metrou magistrala 6

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
O noua linie de metrou in Capitala: Cand va fi gata, pe unde trece si cat va costa

O noua linie de metrou in Capitala: Cand va fi gata, pe unde trece si cat va costa

Constructia magistralei 7 de metrou Bragadiru - Voluntari este unul dintre proiectele pe care Ministerul Transporturilor vrea sa le efectueze prin parteneriat public-privat (PPP) sau concesiune, data inceperii investitiei nefiind insa stabilita.

Studiul de prefezabilitate si fundamentare pentru servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru aceasta linie de metrou a fost transmis in iulie 2012 catre Secretariatul General al Guvernului (Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat), alaturi de caietul de sarcini aferent proiectului, potrivit datelor transmise luni de Ministerul Transporturilor.

"In prezent, documentatia transmisa este in analiza", a comunicat institutia.

Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de statii, un depou si o parcare, iar constructia ar urma sa dureze sase ani. Constructia este estimata la 1,5 miliarde de euro.

Metrorex, companie care administreaza metroul bucurestean, estimeaza ca va inregistra pierderi de 123,19 milioane lei in acest an, la venituri de 654,4 milioane lei si cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Comparativ, Metrorex a incheiat anul trecut cu venituri totale de 601,5 milioane lei, cheltuieli de 655,2 milioane lei si pierderi de 53,6 milioane lei, potrivit datelor... mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 17:30

4 comentarii
Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va suspenda, incepand de duminica, 8 septembrie a.c., tramvaiele liniei 20 si troleibuzele liniei 97, ca urmare a demararii lucrarilor de extindere a Magistralei 4 de metrou pana la statia Strandul Straulesti si a restrictionarii traficului rutier general pe Bd. Bucurestii Noi, tronsonul cuprins intre str. Jimbolia si str. Constantin Godeanu, se arata intr-un comunicat remis vineri.

"Pentru preluarea corespunzatoare a fluxurilor de calatori, RATB va infiinta linia naveta de autobuze 697, care va functiona intre Cartier Damaroaia si noul terminal Strand Straulesti, amenajat in zona intersectiei Sos. Bucuresti - Targoviste cu Str. Constantin Godeanu.

Autobuzele liniei naveta vor circula pe urmatorul traseu: Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucurestii Noi, Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucurestii Noi, Str. Manastirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, cu intoarcere pe Str. Constantin Godeanu, Str. Varful Inalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucurestii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crang, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mures, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, Cartier Damaroaia", se arata in comunicatul RATB.

Abonamentele eliberate pe liniile 20, 97 si 304 raman valabile, pana la expirare, pe linia naveta 697 (pe tronsoanele comune).

Lucrarile la Magistrala 4 de metrou vor impune, de asemenea, reorganizarea liniilor de autobuze... mai mult


Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 20:27

Ponta: Am trecut prin Drumul Taberei si se lucreaza la metrou (Video)

Ponta: Am trecut prin Drumul Taberei si se lucreaza la metrou (Video)

Lucrarile la reteaua de metrou din Drumul Taberei sunt in derulare in pofida minciunilor unor oameni importanti, iar problemele ar trebui cautate in contractul incheiat in perioada fostului ministru Anca Boagiu, care prevede deschiderea simultana a 16 puncte de lucru, afirma premierul Victor Ponta.

El a aratat ca s-a convins personal ca la santierul din cartierul Drumul Taberei se lucreaza.

PDL Bucuresti ii cere Ramonei Manescu sa termine metroul din Drumul Taberei "macar pe relatii"

"Acum 20 de minute am trecut prin Drumul Taberei si lucrau oamenii la metrou. Ma tot intreb de ce mint la televizor oameni importanti si ne spun ca nu se lucreaza, eu i-am vazut acum o jumatate de ora si nu era o vizita anuntata. Lucrau toti la metrou.

Ca de ce s-a facut contractul si s-au deschis 16 gauri in loc sa lucreze la fiecare, asta probabil ca trebuie sa o intrebe pe doamna Boagiu, dar ea nu raspunde de nimic, nici de contractele cu Iordache, nici de metrou, de nimic", a spus Ponta ministrilor in sedinta de Guvern.

Ponta a mai precizat ca lucrarile la reteaua de metrou in Drumul Taberei trebuie urmarite in continuare de Guvern.

Basescu: Metroul din Drumul Taberei este o calamitate pentru cetateni

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca poate se vor relua lucrarile la magistrala de metrou din Drumul Taberei - "calamitate pentru cetateni" - in urma cooperarii dintre Rares Manescu, primarul Sectorului 6, si sotia acestuia, Ramona Manescu, care a devenit... mai mult


Marti, 27 August 2013, ora 23:22

9 comentarii
Linie de metrou intre doua continente: Visul stramosilor lui Erdogan

Linie de metrou intre doua continente: Visul stramosilor lui Erdogan

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a participat la testele de dinaintea ceremoniei de inaugurare al unuia dintre cele mai ambitioase proiecte de infrastructura din tara, linia de metrou care trece pe sub stramtoarea Bosfor.

Inainte de a urca la bordul garniturii de metrou, premierul Erdogan a tinut si un discurs in care a incercat sa sublinieze importanta dezvoltarii fara precedent pe care o cunoaste Istanbulul, relateaza Hurriyet Daily News.

Erdogan: A fost datoria mea sa curat piata Taksim

"Istanbulul nu mai poate face fata nevoilor. Limitele noastre de transport ne impun o serie de restrictii. Poate trebuie sa inaintam cu inca un nivel, poate chiar doua sau trei. Istanbulul nu mai poate face fata celor 15 milioane de locuitori. Trebuie sa fim precauti", a spus premierul Turciei.

De asemenea, seful Guvernului turc a spus ca inaugurarea acestei linii de metrou este un vis de 150 de ani, la care au visat inclusiv stramosii.

Magistrala de metrou va avea o lungima totala de 13,6 kilometri si va face legatura intre partea asiatica si partea europeana a Turciei, insa nu se stie cand va fi data in folosinta intreaga linie. Pentru luna septembrie sunt programate alte noi teste. mai mult


Marti, 06 August 2013, ora 19:50

Constructorii metroului din Drumul Taberei, somati de Primarie - Afla de ce

Constructorii metroului din Drumul Taberei, somati de Primarie - Afla de ce

Reprezentantii santierelor magistralei de la metroul din Drumul Taberei au fost somati, miercuri, de inspectorii Primariei Sectorului 6, sa-si amplaseze sau sa-si completeze plasele protectoare pentru praf si sa foloseasca rampele pentru spalarea cauciucurilor masinilor.

In urma unei actiuni de control in zona Drumul Taberei-bucla, in care au fost vizate in mod special santierele Magistralei de Metrou 5 Drumul Taberei - Universitate, inspectorii primariei au somat toate santierele sa-si amplaseze sau, acolo unde a fost cazul, sa-si completeze plasele protectoare pentru praf si sa utilizeze la capacitate maxima rampele pentru spalarea cauciucurilor autoutilitarelor, la iesirea din santier, relateaza Mediafax.

Lucratorii Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana vor actiona in zilele urmatoare, evacuand tot ce ocupa ilegal domeniul public, se mentioneaza intr-un comunicat.

"Lucrarile care sunt in derulare la Magistrala de Metrou din Drumul Taberei sunt binevenite, dar ele nu trebuie sa ii afecteze pe locuitorii imobilelor din jur. Am discutat cu multi cetateni care locuiesc in zona, mi-au spus problemele cu care se confrunta si, in aceasta dimineata, am trimis inspectorii la fata locului, sa verifice si sa se asigure ca normele de mediu sunt respectate, iar oamenii au cat mai putin de suferit", a declarat primarul Rares Manescu.

Se estimeaza ca lucrarile la Magistrala 5 de metrou se vor finaliza la inceputul anului 2016. Valoarea totala a acestui... mai mult


Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 21:14

Cum va circula metroul in perioada 1-6 mai

Cum va circula metroul in perioada 1-6 mai

Metrourile vor circula in perioada 1-6 mai dupa intervalul specific zilelor de sarbatoare, iar in noaptea de Inviere, trenurile vor circula la un interval de circa 20 de minute.

Astfel, in noaptea de 4- 5 mai, trenurile de metrou vor circula intre orele 23:00- 01:00 la un interval de circa 10 de minute si intre orele 1:00 - 05:00 la un interval de 20 minute, se arata intr-un comunicat Metrorex, remis Ziare.com.

In zilele nelucratoare,sambata si duminica, precum si in perioada Sarbatorilor Pascale (01- 06 mai 2013), trenurile vor circula dupa urmatorul interval, specific zilelor de sarbatoare:

- pe Magistrala 1+3, trenurile vor circula la un interval de 8-10 minute;
- pe Magistrala 2, trenurile vor circula la un interval de 8-10 minute;
- pe Magistrala 4. trenurile vor circula la un interval de 8-10 minute;

In functie de numarul calatorilor inregistrati, Metrorex va introduce trenuri suplimentare, mai precizeaza comunicatul citat.

D.R. mai mult


Joi, 25 Aprilie 2013, ora 13:08

Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Guvernul a adoptat, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, acordarea unor fonduri in valoare de 104 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului.

Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, dupa sedinta de guvern, intr-o conferinta de presa.

"I-am comunicat si primarului general (Sorin Oprescu - n.red.) ca astazi am adoptat o ordonanta de urgenta care ne-a permis si ne permite sa deblocam inca 104 milioane de lei, imediat, acum, pentru lucrarile de la Magistrala 5 a Metroului Bucuresti.

Decizia, pe care am anuntat-o, de altfel, de anul trecut si pe care urmeaza s-o implementam, pe masura ce toate problemele legislative si procedurale se rezolva, cea privind trecerea metroului, asa cum se intampla in absolut toate capitalele europene, la Primaria Municipiului, ramane un obiectiv asumat", a explicat Ponta.

Acordarea acestor fonduri a fost anuntata si de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a precizat ca banii vor fi suficienti pentru reluarea lucrarilor la Magistrala 5, care au fost oprite timp de aproape o luna.

El a explicat ca la rectificarea bugetara din iunie vor mai fi alocate inca 250 milioane de lei pentru acest proiect.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

Lucrarile la Magistrala 5... mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 19:09

3 comentarii
Fenechiu: Metroul va primi 104 milioane lei pentru lucrarile la Magistrala 5

Fenechiu: Metroul va primi 104 milioane lei pentru lucrarile la Magistrala 5

Metrorex va primi saptamana viitoare, prin Ordonanta de Urgenta, o suma de 104 milioane lei, din Fondul pentru Mediu, pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 de Metrou, lucrari oprite de circa trei saptamani, a declarat marti, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a inspectat santierul lucrarii.

"Vom aloca 104 milioane lei saptamana viitoare prin Ordonanta de Urgenta astfel incat sa continuam lucrarile, iar la rectificarea din iunie vom mai aloca 250 milioane lei astfel incat in iunie scuturile care lucreaza in subteran sa poata pleca catre statiile Orizont si Favorit", a spus Ministrul Transporturilor.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

"Pentru aceste studii trebuie sa facem studii de fezabilitate astfel incat sa le putem finanta prin fonduri europene in perioada 2014 - 2020", a explicat ministrul Transporturilor.

Lucrarile la Magistrala 5 sunt intrerupte de circa 3 saptamani deoarece fondurile alocate proiectului au fost terminate, avand in vedere ca Metrorex a primit in acest an 205 milioane lei, atat pentru Magistrala 5, cat si pentru Magistrala 6 si introducerea de lifturi in statii, sume care au fost deja cheltuite.

Ministrul a declarat recent ca termenele pentru darea in functiune a acestui tronson vor fi respectate... mai mult


Marti, 19 Martie 2013, ora 15:29

2 comentarii
Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Metrorex va organiza procedura de atribuire pentru lucrarile la statiile si tunelele pentru Magistrala 6, legatura cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, contract estimat la circa un miliard de euro, a anuntat marti compania.

Lungimea estimata a traseului este de 14 km, fiind incluse 12 statii. Durata contractului pentru realizarea lucrarilor la structura de rezistenta este estimata la 60 luni.

"Metrorex intentioneaza sa organizeze o procedura de atribuire in vederea achizitionarii lucrarilor de structura de rezistenta (statii si tunele) pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, legatura retelei de metrou a Municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni.

Scopul proiectului este acela de a raspunde cererii in crestere pentru transportul public din capitala, prin dezvoltarea unui sistem de transport rapid intre Municipiul Bucuresti si Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale, la imbunatatirea mediului urban prin reducerea congestionarii traficului rutier si a poluarii aerului, avand ca finalitate cresterea calitatii mediului", au precizat reprezentantii companiei.

Finantarea va fi asigurata din credit extern, garantat de stat, si alocatie de la bugetul de stat.

Pentru finantarea proiectului privind realizarea legaturii retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni a fost semnat un acord de imprumut in martie 2010 intre Romania si... mai mult


Marti, 08 Mai 2012, ora 11:00

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  2. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  3. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  4. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  5. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  6. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  7. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  8. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  9. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  10. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS