ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministerul Agriculturii publica masurile de finantare din cadrul Programului de Dezvoltare Rurala

Ministerul Agriculturii publica masurile de finantare din cadrul Programului de Dezvoltare Rurala

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a facut publica o versiune a fiselor masurilor de finantare a investitiilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.

Fisele tehnice pot fi consultate de cei interesati, care pot face propuneri pentru imbunatatirea lor inainte de inceperea, saptamana viitoare, a discutiilor cu toti cei interesati de felul cum trebuie sa arate un Program de Dezvoltare Rurala eficient, se arata intr-un comunicat MADR remis Ziare.com.

Documentele pot fi consultate pe site-ul ministerului Agriculturii, la adresa www.madr.ro, la sectiunea Dezvoltare rurala. Propunerile si comentariile pot fi trimise pe adresa viitorulpndr@madr.ro.mai mult


Marti, 25 Februarie 2014, ora 18:21

1 comentariu
Ministerul Agriculturii aloca un milion de lei pentru procesare de date

Ministerul Agriculturii aloca un milion de lei pentru procesare de date

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va organiza in 28 februarie o licitatie deschisa pentru contractul privind completarea indicatorilor de rezultat comuni si aditionali prevazuti in cadrul fiselor masurilor din PNDR pentru proiectele finalizate.

Potrivit unui anunt de pe e-licitatie.ro, valoarea contractului este estimata la 1,09 milioane lei, fara TVA. Contractul este cofinantat din fondurile masurii Asistenta Tehnica (511) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Durata contractului va fi de 34 de luni incepand de la data atribuirii, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Contractul prevede ca pentru proiectele finalizate pana la data de 31 decembrie 2012 (exceptand submasura 431.1, finalizata in anul 2010, pentru care au fost raportate deja rezultatele implementarii), termenul de predare a indicatorilor, in vederea raportarii acestora catre Comisia Europeana, va fi 1 iunie 2013, pentru proiectele finalizate pana la data de 31 decembrie 2013, termenul de predare va fi 15 mai 2014, iar pentru proiectele finalizate pana la data de 31 decembrie 2014, termenul de predare a indicatorilor va fi 15 mai 2015. mai mult


Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 15:35

1 comentariu
Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Circa 300 de crescatori de bovine vor picheta, in perioada 16-18 noiembrie, intre orele 11.00-13.00, sediul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), nemultumiti de sumele alocate pentru platile directe pentru animale, respectiv 460 de lei.

Cei circa 300 de protestatari sunt membri ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania si ai Sindicatului Crescatorilor de Bovine din Romania.

"Daca problemele noastre nu vor fi solutionate, vom fi nevoiti sa organizam actiuni de protest in toata tara, cu animale si utilaje si sa blocam drumurile europene, pentru ca nu ne mai putem continua activitatea. Cerem sa ajungem si noi macar la un sfert din subventiile pe care primesc alti fermieri din UE", a declarat preSedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania, Toader Neata.

Crescatorii de bovine sunt nemultumiti de decizia MADR de a acorda suma de doar 460 de lei/cap de animal, reprezentand Plata Nationala Directa Complementara.

"Suma stabilita de MADR este mai mica fata de cea din 2009, care se ridica la 571 lei, iar crescatorii beneficiau de o prima pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru, de subventionarea programului strategic al ANSVSA, in suma de peste 200 de lei/cap de animal si de plata materialului seminal, 7 lei/doza de MSC.

Suma minima pe care crescatorii de bovine sunt dispusi sa o accepte este de 700 de lei. Cerem de asemenea acordarea celor 73 de euro/hectar,... mai mult


Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:12

1 comentariu
Protest la Ministerul Agriculturii

Protest la Ministerul Agriculturii

Peste 100 de salariati de la Administratia Nationala Imbunatatiri Funciare (ANIF) si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF) picheteaza vineri sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Am inceput pichetarile de miercuri si vom continua pana pe 1 octombrie, zilnic intre orele 11.00 si 14.00. Protestam fata de nerespectarea de catre MADR a prevederilor legislatiei nationale si internationale privind informarea, consultarea salariatilor si transparenta decizionala in administratia publica.

Am avut miercuri o intalnire cu secretarul general al ministerului, Ion Anghel, iar joi ne-am intalnit cu ministrul Valeriu Tabara. Reprezentantii Ministerului Agriculturii ne spun ca Ministerul Finantelor a impus sa fie disponibilizati 4.100 de angajati de la Imbunatatiri Funciare (dintr-un total de 5.600).

Domnul Tabara a spus ca avem dreptate cu motivele pentru care pichetam, noi i-am spus ca aceste pichetari nu reprezinta un atac la persoana, dar cand am ajuns la numar (numarul salariatilor care ar urma sa fie disponibilizati, n.r.) a spus ca nu poate face nimic, ca nu depinde de el. Dar nu am inteles de ce", a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), Vasilica Blebea.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afisat pe site-ul sau si a transmis catre ministerele avizatoare un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 138/2004 ce are ca efect reducerea cu... mai mult


Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:18

Doi directori din Ministerul Agriculturii au venituri mai mari decat ministrul

Doi directori din Ministerul Agriculturii au venituri mai mari decat ministrul

Doi directori din Ministerul Agriculturii, din cadrul Directiei Generale pentru Pescuit-Autoritate de Management pentru POP si al Directiei Fonduri Europene si Contabilizare Plati, au venituri brute de 7.806 lei, mai mari decat cel am ministrului de resort, care obtine un venit brut de 7.643 lei.

De asemenea, potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului de resort, mai multi directori din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) obtin venituri salariale brute de peste 7.000 lei.

Astfel, directorul general al Directiei Generale Afeceri Europene si Relatii Internationale si cel al Directiei Generale Buget Finante si Fonduri Europene au venituri salariale brute de 7.268 lei, iar consilierul superior al Directiei Generale Afaceri Europene si Programe cu Finantare UE are un venit brut de 7.286 lei.

Totodata, directorul Directiei Generale Afaceri Europene si Programe cu Finantare UE are un venit brut de 7.025 lei, asemenea directorului din cadrul Directiei Strategii, Politici si Programe de Dezvoltare Rurala, al directorului Directiei Coordonare, Monitorizare si Implementare a PNDR si directorului Directiei Strategie si Monitorizare a Programului Operational de Pescuit.

Cei trei secretari de stat din Ministerul Agriculturii au un salariu brut de 6.691 lei.

In acelasi timp, cel mai mic venit brut din MADR este obtinut de un referent principal din cadrul Serviciului finantarea formelor de sprijin acordate producatorilor agricoli, care... mai mult


Joi, 27 Mai 2010, ora 22:03

6 comentarii
Salarii majorate cu 75%, retroactiv, la Ministerul Agriculturii

Salarii majorate cu 75%, retroactiv, la Ministerul Agriculturii

Salariile personalului Directiei de management resurse umane din Ministerul Agriculturii au fost majorate cu 75%, printr-un ordin al ministrului, din 26 februarie, decizia avand efect retroactiv incepand cu 5 ianuarie 2010.

Ca baza pentru emiterea ordinului ministrului Agriculturii sunt invocate "avizul favorabil nr. 162580/2010 emis de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in baza acordurilor de delegare incheiate cu AM-PNDR nr. 162041/59013/05.01.2010 si AM-POP nr. 162570/211139/150794/2010, in temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) si (4) din Hotararea Guvernului nr. 606/2009 privind aplicarea Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare si a Legii nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, art. 7 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 25/2010, privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii rurale", scrie Mediafax.

Astfel, in articolul 1 al ordinului se aproba majorarea salariala pentru personalul din cadrul Directiei management resurse umane, iar articolul 2 prevede ca Directia management resurse umane si Directia buget fonduri europene si contabilizare plati vor duce la indeplinire respectivul ordin.

Articolele 3 si 4 din HG 606/2009 prevad ca verificarea si confirmarea indeplinirii criteriilor in vederea acordarii majorarii salariale se fac de catre Ministerul Agriculturii, care avizeaza structurile... mai mult


Joi, 01 Aprilie 2010, ora 15:22

2 comentarii
150 de fermieri picheteaza sediul Ministerului Agriculturii

150 de fermieri picheteaza sediul Ministerului Agriculturii

Circa 150 de fermieri, membri ai Federatiei Agrostar, picheteaza marti sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cerand plata subventiilor restante pe 2009 si ieftinirea cu 50% a motorinei pentru agricultura.

"In prezent la Ministerul Agriculturii sunt circa 150 de membrii ai Federatiei Agrostar si sunt asteptate inca 50 de persoane. De asemenea, 200 de fermieri vor picheta sediul Ministerului Finantelor Publice", a declarat pentru NewsIn presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Fermierii stransi in fata sediului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au autorizatie pentru intervalul 11:00 - 13:30. Acestia au venit cu pancarte pe care scrie "Vrem respectarea legilor sau plecati"" sau "Eu nu plec in Italia, Eu vreau sa fiu fermier in Romania" si scandeaza "Vrem sa muncim, nu sa cersim" si "Mincinosii".

"Vor sa ne dea motorina cu 4,4 lei/litru si sa ne deconteze o parte din aceasta la sase luni. Ei (Ministerul Agriculturii - n.r.) au inca restante pe 2008-2009 catre Petrom, asa ca noi vrem sa cumparam motorina mai ieftin, direct, fara sa fie nevoie de decont, cu circa 3 lei/litru", a precizat un producator agricol din judetul Teleorman, prezent la pichetul organizat de Agrostar.

Acesta a spus ca pana in prezent nu a primit toata suma aferenta platii pe suprafata pentru 2009.

Revendicarile sindicalistilor de la Agrostar vizeaza totodata si reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%, precum si obtinerea unei derogari de la Comisia... mai mult


Marti, 23 Martie 2010, ora 11:26

Adrian Radulescu a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Adrian Radulescu a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Adrian Radulescu, presedintele LAPAR, a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in timp ce Nicolae Giugea a fost eliberat din aceasta functie, iar Sorin Sergiu Chelmu va ocupa temporar functia de secretar general adjunct.

De asemenea, Emil Boc a luat decizia "aplicarii mobilitatii pentru Ion Anghel din functia publica de secretar general in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor in functia publica de secretar general in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale".

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, anunta in luna decembrie, imediat dupa numirea la conducerea ministerului, ca presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu, ar putea fi secretar de stat la MADR, iar Sorin Sergiu Chelmu secretar general.

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Nicolae Giugea, a fost numit in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), la inceputul lunii octombrie, potrivit unei decizii a premierului Emil Boc.

Intr-o Hotarare de Guvern publicata in 12 ianuarie in Monitorul Oficial se arata ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va avea in structura sa trei secretari de stat, dupa ce la sfarsitul anului 2009, Guvernul elimina un post de secretar de stat, pastrand doar doua, si pe cel de subsecretar. mai mult


Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 12:18

Productie mare de grau, pret la mana speculantilor

Productie mare de grau, pret la mana speculantilor

Oficiali din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale estimeaza pentru anul 2008 o productie de grau de opt milioane de tone. Fermieriii sustin ca o astfel de recolta este posibila doar daca vremea ramane favorabila.

Daca pe plan international multe tari se confrunta cu o criza a alimentelor si implicit de scumpirea acestora, Romania ar putea inregistra, datorita vremii favorabile de pana acum, o productie de grau importanta. Aceasta ar avantaja consumatorii, in conditiile in care marii producatori nu hotarasc ca este mai avantajos sa-si exporte marfa.

Anul trecut, peste 60% din culturile agricole au fost distruse de seceta, iar Romania a obtinut o productie de grau de trei milioane de tone, fiind apreciata de specialisti drept cea mai mica din 1940, informeaza Gardianul.

Pana la productia din vara acestui an, producatorii au tot scumpit graul si implicit painea si derivatele acesteia. Cresterea este determinata in primul rand de actiunea fondurilor speculative care au profitat de cresterea nevoilor de consum. Producatorii privesc deocamdata neputinciosi si se gandesc la instituirea unei masuri de reglementare a pietei.

Producatorii sunt nemultumiti de explozia nejustificata a pretului graului care a fost determinata de intrarea pe piata a fondurilor speculative.

Criza a fost declansata de Bursa de la Chicago, cand pretul graului pe pietele americane a depasit pretul de 300 de euro pe tona, ceea ce inseamna mai mult de dublu decat era in mod normal.... mai mult


Vineri, 16 Mai 2008, ora 10:20

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie