militari romani afganistan

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ultimele informatii despre militarii romani raniti in Afganistan

Ultimele informatii despre militarii romani raniti in Afganistan

Cei doi militari dintre cei patru raniti joi, in Afganistan, care au ramas internati se simt bine. Acestia, alaturi colegii lor, au fost victimele unui atentat cu masina capcana.

"Pentru doi dintre acestia, caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uta si Dan Cornel Craciun, medicii militari din Afganistan au decis, astazi, transferul catre Spitalul Militar din Landstuhl, Germania, pentru investigatii suplimentare", au anuntat reprezentantii MapN, sambata, printr-un comunicat remis Ziare.com.

Militari romani raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina capcana - care este starea lor

Patru militari romani care actionau in cadrul misiunii "Resolute Support" din Afganistan au fost raniti joi, in jurul orei 09:00, in explozia unei masini-capcana.

"Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza militara de la Kandahar.

In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila", a anuntat MapN joi dimineata.

Joi seara, premierul Victor Ponta a anuntat ca doi dintre acestia au fost externati.

A.G. mai mult


Sambata, 02 Mai 2015, ora 20:10

1 comentariu
Militari romani raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina capcana - care este starea lor

Militari romani raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina capcana - care este starea lor

Doi dintre militarii romani raniti joi dimineata in Afganistan au fost externati si se afla in stare foarte buna, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Informatia, care sper sa se confirme, o am de la ministrul Dusa: faptul ca cei patru militari romani din Afganistan care au fost raniti de dimineata - doi dintre ei au si parasit spitalul, sunt deci in stare foarte buna. Ceilalti doi au ramas doar pentru observatii. Slava Domnului ca nu a fost mai rau si nu am avut noi victime", a afirmat premierul intr-o declaratie de presa la Riad.

Militari romani raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina-capcana

Patru militari romani care actioneaza in cadrul misiunii "Resolute Support" din Afganistan au fost raniti joi, in jurul orei 9,00, in explozia unei masini-capcana, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

Iohannis, mesaj pentru militarii romani raniti in Afganistan: Sunt alaturi de ei

"Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militara de la Kandahar. In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila", a precizat MApN. mai mult


Joi, 30 Aprilie 2015, ora 18:03

CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii

CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii

CSAT a aprobat, in sedinta de marti, suplimentarea fortelor si mijloacelor armatei Romaniei, in anul 2015, cu pana la 450 de militari, stabilindu-se pentru misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, din anul 2015, un plafon maxim de 650 de militari.

Astfel, membrii Consiliului au analizat solicitarile NATO referitoare la suplimentarea fortelor si mijloacelor romanesti destinate sa participe in acest teatru de operatii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

CSAT: Basescu si Ponta nu s-au inteles pe bugete - L-au avizat doar pe cel pentru primul an de razboi

Referitor la fortele armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman CSAT a aprobat pentru 2015 ca armata Romaniei sa disloce 895 de militari. Comparativ cu anul 2014, numarul acestor forte este diminuat cu 416 de militari.

In ceea ce priveste Ministerul Afacerilor Interne, fortele care vor participa la misiuni sub egida NATO, UE, OSCE si ONU vor fi de 1.183 de militari si politisti. Fata de anul 2014, numarul acestora este mai mare cu 392 de persoane.

De asemenea, in comunicatul Administratiei Prezidentiale se arata ca efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO, KFOR si UE ALTHEA din teatrul de operatii din Balcani.

Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de... mai mult


Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 18:27

7 comentarii
Militarii romani din Afganistan, umiliti de autoritati - Reactia Ministerului Apararii

Militarii romani din Afganistan, umiliti de autoritati - Reactia Ministerului Apararii

Retragerea militarilor romani din Afganistan este o bataie de joc, sustin membrii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri".

"Au fost decalate toate zborurile cu patru zile si suntem inghesuiti cate 75 intr-un avion care are o capacitate mult mai mica. Au fost improvizate scaune in zona unde de obicei sunt incarcate bagajele. Din aceasta cauza nu avem voie decat cu un bagaj de mana", reclama militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri", intr-o scrisoare transmisa Realitatea TV.

Ei sustin ca le-a fost pusa la dispozitie o singura aeronava, astfel ca au fost inghesuiti "ca niste animale", in ciuda faptului ca oficialii romani au venit in Afganistan sa ii laude.

"Oameni din Guvernul Romaniei au venit aici, ne-au laudat si apoi nu i-a mai interesat de soarta noastra", au adaugat militarii din cadrul diviziei Scorpionii Negri, care au amintit de recenta vizita in Afganistan a premierului Victor Ponta si a ministrilor Apararii si Internelor.

Ponta: Ne dorim sa nu avem nevoie de militari, dar asa cum arata lumea s-ar putea sa avem

Pe de alta parte, Ministerul Apararii Nationale (MApN) a confirmat ca trei aeronave ale Escadrilei de Transport Strategic ale NATO au intrat in reparatii, in SUA. In consecinta, repatrierea Scorpionilor Negri a suferit schimbari.

"Prioritate absoluta in planificarea acestor zboruri o au oamenii, de aceea aeronavele C-130 Hercules au fost configurate spre capacitatea maxima de transport pasageri (prevazuta in... mai mult


Duminica, 13 Iulie 2014, ora 21:18

27 comentarii
Un militar roman, numit "Eroul zilei" in Afganistan - cum a salvat vietile camarazilor

Un militar roman, numit "Eroul zilei" in Afganistan - cum a salvat vietile camarazilor

Ambasada SUA la Bucuresti a anuntat ca Ionut Adrian Vaduva, caporal roman in Afganistan, a primit titlul de "Eroul Zilei", sambata trecuta, dupa o fapta remarcabila.

Misiunea diplomatica a precizat, pe pagina oficiala de Facebook, ca Ionut Adrian Vaduva "a descoperit la timp un dispozitiv explozibil improvizat". Asadar, el a fost numit "Eroul Zilei" de catre o structura militara din cadrul NATO, respectiv ISAF Regional Command din Afganistan.

Militari romani medaliati de comandantul fortelor terestre ale SUA in Europa

De asemenea, in luna aprilie a anului trecut, zece militari romani din Afganistan au fost medaliati de comandantul fortelor terestre ale Statelor United in Europa, Donald Campbell.

Toti cei zece militari primisera anterior distinctii din partea unor structuri ale fortelor armate din SUA, in timpul misiunii din Afganistan.

D.T. mai mult


Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 18:12

7 comentarii
Militari romani medaliati de comandantul fortelor terestre ale SUA in Europa

Militari romani medaliati de comandantul fortelor terestre ale SUA in Europa

Zece miliari romani care au primit distinctii in timpul misiunii din Afganistan au fost medaliati, vineri, de comandantul fortelor terestre ale Statelor Unite din Europa.

Comandantul Donald Campbell a oferit medalii celor zece, in cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri dimineata, la Comandamentul Diviziei 1 Infanterie "Dacica". Acestia primisera distinctii din partea unor structuri ale fortelor armate ale SUA, pe timpul misiunii din Afganistan, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.

Oficialul american se afla intr-o vizita in Romania, la invitatia sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan. In timpul vizitei, acesta a vizitat facilitati de instruire a militarilor romani si s-a intalnit cu personalitati militare si civile din conducerea MApN.

D.T. mai mult


Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 13:10

Militarul roman ranit duminica in Afganistan se simte bine

Militarul roman ranit duminica in Afganistan se simte bine

Starea de sanatate a caporalului Dragos Vasile Dobra ranit duminica, 23 septembrie, in misiune de patrulare pe autostrada A1, in provincia Zabul din Afganistan, este buna.

Militarul a fost transportat de la spitalul militar din baza Lagman la cel din Kandahar unde a fost evaluat clinic si investigat paraclinic de medici specialisti care au confirmat ca militarul este in afara oricarui pericol, se afirma intr-un comunicat al MApN, remis Ziare.com.

Militar roman, ranit in Afganistan

Caporalul Dragos Vasile Dobra a fost vizitat de catre comandantul Comandamentului Regional de Sud (RC-South), generalul-maior James Huggins, care a adus multumiri militarului pentru profesionalism si curaj, batalionului din care provine, precum si Armatei Romaniei.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale urmareste in continuare cu atentie evolutia starii de sanatate a militarului. mai mult


Luni, 24 Septembrie 2012, ora 15:02

Un militar roman a murit dupa ce a fost ranit in Afganistan

Un militar roman a murit dupa ce a fost ranit in Afganistan

Un militar roman, ranit grav anul trecut in Afganistan, a murit, miercuri, la Spitalul Universitar. Subofiterul de 25 de ani se afla internat, in stare de coma.

Ion-Lucian Leustean, care era incadrat in Batalionul 2 Manevra, a fost ranit grav la data de 7 septembrie 2011, in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat, in timp ce executa cercetarea terestra a unui obiectiv in provincia Zabul, se arata intr-un comunicat MApN, remis miercuri Ziare.com.

Romanului i s-a acordat pe loc primul ajutor, dupa care a fost transportat de urgenta cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul militar din Baza Lagman pentru interventii chirurgicale.

Pe 8 septembrie, soldatul a fost evacuat in Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate si, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat in Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central, in stare vegetativa, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne si cranio-cerebrale.

Pe parcursul intregii perioade de internare, Ion-Lucian Leustean a beneficiat, in cadrul sectiei de terapie intensiva, de monitorizare permanenta si de tratament complex suportiv si curativ.

"Din nefericire, cu toate eforturile echipei medicale pluridisciplinare de la SUUMC, evolutia clinica a pacientului nu a inregistrat ameliorari ale statusului cognitiv, iar in ultimele 10 zile s-a constatat o deteriorare progresiva neresponsiva la tratament etiologic specific, militarul decedand... mai mult


Miercuri, 09 Mai 2012, ora 14:01

4 comentarii
Militar roman prins cu droguri in Afganistan

Militar roman prins cu droguri in Afganistan

Un militar roman in Afganistan a fost gasit cu droguri de mare risc pe aeroportul din Kandahar.

Politistii afgani au gasit, la inceputul acestui an, in bagajul romanului 50 grame de cannabis, drogurile fiind destinate consumului propriu, se arata intr-un comunicat DIICOT, remis marti Ziare.com.

Sergentul major, de 29 de ani, efectua serviciul militar in cadrul unei misiuni externe in Afganistan.

Cercetarile au fost instrumentate cu sprijinul ofiterilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale - Directia Contrainformatii si Securitate Militara.

D.R. mai mult


Marti, 28 Februarie 2012, ora 16:18

9 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)