metrou magistrala 4

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pas important pentru lucrarile de la magistrala M4 de metrou, spre Laminorului (Video)

Pas important pentru lucrarile de la magistrala M4 de metrou, spre Laminorului (Video)

Utilajul Tunelling Boring Machine (TBM) "Sfanta Parascheva" va incepe cel tarziu pe 15 august sapaturile la tunelul prin care va trece a doua linie dinspre Straulesti spre Laminorului, a anuntat, miercuri, directorul general al Metrorex, Catalin Homor.

TBM a strapuns, miercuri, peretele mulat la intrarea in statia Laminorului.

"Se produce perforarea peretilor mulati si strapungerea TBM a peretilor statiei, inclusiv intrarea in volumul statiei. Este un moment important pentru Bucuresti. Este o prima etapa foarte dificila parcursa cu ceas elvetian.

Lucrarile au fost realizate intr-un timp mai scurt decat era programat. Asta ne face sa speram ca lucrurile nu vor intarzia sa fie finalizate conform graficului. Obstacolele sunt inerente. Daca n-am fi lucrat, n-ar fi existat obstacole. Obstacolele intalnite sunt ordinare", a spus Homor, prezent la statia Laminorului.

Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

El a precizat ca pe aceasta linie TBM a avansat cu o medie de 11 metri/zi.

"Dupa ce masinaria intra in statie propriu-zis, va fi transportata la punctul de lansare, de unde a plecat cu ceva timp in urma. Chestiunea asta va dura, sa zicem, undeva la 2 luni. Cel tarziu pe 15 august va pleca din nou pe celalalt fir si, undeva la sfarsitul lunii septembrie, sa ne strangem din nou la aceasta statie, dar pe celalalt fir", a explicat directorul general al Metrorex.

In timpul perforarii, echipamentul de sapat tuneluri a sesizat o avarie si timp de... mai mult


Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 16:41

Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

Dupa Varvara si Filofteia, a venit si randul Sfintei Parascheva sa sape la metrou. Nu e nicio eroare, asa au fost botezate cele trei utilaje imense, asa-numitele "cartite", care sapa tunelurile prin care vor trece viitoarele linii de metrou.

Sfintirea cladirilor, incaperilor, masinilor, bicicletelor, monumentelor, navelor a devenit in ultimii ani o practica uzuala.

Joi dimineata, un sobor de preoti (dotat cu ustensilele necesare si un cos de oua rosii) a sfintit si botezat noua "cartita" a Metrorex, inainte ca mastodontul sa inceapa lucrarile la tronsonul de metrou Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, care se vor intinde pe 1,3 kilometri.


La ceremonie au fost invitati si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Ministerului Finantelor.


Constructorii trebuie sa termine pana in 2018 doua statii de metrou, un depou si o parcare, valoarea totala a proiectului fiind de 1,115 miliarde de lei, informeaza Digi24.

Intr-un comunicat de presa al Metrorex se precizeaza ca numele Sfintei Parascheva a fost ales pentru "protejarea metroului si a oamenilor care il vor utiliza", fara sa se precizeze impotriva cui sau a ce.

Anterior, cartitele Varvara si Filofteia au sapat tunelurile Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei - Eroilor.

Dezvoltarea retelei Metrorex a cunoscut multe piedici, nu doar financiare, termenele de dare in folosinta fiind deseori amanate, astfel ca o buna parte dintre bucuresteni si-au pierdut deja speranta ca vor... mai mult


Joi, 16 Aprilie 2015, ora 12:53

5 comentarii
Suntem sufocati zilnic in metrou: Metrorex recunoaste ca e aglomeratie si cere scuze. Solutii?

Suntem sufocati zilnic in metrou: Metrorex recunoaste ca e aglomeratie si cere scuze. Solutii?

Peste 600.000 de persoane aleg sa calatoreasca zilnic cu metroul in Bucuresti, iar la orele de varf aglomeratia este insuportabila. Metrorex cunoaste situatia si sustine ca, atunci cand fluxul de calatori este crescut, introduce in circulatie trenuri suplimentare.

Cu toate acestea, la orele la care bucurestenii se duc sau se intorc de la serviciu, metrourile sunt arhipline, iar faptul ca garniturile ar fi suplimentate nu pare sa ajute prea mult.

De exemplu, la statia Piata Unirii 2, unii dintre calatori nu se pot urca in primul metrou din cauza aglomeratiei, ci il asteapta chiar pe al treilea sau al patrulea. In alte statii, desi calatorii reusesc sa se urce, inghesuiala din interior este apasatoare si la propriu, si la figurat.

La toate acestea se adauga faptul ca mersul metrourilor este ingreunat uneori din cauza defectiunilor tehnice, care duc la intarzieri, blocaje sau chiar suspendarea circulatiei pe anumite tronsoane.

Probleme matinale la metrou: Circulatie blocata si degajare de fum

Haos la metroul bucurestean: Trenuri blocate in tunel, aglomeratie si intarzieri (Video)

"Este adevarat ca perioade cu aglomeratie exista, acest lucru va fi insa tinut sub control - cerem scuze calatorilor pentru disconfortul creat uneori, recomandam deplina incredere in serviciile Metrorex, chiar daca se mai intampla sa intampinam si unele disfunctionalitati, care de altfel sunt inerente intr-o activitate de serviciu public de transport calatori", au declarat... mai mult


Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 13:17

1 comentariu
Cat costa paza de la metrou

Cat costa paza de la metrou

Metrorex a incheiat la finele anului trecut cu firma Nei Guard un acord-cadru in valoare de 55,9 milioane lei (12,4 milioane euro), inclusiv TVA, cu o durata de doi ani si jumatate, pentru servicii de paza, monitorizare si interventii la metrou.

Acordul a fost atribuit la 29 decembrie prin licitatie deschisa, unde s-au inscris doi ofertanti, potrivit unui anunt al administratorului metroului bucurestean.

Serviciile vor viza statiile, trenurile si depourile metroului.

"Asigurarea serviciilor de paza, monitorizare si interventie se va face dupa un program astfel stabilit incat sa acopere atat intervalul orar in care statiile si trenurile de metrou sunt disponibile (conform orarului/ graficului de circulatie) accesului publicului pentru efectuarea calatoriei, precum si pe timpul noptii, acolo unde analiza de risc la securitate fizica si planurile de paza impun acest lucru", potrivit caietului de sarcini aferent procedurii de achizitie.

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Durata acordului este de 30 de luni, Metrorex estimand ca va incheia minim 3 si maxim 30 de contracte subsecvente.

Proiectul este finantat din subventie de la bugetul de stat si veniturile proprii ale companiei Metrorex. mai mult


Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 11:33

Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va suspenda, incepand de duminica, 8 septembrie a.c., tramvaiele liniei 20 si troleibuzele liniei 97, ca urmare a demararii lucrarilor de extindere a Magistralei 4 de metrou pana la statia Strandul Straulesti si a restrictionarii traficului rutier general pe Bd. Bucurestii Noi, tronsonul cuprins intre str. Jimbolia si str. Constantin Godeanu, se arata intr-un comunicat remis vineri.

"Pentru preluarea corespunzatoare a fluxurilor de calatori, RATB va infiinta linia naveta de autobuze 697, care va functiona intre Cartier Damaroaia si noul terminal Strand Straulesti, amenajat in zona intersectiei Sos. Bucuresti - Targoviste cu Str. Constantin Godeanu.

Autobuzele liniei naveta vor circula pe urmatorul traseu: Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucurestii Noi, Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucurestii Noi, Str. Manastirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, cu intoarcere pe Str. Constantin Godeanu, Str. Varful Inalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucurestii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crang, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mures, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, Cartier Damaroaia", se arata in comunicatul RATB.

Abonamentele eliberate pe liniile 20, 97 si 304 raman valabile, pana la expirare, pe linia naveta 697 (pe tronsoanele comune).

Lucrarile la Magistrala 4 de metrou vor impune, de asemenea, reorganizarea liniilor de autobuze... mai mult


Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 20:27

Contractul pentru tronsonul de metrou Bazilescu-Straulesti a fost semnat - cand e gata?

Contractul pentru tronsonul de metrou Bazilescu-Straulesti a fost semnat - cand e gata?

Metrorex a semnat, miercuri, contractul de executie a lucrarilor pentru extensia retelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, magistrala 4, cu o asociatie condusa de firma italiana Astaldi.

Valoarea contractului este de 714.731.097 lei, fata TVA, finantarea urmand a fi asigurata prin alocatii de la bugetul de stat, iar lucrarile vor fi finalizate in 30 de luni, se precizeaza intr-un comunicat al Metrorex.

Lucrarile vor fi executate de o asociere formata din ASTALDI S.p.A. - lider asociere, S.C. SOMET S.A., S.C. TIAB S.A. si S.C. UTI CONSTRUCTION & FACILITY MANAGEMENT S.A.

"Contractul care va fi atribuit inglobeaza totalitatea lucrarilor necesare pentru extinderea retelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu doua noi statii, fiind prevazute in acest sens lucrarile de structura tunel (1,3 km), structura aferenta celor 2 statii (Laminorului si Lac Straulesti), depou de metrou, terminal multimodal si Park & Ride precum si principalele dotari cu instalatiile si echipamentele necesare pentru punerea in functiune cu calatori a obiectivului", se arata in comunicat.

Astaldi a fost mai participat in Romania la constructia Arenei Nationale si a Pasajului Basarab, din Bucuresti, si se va ocupa si de constructia magistralei de metrou Raul Doamnei-Hasdeu.

C.S. mai mult


Joi, 12 Iulie 2012, ora 19:03

Magistrala 4 extinsa cu doua statii -Laminorului si Straulesti

Magistrala 4 extinsa cu doua statii -Laminorului si Straulesti

Metrorex a publicat anuntul de intentie privind extinderea Magistralei 4 cu doua statii, Laminorului si Straulesti.

Valoarea estimativa a contractului este de 375 milioane de lei, finantarea urmand a fi asigurata din alocatie de la bugetul de stat, potrivit unui comunicat postat, joi, pe site-ul Metrorex.

Astfel, Metrorex isi propune sa realizeze executia structurii de rezistenta pentru tunele, galerii si statii.

"In cadrul aceluiasi proiect se vor realiza si lucrarile de structura ale depoului de metrou din zona lacului Straulesti, a terminalului multimodal pentru autobuze si microbuze, precum si a primului park & ride din vecinatatea metroului", mai precizeaza Metrorex.

Durata estimativa a contractului este de aproximativ 24 de luni de la data atribuirii contractului, se mai arata in document.

Ministerul Transporturilor a lansat, in mai, in dezbatere publica un proiect de HG privind extindereaa Magistralei 4 pana in zona lacului Straulesti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat si o autogara, investitia fiind estimata la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro), potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului de act normativ, investitia se va derula pe o perioada de patru ani si va fi finantata printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii, bugetul de stat si surse proprii ale Metrorex.

In prezent, Magistrala 4 de metrou are patru statii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai), iar in luna iulie vor fi... mai mult


Joi, 23 Iunie 2011, ora 15:28

Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4 cu doua statii - vezi pana unde

Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4 cu doua statii - vezi pana unde

Operatorul retelei de metrou din Bucuresti, Metrorex, vrea sa extinda Magistrala 4 cu inca doua statii, astfel incat aceasta sa ajunga pana in zona Lacului Straulesti.

"Metrorex a propus revizuirea solutiilor tehnice pe zona Zarea-Laromet (Laminorului), extensia Tronsonului II pana in zona Lacului Straulesti precum si realizarea extinderii dispeceratului central (centru operational) si amenajarea terenului la suprafata printr-un nod intermodal in Zona Straulesti - parcare si autogara pentru calatorii periurbani cu metroul", se arata intr-un proiect de HG, elaborat de Ministerul Transporturilor, scrie Mediafax.

Viitoarele doua statii se vor numi Laminorului si Lac Straulesti, iar investitia totala se va cifra la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro), acoperita de bugetul de stat, Metrorex si Banca Europeana de Investitii.

Reteaua de metrou din Bucuresti are o lungime de 67 de kilometri, patru magistrale si 49 de statii. Recent, Metrorex a atribuit lucrarile pentru constructia Magistralei 5, care urmeaza sa fie pusa in functiune in 2014. mai mult


Miercuri, 18 Mai 2011, ora 16:31

1 comentariu
Magistrala 4 se apropie de final, cu 34 de cm pe zi

Magistrala 4 se apropie de final, cu 34 de cm pe zi

Tunelul de metrou inainteaza intre statia 1 Mai si urmatoarea oprire de pe Magistrala 4, Parc Bazilescu, cu viteza de 34 de centimetri pe zi.

Asta pentru ca in 21 de ani, romanii au construit, dar nu au finalizat, 2,67 kilometri, care despart cele doua statii.

Lucrarile la acest tronson au inceput inca din 1988, atunci cand statul roman s-a decis sa lege Laromet si Gara Progresul. Totusi, in urma stabilirii indicatorilor tehnico-economici, s-a aprobat constructia doar intre Gara de Nord si Laromet, arata Gandul.

Lucrarile au stagnat dupa Revolutie si au fost reluate abia in 1997. Pana in 2000 s-a reusit inaufgurarea tronsonului Gara de Nord - 1 Mai, care a costat nu mai putin de 90 de miloane de euro.

Dupa aceast prim "triumf", muncitorii au revenit pe santier in 2004, urmand ca pana la sfarsitul lunii octombrie lucrarile la tunele si statii sa fie terminate, bucurestenii care traiesc de 20 de ani cu santierul langa bloc sa aiba parte de putina liniste.

Totusi, pentru a da in folosinta ultimele doua statii, Pajura si Parc Bazilescu, ar mai fi nevoie de inca 50 de milioane de euro. Daca ar fi bani, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, se lauda ca lucrarile de prelungire a Magistralei 4 ar fi terminate intr-un an si jumatate. mai mult


Vineri, 10 Iulie 2009, ora 17:55

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba