metrorex metrou bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ziua Europei: Sarbatoare culturala azi, la metroul din Bucuresti

Ziua Europei: Sarbatoare culturala azi, la metroul din Bucuresti

Mai multe statii de metrou vor gazdui evenimente reprezentative pentru cultura cate unei tari din Uniunea Europeana, vineri, cu ocazia Zilei Europei (9 mai), anunta Reprezentanta Comisiei Europene si Metrorex.

Vineri, in intervalul orar 10.00 - 19.00, cei care vor lua metrou vor avea posibilitatea de a cunoaste mai bine alte tari si alte obiceiuri, in 15 statii de metrou importante.

Pentru al doilea an la rand, pentru a celebra Ziua Europei, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, impreuna cu Metrorex si 16 ambasade si institute culturale, reprezentand state membre ale Uniunii Europene, vor organiza evenimente pentru calatorii cu metroul, reunite sub denumirea "Metro Europe".

Evenimentele vor avea loc in urmatoarele statii, care vor lua numele tarilor pe care le vor reprezenta: Eroilor (Suedia si Germania), Izvor (Franta), Piata Universitatii (Italia), Piata Unirii 1 (Cehia), Piata Unirii 2 (Irlanda), Piata Romana (Danemarca), Piata Victoriei 1 (Danemarca), Piata Victoriei 2 (Romania), Grozavesti (Finlanda), Stefan cel Mare (Austria), Crangasi (Spania), Gara de Nord (Lituania), Timpuri Noi (Ungaria), Aviatorilor (Croatia), Aurel Vlaicu (Grecia), Pipera (Olanda) si Piata Sudului (Malta).

Printre manifestari se numara: recitaluri muzicale, proiectii de videoclipuri, spectacole de dansuri traditionale sau de muzica mixata de DJ.

In plus, un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucuresti, vineri si sambata.

Metro... mai mult


Vineri, 08 Mai 2015, ora 08:06

No Pants Subway Ride, pentru prima data in Bucuresti. Metrorex ameninta cu amenzi

No Pants Subway Ride, pentru prima data in Bucuresti. Metrorex ameninta cu amenzi

Romanii sunt invitati pentru prima oara la evenimentul No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou), organizat inca din 2002 in mai multe metropole din intreaga lume.

Anul acesta si-au anuntat participarea 60 de mari orase, printre care si Bucuresti, unde plimbarea cu metroul fara pantaloni este programata sa inceapa duminica de la ora 15:00, de la Hanul lui Manuc, conform paginii de Facebook dedicata evenimentului.

"Credem cu tarie in 'distractia organizata'. Activitatile noastre sunt o sursa distractiva de entertainment pentru participanti, pentru cei care se intampla sa fie acolo si sa ne vada live si pentru cei care ne urmaresc video-urile. E o reala satisfactie pentru noi cand venim cu o idee si o facem sa prinda viata.

Prin ceea ce se intampla, speram ca aducem senzatii tari in locuri care in mod obisnuit sunt lipsite de asa ceva si le oferim oamenilor o experienta unica si o grozava poveste de spus. Iesim sa demonstram ca o farsa nu trebuie sa implice umilinta sau jena, ci ca pur si simplu scopul ei e sa faca pe cineva sa rada, sa zambeasca sau sa se opreasca sa observe pentru cateva momente lumea din jur", scriu pe Facebook organizatorii.

In replica, reprezentantii Metrorex au declarat pentru Adevarul ca evenimentul nu este autorizat si ca au luat legatura cu Politia, astfel incat calatorii care vor circula in lenjerie intima la metrou vor fi amendati. mai mult


Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 09:50

16 comentarii
Contract de pana la 14,8 milioane euro pentru paza metroului din Bucuresti

Contract de pana la 14,8 milioane euro pentru paza metroului din Bucuresti

Metrorex vrea sa contracteze servicii de paza, monitorizare si interventii printr-un acord-cadru cu o durata de 30 de luni si o valoare estimata de pana la 65,5 milioane lei (14,8 milioane euro), cu TVA.

"Asigurarea serviciilor de paza, monitorizare si interventie se va face dupa un program astfel stabilit incat sa acopere atat intervalul orar in care statiile si trenurile de metrou sunt disponibile (conform orarului/ graficului de circulatie) accesului publicului pentru efectuarea calatoriei, precum si pe timpul noptii, acolo unde analiza de risc la securitate fizica si planurile de paza impun acest lucru", se arata in caietul de sarcini aferent procedurii de achizitie.

Serviciile vor viza statiile, trenurile, depourile si obiectivele din reteaua metroului.

Valoarea estimata, fara TVA, a acordului este cuprinsa intre 39,2 milioane lei si 52,9 milioane lei.

"Numarul de contracte subsecvente estimate a fi incheiate: minim 3 si maxim 30. Durata estimata a contractelor subsecvente: intre 1 si 12 luni. Valoarea estimata a unui contract subsecvent: minim 1,3 milioane lei si maxim 21,1 milioane lei", potrivit anuntului lansat de administratorul metroului.

Proiectul va fi finantat din subventie de la bugetul de stat si veniturile proprii ale companiei Metrorex.

Furnizorul serviciilor va fi selectat prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar firmele interesate pot depune oferte pana la 25 noiembrie.

Metrorex a atribuit la 31 iulie un contract... mai mult


Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 19:34

3 comentarii
Scenariu de groaza: Un metrou a deraiat in Bucuresti

Scenariu de groaza: Un metrou a deraiat in Bucuresti

Scenariul in care un metrou deraiaza in Bucuresti, lasand in urma zeci, sute de victime, este pe cat de terifiant, pe atat de putin probabil. Totusi, ca in orice sistem de transport din lume, riscul, oricat de mic, exista.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a vorbit cu Ziare.com, in contextul posibilitatii deraierii unei garnituri de metrou, despre cum ar trebui sa actioneze pasagerii si cum lucreaza compania de transport la prevenirea unor astfel de accidente tragice.

Un accident de acest fel s-a produs in luna iulie a acestui an, la metroul din Moscova. Dupa deraierea unei garnituri, 22 de oameni au murit, iar 130 au fost raniti. S-a intamplat si la metroul londonez, in 2007, 20 de persoane fiind ranite.

Tragedie la metroul din Moscova: Masura luata impotriva directorului

Tragedie la metroul din Moscova: Masura luata impotriva directorului

Un metrou a deraiat in capitala britanica

Seful Metrorex a explicat ca, daca un metrou iese de pe sine sau daca se produc altfel de probleme la metroul din Bucuresti, pasagerii sunt avertizati fie prin mesaje audio transmise prin sistemele de sonorizare din trenuri sau statii, fie prin mesaje video afisate pe panourile amplasate pe peron.

"Aceste mesaje sunt utilizate in functie de locul de producere a deranjamentului, la instalatii sau tren, tipul deranjamentului, modul cum se efectueaza circulatia din cauza producerii deranjamentului", a lamurit Aurel Radu.

Acesta a explicat ca, in cazul producerii... mai mult


Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 08:56

3 comentarii
Adio, acces la metrou cu ajutorul SMS-ului!

Adio, acces la metrou cu ajutorul SMS-ului!

Accesul la metrou prin SMS nu va mai fi posibil incepand de vineri, informeaza Metrorex.
Potrivit reprezentantilor companiei, valoarea calatoriilor neutilizate pana la aceasta data va fi restituita si evidentiata in urmatoarea factura emisa de operatorul de telefonie mobila, iar pentru utilizatorii de pre-pay suma va fi creditata in contul cartelei detinute.

Metrorex si Telcor au avut o conventie de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul in metrou, utilizand tehnologia data-over-voice. Aceasta conventie a expirat la 30 iunie 2014.

In aprilie 2013, Metrorex a lansat o solutie tehnologica care permitea calatorilor sa foloseasca telefonul mobil pentru plata si accesul la metrou. Solutia implementata de Metrorex putea fi utilizata de pe orice model de telefon mobil, indiferent de performantele tehnice.

Clientii plateau calatoria cu metroul prin transmiterea unui SMS la numarul scurt 1700, primind ulterior confirmarea platii imediat, tot prin SMS. Accesul in statie se realiza prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron.

Serviciul de achizitionare a titlurilor de calatorie folosind telefonul mobil se bazeaza pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic in lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii. mai mult


Vineri, 15 August 2014, ora 17:30

Incident la metrou - circulatie blocata (Video)

Incident la metrou - circulatie blocata (Video)

La metroul bucurestean s-a inregistrat un nou incident, marti. In tunelul care desparte statiile Constantin Brancoveanu si Eroii Revolutiei a inceput sa iasa fum si circulatia a fost oprita pe aceasta magistrala timp de 30 de minute.

Cinci izolatori termici au luat foc in tunel, informeaza Romania Tv. Fumul degajat de arderea izolatorilor a ajuns in statie si a semanat panica printre pasageri.

La fata locului s-au prezentat angajatii Metrorex care au remediat problema.

mai mult


Marti, 29 Iulie 2014, ora 09:17

Bucurestenii circula cu metrouri noi de luna viitoare - cum arata trenurile

Bucurestenii circula cu metrouri noi de luna viitoare - cum arata trenurile

Garniturile spaniole CAF achizitionate de Metrorex vor intra in circulatie incepand cu luna mai, dupa ce metrourile au trecut testele de anduranta si vor fi in curcand omologate.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, a precizat ca trenurile vor circula pe Magistrala 2 Berceni-Pipera, potrivit Realitatea TV.

"S-au terminat toate testele si au iesit bine. Au rulat trenurile pe toti cei 20.000 de kilometri ceruti si toate rezultatele sunt bune. Acum mai asteptam omologarea lor. Inaugurarea noilor garnituri se va face in ultima parte a lunii mai", a detaliat acesta.

Bucurestiul va avea 16 metrouri noi, ultraperformante - scapam de cele vechi?

Dintre cele 16 metrouri noi achizitionate de Metrorex, doua vor intra in circulatie in prima etapa. Restul de 14 garnituri urmeaza sa fie finalizate in curand in Atelierele Grivita din Capitala.

Cand vor fi gata, trenurile de metrou vor strabate Magistrala 2 si le vor inlocui pe cele vechi, fabricate la IVA Arad, actuala Astra Vagoane Arad, in anii 1970.Noile garnituri au costat aproxiamtiv 100 de milioane de euro, iar metrouri similare sunt folosite pentru transportul in comun din Bruxelles, Roma, Madrid si Istanbul.

Trenurile sunt achizitionate prin Acordul de finantare pentru modernizarea metroului din Bucuresti, semnat de Metrotex cu Banca Europeana de Investitii (BEI) in anul 2009, iar fondurile provin atat din credite BEI, cat si din bugetul de stat. mai mult


Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:32

1 comentariu
Senatul a adoptat imprumutul pentru metroul din Drumul Taberei

Senatul a adoptat imprumutul pentru metroul din Drumul Taberei

Plenul Senatului a adoptat miercuri cu 65 de voturi pentru si 12 impotriva un proiect de lege care vizeaza contractarea unui imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de 395 de milioane de euro pentru extinderea retelei de metrou in Bucuresti pentru zona Drumul Taberei.

Proiectul vizeaza construirea unei magistrale de metrou de 9 kilometri care sa faca legatura intre Drumul Taberei - Universitate si Drumul Taberei - Pantelimon, cu un buget total de 883 de milioane de euro, din care finantarea directa de la bugetul de stat va fi de 488 de milioane de euro.

Creditul de la BEI va fi eliberat in cel mult opt transe pana la 31 decembrie 2014. De asemenea, pentru linia de metrou construita vor fi cumparate 21 de noi trenuri si inlocuite alte 16 trenuri care ruleaza in reteaua actuala de metrou.

Senatul este for decizional pe aceasta lege. mai mult


Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 17:01

Alte articole despre: Senat, BEi, Metrorex metrou Bucuresti
Locuitorii din Pajura vor putea circula in curand cu metroul

Locuitorii din Pajura vor putea circula in curand cu metroul

Metrorex a luat decizia de a organiza doua licitatii pentru terminarea tronsonului de metrou 1 Mai-Parc Bazilescu.

Licitatiile sunt in valoare totala de 59,5 milioane de lei, adica 14,1 milioane de euro, fara TVA, informeaza Gandul.

Magistrala IV este formata din patru statii pe tronsonul 1 Mai-Gara de Nord, date in functiune in 2000.

Constructia magistralei a inceput in 1989, insa lucrarile au fost trecute in conservare, din lipsa de fonduri.

Tootdata, Metrorex a modificat proiectul de realizare a facilitatilor pentru accesul persoanelor cu handicap in reteaua de metrou, iar locul platformelor mobile inclinate va fi luat de 83 de lifturi, dupa ce initial era vorba de numai 59, conform Capital.

Termenul limita pentru amenajarea statiilor de metrou, pentru a permite accesul persoanelor cu handicap este data de 31 decembrie 2010.

Directorul tehnic si de investitii al Metrorex, Stefan Rotaru, sustine ca acest proiect nu are nicio sansa sa fie gata in termenul stabilit, asa ca lifturile si platformele verticale (lifturi interioare) vor putea fi vazute in toate statiile de metrou cel mai devreme la sfarsitul anului 2012, inceputul anului 2013, cu toate ca exista deja sapte statii (Nicolae Grigorescu 1, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Gara de Nord, Basarab si 1 Mai) cu astfel de sisteme montate.

Aproximativ 500.000 de persoane au mers in 2009 zilnic cu metroul. In 2009 au fost date in functiune patru noi statii, intre Nicolae Grigorescu si... mai mult


Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 09:34

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba