu o luna mai devreme

Gafa la Presedintie: Traian Basescu face urari de Ziua Imnului cu o luna mai devreme

Aministratia prezidentiala a transmis, sambata, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului, desi aceasta se sarbatoreste abia peste o luna, in 29 iulie.

"Ziua de 29 iunie, cand toti romanii sarbatoresc Imnul National, ne ofera un bun prilej sa intelegem cat de important este sa fim uniti in jurul valorilor noastre nationale. Imnul National, Desteapta-te, romane, nascut in Zilele Revolutiei de la 1848 si cantat in momente grele pentru natiunea noastra de catre generatiile care au faurit statul roman, ne indeamna sa intelegem ca la temelia unui stat puternic sta intotdeauna un popor solidar si responsabil si ca, fara implicarea activa a tuturor cetatenilor sai in viata societatii, nu putem avea o tara stabila, prospera si demna.

In aceasta zi de sarbatoare ii invit pe toti romanii sa cinsteasca si sa onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru National, Desteapta-te, romane!", se arata in mesajul presedintelui.

Mesajul a fost postat, sambata dimineata, pe site-ul Presedintiei, intr-un comunicat oficial, dar apoi a fost sters. In locul sau a fost pusa apoi o erata.

"Dintr-o regretabila eroare tehnica, mesajul presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu ocazia Zilei Imnului National a fost transmis sambata, 29 iunie a.c. Mentionam ca, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului National al Romaniei, aceasta zi se sarbatoreste in data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri pricinuite", se arata in erata.

Ziua Imnului national este... mai mult


Sambata, 29 Iunie 2013, ora 12:09

30 comentarii
Basescu, de Ziua Drapelului: Simbol care ne aminteste datoria sfanta de a servi patria

Basescu, de Ziua Drapelului: Simbol care ne aminteste datoria sfanta de a servi patria

Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului National, in care i-a indemnat pe romani "sa cinsteasca asa cum se cuvine acest simbol national".

"Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului National, reprezinta pentru toti romanii un moment de sarbatoare. Drapelul National aminteste fiecarui roman trecutul de lupta pentru unitate si independenta si ne face sa traim un sentiment de mandrie si de apartenenta la tara si la valorile nationale.

Zbuciumata istorie a Romaniei a dovedit ca Drapelul National reprezinta principalul simbol al unitatii romanilor de pretutindeni, amintind fiecaruia dintre noi datoria sfanta de a servi cu credinta patria, de a apara cu orice pret unitatea, independenta si suveranitatea Romaniei.

In aceasta zi ii indemn pe toti romanii, oriunde s-ar afla, sa cinsteasca asa cum se cuvine acest simbol national. La multi ani, romani! La multi ani, Romania! La multi ani, Tricolor!", se arata in mesajul transmis de presedintele Basescu, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Ziua Drapelului National - ce evenimente pregatesc armata si Oprescu

Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

Constitutia Romaniei din 1991 prevede ca drapelul tricolor este un simbol national alaturi de stema, sigiliu si imn.

In acest an, insa, de Ziua Drapelului National a fost decretata zi de doliu national, in memoria celor 18 romani care au... mai mult


Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 14:25

7 comentarii
Basescu, de Ziua Europei: Liderii UE sa recladeasca increderea cetatenilor in integrare

Basescu, de Ziua Europei: Liderii UE sa recladeasca increderea cetatenilor in integrare

Datoria liderilor europeni este de a recladi increderea cetatenilor in integrarea europeana, se arata in mesajul de Ziua Europei al presedintelui Traian Basescu, care le-a urat romanilor cu acest prilej "multa sanatate si fericire".

In mesaj, presedinte aminteste ca, tot la 9 mai, Romania si-a castigat independenta, in urma cu 135 de ani.

"Sarbatorim astazi Ziua Europei, moment de celebrare si de bilant al unui proiect care a inregistrat, cu fiecare an, progrese pe care le simtim in societate si in viata fiecaruia dintre noi. Ziua Europei este o zi de sarbatoare pentru Uniunea Europeana, pentru statele membre, pentru cetatenii care au investit impreuna in proiectul unei Europe unite. Ziua de 9 mai reprezinta in egala masura un moment important in istoria moderna a Romaniei, acela al castigarii independentei noastre ca stat national in urma cu 135 de ani si imi ofera prilejul de a aduce un omagiu tuturor celor care au realizat acest act creand conditiile de a fi ceea ce suntem noi astazi", se arata in mesajul presedintelui.

"Ziua Europei este o zi dedicata istoriei unui continent care a daruit un model de cultura si de civilizatie, un model de solidaritate, de dialog si de colaborare pentru binele comun. Europa este numele dat unei comunitati de valori si idealuri pe care le impartasim, fata de care ne-am angajat raspunderea, fie ca suntem oameni politici sau cetateni. Nu putem recunoaste indeajuns contributiile unor Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer sau Robert... mai mult


Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:59

7 comentarii
Cum s-a imbunatatit situatia clientului bancar roman?

Cum s-a imbunatatit situatia clientului bancar roman?

Tema abordata in acest an de Ziua Mondiala a Protectiei Consumatorului, sarbatorita pe 15 martie, "Servicii financiare corecte pentru consumatori", reprezinta un aspect sensibil in contextul tensiunilor sporite dintre clienti si mediul bancar si al neincrederii reciproce care defineste in prezent relatia client-banca.

Adoptarea Ordonantei 50 privind creditele pentru consumatori, in a doua jumatate a anului 2010, a marcat trecerea intr-o noua etapa in domeniul protectiei clientilor, consumatorul roman beneficiind de aceleasi drepturi precum consumatorul european, prin adaptarea legislatiei noastre la directivele europene, afirma presedintele Asociatiei Nationale a Protectiei Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu.

"Consumatorii romani sunt consumatori europeni. Atat timp cat legislatia europeana este implementata in Romania si Romania este una din tarile UE care chiar a parcurs aceasta etapa, sigur ca si consumatorul roman are aceleasi drepturi ca orice consumator din UE", a precizat Cerbulescu.

Principalele efecte ale celebrei ordonante se observa la nivelul numarului reclamatiilor, care a inregistrat o scadere semnificativa de la inceputul acestui an.

"De mai bine de un an si jumatate, Protectia Consumatorilor a elaborat si a fost aprobata in Parlament OUG 50 privind creditele pentru consumatori. De la aparitia OUG 50 s-a vazut foarte clar trendul descrescator al acestor sesizari, de multe ori bancile rezolvand problemele fara ca clientul sa ajunga la... mai mult


Joi, 15 Martie 2012, ora 13:53

1 comentariu
Basescu, de Ziua Nationala: Va indemn sa arborati steagul national

Basescu, de Ziua Nationala: Va indemn sa arborati steagul national

In mesajul oficial transmis cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, presedintele Traian Basescu ii indeamna pe cetateni sa arboreze steagul national, indiferent unde s-ar afla, in semn de mandrie ca sunt romani.

"Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, doresc sa adresez urarile mele cele mai calduroase de sanatate, bucurie si prosperitate tuturor romanilor, din tara si din diaspora. Este o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra, in care poporul roman aduce un omagiu celor care au desavarsit, prin patriotismul si jertfa lor, Marea Unire de la 1918.

Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicata evenimentelor si personalitatilor care, prin viziune si loialitate fata de idealul national, au jucat un rol covarsitor in afirmarea identitatii statale in modernitate.

Nu in ultimul rand, este o zi in care suntem chemati sa ne manifestam solidaritatea cu cei afectati de perioada dificila pe care o traversam si sa ne exprimam totodata increderea in viitorul pe care-l putem construi impreuna, asa cum ni-l dorim, intr-o societate libera si democratica", se mentioneaza in mesajul presedintelui Romaniei cu prilejul Zilei Nationale, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In final, seful statului i-a indemnat pe romani sa sarbatoreasca 1 Decembrie "asa cum se cuvine", prin arborarea steagului national.

"Va indemn, ca semn al mandriei de a fi roman, sa arborati steagul national, fie ca sunteti in familie sau la locul de munca, pentru a sarbatori impreuna, asa cum... mai mult


Joi, 01 Decembrie 2011, ora 09:40

10 comentarii
Boc, in mesajul de Ziua Nationala: Dupa un secol, nimic nou pentru drepturile omului

Boc, in mesajul de Ziua Nationala: Dupa un secol, nimic nou pentru drepturile omului

Premierul Emil Boc spune, in mesajul sau de 1 Decembrie, ca la un secol de la Rezolutia votata de Marea Adunare Nationala la Alba-Iulia, trecerea timpului nu a contribuit cu nimic semnificativ nou in favoarea drepturilor omului si drepturilor civile.

"La Alba-Iulia, acum 92 de ani, se nastea in spirit Romania de astazi, prin vointa si hotararea patriotilor romani din Banat, Transilvania, Tara Ungureasca si Regat.
Este un semn de constiinta onorarea acelor momente ale istoriei noastre carora le datoram identitatea ca popor, faptul ca avem radacini, traditie, valori si un spirit unitar intr-o tara unita.

Adresez, cu acest prilej, un salut plin de respect si caldura tuturor cetatenilor Romaniei care sarbatoresc 1 Decembrie, Ziua Nationala a tarii noastre. Ii salut, totodata, pe veteranii de razboi si pe militarii Armatei Romane, activi sau in rezerva, aflati pe teritoriul patriei sau in teatre de operatii peste hotare. Pentru ca izbanzile vointei populare romanesti au trebuit aparate inclusiv prin forta armelor si prin jertfa, astfel incat noi, astazi, sa ne bucuram de existenta unui stat puternic, independent, suveran, democratic si liber", se arata in mesajul premierului.

Potrivit premierului, pe 1 decembrie 1918 nu lua fiinta doar un mare stat unitar, ci si un stat revolutionar, in care vizionarismul celor care l-au gandit consfintea valorile libertatii si democratiei, iar rezolutia votata de Marea Adunare Nationala la Alba-Iulia proclama "libertate nationala... mai mult


Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 11:13

7 comentarii
Ce fac actorii de Ziua Mondiala a Teatrului?

Ce fac actorii de Ziua Mondiala a Teatrului?

Pe 27 martie actorii din lumea intreaga vor sarbatori Ziua Mondiala a Teatrului. Acest eveniment este marcat in fiecare an prin citirea Mesajului Zilei Mondiale a Teatrelor, scris de catre o personalitate de renume mondial. Anul acesta mesajul va fi transmis de actrita britanica Judi Dench.

Actorii din toata lumea si nu numai ei, ci si oamenii care fac ca o piesa sa existe, vor sarbatori ziua facand ceea ce stiu ei mai bine, vor interpreta roluri pe scena, pentru a ne oferi noua, celor ce vom fi alaturi de ei, momente unice.

Personalitati mari din Romania nu vor ramane indiferente la aceasta zi si vor incerca sa faca ceva pentru teatrul romanesc.

Pentru Florin Zamfirescu, data de 27 de martie este cu atat mai importanta cu cat in aceasta zi, acum 44 de ani, s-a lansat in teatru. "In 27 martie 1966 eu m-am lansat. Eram elev in clasa a X-a si am participat la un festival national de arta 'Dialog la distanta' si m-am lansat ca recitator cu Legenda Manastirii Argesului sau Mesterul Manole. Am luat marele premiu. Intamplarea face ca pentru mine aceasta zi se suprapune cu Ziua Intenationala a Teatrului. Si este o zi care imi este cu atat mai draga", marturiseste actorul, care a mentionat ca cei 44 de ani de cariera reprezinta atestatul personal.

Zamfirescu spune ca, si in cazul in care aceste doua zile nu s-ar fi suprapus, lucrurile ar fi stat la fel, pentru ca aceasta zi este "ziua actorilor, ziua oamenilor care fac teatru". El a subliniat ca in fiecare an... mai mult


Sambata, 27 Martie 2010, ora 08:01

3 comentarii
Ce vedem la televizor de Ziua Nationala

Ce vedem la televizor de Ziua Nationala

Romanii care aleg sa-si petreaca ziua libera de 1 Decembrie acasa, in fata televizorului, vor avea de ales dintr-o oferta foarte larga si variata. Televiziunile nu pierd, ca in fiecare an, prilejul de a bate toate recordurile de audienta, motiv pentru care au pregatit grile de programe deosebite.

Aniversare de 14 ani la Pro Tv cu omagiu pentru Maria Tanase, "Ziua Portilor Deschise" la postul national de televiziune sau "Noul Imn National" la Antena1 sunt doar cateva dintre programele speciale prezentate de Evenimentul Zilei.

14 ani de Pro Tv cu Maria Tanase, Elena Carstea si ASIA

De fiecare 1 Decembrie, de 14 ani incoace, Pro Tv mai implineste un an. Programul pregatit de "protevisti" cu aceasta ocazie poarta numele "Jos Palaria!", toata ziua fiind difuzate editii speciale moderate de Catalin Maruta.

Editiile speciale vor debuta cu un program in care va fi omagiata Maria Tanase, in cadrul emisiunii "Happy Hour" fiind prezentata, in premiera, si fiica pe care artista a adoptat-o cu cativa ani inainte de moara, Minodora Nemes.

O alta premiera marca Pro Tv este aparitia televizata a Elenei Carstea, dupa operatia pe care aceasta a suferit-o in urma cu doua luni, in Statele Unite. Cantareata va povesti, tot la "Happy Hour", despre operatie, despre recuperare si va canta.

Si aceasta zi speciala nu putea sa ramana fara ecou nici in inimile fetelor care au fost odata ASIA, Anca, Sorana, Irina si Anemona reunindu-se tot sub pavaza lui Catalin Maruta. Ele vor canta... mai mult


Marti, 01 Decembrie 2009, ora 09:31

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii