metrou magistrala 6

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Oficialii Metrorex au anuntat cand vor fi finalizate segmente ale tronsonului care leaga Drumul Taberei de Pantelimon, precum si magistrala dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni.

In plus, compania are de gand sa prelungeasca magistrala 2 Pipera - IMGB si sa lege printr-o linie noua orasul Voluntari de comuna Bragadiru.

In ceea ce primeste metroul din Drumul Taberei, termenul de finalizare pentru segmentul Eroilor - Raul Doamnei este a doua jumatate a anului 2016. Va intra in lucru urmatoarea sectiune, Iancului - Pantelimon, care ar trebui sa fie gata in 2018, a declarat directorul de investitii al Metrorex, Catalin Homor, potrivit Ziarul Financiar.

Metroul din Drumul Taberei, o veste proasta si una buna

"Tronsonul Pantelimon - Drumul Taberei este impartit in trei sectiuni. Sectiunea 1, Eroilor - Raul Doamnei, este in executie si avem un termen realist de finalizare. Anul viitor 'cartitele' vor iesi la capat si vor fi apoi readuse la Academia Militara, de unde pleaca pe tronsonul spre Eroilor", a explicat el.

Segmentul Eroilor - Raul Doamnei are sase kilometri si zece statii, iar Metrorex estimeaza ca drumul va fi parcurs in 15 minute. Se asteapta ca, in prima faza, fluxul de calatori sa fie de 70.000 - 80.000 pe zi.

"Tronsonul Eroilor - Iancului, sectiunea 2 in proiect, va fi executat ultimul, pentru ca traverseaza zona centrala a orasului, inclusiv Centrul Vechi, si din acest motiv este o lucrare mai complicata", a spus Homor.

Linia care leaga... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 10:04

3 comentarii
Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Magistrala de metrou care leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni este asteptata cu nerabdare de toti cei care calatoresc spre sau dinspre Capitala cu avionul, insa mai avem de asteptat pana cand proiectul va fi finalizat.

Momentan, drumul din Bucuresti catre Aeroportul Henri Coanda este destul de anevoios, majoritatea calatorilor fiind nevoiti sa aleaga dintre doua variante proaste pentru un oras aglomerat: masina sau autobuzul.

Astfel, solutia salvatoare este Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni, un proiect de un miliard de euro fara TVA, dupa cum a precizat directorul Metrorex, Aurel Radu, pentru Ziare.com.

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Acesta a vorbit despre stadiul in care se afla proiectul, magistrala fiind construita de la statia 1 Mai, situata pe Magistrala 4 Gara de Nord - Parc Bazilescu.

"Lucrarile pentru Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni se afla in stadiu de avizare a Proiectului Tehnic Preliminar si intocmire a Documentatiei de Atribuire pentru lucrarile de structura, in conformitate cu sumele alocate prin bugetul de stat", a mentionat seful companiei de transport.

In 2020, cu metroul la aeroport

Acesta a adaugat ca, in functie de bugetul alocat proiectului, lucrarile de constructii ar putea incepe la sfarsitul anului 2015, situatie in care termenul de dare in exploatare a liniei ar fi in 2020.

Metroul care leaga Capitala de Otopeni ar putea fi gata in 2015

Referitor la propunerea fostului ministru al... mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 10:38

7 comentarii
De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au (Galerie foto)

De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au (Galerie foto)

Cele 16 trenuri realizate de firma CAF din Spania si cumparate de Metrorex cu 97 de milioane de euro vor fi puse in functiune cu calatori incepand cu 9 iulie, au anuntat marti oficialii companiei de transport.

Trenurile au fost cumparate in urma unei licitatii publice internationale, informeaza Metrorex intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestea au sase vagoane, lungimea de 113,6 metri, latimea de 3,2 metri si au capacitatea de a transporta 1.200 de calatori. Viteza maxima este de 80 de kilometri pe ora, iar viteza comerciala este de 40 de kilometri pe ora.

In conformitate cu prevederile contractului, primele patru trenuri sunt realizate la Beasain - Spania, iar urmatoarele 12 trenuri sunt asamblate final la Atelierele Grivita din Bucuresti, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Trenurile de metrou au fost trimise esalonat la Bucuresti, incepand in luna decembrie 2013.In perioada ianuarie - iunie 2014, acestea au fost supuse mai multor probe pentru obtinerea Agrementului tehnic feroviar.

Acesta este un document eliberat de Autoritatea Feroviara Romana care certifica faptul ca trenul fabricat de CAF indeplineste conditiile impuse de standardele interne si internationale pentru utilizarea in domeniul transportului de calatori cu metroul.

Noile trenuri vor circula pe Magistrala 2 (Pipera - Aurel Vlaicu - Aviatorilor - Piata Victoriei 1 - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Tineretului - Eroii Revolutiei - Constantin Brancoveanu - Piata... mai mult


Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 07:14

6 comentarii
Noile garnituri de metrou, prea late pentru peroane: Explicatiile Metrorex (Video)

Noile garnituri de metrou, prea late pentru peroane: Explicatiile Metrorex (Video)

Metrorex a dat lamuriri, miercuri, referitor la noile garnituri, care ar fi trebuit sa intre in circulatie incepand cu aceasta luna.

Conducerea companiei a precizat ca trenurile "respecta intru totul normele tehnice impuse de standardele romanesti si europene aplicabile pentru acest tip de vehicul, se incadreaza ca si dimensiuni in limitele impuse de gabaritul de libera trecere al constructiilor existente in metrou", asa cum cer normele in vigoare.

Reactia Metrorex vine dupa ce liderul sindical, Ion Radoi, a mentionat ca toate statiile de pe magistrala 2 trebuie modificate, deoarece noile garnituri sunt prea late pentru a putea circula.

Motivul inedit pentru care bucurestenii inca nu circula cu noile garnituri de metrou

In consecinta, reprezentantii companiei au tinut sa precizeze ca nu au existat probleme atunci cand trenurile au trecut sau au stationat in dreptul peroanelor, ci atunci cand au simulat "gabaritul cinematic" al acestora, pentru a observa locurile unde apar "cele mai mari deplasari ale caroseriei in timpul mersului".

"Zonele unde au fost constatate interferente de 1 - 12 mm, intre gabaritul cinematic al trenului (...) si marginea peroanelor, reprezinta un numar de 10 peroane dintr-un total de 90, pe o distanta de 98 m dintr-un total de 951,2 m - cat masoara lungimea tuturor peroanelor celor 45 de statii de metrou. (...) Cauza principala de aparitie a acestor interferente se datoreaza construirii unor peroane, la unele statii realizate pana in... mai mult


Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 16:20

1 comentariu
O noua linie de metrou in Capitala: Cand va fi gata, pe unde trece si cat va costa

O noua linie de metrou in Capitala: Cand va fi gata, pe unde trece si cat va costa

Constructia magistralei 7 de metrou Bragadiru - Voluntari este unul dintre proiectele pe care Ministerul Transporturilor vrea sa le efectueze prin parteneriat public-privat (PPP) sau concesiune, data inceperii investitiei nefiind insa stabilita.

Studiul de prefezabilitate si fundamentare pentru servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru aceasta linie de metrou a fost transmis in iulie 2012 catre Secretariatul General al Guvernului (Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat), alaturi de caietul de sarcini aferent proiectului, potrivit datelor transmise luni de Ministerul Transporturilor.

"In prezent, documentatia transmisa este in analiza", a comunicat institutia.

Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de statii, un depou si o parcare, iar constructia ar urma sa dureze sase ani. Constructia este estimata la 1,5 miliarde de euro.

Metrorex, companie care administreaza metroul bucurestean, estimeaza ca va inregistra pierderi de 123,19 milioane lei in acest an, la venituri de 654,4 milioane lei si cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Comparativ, Metrorex a incheiat anul trecut cu venituri totale de 601,5 milioane lei, cheltuieli de 655,2 milioane lei si pierderi de 53,6 milioane lei, potrivit datelor... mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 17:30

4 comentarii
Constructorii metroului din Drumul Taberei, somati de Primarie - Afla de ce

Constructorii metroului din Drumul Taberei, somati de Primarie - Afla de ce

Reprezentantii santierelor magistralei de la metroul din Drumul Taberei au fost somati, miercuri, de inspectorii Primariei Sectorului 6, sa-si amplaseze sau sa-si completeze plasele protectoare pentru praf si sa foloseasca rampele pentru spalarea cauciucurilor masinilor.

In urma unei actiuni de control in zona Drumul Taberei-bucla, in care au fost vizate in mod special santierele Magistralei de Metrou 5 Drumul Taberei - Universitate, inspectorii primariei au somat toate santierele sa-si amplaseze sau, acolo unde a fost cazul, sa-si completeze plasele protectoare pentru praf si sa utilizeze la capacitate maxima rampele pentru spalarea cauciucurilor autoutilitarelor, la iesirea din santier, relateaza Mediafax.

Lucratorii Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana vor actiona in zilele urmatoare, evacuand tot ce ocupa ilegal domeniul public, se mentioneaza intr-un comunicat.

"Lucrarile care sunt in derulare la Magistrala de Metrou din Drumul Taberei sunt binevenite, dar ele nu trebuie sa ii afecteze pe locuitorii imobilelor din jur. Am discutat cu multi cetateni care locuiesc in zona, mi-au spus problemele cu care se confrunta si, in aceasta dimineata, am trimis inspectorii la fata locului, sa verifice si sa se asigure ca normele de mediu sunt respectate, iar oamenii au cat mai putin de suferit", a declarat primarul Rares Manescu.

Se estimeaza ca lucrarile la Magistrala 5 de metrou se vor finaliza la inceputul anului 2016. Valoarea totala a acestui... mai mult


Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 21:14

Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Guvernul a adoptat, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, acordarea unor fonduri in valoare de 104 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului.

Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, dupa sedinta de guvern, intr-o conferinta de presa.

"I-am comunicat si primarului general (Sorin Oprescu - n.red.) ca astazi am adoptat o ordonanta de urgenta care ne-a permis si ne permite sa deblocam inca 104 milioane de lei, imediat, acum, pentru lucrarile de la Magistrala 5 a Metroului Bucuresti.

Decizia, pe care am anuntat-o, de altfel, de anul trecut si pe care urmeaza s-o implementam, pe masura ce toate problemele legislative si procedurale se rezolva, cea privind trecerea metroului, asa cum se intampla in absolut toate capitalele europene, la Primaria Municipiului, ramane un obiectiv asumat", a explicat Ponta.

Acordarea acestor fonduri a fost anuntata si de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a precizat ca banii vor fi suficienti pentru reluarea lucrarilor la Magistrala 5, care au fost oprite timp de aproape o luna.

El a explicat ca la rectificarea bugetara din iunie vor mai fi alocate inca 250 milioane de lei pentru acest proiect.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

Lucrarile la Magistrala 5... mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 19:09

3 comentarii
Fenechiu: Metroul va primi 104 milioane lei pentru lucrarile la Magistrala 5

Fenechiu: Metroul va primi 104 milioane lei pentru lucrarile la Magistrala 5

Metrorex va primi saptamana viitoare, prin Ordonanta de Urgenta, o suma de 104 milioane lei, din Fondul pentru Mediu, pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 de Metrou, lucrari oprite de circa trei saptamani, a declarat marti, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a inspectat santierul lucrarii.

"Vom aloca 104 milioane lei saptamana viitoare prin Ordonanta de Urgenta astfel incat sa continuam lucrarile, iar la rectificarea din iunie vom mai aloca 250 milioane lei astfel incat in iunie scuturile care lucreaza in subteran sa poata pleca catre statiile Orizont si Favorit", a spus Ministrul Transporturilor.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

"Pentru aceste studii trebuie sa facem studii de fezabilitate astfel incat sa le putem finanta prin fonduri europene in perioada 2014 - 2020", a explicat ministrul Transporturilor.

Lucrarile la Magistrala 5 sunt intrerupte de circa 3 saptamani deoarece fondurile alocate proiectului au fost terminate, avand in vedere ca Metrorex a primit in acest an 205 milioane lei, atat pentru Magistrala 5, cat si pentru Magistrala 6 si introducerea de lifturi in statii, sume care au fost deja cheltuite.

Ministrul a declarat recent ca termenele pentru darea in functiune a acestui tronson vor fi respectate... mai mult


Marti, 19 Martie 2013, ora 15:29

2 comentarii
Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Metrorex va organiza procedura de atribuire pentru lucrarile la statiile si tunelele pentru Magistrala 6, legatura cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, contract estimat la circa un miliard de euro, a anuntat marti compania.

Lungimea estimata a traseului este de 14 km, fiind incluse 12 statii. Durata contractului pentru realizarea lucrarilor la structura de rezistenta este estimata la 60 luni.

"Metrorex intentioneaza sa organizeze o procedura de atribuire in vederea achizitionarii lucrarilor de structura de rezistenta (statii si tunele) pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, legatura retelei de metrou a Municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni.

Scopul proiectului este acela de a raspunde cererii in crestere pentru transportul public din capitala, prin dezvoltarea unui sistem de transport rapid intre Municipiul Bucuresti si Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale, la imbunatatirea mediului urban prin reducerea congestionarii traficului rutier si a poluarii aerului, avand ca finalitate cresterea calitatii mediului", au precizat reprezentantii companiei.

Finantarea va fi asigurata din credit extern, garantat de stat, si alocatie de la bugetul de stat.

Pentru finantarea proiectului privind realizarea legaturii retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni a fost semnat un acord de imprumut in martie 2010 intre Romania si... mai mult


Marti, 08 Mai 2012, ora 11:00

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Politistii britanici au ramas uimiti: ce-au descoperit intr-o Toyota
  2. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  3. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  4. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  5. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  6. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  7. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  8. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)
  9. Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
  10. Tara care te obliga sa iti dai amprentele daca mai vrei sa vorbesti la telefon