metrou magistrala 6

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ioan Rus: Bucurestiul va avea, cu siguranta, cea mai bine structurata retea de metrou din Europa

Ioan Rus: Bucurestiul va avea, cu siguranta, cea mai bine structurata retea de metrou din Europa

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni va face din Bucuresti capitala cu cea mai bine structurata retea de metrou din Europa, a declarat, marti, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, in cadrul Comisiei de specialitate din Senat.

"Metrorex este in situatia in care proiectul de lege in regim de urgenta a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni. Daca s-ar aproba in iunie avem toti banii necesari alocati si cu incepere a lucrarilor. Cu aceasta, Bucurestiul va deveni, cu siguranta, capitala cu cea mai bine structurata retea de metrou din Europa", a mai spus Rus.

In ceea ce priveste Master Planul pe Transport, el a precizat ca rigorile impuse de Comisia Europeana vor trebui respectate de oricine vine la putere in Romania.

Master Planul de Transport a fost publicat: Ce autostrazi promite si cat costa fiecare

"Dat fiind faptul ca acest master plan nu este al PSD, este al Romaniei, in mod normal ar trebui sa-l sustina toata lumea. Cata vreme el va fi aprobat de Comisia Europeana este semn ca s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui sa le respecte si PNL daca vine la putere si noi. Nu avem un litigiu aici, decat discutii de piata, de vanzatori de zarzavaturi", a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului de resort, Master Planul de transport ar putea fi aprobat de catre Comisia Europeana pana la finalul lunii mai.

Varianta revizuita a Master Planului General de Transport transmisa Comisiei Europene... mai mult


Marti, 12 Mai 2015, ora 14:42

7 comentarii
Suntem sufocati zilnic in metrou: Metrorex recunoaste ca e aglomeratie si cere scuze. Solutii?

Suntem sufocati zilnic in metrou: Metrorex recunoaste ca e aglomeratie si cere scuze. Solutii?

Peste 600.000 de persoane aleg sa calatoreasca zilnic cu metroul in Bucuresti, iar la orele de varf aglomeratia este insuportabila. Metrorex cunoaste situatia si sustine ca, atunci cand fluxul de calatori este crescut, introduce in circulatie trenuri suplimentare.

Cu toate acestea, la orele la care bucurestenii se duc sau se intorc de la serviciu, metrourile sunt arhipline, iar faptul ca garniturile ar fi suplimentate nu pare sa ajute prea mult.

De exemplu, la statia Piata Unirii 2, unii dintre calatori nu se pot urca in primul metrou din cauza aglomeratiei, ci il asteapta chiar pe al treilea sau al patrulea. In alte statii, desi calatorii reusesc sa se urce, inghesuiala din interior este apasatoare si la propriu, si la figurat.

La toate acestea se adauga faptul ca mersul metrourilor este ingreunat uneori din cauza defectiunilor tehnice, care duc la intarzieri, blocaje sau chiar suspendarea circulatiei pe anumite tronsoane.

Probleme matinale la metrou: Circulatie blocata si degajare de fum

Haos la metroul bucurestean: Trenuri blocate in tunel, aglomeratie si intarzieri (Video)

"Este adevarat ca perioade cu aglomeratie exista, acest lucru va fi insa tinut sub control - cerem scuze calatorilor pentru disconfortul creat uneori, recomandam deplina incredere in serviciile Metrorex, chiar daca se mai intampla sa intampinam si unele disfunctionalitati, care de altfel sunt inerente intr-o activitate de serviciu public de transport calatori", au declarat... mai mult


Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 13:17

1 comentariu
Probleme matinale la metrou: Circulatie blocata si degajare de fum

Probleme matinale la metrou: Circulatie blocata si degajare de fum

Circulatia garniturilor de metrou pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) s-a desfasurat cu dificultate joi dimineata, timp de aproximativ o ora, din cauza unui scurt circuit aparut la un izolator de linie intre statiile Piata Romana si Piata Victoriei.

"In aceasta dimineata (joi - n.red.) a aparut o problema la un izolator de linie intre statiile Piata Romana si Piata Victoriei.

Nu a fost vorba de un incendiu, ci doar de o degajare de fum. Linia afectata a fost scoasa de sub tensiune, iar echipele de interventie au remediat problema in intervalul orar 6.50 - 7.20, timp in care circulatia trenurilor s-a realizat pe un singur sens intre cele doua statii. In acest moment, garniturile de metrou pe acel tronson circula normal", a declarat seful Departamentului de Comunicare al Metrorex, Evelyne Croitoru. mai mult


Joi, 02 Aprilie 2015, ora 09:07

Alte articole despre: metrou blocat, probleme metrou
Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Oficialii Metrorex au anuntat cand vor fi finalizate segmente ale tronsonului care leaga Drumul Taberei de Pantelimon, precum si magistrala dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni.

In plus, compania are de gand sa prelungeasca magistrala 2 Pipera - IMGB si sa lege printr-o linie noua orasul Voluntari de comuna Bragadiru.

In ceea ce primeste metroul din Drumul Taberei, termenul de finalizare pentru segmentul Eroilor - Raul Doamnei este a doua jumatate a anului 2016. Va intra in lucru urmatoarea sectiune, Iancului - Pantelimon, care ar trebui sa fie gata in 2018, a declarat directorul de investitii al Metrorex, Catalin Homor, potrivit Ziarul Financiar.

Metroul din Drumul Taberei, o veste proasta si una buna

"Tronsonul Pantelimon - Drumul Taberei este impartit in trei sectiuni. Sectiunea 1, Eroilor - Raul Doamnei, este in executie si avem un termen realist de finalizare. Anul viitor 'cartitele' vor iesi la capat si vor fi apoi readuse la Academia Militara, de unde pleaca pe tronsonul spre Eroilor", a explicat el.

Segmentul Eroilor - Raul Doamnei are sase kilometri si zece statii, iar Metrorex estimeaza ca drumul va fi parcurs in 15 minute. Se asteapta ca, in prima faza, fluxul de calatori sa fie de 70.000 - 80.000 pe zi.

"Tronsonul Eroilor - Iancului, sectiunea 2 in proiect, va fi executat ultimul, pentru ca traverseaza zona centrala a orasului, inclusiv Centrul Vechi, si din acest motiv este o lucrare mai complicata", a spus Homor.

Linia care leaga... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 10:04

3 comentarii
Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Magistrala de metrou care leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni este asteptata cu nerabdare de toti cei care calatoresc spre sau dinspre Capitala cu avionul, insa mai avem de asteptat pana cand proiectul va fi finalizat.

Momentan, drumul din Bucuresti catre Aeroportul Henri Coanda este destul de anevoios, majoritatea calatorilor fiind nevoiti sa aleaga dintre doua variante proaste pentru un oras aglomerat: masina sau autobuzul.

Astfel, solutia salvatoare este Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni, un proiect de un miliard de euro fara TVA, dupa cum a precizat directorul Metrorex, Aurel Radu, pentru Ziare.com.

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Acesta a vorbit despre stadiul in care se afla proiectul, magistrala fiind construita de la statia 1 Mai, situata pe Magistrala 4 Gara de Nord - Parc Bazilescu.

"Lucrarile pentru Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni se afla in stadiu de avizare a Proiectului Tehnic Preliminar si intocmire a Documentatiei de Atribuire pentru lucrarile de structura, in conformitate cu sumele alocate prin bugetul de stat", a mentionat seful companiei de transport.

In 2020, cu metroul la aeroport

Acesta a adaugat ca, in functie de bugetul alocat proiectului, lucrarile de constructii ar putea incepe la sfarsitul anului 2015, situatie in care termenul de dare in exploatare a liniei ar fi in 2020.

Metroul care leaga Capitala de Otopeni ar putea fi gata in 2015

Referitor la propunerea fostului ministru al... mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 10:38

7 comentarii
Constructorii metroului din Drumul Taberei, somati de Primarie - Afla de ce

Constructorii metroului din Drumul Taberei, somati de Primarie - Afla de ce

Reprezentantii santierelor magistralei de la metroul din Drumul Taberei au fost somati, miercuri, de inspectorii Primariei Sectorului 6, sa-si amplaseze sau sa-si completeze plasele protectoare pentru praf si sa foloseasca rampele pentru spalarea cauciucurilor masinilor.

In urma unei actiuni de control in zona Drumul Taberei-bucla, in care au fost vizate in mod special santierele Magistralei de Metrou 5 Drumul Taberei - Universitate, inspectorii primariei au somat toate santierele sa-si amplaseze sau, acolo unde a fost cazul, sa-si completeze plasele protectoare pentru praf si sa utilizeze la capacitate maxima rampele pentru spalarea cauciucurilor autoutilitarelor, la iesirea din santier, relateaza Mediafax.

Lucratorii Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana vor actiona in zilele urmatoare, evacuand tot ce ocupa ilegal domeniul public, se mentioneaza intr-un comunicat.

"Lucrarile care sunt in derulare la Magistrala de Metrou din Drumul Taberei sunt binevenite, dar ele nu trebuie sa ii afecteze pe locuitorii imobilelor din jur. Am discutat cu multi cetateni care locuiesc in zona, mi-au spus problemele cu care se confrunta si, in aceasta dimineata, am trimis inspectorii la fata locului, sa verifice si sa se asigure ca normele de mediu sunt respectate, iar oamenii au cat mai putin de suferit", a declarat primarul Rares Manescu.

Se estimeaza ca lucrarile la Magistrala 5 de metrou se vor finaliza la inceputul anului 2016. Valoarea totala a acestui... mai mult


Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 21:14

Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Guvernul a adoptat, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, acordarea unor fonduri in valoare de 104 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului.

Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, dupa sedinta de guvern, intr-o conferinta de presa.

"I-am comunicat si primarului general (Sorin Oprescu - n.red.) ca astazi am adoptat o ordonanta de urgenta care ne-a permis si ne permite sa deblocam inca 104 milioane de lei, imediat, acum, pentru lucrarile de la Magistrala 5 a Metroului Bucuresti.

Decizia, pe care am anuntat-o, de altfel, de anul trecut si pe care urmeaza s-o implementam, pe masura ce toate problemele legislative si procedurale se rezolva, cea privind trecerea metroului, asa cum se intampla in absolut toate capitalele europene, la Primaria Municipiului, ramane un obiectiv asumat", a explicat Ponta.

Acordarea acestor fonduri a fost anuntata si de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a precizat ca banii vor fi suficienti pentru reluarea lucrarilor la Magistrala 5, care au fost oprite timp de aproape o luna.

El a explicat ca la rectificarea bugetara din iunie vor mai fi alocate inca 250 milioane de lei pentru acest proiect.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

Lucrarile la Magistrala 5... mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 19:09

3 comentarii
Fenechiu: Metroul va primi 104 milioane lei pentru lucrarile la Magistrala 5

Fenechiu: Metroul va primi 104 milioane lei pentru lucrarile la Magistrala 5

Metrorex va primi saptamana viitoare, prin Ordonanta de Urgenta, o suma de 104 milioane lei, din Fondul pentru Mediu, pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 de Metrou, lucrari oprite de circa trei saptamani, a declarat marti, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a inspectat santierul lucrarii.

"Vom aloca 104 milioane lei saptamana viitoare prin Ordonanta de Urgenta astfel incat sa continuam lucrarile, iar la rectificarea din iunie vom mai aloca 250 milioane lei astfel incat in iunie scuturile care lucreaza in subteran sa poata pleca catre statiile Orizont si Favorit", a spus Ministrul Transporturilor.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

"Pentru aceste studii trebuie sa facem studii de fezabilitate astfel incat sa le putem finanta prin fonduri europene in perioada 2014 - 2020", a explicat ministrul Transporturilor.

Lucrarile la Magistrala 5 sunt intrerupte de circa 3 saptamani deoarece fondurile alocate proiectului au fost terminate, avand in vedere ca Metrorex a primit in acest an 205 milioane lei, atat pentru Magistrala 5, cat si pentru Magistrala 6 si introducerea de lifturi in statii, sume care au fost deja cheltuite.

Ministrul a declarat recent ca termenele pentru darea in functiune a acestui tronson vor fi respectate... mai mult


Marti, 19 Martie 2013, ora 15:29

2 comentarii
Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Metrorex va plati un miliard euro pentru lucrarile la Magistrala 6

Metrorex va organiza procedura de atribuire pentru lucrarile la statiile si tunelele pentru Magistrala 6, legatura cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, contract estimat la circa un miliard de euro, a anuntat marti compania.

Lungimea estimata a traseului este de 14 km, fiind incluse 12 statii. Durata contractului pentru realizarea lucrarilor la structura de rezistenta este estimata la 60 luni.

"Metrorex intentioneaza sa organizeze o procedura de atribuire in vederea achizitionarii lucrarilor de structura de rezistenta (statii si tunele) pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, legatura retelei de metrou a Municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni.

Scopul proiectului este acela de a raspunde cererii in crestere pentru transportul public din capitala, prin dezvoltarea unui sistem de transport rapid intre Municipiul Bucuresti si Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale, la imbunatatirea mediului urban prin reducerea congestionarii traficului rutier si a poluarii aerului, avand ca finalitate cresterea calitatii mediului", au precizat reprezentantii companiei.

Finantarea va fi asigurata din credit extern, garantat de stat, si alocatie de la bugetul de stat.

Pentru finantarea proiectului privind realizarea legaturii retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni a fost semnat un acord de imprumut in martie 2010 intre Romania si... mai mult


Marti, 08 Mai 2012, ora 11:00

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii