metrou aeroport henri coanda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Magistrala de metrou care leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni este asteptata cu nerabdare de toti cei care calatoresc spre sau dinspre Capitala cu avionul, insa mai avem de asteptat pana cand proiectul va fi finalizat.

Momentan, drumul din Bucuresti catre Aeroportul Henri Coanda este destul de anevoios, majoritatea calatorilor fiind nevoiti sa aleaga dintre doua variante proaste pentru un oras aglomerat: masina sau autobuzul.

Astfel, solutia salvatoare este Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni, un proiect de un miliard de euro fara TVA, dupa cum a precizat directorul Metrorex, Aurel Radu, pentru Ziare.com.

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Acesta a vorbit despre stadiul in care se afla proiectul, magistrala fiind construita de la statia 1 Mai, situata pe Magistrala 4 Gara de Nord - Parc Bazilescu.

"Lucrarile pentru Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni se afla in stadiu de avizare a Proiectului Tehnic Preliminar si intocmire a Documentatiei de Atribuire pentru lucrarile de structura, in conformitate cu sumele alocate prin bugetul de stat", a mentionat seful companiei de transport.

In 2020, cu metroul la aeroport

Acesta a adaugat ca, in functie de bugetul alocat proiectului, lucrarile de constructii ar putea incepe la sfarsitul anului 2015, situatie in care termenul de dare in exploatare a liniei ar fi in 2020.

Metroul care leaga Capitala de Otopeni ar putea fi gata in 2015

Referitor la propunerea fostului ministru al... mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 10:38

7 comentarii
In 2018 metroul va circula pana la Aeroportul Henri Coanda

In 2018 metroul va circula pana la Aeroportul Henri Coanda

Calatorii vor putea ajunge cu metroul la Aeroportul International "Henri Coanda", din Otopeni, peste sapte ani, in 2018, a anuntat directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

Din cauza lipsei de bani traseul va avea cu 11 statii mai putin, de la 20 la 9, informeaza Click.

Punctul de plecare se va face de la statia 1 Mai, si nu de la statia Piata Victoriei, a mai spus directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

De la statia 1 Mai va pleca pe traseul Piata Presei Libere - Aeroportul Baneasa -strada Privighetorilor - Otopeni.

Costurile de executie se ridica la circa un miliard de euro, 340 de milioane de euro fiind deja imprumutati de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA). mai mult


Vineri, 18 Februarie 2011, ora 08:07

4 comentarii
Basescu a semnat acordul de imprumut pentru un nou tronson de metrou

Basescu a semnat acordul de imprumut pentru un nou tronson de metrou

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de imprumut intre Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei si Romania, in vederea realizarii unui nou tronson de metrou, a informat Administratia Prezidentiala.

Prin acest acord, Japonia da Romaniei un imprumut de 315 milioane de euro pentru reteaua de metrou Bucuresti - Aeroport "Henri Coanda" - Otopeni. Documentul a fost semnat la Tokyo, pe 10 martie 2010, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a premierului nipon Yukio Hatoyama, cu prilejul vizitei pe care seful statului roman a efectuat-o in Japonia.

Proiectul a fost initial al Primariei Capitalei, in baza studiului JICA (Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei), elaborat in 1999, privind fluidizarea traficului in Bucuresti. Primaria Capitalei anunta, in octombrie 2007, ca ramane consecventa in eforturile sale de a extinde si moderniza reteaua de metrou. mai mult


Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 07:55

5 comentarii
Metroul pana la aeroport, construit cu bani din Japonia (Video)

Metroul pana la aeroport, construit cu bani din Japonia (Video)

Japonia va acorda Romaniei un imprumut de 315 milioane euro pentru reteaua de metrou Bucuresti - Aeroport Henri Coanda Otopeni, care va lega centrul Capitalei de aeroport.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, s-a intalnit miercuri cu Excelenta Sa, Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, la cererea acestuia, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Seful misiunii diplomatice nipone l-a informat pe Radu Berceanu ca Guvernul Japoniei a luat decizia de a acorda Romaniei un imprumut de tip "Japanese ODA Loan", in valoare de 41,87 miliarde yeni japonezi (aprox. 315 milioane euro), pentru realizarea proiectului "Legatura de Acces a retelei de metrou a municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda".

Proiectul finantat de guvernul japonez este o solutie viabila pentru eliminarea blocajelor rutiere constante si a poluarii aerului cu care se confrunta Bucurestiul, se mai arata in comunicatul ministerului Transporturilor.

Guvernul japonez a anuntat inca din ianuarie 2007 ca intentioneaza sa ofere Romaniei imprumutul pentru construirea liniei de metrou.


mai mult


Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 21:30

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Papusa masculina: A investit in el o avere pentru a arata asa (Foto)
  2. Fenomen inedit in Marea Britanie: Ninsoare cu fulgere
  3. Bill Gates, moment de maxima sinceritate: Ma simt destul de prost
  4. Puppy Love contraataca - Viralul care a impresionat milioane de oameni (Video)
  5. Se pregatea de razboi? Politisti uluiti de ce au descoperit intr-un garaj, a intervenit Armata
  6. Caz incredibil: O pisica data moarta si ingropata a "inviat" dupa cinci zile (Video)
  7. Ce face un iepure care are un stapan cu imaginatie (Video)
  8. Un barbat a fost prins de politie dupa ce s-a laudat pe Facebook cu numarul mandatelor de arestare
  9. Scandal provocat de aparitia lui Michelle Obama fara val in Arabia Saudita (Foto & Video)
  10. Cum ar arata printesele Disney cu parul unei femei obisnuite (Galerie foto)