mijloace de transport

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Eurobarometru: Ce parere au romanii despre mijloacele de transport in comun

Eurobarometru: Ce parere au romanii despre mijloacele de transport in comun

Romanii se declara nemultumiti de curatenia din mijloacele de transport si din statii, dar sunt multumiti de pretul biletelor, potrivit unui Eurobarometru publicat, miercuri, de Comisia Europeana.

In ceea ce priveste nivelul general de satisfactie fata de calitatea transportului urban, Romania se afla pe locul 24, dupa ce 24% dintre repondenti au spus ca nivelul lor de multumire este scazut, pentru 23% este mediu, pentru 25% - bun si pentru 28% - ridicat.

Cei mai multumiti sunt locuitorii din Luxemburg, Finlanda si Marea Britanie, iar cei mai nemultumiti sunt cei din Bulgaria, Italia si Malta.

24% sunt multumiti de informatiile privind orarul mijloacelor ubane de transport in comun, 45% sunt destul de multumiti si doar 5% au spus ca sunt foarte nemultumiti, iar 15% destul de nemultumiti, cifre care plaseaza Romania pe locul 20.

In schimb, Romania se plaseaza pe locul 14 atunci cand vine vorba de satisfactia romanilor fata de facilitatile oferite pentru cumpararea biletelor de transport. Astfel, 32% s-au declarat foarte multumiti de acest aspect, 43% destul de multumiti, in timp ce 9% sunt destul de nemultumiti si 3% foarte nemultumiti.

Cand vine vorba de confortul din statii (adapost, scaune), Romania se claseaza pe penultimul loc (inaintea Italiei si Maltei), cu 13% dintre repondenti foarte nemultumiti de conditii si 28% destul de nemultumiti.

Romania se claseaza pe acelasi loc si in ceea ce priveste curatenia din statii, cu 14% dintre cei chestionati... mai mult


Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 21:14

1 comentariu
Vanatoare de hoti de buzunare: Camere video in toate mijloacele de transport in comun

Vanatoare de hoti de buzunare: Camere video in toate mijloacele de transport in comun

Autoritatile intentioneaza sa instaleze camere de supraveghere in toate autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din tara, masura facand parte din planul privind siguranta calatorilor in transportul public, pregatit de Ministerul Transporturilor.

Acelasi plan prevede introducerea unei benzi cu semafor prioritar, ceea ce inseamna ca pasagerii vor ajunge mai repede la destinatie, informeaza Realitatea TV.

De asemenea, autoritatile intentioneaza sa oblige firmele private de transport sa schimbe toate microbuzele cu autocare pana in 2020, deoarece multe dintre primele au fost implicate in accidente rutiere, iar autocarul este mai sigur si mai confortabil.

Pana la schimbare, microbuzele trebuie sa fie dotate, obligatoriu, cu limitatoare de viteza si centuri de siguranta. mai mult


Marti, 23 Aprilie 2013, ora 10:54

6 comentarii
Bilete unice pentru toate mijloacele de transport in comun din Bucuresti?

Bilete unice pentru toate mijloacele de transport in comun din Bucuresti?

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) analizeaza introducerea, de la jumatatea acestui an, a unor bilete si abonamente unice pentru metrou, autobuz, tramvai, troleibuz, curse preoresanesti si tren, a declarat miercuri, directorul AMTB, Adrian Crit.

"Se analizeaza posibilitatea de integrare tarifara pentru transportul public de calatori, care va fi aplicata incepand cu jumatatea anului. Se lucreaza la un sistem pentru integrarea celor doi operatori, Metrorex si RATB, a celor privati care opereaza cursele preorasenesti, dar si a CFR Calatori", a precizat Crit.

Astfel, se analizeaza posibilitatea emiterii mai multor tipuri de abonamente sau bilete unice, combinatii intre operatorii de transport amintitti, inclusiv un tip de abonament care sa cuprinda pe toti operatorii.

"Nu s-a stabilit inca un pret, insa se mai analizeaza cum va fi aplicat sistemul", a adaugat Crit.

AMTB se afla in subordinea MTI, urmand sa fie finantata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, din venituri proprii, din fonduri externe si donatii.

AMTB asigura politica si controlul serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Autoritatea va colabora cu MTI, precum si cu alte ministere si autoritati ale administratiei publice centrale si locale. mai mult


Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 17:10

Medvedev ordona verificarea mijloacelor de transport, dupa catastrofa de pe Volga

Medvedev ordona verificarea mijloacelor de transport, dupa catastrofa de pe Volga

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a ordonat verificarea tuturor mijloacelor de transport pentru pasageri, dupa cele doua accidente catastrofale produse in Rusia, in ultimele zile.

Este vorba despre nava scufundata pe Volga, duminica, si despre avionul prabusit in Siberia, luni.

Avion prabusit in Rusia - sapte morti

"Trebuie sa verificam toate mijloacele de transport pentru pasageri", a spus Medvedev, dupa o intalnire cu oficiali guvernamentali, potrivit RIA Novosti.

"Numarul navelor invechite este foarte mare. Sigur ca navele civile si de croaziera au o durata de viata mare, mai mare decat cea a avioanlor, dar, potrivit anchetatorilor, nava care s-a scufundat avea probleme tehnice", a spus Medvedev luni.

Potrivit unui ultim bilant, publicat de The New York Times, cel putin 100 de persoane si-au pierdut viata dupa ce nava de croaziera Bulgaria s-a scufundat, duminica, in Volga.

Nava scufundata pe fluviul Volga, cu 170 de oameni la bord

Anchetatorii au descoperit ca nava, construita in 1955, era foarte aglomerata si avea si probleme la un motor. La bordul navei rusesti se aflau 208 persoane, inclusiv 59 de copii, in conditiile in care capacitatea vasului era de 120 de locuri.

Din cele 208 persoane, 80 au fost salvate de o ambarcatiune ce trecea prin zona in timpul tragediei. Echipele de salvare au scos deja de pe epava navei, scufundate la o adancime de 20 de metri, 24 de cadavre. Autoritatile ruse au anuntat ca vor ridica nava la suprafata. mai mult


Luni, 11 Iulie 2011, ora 20:17

Primele mijloace de transport in comun europene - Documentar

Primele mijloace de transport in comun europene - Documentar

Primele inregistrari ale unui vehicul care semana cu autobuzele moderne dateaza de la jumatatea secolului al XVII-lea, atunci cand Blaise Pascal a venit cu ideea de a oferi un mijloc de transport in comun parizienilor. Desi se mai gandisera si altii inaintea sa, el este acela care a reusit chiar sa convinga autoritatile ca un asemenea proiect merita sa fie pus in aplicare.

Transport pentru pretul unui kg de carne

Astfel, conform petergould, la 18 martie 1662 au inceput sa functioneze pe mai multe rute vehicule cu capacitati mari, trase de cai, denumite "carrosses a cinq sols" care, in schimbul unei taxe egale cu pretul unui kg de carne, te puteau transporta chiar si in afara Parisului, spre Luxembourg, Porte Saint-Antoine, Saint-Roch, Montmartre si Bastille.

Desi initial lumea parea entuziasmata, dupa cateva luni, in care au fost folosite doar ca un mijloc de agrement, vehiculele au fost retrase din circulatie din cauza scaderii interesului locuitorilor urbei si a pretului destul de piperat pentru unii, taxa de transport fiind echivalentul salariului unui muncitor pentru o jumatate de zi. In plus, politicienii vremii nu au privit cu ochi buni ideea ca oameni saraci si cei bogati sa calatoreasca impreuna, in acelasi vagon.

Probabil de acolo si ideea impartirii pe clase a vagoanelor, care s-a pastrat pana in zilele noastre la unele mijloace de transport in comun.

Omnes Omnibus

In 1823 Stanislas Baudry a construit o moara cu aburi la Richebourg, in... mai mult


Sambata, 26 Februarie 2011, ora 19:54

1 comentariu
Biletele RATB s-ar putea scumpi cu peste 15%

Biletele RATB s-ar putea scumpi cu peste 15%

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a solicitat majorarea cu 15 procente a tarifelor pentru biletele de calatorie pe mijloacele de transport in comun, de la 1,3 lei, la 1,5 lei pentru o calatorie, a declarat purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu.

Seful RATB a declarat, joi, ca regia are nevoie urgenta de 65 de milioane de lei pentru a incheia anul fara datorii, adaugand ca, daca nu vor fi primiti acesti bani, vor exista datorii in special catre furnizorii de combustibil, electricitate, piese de schimb.

Pe de alta parte, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca, la rectificarea bugetara, suma pe care RATB o va primi este de numai 50 de milioane de lei.

In aceasta dupa amiaza se desfasoara sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pe ordinea zi, la punctul 19, figurand proiectul de hotarare pentru aprobarea Programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate pe raza Municipiului Bucuresti si a judetului Ifov. mai mult


Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 15:48

Mijloace de transport deviate, duminica, din cauza concertului AC/DC

Mijloace de transport deviate, duminica, din cauza concertului AC/DC

Autobuzelor liniilor 385, 636 si 136 vor circula pe trasee deviate, duminica, in vederea organizarii si desfasurarii concertului formatiei AC/DC in Piata Constitutiei.

Astfel, duminica autobuzele liniei 385 vor circula pe traseul de baza intre "Platforma Valea Oltului" si intersectia Cal. 13 Septembrie/Sos. Pandurilor, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri, pe soseaua Pandurilor, strada Dr. Rainer (Str. Dr. Bagdasar), Bulevardul Eroilor, Splaiul Independentei, Pod Izvor, apoi traseul actual, informeaza Regia Autonoma de Transport in Bucuresti (RATB).

Autobuzele liniei 636 vor circula pe traseul de baza intre "CET Vest Militari" si intersectia soseaua Pandurilor/strada Dr. Rainer, apoi pe un traseu modificat, pe strada Dr. Rainer, Bulevardul Eroilor, Splaiul Independentei (malul drept), cu intoarcere la Podul Izvor prin Splaiul Independentei (malul stang), Bulevardul Eroilor, strada Dr. Bagdasar, soseaua Pandurilor, apoi traseul de ducere.

Luni, intre orele 4.30-6.00, autobuzele liniei 136 vor circula pe traseul de baza intre "CET Vest Militari" si intersectia Calea 13 Septembrie/strada Izvor, apoi pe un traseu modificat pe strada Izvor, Bulevardul B. P. Hasdeu, Splaiul Independentei, Pod Izvor, cu intoarcere prin Bulevardul Libertatii, Bulevardul Natiunile Unite, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, apoi traseul de baza. Incepand cu ora 6.00 autobuzele vor reveni pe traseul de baza. mai mult


Duminica, 16 Mai 2010, ora 09:38

Metrorex investeste 800.000 de euro in indicatore informative

Metrorex investeste 800.000 de euro in indicatore informative

Autoritatea de Transport Subteran va cheltui 800.000 de euro pentru schimbarea tuturor semnelor si placilor informative din 21 de statii de metrou.

"Placile pe care sunt inscrise statiile de metrou urmatoare vor fi inlocuite cu unele pe care sa fie trecute si statiile pe care le-au parcurs calatorii.

In statii vor fi montate si semne informative catre diferite bulevarde, monumente istorice, ministere sau diferite institutii", a precizat Stefan Rotaru, directorul de investitii al companiei Metrorex, citat de Cotidianul.

Ca o noutate, in cele 21 de statii de metrou vor aparea si pancarte care vor informa calatorii privind legaturile pe care le au cu diferite mijloace de transport in comun. mai mult


Sambata, 11 Iulie 2009, ora 09:57

5 comentarii
Programul mijloacelor de transport in comun de Sarbatori

Programul mijloacelor de transport in comun de Sarbatori

Mijloacele de transport in comun vor functiona dupa un program special, in perioada Sarbatorilor de iarna.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a anuntat ca in zilele de 25, 26 decembrie si 1,2,3,4 ianuarie, mijloacele de transport vor circula ca intr-o zi de duminica, informeaza Realitatea Tv.

Transportul calatorilor, in noaptea de 31.12.2008-01.01.2009, intre orele 23:30-05:30, va fi asigurat din 30 in 30 de minute, pe urmatoarele liniile 5, 7, 16, 20, 21, 27, 32, 34, 41, 44, 45, 55, 77, 85, 93, 104, 117, 123, 131, 137, 168, 178, 311, 313, 323, 331, 368 si 385.

Liniile 136, 122, 268, 126, 226 si 300 vor functiona pe trasee modificate: linia 136 va functiona pe un traseu modificat de la intersectia Soseaua Pandurilor cu Strada Dr. Rainer, prin Strada Dr. Rainer, Bulevardul Eroilor, Splaiul Independentei, cu intoarcere la Pod Izvor.

Liniile 122 si 268 vor functiona pe un traseu modificat de la intersectia Strada Stirbei Voda cu Strada Luterana, prin Strada Luterana, Bulevardul Dacia, Piata Romana, Bulevardul Magheru, Piata Universitatii, apoi traseul de baza.

Liniile 126 si 226 vor functiona pe un traseu modificat de la intersectia Strada Stirbei Voda cu Strada Luterana, prin Strada Luterana, Bulevardul Dacia, Piata Lahovari pana la Piata Romana.

Autobuzul 300 va functiona pe un traseu scurtat intre Clabucet si Piata Romana. mai mult


Joi, 18 Decembrie 2008, ora 16:36

Alte articole despre: transport comun, program, sarbatori iarna

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Televizorul care se lipeste de perete ca magnetul de frigider
  2. Judecatoria Buzau s-ar putea muta intr-un mall
  3. Atac rasist la presedintele Obama pe Google Maps
  4. Cum face Israelul discriminare fatisa: Autobuze exclusiv pentru palestinieni
  5. "Eterna autostrada neterminata" - drumul care nu a fost gata nici in jumatate de veac
  6. L'Oreal va folosi piele umana scoasa la imprimanta 3D
  7. I-a invatat pe infractori cum sa fenteze detectorul de minciuni si acum risca 100 de ani in inchisoare
  8. Arabia Saudita cauta calai: Actualii angajati nu mai fac fata la atatea executii
  9. Terifiant: A plouat cu milioane de paianjeni
  10. Lovitura dura pentru barbati: Cum li se spulbera un motiv de mandrie si lauda