metrou magistrala 4

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va suspenda, incepand de duminica, 8 septembrie a.c., tramvaiele liniei 20 si troleibuzele liniei 97, ca urmare a demararii lucrarilor de extindere a Magistralei 4 de metrou pana la statia Strandul Straulesti si a restrictionarii traficului rutier general pe Bd. Bucurestii Noi, tronsonul cuprins intre str. Jimbolia si str. Constantin Godeanu, se arata intr-un comunicat remis vineri.

"Pentru preluarea corespunzatoare a fluxurilor de calatori, RATB va infiinta linia naveta de autobuze 697, care va functiona intre Cartier Damaroaia si noul terminal Strand Straulesti, amenajat in zona intersectiei Sos. Bucuresti - Targoviste cu Str. Constantin Godeanu.

Autobuzele liniei naveta vor circula pe urmatorul traseu: Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucurestii Noi, Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucurestii Noi, Str. Manastirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, cu intoarcere pe Str. Constantin Godeanu, Str. Varful Inalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucurestii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crang, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mures, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, Cartier Damaroaia", se arata in comunicatul RATB.

Abonamentele eliberate pe liniile 20, 97 si 304 raman valabile, pana la expirare, pe linia naveta 697 (pe tronsoanele comune).

Lucrarile la Magistrala 4 de metrou vor impune, de asemenea, reorganizarea liniilor de autobuze... mai mult


Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 20:27

Contractul pentru tronsonul de metrou Bazilescu-Straulesti a fost semnat - cand e gata?

Contractul pentru tronsonul de metrou Bazilescu-Straulesti a fost semnat - cand e gata?

Metrorex a semnat, miercuri, contractul de executie a lucrarilor pentru extensia retelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, magistrala 4, cu o asociatie condusa de firma italiana Astaldi.

Valoarea contractului este de 714.731.097 lei, fata TVA, finantarea urmand a fi asigurata prin alocatii de la bugetul de stat, iar lucrarile vor fi finalizate in 30 de luni, se precizeaza intr-un comunicat al Metrorex.

Lucrarile vor fi executate de o asociere formata din ASTALDI S.p.A. - lider asociere, S.C. SOMET S.A., S.C. TIAB S.A. si S.C. UTI CONSTRUCTION & FACILITY MANAGEMENT S.A.

"Contractul care va fi atribuit inglobeaza totalitatea lucrarilor necesare pentru extinderea retelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu doua noi statii, fiind prevazute in acest sens lucrarile de structura tunel (1,3 km), structura aferenta celor 2 statii (Laminorului si Lac Straulesti), depou de metrou, terminal multimodal si Park & Ride precum si principalele dotari cu instalatiile si echipamentele necesare pentru punerea in functiune cu calatori a obiectivului", se arata in comunicat.

Astaldi a fost mai participat in Romania la constructia Arenei Nationale si a Pasajului Basarab, din Bucuresti, si se va ocupa si de constructia magistralei de metrou Raul Doamnei-Hasdeu.

C.S. mai mult


Joi, 12 Iulie 2012, ora 19:03

Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Compania de stat Metrorex va lansa, in ultimul trimestru al acestui an, licitatia pentru lucrarile la tronsonul de metrou Eroilor-Piata Iancului si abia in trimestrul III al anului viitor va finaliza caietele de sarcini pentru linia de metrou catre Aeroportul Otopeni, a anuntat ministrul Anca Boagiu.

"Pentru tronsonul Eroilor-Iancului sunt in curs de elaborare proiectele tehnice preliminare si caietele de sarcini, astfel incat sa se poata face contractarea lucrarilor de infrastructura si pentru tunele si statii. Se estimeaza ca lansarea licitatiilor va fi facuta in trimestrul IV", a declarat, vineri, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Valoarea lucrarilor pe tronsonul Eroilor - Piata Iancului, care face parte din Magistrala 5, este estimata la 2,26 miliarde lei, fara TVA.

"Continuam demersurile pentru semnarea contractului pentru executia liniei de metrou care duce la Aeroportul Otopeni. In acest moment sunt deja in curs de contractare serviciile de consultanta si se estimeaza ca pana in trimestrul III al anului 2012 vor fi elaborate si caietele de sarcini pentru executia lucrarilor de infrastructura la tunele si statii. Finantarea este aici asigurata partial, sunt 370 milioane euro care provin dintr-un credit de la JICA, urmand ca restul sa fie asigurat din bugetul de stat", a precizat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca, pana anul viitor, se finalizeaza si documentatia pentru Magistrala 7 Bragadiru-Voluntari, unde va incepe... mai mult


Sambata, 06 August 2011, ora 18:43

2 comentarii
Inceput de Ceausescu, terminat de Boc - 20 de ani pentru 2 statii de metrou - Reportaj Ziare.com

Inceput de Ceausescu, terminat de Boc - 20 de ani pentru 2 statii de metrou - Reportaj Ziare.com

Metroul bucurestean s-a lungit cu 2,6 kilometri si are inca doua statii noi, inaugurate vineri de premierul Emil Boc si Anca Boagiu. Este vorba despre statiile de metrou Jiului si Parc Bazilescu, de pe magistrala 4, deschise la doua decenii de la inceperea lucrarilor.

Vineri dimineata, la ora 10:00, e forfota mare la statia Jiului. "Poporul suveran nu intra, nu pentru popor e metroul?", tipa o pensionara, in timp ce-i infige-un varf de umbrela in coaste unui anagajat Metrorex. Un jandarm ii explica femeii insistente ca trebuie sa mai aiba rabdare "cel mult 20 de minute".

Doua noi statii de metrou, inaugurate vineri, dupa 20 de ani

Batrana-i arunca o privire taioasa si traverseaza strada, atrasa de bannerul enorm care-i anunta pe trecatori ca vizavi pot gasi "confectii frumoase si preturi atragatoare".

Statie noua, metrou vechi

Statia de metrou insa, imbracata-n placi metalice, straluceste mai ceva ca o vitrina proaspat lustruita. Blitzurile se indreapta spre aparatele de taxat model nou, spre oficiul de informatii si spre scaunele visinii, armonizate cu marmura de aceeasi culoare.In discordanta insa este metroul de pe sine, putin ruginit prin parti, dar acoperit de graffiti-uri tipatoare. Vatmanul imbracat la costum se repede-n tren si ii anunta pe toti cei prezenti ca trebuie sa urce, pentru ca "se inchid usile si metroul pleaca la Parc Bazilescu".

La urmatoarea statie, usile se deschis scartaind. Din cealalt capat al metroului apar premierul... mai mult


Vineri, 01 Iulie 2011, ora 14:59

46 comentarii
Doua noi statii de metrou, inaugurate vineri, dupa 20 de ani

Doua noi statii de metrou, inaugurate vineri, dupa 20 de ani

Doua noi statii de metrou, Jiului si Parc Bazilescu, vor fi date in folosinta vineri de Metrorex. Lucrarile au inceput de aproape 20 de ani, insa abia acum au fost finalizate.

La inaugurare vor participa atat premierul Emil Boc, cat si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Pe 1 iulie, Metrorex va deschide publicului calator doua noi statii de metrou, Jiului si Parc Bazilescu, pe Linia 4 de metrou, Gara de Nord - Lac Straulesti, se arata intr-un anunt al companiei.

Statia Jiului, care initial ar fi trebuit sa se numeasca Pajura, este colorata in alb-visiniu. Peretii sunt imbracati cu placi de metal, iar scarile rulante duc de la suprafata catre vestibul, dar si de la vestibul catre peron.

Pe de alta parte, statia Parc Bazilescu este ceva mai cocheta. Fiind statie de suprafata, accesul se face de pe peron. In partea dinspre Laminorului, in premiera, locuitorii Capitalei pot alege scarile sau liftul.

Cromatica in ultima statie de pe Magistrala 4 tine de culori calde: portocaliu, galben si alb in ton cu marmura.

Potrivit Metrorex, valoarea investitiei se ridica la 59,62 milioane de euro fara TVA, iar banii au fost luati din bugetul de stat. mai mult


Vineri, 01 Iulie 2011, ora 09:20

1 comentariu
Magistrala 4 extinsa cu doua statii -Laminorului si Straulesti

Magistrala 4 extinsa cu doua statii -Laminorului si Straulesti

Metrorex a publicat anuntul de intentie privind extinderea Magistralei 4 cu doua statii, Laminorului si Straulesti.

Valoarea estimativa a contractului este de 375 milioane de lei, finantarea urmand a fi asigurata din alocatie de la bugetul de stat, potrivit unui comunicat postat, joi, pe site-ul Metrorex.

Astfel, Metrorex isi propune sa realizeze executia structurii de rezistenta pentru tunele, galerii si statii.

"In cadrul aceluiasi proiect se vor realiza si lucrarile de structura ale depoului de metrou din zona lacului Straulesti, a terminalului multimodal pentru autobuze si microbuze, precum si a primului park & ride din vecinatatea metroului", mai precizeaza Metrorex.

Durata estimativa a contractului este de aproximativ 24 de luni de la data atribuirii contractului, se mai arata in document.

Ministerul Transporturilor a lansat, in mai, in dezbatere publica un proiect de HG privind extindereaa Magistralei 4 pana in zona lacului Straulesti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat si o autogara, investitia fiind estimata la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro), potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului de act normativ, investitia se va derula pe o perioada de patru ani si va fi finantata printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii, bugetul de stat si surse proprii ale Metrorex.

In prezent, Magistrala 4 de metrou are patru statii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai), iar in luna iulie vor fi... mai mult


Joi, 23 Iunie 2011, ora 15:28

Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4 cu doua statii - vezi pana unde

Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4 cu doua statii - vezi pana unde

Operatorul retelei de metrou din Bucuresti, Metrorex, vrea sa extinda Magistrala 4 cu inca doua statii, astfel incat aceasta sa ajunga pana in zona Lacului Straulesti.

"Metrorex a propus revizuirea solutiilor tehnice pe zona Zarea-Laromet (Laminorului), extensia Tronsonului II pana in zona Lacului Straulesti precum si realizarea extinderii dispeceratului central (centru operational) si amenajarea terenului la suprafata printr-un nod intermodal in Zona Straulesti - parcare si autogara pentru calatorii periurbani cu metroul", se arata intr-un proiect de HG, elaborat de Ministerul Transporturilor, scrie Mediafax.

Viitoarele doua statii se vor numi Laminorului si Lac Straulesti, iar investitia totala se va cifra la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro), acoperita de bugetul de stat, Metrorex si Banca Europeana de Investitii.

Reteaua de metrou din Bucuresti are o lungime de 67 de kilometri, patru magistrale si 49 de statii. Recent, Metrorex a atribuit lucrarile pentru constructia Magistralei 5, care urmeaza sa fie pusa in functiune in 2014. mai mult


Miercuri, 18 Mai 2011, ora 16:31

1 comentariu
Magistrala 4 se apropie de final, cu 34 de cm pe zi

Magistrala 4 se apropie de final, cu 34 de cm pe zi

Tunelul de metrou inainteaza intre statia 1 Mai si urmatoarea oprire de pe Magistrala 4, Parc Bazilescu, cu viteza de 34 de centimetri pe zi.

Asta pentru ca in 21 de ani, romanii au construit, dar nu au finalizat, 2,67 kilometri, care despart cele doua statii.

Lucrarile la acest tronson au inceput inca din 1988, atunci cand statul roman s-a decis sa lege Laromet si Gara Progresul. Totusi, in urma stabilirii indicatorilor tehnico-economici, s-a aprobat constructia doar intre Gara de Nord si Laromet, arata Gandul.

Lucrarile au stagnat dupa Revolutie si au fost reluate abia in 1997. Pana in 2000 s-a reusit inaufgurarea tronsonului Gara de Nord - 1 Mai, care a costat nu mai putin de 90 de miloane de euro.

Dupa aceast prim "triumf", muncitorii au revenit pe santier in 2004, urmand ca pana la sfarsitul lunii octombrie lucrarile la tunele si statii sa fie terminate, bucurestenii care traiesc de 20 de ani cu santierul langa bloc sa aiba parte de putina liniste.

Totusi, pentru a da in folosinta ultimele doua statii, Pajura si Parc Bazilescu, ar mai fi nevoie de inca 50 de milioane de euro. Daca ar fi bani, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, se lauda ca lucrarile de prelungire a Magistralei 4 ar fi terminate intr-un an si jumatate. mai mult


Vineri, 10 Iulie 2009, ora 17:55

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum sa-ti convingi pisica sa nu mai stea pe laptop cand lucrezi (Foto)
  2. Astrolog rus: Asistam la un fenomen rar, care poate influenta evolutia omenirii
  3. Ce melodii folosea CIA pentru a-i tortura pe suspectii de terorism - Eminem, cap de lista
  4. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  5. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  6. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  7. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  8. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  9. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  10. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati