ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mita la Ministerul Agriculturii: Sefi din minister, trimisi in judecata

Mita la Ministerul Agriculturii: Sefi din minister, trimisi in judecata

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, au fost trimisi in judecata, in dosarul mitei prin contracte fictive. DNA ii acuza ca au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme.

De asemenea, alaturi de acestia au fost retinuti Claudiu Vasilescu si Haller Zoltan-Jozsef, administratori unor firme prin care Nagy si Gaman au primit mita, potrivit unui comunicat al DNA.

Mita la Ministerul Agriculturii: Primii retinuti de DNA. Cata spaga a primit fiecare

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, insa in stare de libertate, si pe Aldea Iulian si pe Daniel Craciunoiu, acuzati de complicitate la spalare de bani.

Mita la Ministerul Agriculturii: Primele arestari in dosar

Potrivit anchetatorilor, in octombrie 2014, cu ocazia organizarii targului Indagra, Virgil Gaman, secretar general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), si Nagy Peter Tamas, pe atunci secretar de stat in cadrul MADR, au cerut de la persoane din conducerea firmei organizatoare (Romexpo) suma de 40.000 de euro.

Aceasta suma de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 de euro a contractului incheiat intre Romexpo, in calitate de prestator, si MADR, in calitate de beneficiar, urma sa fie virata catre cei doi prin intermediul unei firme agreate de acestia.

D.R. mai mult


Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 15:33

1 comentariu
Mita la Ministerul Agriculturii: Primele arestari in dosar

Mita la Ministerul Agriculturii: Primele arestari in dosar

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, retinuti joi in dosarul mitei prin contracte fictive, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate vineri de instanta suprema.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa de instanta in cazul celorlati doi retinuti din acest dosar - Claudiu Vasilescu si Haller Zoltan-Jozsef, administratorii unor firme prin care Nagy si Gaman ar fi primit mita.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata tot la instanta suprema.

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, au fost retinuti, joi seara, in dosarul mitei prin contracte fictive, fiind acuzati ca au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Nagy si Gaman sunt urmariti penal pentru luare de mita si instigare la uz de fals, la fals in inscrisuri sub semnatura privata si la spalare de bani, a precizat DNA.

Alaturi de ei au fost retinuti Claudiu Vasilescu si Haller Zoltan-Jozsef, administratori unor firme prin care Nagy si Gaman au primit mita. Vasilescu si Haller sunt urmariti penal pentru complicitate la luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Mita la Ministerul Agriculturii: Primii retinuti de DNA. Cata spaga a primit fiecare

In acelasi dosar este urmarit penal si europarlamentarul... mai mult


Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 22:12

5 comentarii
Mita la Ministerul Agriculturii: Primii retinuti de DNA. Cata spaga a primit fiecare

Mita la Ministerul Agriculturii: Primii retinuti de DNA. Cata spaga a primit fiecare

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, au fost retinuti joi seara in dosarul mitei prin contracte fictive. DNA ii acuza ca au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme.

Nagy si Gaman sunt acuzati de luare de mita si instigare la uz de fals, la fals in inscrisuri sub semnatura privata si la spalare de bani, a precizat DNA.

Alaturi de ei au fost retinuti Claudiu Vasilescu si Haller Zoltan-Jozsef, administratori unor firme prin care Nagy si Gaman au primit mita.

Vasilescu si Haller sunt urmariti penal pentru complicitate la luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Cei patru retinuti vor fi prezentati, vineri, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In acelasi dosar este urmarit penal si europarlamentarul Constantin Rebega, care ar fi primit, printr-un intermediar, 23.000 de lei, potrivit procurorilor anticoruptie.

DNA a precizat ca Rebega este acuzat de: folosire a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial; instigare la spalare de bani; instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata; instigare la uz de fals.

Potrivit... mai mult


Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 07:57

2 comentarii
Ministerul Agriculturii publica masurile de finantare din cadrul Programului de Dezvoltare Rurala

Ministerul Agriculturii publica masurile de finantare din cadrul Programului de Dezvoltare Rurala

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a facut publica o versiune a fiselor masurilor de finantare a investitiilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.

Fisele tehnice pot fi consultate de cei interesati, care pot face propuneri pentru imbunatatirea lor inainte de inceperea, saptamana viitoare, a discutiilor cu toti cei interesati de felul cum trebuie sa arate un Program de Dezvoltare Rurala eficient, se arata intr-un comunicat MADR remis Ziare.com.

Documentele pot fi consultate pe site-ul ministerului Agriculturii, la adresa www.madr.ro, la sectiunea Dezvoltare rurala. Propunerile si comentariile pot fi trimise pe adresa viitorulpndr@madr.ro.mai mult


Marti, 25 Februarie 2014, ora 18:21

1 comentariu
Ministerul Agriculturii aloca un milion de lei pentru procesare de date

Ministerul Agriculturii aloca un milion de lei pentru procesare de date

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va organiza in 28 februarie o licitatie deschisa pentru contractul privind completarea indicatorilor de rezultat comuni si aditionali prevazuti in cadrul fiselor masurilor din PNDR pentru proiectele finalizate.

Potrivit unui anunt de pe e-licitatie.ro, valoarea contractului este estimata la 1,09 milioane lei, fara TVA. Contractul este cofinantat din fondurile masurii Asistenta Tehnica (511) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Durata contractului va fi de 34 de luni incepand de la data atribuirii, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Contractul prevede ca pentru proiectele finalizate pana la data de 31 decembrie 2012 (exceptand submasura 431.1, finalizata in anul 2010, pentru care au fost raportate deja rezultatele implementarii), termenul de predare a indicatorilor, in vederea raportarii acestora catre Comisia Europeana, va fi 1 iunie 2013, pentru proiectele finalizate pana la data de 31 decembrie 2013, termenul de predare va fi 15 mai 2014, iar pentru proiectele finalizate pana la data de 31 decembrie 2014, termenul de predare a indicatorilor va fi 15 mai 2015. mai mult


Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 15:35

1 comentariu
Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Circa 300 de crescatori de bovine vor picheta, in perioada 16-18 noiembrie, intre orele 11.00-13.00, sediul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), nemultumiti de sumele alocate pentru platile directe pentru animale, respectiv 460 de lei.

Cei circa 300 de protestatari sunt membri ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania si ai Sindicatului Crescatorilor de Bovine din Romania.

"Daca problemele noastre nu vor fi solutionate, vom fi nevoiti sa organizam actiuni de protest in toata tara, cu animale si utilaje si sa blocam drumurile europene, pentru ca nu ne mai putem continua activitatea. Cerem sa ajungem si noi macar la un sfert din subventiile pe care primesc alti fermieri din UE", a declarat preSedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania, Toader Neata.

Crescatorii de bovine sunt nemultumiti de decizia MADR de a acorda suma de doar 460 de lei/cap de animal, reprezentand Plata Nationala Directa Complementara.

"Suma stabilita de MADR este mai mica fata de cea din 2009, care se ridica la 571 lei, iar crescatorii beneficiau de o prima pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru, de subventionarea programului strategic al ANSVSA, in suma de peste 200 de lei/cap de animal si de plata materialului seminal, 7 lei/doza de MSC.

Suma minima pe care crescatorii de bovine sunt dispusi sa o accepte este de 700 de lei. Cerem de asemenea acordarea celor 73 de euro/hectar,... mai mult


Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:12

1 comentariu
Protest la Ministerul Agriculturii

Protest la Ministerul Agriculturii

Peste 100 de salariati de la Administratia Nationala Imbunatatiri Funciare (ANIF) si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF) picheteaza vineri sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Am inceput pichetarile de miercuri si vom continua pana pe 1 octombrie, zilnic intre orele 11.00 si 14.00. Protestam fata de nerespectarea de catre MADR a prevederilor legislatiei nationale si internationale privind informarea, consultarea salariatilor si transparenta decizionala in administratia publica.

Am avut miercuri o intalnire cu secretarul general al ministerului, Ion Anghel, iar joi ne-am intalnit cu ministrul Valeriu Tabara. Reprezentantii Ministerului Agriculturii ne spun ca Ministerul Finantelor a impus sa fie disponibilizati 4.100 de angajati de la Imbunatatiri Funciare (dintr-un total de 5.600).

Domnul Tabara a spus ca avem dreptate cu motivele pentru care pichetam, noi i-am spus ca aceste pichetari nu reprezinta un atac la persoana, dar cand am ajuns la numar (numarul salariatilor care ar urma sa fie disponibilizati, n.r.) a spus ca nu poate face nimic, ca nu depinde de el. Dar nu am inteles de ce", a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), Vasilica Blebea.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afisat pe site-ul sau si a transmis catre ministerele avizatoare un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 138/2004 ce are ca efect reducerea cu... mai mult


Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:18

Doi directori din Ministerul Agriculturii au venituri mai mari decat ministrul

Doi directori din Ministerul Agriculturii au venituri mai mari decat ministrul

Doi directori din Ministerul Agriculturii, din cadrul Directiei Generale pentru Pescuit-Autoritate de Management pentru POP si al Directiei Fonduri Europene si Contabilizare Plati, au venituri brute de 7.806 lei, mai mari decat cel am ministrului de resort, care obtine un venit brut de 7.643 lei.

De asemenea, potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului de resort, mai multi directori din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) obtin venituri salariale brute de peste 7.000 lei.

Astfel, directorul general al Directiei Generale Afeceri Europene si Relatii Internationale si cel al Directiei Generale Buget Finante si Fonduri Europene au venituri salariale brute de 7.268 lei, iar consilierul superior al Directiei Generale Afaceri Europene si Programe cu Finantare UE are un venit brut de 7.286 lei.

Totodata, directorul Directiei Generale Afaceri Europene si Programe cu Finantare UE are un venit brut de 7.025 lei, asemenea directorului din cadrul Directiei Strategii, Politici si Programe de Dezvoltare Rurala, al directorului Directiei Coordonare, Monitorizare si Implementare a PNDR si directorului Directiei Strategie si Monitorizare a Programului Operational de Pescuit.

Cei trei secretari de stat din Ministerul Agriculturii au un salariu brut de 6.691 lei.

In acelasi timp, cel mai mic venit brut din MADR este obtinut de un referent principal din cadrul Serviciului finantarea formelor de sprijin acordate producatorilor agricoli, care... mai mult


Joi, 27 Mai 2010, ora 22:03

6 comentarii
Productie mare de grau, pret la mana speculantilor

Productie mare de grau, pret la mana speculantilor

Oficiali din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale estimeaza pentru anul 2008 o productie de grau de opt milioane de tone. Fermieriii sustin ca o astfel de recolta este posibila doar daca vremea ramane favorabila.

Daca pe plan international multe tari se confrunta cu o criza a alimentelor si implicit de scumpirea acestora, Romania ar putea inregistra, datorita vremii favorabile de pana acum, o productie de grau importanta. Aceasta ar avantaja consumatorii, in conditiile in care marii producatori nu hotarasc ca este mai avantajos sa-si exporte marfa.

Anul trecut, peste 60% din culturile agricole au fost distruse de seceta, iar Romania a obtinut o productie de grau de trei milioane de tone, fiind apreciata de specialisti drept cea mai mica din 1940, informeaza Gardianul.

Pana la productia din vara acestui an, producatorii au tot scumpit graul si implicit painea si derivatele acesteia. Cresterea este determinata in primul rand de actiunea fondurilor speculative care au profitat de cresterea nevoilor de consum. Producatorii privesc deocamdata neputinciosi si se gandesc la instituirea unei masuri de reglementare a pietei.

Producatorii sunt nemultumiti de explozia nejustificata a pretului graului care a fost determinata de intrarea pe piata a fondurilor speculative.

Criza a fost declansata de Bursa de la Chicago, cand pretul graului pe pietele americane a depasit pretul de 300 de euro pe tona, ceea ce inseamna mai mult de dublu decat era in mod normal.... mai mult


Vineri, 16 Mai 2008, ora 10:20

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)