ministerul muncii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministerul Muncii a primit de la Guvern o vila cu piscina, pentru "persoanele cu dizabilitati"

Ministerul Muncii a primit de la Guvern o vila cu piscina, pentru "persoanele cu dizabilitati"

O vila din Snagov a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in suprafata de peste 600 metri patrati si dotata cu piscina, a fost transferata de Guvern la Ministerul Muncii, cu argumentul ca va fi folosita pentru "activitati specifice in domeniul persoanelor cu dizabilitati".

Transferul vilei de la RA-APPS la Ministerul Muncii, pentru Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, a fost avizat in sedinta de marti a Guvernului.

Vila se afla in vecinatatea lacului Snagov si are un teren aferent de peste 25.364 metri patrati, estimat la 2,7 milioane lei in documentele contabile.

Tot in documentele contabile, vila are indicata o valoare de 597.041 lei, la care se adauga investitii de 1,79 milioane lei. mai mult


Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 10:18

8 comentarii
Protest in fata Ministerului Muncii: Ne vom duce si la Guvern

Protest in fata Ministerului Muncii: Ne vom duce si la Guvern

Sindicalistii de la Cartel Alfa protesteaza impotriva legii dialogului social, reclamand ca salariatii romani au ajuns "sclavi moderni". Actiunile de protest au inceput cu pichetarea Ministerului Muncii si vor avea loc cate doua ore pe zi pana vineri.

Reprezentantii Cartel Alfa cer modificarea noii legi a dialogului social, prin care toti angajatii risca sa aiba drepturile incalcate si sa lucreze in conditii improprii, fara sa poate fi aparati, potrivit Digi 24.

In plus, o alta nemultumire este legata si de salariile mici.

Protestele incepute luni vor continua pana pe 17 octombrie, acesta fiind termenul dat Guvernului pentru a initia modificarea Legii dialogului social.

"Pana in 17 octombrie este timp necesar pentru ca Guvernul sa initieze modificarea legislativa, Parlamentul sa il treaca prin cele doua Camere, conform procedurilor, si, practic, sa apara modifiarile la legea respectiva. Pentru ca Guvernul a aratat ca, atunci cand doreste, se pot face modificari chiar si mai rapid decat calendarul propus de noi. Cerem lucruri rezonabile, care nu cer bani Guvernului, care inseamna reintrarea intr-un comportament normal", a declarat Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, potrivit Mediafax.

Pe 7 octombrie, aproximativ 5.000 de sindicalisti de la "Cartel Alfa" vor participa la un miting la sediul Guvernului, pentru a reprosa ca promisiunile facute nu au fost respectate. mai mult


Luni, 29 Septembrie 2014, ora 15:52

1 comentariu
Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

Ministerul Muncii a acordat ajutoare sociale in valoare de peste 6 milioane de euro unor romani care nu aveau dreptul la ele.

Potrivit Digi 24, informatia apare intr-un raport al Curtii de Conturi.

Institutia condusa de Mariana Campeanu a platit mai mult de 6 milioane de euro in decursul anului 2012, prin intermediul agentiilor teritoriale si judetene, unor persoane care nu indeplineau conditiile legale pentru a primi astfel de indemnizatii.

Pana in prezent, ministerul a reusit sa recupereze doar o treime din suma, adica putin peste 2 milioane de euro.

Sursa citata mentioneaza ca institutia a acordat pe nedrept ajutoare sociale pentru persoane cu venituri nedeclarate in totalitate sau celor cu depozite in banci mai mari de 3.000 de lei.

Mai mult, unii romani au primit bani in mod nejustificat si sub forma unor indemnizatii pentru cresterea copilului, dar si ca ajutoare sociale, desi erau persoane care aveau bunuri ce le excludeau de pe lista beneficiarilor.

Intr-o intevrentie telefonica la Realitatea Tv, Adrian Toader, directorul Agentiei pentru Plati, a precizat ca suma a fost descoperita in urma verificarilor incrucisate realizate cu institutiile implicate.

"Procesul de verificare a inceput la mijlocul anului 2012, cand am incheiat protocoalele in acest sens", a spus Adrian Toder.

Mai mult, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a mentionat la acelasi post de televiziune ca dupa ce USL a venit la guvernare s-au constat nereguli in acordarea... mai mult


Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 12:19

9 comentarii
Ministerul Muncii propune majorarea venitului minim garantat cu 8,5%, din iulie

Ministerul Muncii propune majorarea venitului minim garantat cu 8,5%, din iulie

Ministerul Muncii a initiat proiectul de Ordonanta a Guvernului prin care se propune majorarea venitului minim garantat in doua etape, cu 8,5%, incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2013, si cu 4,5%, din ianuarie anul viitor.

Proiectul aflat in dezbatere publica prevede majorarea limitei de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei - de la 370 lei/membru de familie la 530 lei, cu mentinerea a doua intervale de venituri de la zero la 200 lei/persoana si de la 201 lei/persoana la 530 lei, precum si a cuantumului alocatiei cu 30%, incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2013.

Pentru persoanele sau familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv decembrie 2013, au fost prevazute masuri tranzitorii constand in acordarea diferentei dintre nivelul stabilit anterior si noul nivel al venitului minim garantat.

Prin proiectul de ordonanta de urgenta s-a propus modificarea Legii nr. 416/2001 si a Legii nr. 277/2010, pentru "acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de cresterile prognozate de preturi la energie electrica si cresterea pretului la energie electrica si gaze naturale", precizeaza un comunicat al Ministerului Muncii.

Potrivit celor mai recente date statistice ale Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), la sfarsitul lunii februarie, 218.833 persoane beneficiau de venitul minim garantat, suma totala platita fiind de circa 42 milioane lei, ceea ce corespunde... mai mult


Luni, 13 Mai 2013, ora 15:04

Fals in numele Ministerului Muncii

Fals in numele Ministerului Muncii

Ministerul Muncii a fost sesizat de o firma privata ca insemnele sale si semnatura Marianei Campeanu sunt folosite in mod ilegal, cu scopul obtinerii de bani pentru o cauza umanitara falsa.

"Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a fost sesizat de existenta unui apel umanitar care, desi poarta insemnele oficiale ale MMFPSPV si semnatura ilizibila a ministrului Muncii, reprezinta un fals grosolan care nu are nici o legatura cu institutia noastra si afecteaza grav imaginea atat a institutiei noastre cat si a ministrului muncii", se arata intr-un comunicat al Ministerului remis joi Ziare.com.

Cauza umanitara pentru care falsificatorii incearca sa obtina bani este a unei tinere bolnave de leucemie care, din nefericire, a decedat in urma cu trei ani.

Ministerul a sesizat deja cazul organelor de ancheta si face un apel catre toate persoanele si institutiile care primesc solicitari similare sa sesizeze atat institutia, cat si oamenii legii.

"Ministrul Mariana Campeanu isi exprima suportul si compasiunea pentru cauzele umanitare reale, dar dezavueaza cu indignare orice practici ilegale de obtinere a unor foloase materiale prin specularea adevaratelor tragedii umane", se mai arata in comunicat.

I.S. mai mult


Joi, 25 Aprilie 2013, ora 19:35

1 comentariu
Functionari din Ministerul Muncii, urmariti penal pentru luare de mita

Functionari din Ministerul Muncii, urmariti penal pentru luare de mita

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva unei directoare din Ministerul Muncii si a inca altor patru persoane, acuzate de infractiuni de coruptie.

Persoanele vizate de procurorii anti-coruptie sunt Iuliana Corut (director la cabinetul ministrului Muncii), Paula Manuceanu (consilier in acelasi cabinet), Simona Dumitriu (functionar public in cadrul unei autoritati nationale), Cristiana Bigan (functionar public in cadrul unei autoritati nationale) si Cristian Paul-Ferchedau (persoana fara calitate speciala).

"In cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a interventiei invinuitei Corut Iuliana, invinuita Paula Manuceanu a facut demersuri pentru ca Ferchedau-Paul Cristian sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in cursul lunii decembrie 2012.

Pentru a-l favoriza pe Ferchedau-Paul Cristian in ocuparea acestui post, invinuita Corut Iuliana a pretins si primit o suma de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul invinuitei Dumitriu Simona, sora invinuitei Corut Iuliana", explica procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

DNA nu a facut publice si alte informatii, sumele de bani implicate fiind necunoscute in acest moment.

O.A. mai mult


Luni, 11 Februarie 2013, ora 14:00

9 comentarii
Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii (Video)

Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii (Video)

Un director si un consilier al ministrului Muncii, Mariana Campeanu, au fost audiati joi de procurorii DNA, ei fiind suspectati de acte de coruptie.

Conform Realitatea TV, este vorba despre sefa de cabinet a ministrului si un consilier al acestuia. Acestia ar fi fost inregistrati in timp ce un om de afaceri, denuntator in aceasta cauza, le-ar fi oferit mita si diverse alte facilitati ca sa i se rezolve niste probleme contractuale.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru B1TV ca denuntatorul in cauza ar fi organizat un flagrant joi impreuna cu procurorii DNA. Acesta s-ar fi intalnit cu cele doua angajate ale Ministerului Muncii si ar fi purtat asupra sa echipament de inregistrare audio-video.

Denuntatorul a sustinut ca cele doua femei ar fi gata sa ia spaga pentru a-l ajuta cu un contract in care era implicat si Ministerul Muncii. Daca informatiile se vor verifica, cele doua angajate ar urma sa fie acuzate de luare de mita.

Conform Romania TV, Mariana Campeanu ar fi fost chemata la DNA pentru audieri, in calitate de invinuit. Directia Nationala Anticoruptie a dezmintit informatia, precizand ca nu exista niciun fel de suspiciuni de coruptie asupra ministrului Mariana Campeanu. Precizarea a fost facuta pentru Mediafax de purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Acestea sunt singurele informatii oficiale oferite de DNA in acest caz.

De altfel, ministrul nici nu este in tara in aceste zile si conform legislatiei in vigoare, ministrii si ambasadorii sunt... mai mult


Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:03

46 comentarii
FMI, discutii cu caracter tehnic la Ministerul Muncii - surse

FMI, discutii cu caracter tehnic la Ministerul Muncii - surse

Discutiile de la Ministerul Muncii cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale au avut un caracter preponderent tehnic si au vizat politicile publice pentru piata muncii, au declarat, vineri, surse apropiate intalnirii.

"Au fost abordate, din punct de vedere tehnic, politicile publice pentru piata muncii si s-a discutat despre Planul National de Ocupare a Fortei de Munca, inclusiv despre Legea uceniciei si stimulentele prevazute de legislatia in vigoare pentru angajatori", au spus sursele citate.

FMI in Romania: Care este miza misiunii?

Potrivit acestora, in cea de-a doua intalnire cu caracter tehnic de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) pe care reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale au programat-o pentru luni, discutiile se vor centra pe sustenabilitatea sistemului de pensii publice si efectele Legii pensiilor, la doi ani dupa implementare.

Misiunea comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale a inceput marti a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania. In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti, reformele structurale si bugetul pentru 2013.

Valoarea totala a actualului acord al FMI cu Romania este de 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300 la suta din cota pe care Romania o are... mai mult


Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 18:43

Ministerul Muncii va disponibiliza 367 de angajati

Ministerul Muncii va disponibiliza 367 de angajati

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta privind reorganizarea ministerului Muncii care vizeaza disponibilizarea a 367 de persoane si o reducere a cheltuielilor salariale ale ministerului cu 25%, a anuntat, joi, Mihai Seitan, ministrul Muncii.

"Ordonanta prevede reorganizarea Ministerului Muncii prin integrarea in minister a Agentiei pentru Persoanele cu Handicap, Agentiei pentru Protectia Copilului si a Agentiei pentru Egalitatea de Sanse, precum si a Inspectiei Sociale care va deveni directie in cadrul ministerului", a declarat Seitan.

Ministrul a adaugat ca in urma reorganizarii personalul aflat in subordinea ministerului Muncii va fi redus cu 367 de salariati, urmand ca decizia sa fie pusa in aplicare prin emiterea unei hotarari de guvern in urmatoarele zece zile. mai mult


Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:32

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba