metrou aeroport henri coanda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Noroc cu UEFA: Decizie de ultima ora luata de Metrorex

Noroc cu UEFA: Decizie de ultima ora luata de Metrorex

Metrorex, cu un buget de investitii de aproape 2 miliarde lei in acest an, va aloca suma de 38,5 milioane lei pentru proiectul magistralei 6 care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coanda, si precizeaza ca termenul de punere in functiune al liniei este anul 2020, cerinta impusa de UEFA.

La Bucuresti se vor desfasura in 2020 patru meciuri in cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal.

Compania care administreaza metroul bucurestean a avut alocata anul trecut suma de 1,14 miliarde lei pentru activitatea de investitii, nivelul stabilit in 2015 fiind de 1,74 miliarde lei.

Cuantumul investitiilor stabilite pentru acest an va fi suplimentat cu suma 188,5 milioane lei, bani obtinuti din vanzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Transporturilor. Dupa aprobarea actului normativ, bugetul de investitii pentru anul 2015 al Metrorex va ajunge la 1,93 miliarde lei.

Romania primeste certificate de emisii de gaze cu efect de sera intrucat este semnatara a Protocolului de Kyoto, al carui scop este reducerea poluarii.

Companiile care primesc certificatele le pot vinde altor producatori de energie care polueaza mai mult decat au estimat. Banii obtinuti din vanzarea certificatelor trebuie investiti exclusiv in tehnologii mai putin poluante.

Din cei 188,5 milioane lei, suma de 150 milioane lei va fi utilizata pentru lucrari pe tronsoanele Nicolae Grigorescu II - Anghel... mai mult


Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 16:54

Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Magistrala de metrou care leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni este asteptata cu nerabdare de toti cei care calatoresc spre sau dinspre Capitala cu avionul, insa mai avem de asteptat pana cand proiectul va fi finalizat.

Momentan, drumul din Bucuresti catre Aeroportul Henri Coanda este destul de anevoios, majoritatea calatorilor fiind nevoiti sa aleaga dintre doua variante proaste pentru un oras aglomerat: masina sau autobuzul.

Astfel, solutia salvatoare este Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni, un proiect de un miliard de euro fara TVA, dupa cum a precizat directorul Metrorex, Aurel Radu, pentru Ziare.com.

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Acesta a vorbit despre stadiul in care se afla proiectul, magistrala fiind construita de la statia 1 Mai, situata pe Magistrala 4 Gara de Nord - Parc Bazilescu.

"Lucrarile pentru Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni se afla in stadiu de avizare a Proiectului Tehnic Preliminar si intocmire a Documentatiei de Atribuire pentru lucrarile de structura, in conformitate cu sumele alocate prin bugetul de stat", a mentionat seful companiei de transport.

In 2020, cu metroul la aeroport

Acesta a adaugat ca, in functie de bugetul alocat proiectului, lucrarile de constructii ar putea incepe la sfarsitul anului 2015, situatie in care termenul de dare in exploatare a liniei ar fi in 2020.

Metroul care leaga Capitala de Otopeni ar putea fi gata in 2015

Referitor la propunerea fostului ministru al... mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 10:38

7 comentarii
In 2018 metroul va circula pana la Aeroportul Henri Coanda

In 2018 metroul va circula pana la Aeroportul Henri Coanda

Calatorii vor putea ajunge cu metroul la Aeroportul International "Henri Coanda", din Otopeni, peste sapte ani, in 2018, a anuntat directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

Din cauza lipsei de bani traseul va avea cu 11 statii mai putin, de la 20 la 9, informeaza Click.

Punctul de plecare se va face de la statia 1 Mai, si nu de la statia Piata Victoriei, a mai spus directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

De la statia 1 Mai va pleca pe traseul Piata Presei Libere - Aeroportul Baneasa -strada Privighetorilor - Otopeni.

Costurile de executie se ridica la circa un miliard de euro, 340 de milioane de euro fiind deja imprumutati de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA). mai mult


Vineri, 18 Februarie 2011, ora 08:07

4 comentarii
Basescu a semnat acordul de imprumut pentru un nou tronson de metrou

Basescu a semnat acordul de imprumut pentru un nou tronson de metrou

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de imprumut intre Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei si Romania, in vederea realizarii unui nou tronson de metrou, a informat Administratia Prezidentiala.

Prin acest acord, Japonia da Romaniei un imprumut de 315 milioane de euro pentru reteaua de metrou Bucuresti - Aeroport "Henri Coanda" - Otopeni. Documentul a fost semnat la Tokyo, pe 10 martie 2010, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a premierului nipon Yukio Hatoyama, cu prilejul vizitei pe care seful statului roman a efectuat-o in Japonia.

Proiectul a fost initial al Primariei Capitalei, in baza studiului JICA (Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei), elaborat in 1999, privind fluidizarea traficului in Bucuresti. Primaria Capitalei anunta, in octombrie 2007, ca ramane consecventa in eforturile sale de a extinde si moderniza reteaua de metrou. mai mult


Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 07:55

5 comentarii
Metroul pana la aeroport, construit cu bani din Japonia (Video)

Metroul pana la aeroport, construit cu bani din Japonia (Video)

Japonia va acorda Romaniei un imprumut de 315 milioane euro pentru reteaua de metrou Bucuresti - Aeroport Henri Coanda Otopeni, care va lega centrul Capitalei de aeroport.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, s-a intalnit miercuri cu Excelenta Sa, Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, la cererea acestuia, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Seful misiunii diplomatice nipone l-a informat pe Radu Berceanu ca Guvernul Japoniei a luat decizia de a acorda Romaniei un imprumut de tip "Japanese ODA Loan", in valoare de 41,87 miliarde yeni japonezi (aprox. 315 milioane euro), pentru realizarea proiectului "Legatura de Acces a retelei de metrou a municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda".

Proiectul finantat de guvernul japonez este o solutie viabila pentru eliminarea blocajelor rutiere constante si a poluarii aerului cu care se confrunta Bucurestiul, se mai arata in comunicatul ministerului Transporturilor.

Guvernul japonez a anuntat inca din ianuarie 2007 ca intentioneaza sa ofere Romaniei imprumutul pentru construirea liniei de metrou.


mai mult


Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 21:30

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii