ministerul muncii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

Ministerul Muncii a acordat ajutoare sociale in valoare de peste 6 milioane de euro unor romani care nu aveau dreptul la ele.

Potrivit Digi 24, informatia apare intr-un raport al Curtii de Conturi.

Institutia condusa de Mariana Campeanu a platit mai mult de 6 milioane de euro in decursul anului 2012, prin intermediul agentiilor teritoriale si judetene, unor persoane care nu indeplineau conditiile legale pentru a primi astfel de indemnizatii.

Pana in prezent, ministerul a reusit sa recupereze doar o treime din suma, adica putin peste 2 milioane de euro.

Sursa citata mentioneaza ca institutia a acordat pe nedrept ajutoare sociale pentru persoane cu venituri nedeclarate in totalitate sau celor cu depozite in banci mai mari de 3.000 de lei.

Mai mult, unii romani au primit bani in mod nejustificat si sub forma unor indemnizatii pentru cresterea copilului, dar si ca ajutoare sociale, desi erau persoane care aveau bunuri ce le excludeau de pe lista beneficiarilor.

Intr-o intevrentie telefonica la Realitatea Tv, Adrian Toader, directorul Agentiei pentru Plati, a precizat ca suma a fost descoperita in urma verificarilor incrucisate realizate cu institutiile implicate.

"Procesul de verificare a inceput la mijlocul anului 2012, cand am incheiat protocoalele in acest sens", a spus Adrian Toder.

Mai mult, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a mentionat la acelasi post de televiziune ca dupa ce USL a venit la guvernare s-au constat nereguli in acordarea... mai mult


Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 12:19

9 comentarii
Ministerul Muncii propune majorarea venitului minim garantat cu 8,5%, din iulie

Ministerul Muncii propune majorarea venitului minim garantat cu 8,5%, din iulie

Ministerul Muncii a initiat proiectul de Ordonanta a Guvernului prin care se propune majorarea venitului minim garantat in doua etape, cu 8,5%, incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2013, si cu 4,5%, din ianuarie anul viitor.

Proiectul aflat in dezbatere publica prevede majorarea limitei de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei - de la 370 lei/membru de familie la 530 lei, cu mentinerea a doua intervale de venituri de la zero la 200 lei/persoana si de la 201 lei/persoana la 530 lei, precum si a cuantumului alocatiei cu 30%, incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2013.

Pentru persoanele sau familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv decembrie 2013, au fost prevazute masuri tranzitorii constand in acordarea diferentei dintre nivelul stabilit anterior si noul nivel al venitului minim garantat.

Prin proiectul de ordonanta de urgenta s-a propus modificarea Legii nr. 416/2001 si a Legii nr. 277/2010, pentru "acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de cresterile prognozate de preturi la energie electrica si cresterea pretului la energie electrica si gaze naturale", precizeaza un comunicat al Ministerului Muncii.

Potrivit celor mai recente date statistice ale Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), la sfarsitul lunii februarie, 218.833 persoane beneficiau de venitul minim garantat, suma totala platita fiind de circa 42 milioane lei, ceea ce corespunde... mai mult


Luni, 13 Mai 2013, ora 15:04

Fals in numele Ministerului Muncii

Fals in numele Ministerului Muncii

Ministerul Muncii a fost sesizat de o firma privata ca insemnele sale si semnatura Marianei Campeanu sunt folosite in mod ilegal, cu scopul obtinerii de bani pentru o cauza umanitara falsa.

"Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a fost sesizat de existenta unui apel umanitar care, desi poarta insemnele oficiale ale MMFPSPV si semnatura ilizibila a ministrului Muncii, reprezinta un fals grosolan care nu are nici o legatura cu institutia noastra si afecteaza grav imaginea atat a institutiei noastre cat si a ministrului muncii", se arata intr-un comunicat al Ministerului remis joi Ziare.com.

Cauza umanitara pentru care falsificatorii incearca sa obtina bani este a unei tinere bolnave de leucemie care, din nefericire, a decedat in urma cu trei ani.

Ministerul a sesizat deja cazul organelor de ancheta si face un apel catre toate persoanele si institutiile care primesc solicitari similare sa sesizeze atat institutia, cat si oamenii legii.

"Ministrul Mariana Campeanu isi exprima suportul si compasiunea pentru cauzele umanitare reale, dar dezavueaza cu indignare orice practici ilegale de obtinere a unor foloase materiale prin specularea adevaratelor tragedii umane", se mai arata in comunicat.

I.S. mai mult


Joi, 25 Aprilie 2013, ora 19:35

1 comentariu
Functionari din Ministerul Muncii, urmariti penal pentru luare de mita

Functionari din Ministerul Muncii, urmariti penal pentru luare de mita

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva unei directoare din Ministerul Muncii si a inca altor patru persoane, acuzate de infractiuni de coruptie.

Persoanele vizate de procurorii anti-coruptie sunt Iuliana Corut (director la cabinetul ministrului Muncii), Paula Manuceanu (consilier in acelasi cabinet), Simona Dumitriu (functionar public in cadrul unei autoritati nationale), Cristiana Bigan (functionar public in cadrul unei autoritati nationale) si Cristian Paul-Ferchedau (persoana fara calitate speciala).

"In cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a interventiei invinuitei Corut Iuliana, invinuita Paula Manuceanu a facut demersuri pentru ca Ferchedau-Paul Cristian sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in cursul lunii decembrie 2012.

Pentru a-l favoriza pe Ferchedau-Paul Cristian in ocuparea acestui post, invinuita Corut Iuliana a pretins si primit o suma de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul invinuitei Dumitriu Simona, sora invinuitei Corut Iuliana", explica procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

DNA nu a facut publice si alte informatii, sumele de bani implicate fiind necunoscute in acest moment.

O.A. mai mult


Luni, 11 Februarie 2013, ora 14:00

9 comentarii
Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii (Video)

Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii (Video)

Un director si un consilier al ministrului Muncii, Mariana Campeanu, au fost audiati joi de procurorii DNA, ei fiind suspectati de acte de coruptie.

Conform Realitatea TV, este vorba despre sefa de cabinet a ministrului si un consilier al acestuia. Acestia ar fi fost inregistrati in timp ce un om de afaceri, denuntator in aceasta cauza, le-ar fi oferit mita si diverse alte facilitati ca sa i se rezolve niste probleme contractuale.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru B1TV ca denuntatorul in cauza ar fi organizat un flagrant joi impreuna cu procurorii DNA. Acesta s-ar fi intalnit cu cele doua angajate ale Ministerului Muncii si ar fi purtat asupra sa echipament de inregistrare audio-video.

Denuntatorul a sustinut ca cele doua femei ar fi gata sa ia spaga pentru a-l ajuta cu un contract in care era implicat si Ministerul Muncii. Daca informatiile se vor verifica, cele doua angajate ar urma sa fie acuzate de luare de mita.

Conform Romania TV, Mariana Campeanu ar fi fost chemata la DNA pentru audieri, in calitate de invinuit. Directia Nationala Anticoruptie a dezmintit informatia, precizand ca nu exista niciun fel de suspiciuni de coruptie asupra ministrului Mariana Campeanu. Precizarea a fost facuta pentru Mediafax de purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Acestea sunt singurele informatii oficiale oferite de DNA in acest caz.

De altfel, ministrul nici nu este in tara in aceste zile si conform legislatiei in vigoare, ministrii si ambasadorii sunt... mai mult


Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:03

46 comentarii
FMI, discutii cu caracter tehnic la Ministerul Muncii - surse

FMI, discutii cu caracter tehnic la Ministerul Muncii - surse

Discutiile de la Ministerul Muncii cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale au avut un caracter preponderent tehnic si au vizat politicile publice pentru piata muncii, au declarat, vineri, surse apropiate intalnirii.

"Au fost abordate, din punct de vedere tehnic, politicile publice pentru piata muncii si s-a discutat despre Planul National de Ocupare a Fortei de Munca, inclusiv despre Legea uceniciei si stimulentele prevazute de legislatia in vigoare pentru angajatori", au spus sursele citate.

FMI in Romania: Care este miza misiunii?

Potrivit acestora, in cea de-a doua intalnire cu caracter tehnic de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) pe care reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale au programat-o pentru luni, discutiile se vor centra pe sustenabilitatea sistemului de pensii publice si efectele Legii pensiilor, la doi ani dupa implementare.

Misiunea comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale a inceput marti a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania. In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti, reformele structurale si bugetul pentru 2013.

Valoarea totala a actualului acord al FMI cu Romania este de 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300 la suta din cota pe care Romania o are... mai mult


Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 18:43

Ministerul Muncii - proiecte de aproape 150 milioane de lei, finantate majoritar de la buget

Ministerul Muncii - proiecte de aproape 150 milioane de lei, finantate majoritar de la buget

Ministerul Muncii are in derulare noua proiecte, a caror valoare este de aproximativ 150 milioane de lei. Insa finantarea lor este asigurata, in mare parte, de la bugetul statului, si nu din bani europeni.

Astfel, potrivit informatiilor transmise la cererea Ziare.com, institutia are contracte de finantare semnate din 2010-2011, pentru aceste proiecte, care sunt implementate pe o perioada de 3 ani. Totodata, se precizeaza ca ele sunt cofinantate din Fondul Social European.

Din suma de aproape 150 milioane de lei, doar 15,2 milioane de lei reprezinta bani obtinuti de la UE, adica mai putin de 10%.

Care sunt proiectele Ministerului Muncii

1. Proiectul strategic "Synthesis" - un parteneriat pentru incluziune sociala" isi propune facilitarea invatarii reciproce intre reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor statelor membre in scopul consolidarii retelei europene transnationale pentru promovarea si dezvoltarea de programe incluzive destinate tinerilor aflati in dificultate.

Implementarea proiectului se realizeaza printr-un amplu parteneriat transnational care reuneste 14 parteneri din 8 state membre (Romania, Belgia, Franta, Spania, Italia, Finlanda, Lituania, Slovenia).

Suma alocata: 14,415 milioane de lei (din care: cofinantare - 3,441 milioane de lei si cheltuieli neeligibile - 650.404 lei).

2. Proiectul "O piata incluziva a muncii in mediul rural" - are ca obiectiv general de a contribui la dezvoltarea durabila a mediului rural prin cresterea... mai mult


Joi, 27 Septembrie 2012, ora 08:27

Campeanu: Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor cu pensiile si salariile

Campeanu: Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor cu pensiile si salariile

Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor prevazute pentru acest an in vederea platii pensiilor si restituirii contributiilor de asigurari de sanatate retinute pensionarilor, ca urmare a unei colectari mai bune a banilor la bugetul de stat, a aratat, vineri, ministrul de resort, Mariana Campeanu.

"Ministerul Muncii a avut, in primul semestru, venituri suplimentare de circa 350 milioane lei, ceea ce ne permite sa renuntam la subventia care era acordata ministerului si era prevazuta in prima varianta de buget.

O sa avem in continuare un plus de 155 milioane asa incat, pana la sfarsitul anului, ne incadram in plata pensiilor inclusiv pentru restituirea contributiei de asigurari de sanatate catre pensionari", a declarat ministrul muncii, care a participat la un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilitati, organizat cu ajutorul Fundatiei Light Into Europe.

In legatura cu reintregirea salariilor bugetarilor, Mariana Campeanu a aratat ca asupra salariului din decembrie se va aplica o cota de majorare de 7,4%, dar plata efectiva se va face abia anul viitor, in ianuarie deoarece "asa este sistemul de plata in Romania".

Intrebata daca si in 2013 salariile bugetarilor vor fi majorate, ministrul muncii a spus ca sumele platite in ianuarie vor fi mentinute si "constructia bugetului va avea in vedere si acest lucru".

"In ultimele trei luni, colectarea a fost mai buna, atat la contributii (somaj, sanatate, asigurari sociale - n.r.), cat si la celelalte... mai mult


Vineri, 24 August 2012, ora 16:47

3 comentarii
Ministerul Muncii va disponibiliza 367 de angajati

Ministerul Muncii va disponibiliza 367 de angajati

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta privind reorganizarea ministerului Muncii care vizeaza disponibilizarea a 367 de persoane si o reducere a cheltuielilor salariale ale ministerului cu 25%, a anuntat, joi, Mihai Seitan, ministrul Muncii.

"Ordonanta prevede reorganizarea Ministerului Muncii prin integrarea in minister a Agentiei pentru Persoanele cu Handicap, Agentiei pentru Protectia Copilului si a Agentiei pentru Egalitatea de Sanse, precum si a Inspectiei Sociale care va deveni directie in cadrul ministerului", a declarat Seitan.

Ministrul a adaugat ca in urma reorganizarii personalul aflat in subordinea ministerului Muncii va fi redus cu 367 de salariati, urmand ca decizia sa fie pusa in aplicare prin emiterea unei hotarari de guvern in urmatoarele zece zile. mai mult


Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:32

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Hotel oferit ca premiu la o tombola
  2. Incredibila evolutie a unui birou, din 1980 si pana in prezent (Video)
  3. Ce a zburat pe cerul Marii Britanii? Nu e avion, nu e norisor...
  4. Teoria care schimba istoria: Iisus rastignit pentru ca apostolii erau inarmati si periculosi?
  5. Creste ciudate descoperite pe Marte: nimeni nu stie cum au aparut
  6. Gest de neimaginat pentru un iPhone 6: Si-a inchiriat prietena cu ora
  7. Politia mai face si minuni: A gasit o masina furata acum... 46 de ani (Video)
  8. Femeile maritate din India detin 11% din aurul intregii lumi
  9. Un sofer de autobuz, cel mai prolific barbat britanic: zeci de copii cu 9 femei (Video)
  10. Barul care ofera bere fara limita, dar cu doua conditii