metrorex metrou bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
De vineri, cardurile RATB nu vor mai putea fi folosite la metrou

De vineri, cardurile RATB nu vor mai putea fi folosite la metrou

Incepand de vineri, 2 mai, cardurile Activ RATB - Metrorex nu vor mai putea fi folosite pentru a calatori cu metroul prin Bucuresti.

"Data limita pana la care titlurile tarifare deja incarcate pe cardurile Activ, emise de RATB, pot fi utilizate la Metrorex, este de 2 mai 2014.

Dupa aceasta data, RATB va solutiona eventualele probleme legate de abonamentele Metrorex incarcate pe cardurile Activ, a caror valabilitate depaseste data mentionata", au precizat reprezentantii RATB pentru B365.ro

Consiliul de Administratie al Metrorex a decis sa inceteze contractul gratie caruia calatorii puteau folosi cardul si la metrou si in mijloacele RATB. Motivul il reprezinta datoriile mari pe care regia Autonoma de Transport Bucuresti le are la cei de la Metrorex.

Valoarea datoriei ajunge la 21 de milioane de lei. mai mult


Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 18:03

Bucurestenii circula cu metrouri noi de luna viitoare - cum arata trenurile

Bucurestenii circula cu metrouri noi de luna viitoare - cum arata trenurile

Garniturile spaniole CAF achizitionate de Metrorex vor intra in circulatie incepand cu luna mai, dupa ce metrourile au trecut testele de anduranta si vor fi in curcand omologate.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, a precizat ca trenurile vor circula pe Magistrala 2 Berceni-Pipera, potrivit Realitatea TV.

"S-au terminat toate testele si au iesit bine. Au rulat trenurile pe toti cei 20.000 de kilometri ceruti si toate rezultatele sunt bune. Acum mai asteptam omologarea lor. Inaugurarea noilor garnituri se va face in ultima parte a lunii mai", a detaliat acesta.

Bucurestiul va avea 16 metrouri noi, ultraperformante - scapam de cele vechi?

Dintre cele 16 metrouri noi achizitionate de Metrorex, doua vor intra in circulatie in prima etapa. Restul de 14 garnituri urmeaza sa fie finalizate in curand in Atelierele Grivita din Capitala.

Cand vor fi gata, trenurile de metrou vor strabate Magistrala 2 si le vor inlocui pe cele vechi, fabricate la IVA Arad, actuala Astra Vagoane Arad, in anii 1970.Noile garnituri au costat aproxiamtiv 100 de milioane de euro, iar metrouri similare sunt folosite pentru transportul in comun din Bruxelles, Roma, Madrid si Istanbul.

Trenurile sunt achizitionate prin Acordul de finantare pentru modernizarea metroului din Bucuresti, semnat de Metrotex cu Banca Europeana de Investitii (BEI) in anul 2009, iar fondurile provin atat din credite BEI, cat si din bugetul de stat. mai mult


Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:32

1 comentariu
O noua linie de metrou in Capitala: Cand va fi gata, pe unde trece si cat va costa

O noua linie de metrou in Capitala: Cand va fi gata, pe unde trece si cat va costa

Constructia magistralei 7 de metrou Bragadiru - Voluntari este unul dintre proiectele pe care Ministerul Transporturilor vrea sa le efectueze prin parteneriat public-privat (PPP) sau concesiune, data inceperii investitiei nefiind insa stabilita.

Studiul de prefezabilitate si fundamentare pentru servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru aceasta linie de metrou a fost transmis in iulie 2012 catre Secretariatul General al Guvernului (Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat), alaturi de caietul de sarcini aferent proiectului, potrivit datelor transmise luni de Ministerul Transporturilor.

"In prezent, documentatia transmisa este in analiza", a comunicat institutia.

Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de statii, un depou si o parcare, iar constructia ar urma sa dureze sase ani. Constructia este estimata la 1,5 miliarde de euro.

Metrorex, companie care administreaza metroul bucurestean, estimeaza ca va inregistra pierderi de 123,19 milioane lei in acest an, la venituri de 654,4 milioane lei si cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Comparativ, Metrorex a incheiat anul trecut cu venituri totale de 601,5 milioane lei, cheltuieli de 655,2 milioane lei si pierderi de 53,6 milioane lei, potrivit datelor... mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 17:30

4 comentarii
Garnituri de metrou de 97 de milioane de euro - vezi cum arata

Garnituri de metrou de 97 de milioane de euro - vezi cum arata

De luna viitoare, flota Metrorex se va imbogati cu 16 noi garnituri, in valoare de 97 de milioane de euro, iar pe Internet au si aparut imagini cu trenurile care vor circula pe magistralele metroului bucurestean.

Patru dintre trenuri provin integral din Spania, iar restul de 12 vor fi asamblate la uzina Atelierului CFR Grivita, transmite B365.ro.Toate cele 16 garnituri vor fi achizitionate in baza unui acord cu Banca Europeana de Investititii (BEI), banii fiind asigurati atat din credite BEI, cat si de la bugetul de stat, urmad sa intre in circulatie, cel mai probabil, in 2014.Noile garnituri de metrou au o capacitate de 1.202 de pasageri, 114 metri lungime, sase vagoane unite prin burduf si cate patru motoare ce pot atinge o viteza de 80 de kilometri pe ora. mai mult


Luni, 16 Septembrie 2013, ora 17:44

2 comentarii
Steaua Bucuresti - Legia Varsovia: Programul la metrou va fi prelungit miercuri

Steaua Bucuresti - Legia Varsovia: Programul la metrou va fi prelungit miercuri

Trenurile de metrou vor circula, miercuri, dupa un program prelungit cu o ora si jumatate, la un interval de aproximativ 10-12 minute, pentru a asigura transportul persoanelor care vor participa la meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si Legia Varsovia.

Meciul se va desfasura pe stadionul 'Arena Nationala'.

Derbiul Dinamo - Steaua: Programul la metrou va fi prelungit duminica

Potrivit unui comunicat al Metrorex, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la statiile capat de magistrala la ora 00:30 a zilei de 22 august 2013 pe liniile M1, M2 si M3, respectiv la ora 01:15 pe linia M4.

Miercuri, 21 august, de la 21.45 se va desfasura partida de fotbal Steaua - Legia, pe Arena Nationala, in turul play-off-ului UEFA Champions League. mai mult


Miercuri, 21 August 2013, ora 12:04

1 comentariu
Metrorex va primi anul viitor 16 metrouri din Spania

Metrorex va primi anul viitor 16 metrouri din Spania

Compania Metrorex va primi, din 2014, noi garnituri de metrou din Spania, care vor deservi transportul in reteaua de transport subteran, a declarat, marti, directorul comercial al Metrorex, Mariana Petre.

"Din 2014 vom incepe sa primim primul lot de 16 trenuri de metrou CAF, de productie spaniola, cu spatii special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati", a spus Petre.

Metrourile vechi vor iesi din circuit pana in 2014

Aceasta a precizat, de asemenea, ca societatea Metrorex opereaza, in prezent, cu 44 de trenuri de tip Bombardier si 25 de trenuri IVA (Intreprinderea de Vagoane Arad, transportand zilnic in jur de 650.000 de calatori.

Reprezentanta Metrorex a anuntat ca este posibil ca, anul acesta, proiectele dezvoltate de compania de transport sa fie finantate din bani europeni, in cardul POSTEL. mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 20:02

2 comentarii
Cum isi stimuleaza Franta economia: 30 de miliarde de euro pentru 200 km de metrou

Cum isi stimuleaza Franta economia: 30 de miliarde de euro pentru 200 km de metrou

Pentru a ajuta la cresterea economica, aflata in stagnare, Franta aloca bani pentru investitii majore. Astfel, Parisul isi va completa infrastructura de transport cu 200 de kilometri de metrou si 72 de statii, proiect in care vor fi investiti 30 de miliarde de euro.

Proiectul este programat sa dureze pana in 2030, dar aceasta in conditiile in care infrastructura metroului din Paris este deja de invidiat. Prima parte presupune constructia a 8 kilometri pentru conectarea estului de vest.

Dezvoltarea transportului face parte dintr-un proiect mai mare, denumit "Le Grand Paris" (Marele Paris), initiat de fostul presedinte, Nicolas Sarkozy, pentru imbunatatirea infrastructurii regiunii pariziene. Succesorul sau, Francois Hollande, a extins proiectul, pentru a usura conditiile de trafic, metroul transportand 8,5 milioane de pasageri pe zi, cu 21 la suta mai mult decat in urma cu zece ani, relateaza Bloomberg.

Pe langa imbunatatirea infrastructurii, proiectul va ajuta la cresterea economica a Frantei, aflata in stagnare, prin investitii colaterale si prin reducerea ratei somajului, ajunsa la cel mai inalt nivel din ultimii 13 ani.

Constructia legaturii dintre est si vest ca incepe in 2015 si va fi terminata in 2020, costul fiind estimat la 3,7 miliarde de euro. Astfel, 700.000 de persoane isi vor reduce timpul alocat transportului cu 30 la suta, potrivit SNCF, compania feroviara franceza, care se ocupa de metroul parizian.

Proiectul este sustinut si de companiile... mai mult


Marti, 26 Martie 2013, ora 13:41

2 comentarii
Senatul a adoptat imprumutul pentru metroul din Drumul Taberei

Senatul a adoptat imprumutul pentru metroul din Drumul Taberei

Plenul Senatului a adoptat miercuri cu 65 de voturi pentru si 12 impotriva un proiect de lege care vizeaza contractarea unui imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de 395 de milioane de euro pentru extinderea retelei de metrou in Bucuresti pentru zona Drumul Taberei.

Proiectul vizeaza construirea unei magistrale de metrou de 9 kilometri care sa faca legatura intre Drumul Taberei - Universitate si Drumul Taberei - Pantelimon, cu un buget total de 883 de milioane de euro, din care finantarea directa de la bugetul de stat va fi de 488 de milioane de euro.

Creditul de la BEI va fi eliberat in cel mult opt transe pana la 31 decembrie 2014. De asemenea, pentru linia de metrou construita vor fi cumparate 21 de noi trenuri si inlocuite alte 16 trenuri care ruleaza in reteaua actuala de metrou.

Senatul este for decizional pe aceasta lege. mai mult


Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 17:01

Alte articole despre: Senat, BEi, Metrorex metrou Bucuresti
Locuitorii din Pajura vor putea circula in curand cu metroul

Locuitorii din Pajura vor putea circula in curand cu metroul

Metrorex a luat decizia de a organiza doua licitatii pentru terminarea tronsonului de metrou 1 Mai-Parc Bazilescu.

Licitatiile sunt in valoare totala de 59,5 milioane de lei, adica 14,1 milioane de euro, fara TVA, informeaza Gandul.

Magistrala IV este formata din patru statii pe tronsonul 1 Mai-Gara de Nord, date in functiune in 2000.

Constructia magistralei a inceput in 1989, insa lucrarile au fost trecute in conservare, din lipsa de fonduri.

Tootdata, Metrorex a modificat proiectul de realizare a facilitatilor pentru accesul persoanelor cu handicap in reteaua de metrou, iar locul platformelor mobile inclinate va fi luat de 83 de lifturi, dupa ce initial era vorba de numai 59, conform Capital.

Termenul limita pentru amenajarea statiilor de metrou, pentru a permite accesul persoanelor cu handicap este data de 31 decembrie 2010.

Directorul tehnic si de investitii al Metrorex, Stefan Rotaru, sustine ca acest proiect nu are nicio sansa sa fie gata in termenul stabilit, asa ca lifturile si platformele verticale (lifturi interioare) vor putea fi vazute in toate statiile de metrou cel mai devreme la sfarsitul anului 2012, inceputul anului 2013, cu toate ca exista deja sapte statii (Nicolae Grigorescu 1, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Gara de Nord, Basarab si 1 Mai) cu astfel de sisteme montate.

Aproximativ 500.000 de persoane au mers in 2009 zilnic cu metroul. In 2009 au fost date in functiune patru noi statii, intre Nicolae Grigorescu si... mai mult


Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 09:34

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O boala "record mondial": Medicii au scos 232 de dinti din gura unui adolescent
  2. Faza zilei: Dansul nebunesc al unui batran simpatic (Video)
  3. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  4. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  5. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  6. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  7. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  8. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii
  9. Fizicienii sustin o teorie neobisnuita: Omenirea traieste in universuri multiple (Video)
  10. Omul care explica rotatia Pamantului cand Copernic si Galileo nici nu erau nascuti