ministerul sanatatii deblocare posturi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Arafat: Deblocarea posturilor in Sanatate continua in 2014, dupa evaluare (Video)

Arafat: Deblocarea posturilor in Sanatate continua in 2014, dupa evaluare (Video)

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca in 2014 vor fi deblocate in continuare posturi in sistemul de sanatate, insa numarul acestora va fi stabilit in urma unei evaluari din primul trimestru al anului viitor.

Raed Arafat a declarat, sambata, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca in 2014 trebuie sa fie facuta o noua evaluare a "nevoilor de medici si asistenti in sistemul de sanatate", prin care sa se stabileasca de ce posturi este nevoie, astfel incat acestea sa fie asigurate si supuse aprobarii guvernului.

"Anul viitor trebuie facuta o reevaluare a nevoilor (de medici si asistenti - n.r.), pentru ca asta depinde si de cati rezidenti termina si cati pleaca din sistem, respectiv pe doua cai: unii prin pensionare si altii care parasesc sistemul", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, si anul viitor va ramane regula in sistemul de sanatate, conform careia la un angajat plecat, automat o alta persoana va putea ocupa acel post ramas vacant.

"Vom ramane pe regulile acestui an, e unu la unu. Deja, nu mai avem problema pe care am avut-o acum cativa ani, de unu la sapte, trebuiau sa plece sapte ca sa angajam unul. In sectorul sanitar avem unu la unu, respectiv pentru cine pleaca se angajeaza imediat altcineva in locul lui", a explicat Arafat.

Intrebat cate posturi vor fi deblocate in sanatate anul viitor, Raed Arafat a raspuns ca numarul exact va fi stabilit in urma unei evaluari care va avea loc la... mai mult


Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 18:51

1 comentariu
Arafat: Posturile in Sanatate au fost deblocate - urmeaza concursurile

Arafat: Posturile in Sanatate au fost deblocate - urmeaza concursurile

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, joi, ca posturile din Sanatate au fost deblocate, urmand sa fie demarate concursurile pentru angajare.

Acesta a precizat ca angajari se vor face unu la unu, respectiv dupa plecarea unei persoane se va angaja o alta, ci nu unu la sapte, ca in 2009, cand o persoana putea fi angajata doar dupa plecarea a sapte angajati, informeaza Mediafax.

Raed Arafat a mai spus ca lipsa medicilor nu este una intalnita doar in Romania, ci in intreaga Europa.

"Lipsa de medici este o realitate foarte mare nu numai la noi, ci in toata Europa. Pana in 2020, in Europa lipsa de lucratori sanitari va ajunge la aproximativ un milion", a precizat Arafat.

Ponta vine cu pompierii peste sanatate

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul lucreaza cu spitalele ca pompierii, venind sa toarne apa imediat ce incepe sa arda.

Ponta: Lucram cu spitalele ca pompierii, arde situatia si venim repede cu apa

"E un sistem de lucru de tip 'pompier', incepe sa arda situatia la un spital si venim repede cu o cisterna cu apa. Umblam cu masina de pompieri sau cu SMURD-ul ca sa intram doar in situatii de urgenta", a subliniat Ponta miercuri.

Acesta a cerut ministerelor Sanatatii si Finantelor sa se asigure ca finantarea spitalelor va fi previzionata corect si mult mai realist in bugetul pe anul viitor decat in cel din 2012. mai mult


Joi, 18 Octombrie 2012, ora 23:01

1 comentariu
Peste 2.500 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.500 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.000 de posturi vacantate dupa 1 ianuarie vor fi deblocate in sistemul sanitar, dupa ce Guvernul a aprobat un act normativ in acest sens, a anuntat joi Ministerul Sanatatii.

Executivul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sanatatii, hotararea de guvern privind ocuparea unui numar de 2.766 de posturi vacante din sistemul sanitar.

Actul normativ prevede o deblocare a unui numar de posturi vacante atat pentru unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii, cat si pentru cele al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.

Potrivit MS, este vorba de posturile care s-au vacantat dupa data de 1 ianuarie 2012, astfel incat ocuparea acestora nu determina un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate si cheltuielile de personal aferente sunt prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate.

Cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel national vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar, personalul auxiliar sanitar si personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile din sistemul sanitar.

Nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, in vederea ocuparii prin concurs sau examen, este de competenta ordonatorului de credite cu aprobarea ordonatorului principal de credite, informeaza MS.

"Este un pas foarte important pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din... mai mult


Joi, 09 August 2012, ora 15:05

1 comentariu
Ministerul Sanatatii vrea sa deblocheze 2.766 de posturi in sistemul sanitar

Ministerul Sanatatii vrea sa deblocheze 2.766 de posturi in sistemul sanitar

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa deblocheze 2.766 de posturi din sistemul sanitar, in a doua jumatate a lunii august.

Potrivit unui comunicat al MS transmis marti AGERPRES, din cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel national, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistentilor medicali si 928 pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulantieri, brancardieri etc).

''Este vorba de posturile care s-au vacantat dupa data de 1 ianuarie 2012, astfel incat ocuparea acestora nu determina un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate si cheltuielile de personal aferente sunt prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate'', a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.

Masura va putea fi aplicata in a doua jumatate a lunii august, dupa ce proiectul de act normativ va incheia perioada de dezbatere publica si va fi aprobat de Guvern.

Aproape 10.000 de locuri de munca, disponibile in toata tara. Unde te poti angaja?

In acest sens, Ministerul Sanatatii a postat, pe pagina de web www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala, proiectul de Hotarare de Guvern privind ocuparea posturilor vacantate dupa data de 1 ianuarie de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar si personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile sanitare din reteaua MS si unitatile sanitare al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.

Aceasta masura urmareste... mai mult


Marti, 17 Iulie 2012, ora 14:15

2 comentarii
Colegiul Medicilor: In 27 de judete exista deficit de medici

Colegiul Medicilor: In 27 de judete exista deficit de medici

Ministerul Sanatatii continua demersurile privind deblocarea posturilor din sistemul sanitar, pentru a rezolva problema deficitului de medici cu care se confrunta mai multe spitale din 27 de judete, a declarat seful Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoae.

"Este greu de estimat numarul total de posturi care ar trebui sa fie deblocate, vorbim de cateva mii. Cele 500 de posturi deblocate sunt un pas foarte bun, dar nu rezolva problema. La Ministerul Sanatatii demersurile continua, dar trebuie ca si Ministerul Finantelor sa isi dea acordul", a explicat prof. dr. Astarastoae.

In prezent, potrivit datelor Colegiului Medicilor din Romania, in spitalele din tara lucreaza aproape 21.000 de medici, iar 27 de judete din tara au unitati sanitare care functioneaza fara acoperire medicala pentru toate specialitatile.

Astfel, in judetul Suceava, Spitalul Municipal Vatra Dornei are aprobat un numar de 29 medici. "Mai mult, unii medici urmeaza sa se pensioneze, ceea ce va mari numarul de locuri neocupate", sustin reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania. Compartimentul ATI al aceluiasi spital din Sectia de Chirurgie, functioneaza fara medic de specialitate, ca urmare a pensionarii medicului titular.

Un alt exemplu de unitate sanitara care functioneaza cu deficit de medici este Spitalul Municipal "Sf. Dr. Cosma si Damian" din Radauti, unde gradul de ocupare a posturilor este de 64%.

Potrivit datelor furnizate de Colegiul Medicilor din Romania,... mai mult


Joi, 24 Mai 2012, ora 21:42

2 comentarii
Guvernul a deblocat 500 de posturi din Sanatate

Guvernul a deblocat 500 de posturi din Sanatate

Guvernul a aprobat, miercuri, deblocarea a 500 posturi in sistemul sanitar, pentru unitatile din reteaua Ministerului Sanatatii si pentru cele al caror management a fost transferat autoritatilor administratiei publice locale, 200 fiind repartizate la doua unitati sanitare din Iasi.

"Este un prim pas pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din sistemul sanitar care se confrunta cu un important deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Dintre cele 500 posturi ce urmeaza sa fie deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judetene de urgenta, spitalelor care asigura asistenta medicala de urgenta pentru adulti si copii din municipiul Bucuresti, serviciilor de ambulanta si institutelor si centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar.

Restul de 200 posturi vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iasi, pentru demararea activitatii, si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" din acelasi oras, in vederea reorganizarii activitatii, precizeaza reprezentantii ministerului.

Institutul Regional de Oncologie din Iasi este o unitate nou infiintata care va demara activitatea incepand din acest an. In vederea acestui demers, o parte din personal,... mai mult


Miercuri, 23 Mai 2012, ora 21:51

1 comentariu
Ministrul Cepoi finalizeaza Legea Sanatatii si cere deblocarea a 11.000 de posturi

Ministrul Cepoi finalizeaza Legea Sanatatii si cere deblocarea a 11.000 de posturi

Legea sanatatii va fi gata pentru dezbatere publica la 1 iulie, iar guvernul Ponta va trebui sa si-o asume politic, declara ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi. In plus, acesta a anuntat ca a cerut guvernului deblocarea a 11.000 de posturi in sectorul sanitar.

"Legea va fi supusa dezbaterii publice, la transparenta decizionala, incepand cu data de 1 iulie. Intr-un fel, ea este in dezbatere publica, pentru ca procesul de elaborare a legii este unul transparent, cu implicarea tuturor actorilor care au dorit sa participe la elaborarea proiectului legii. Primul pas important pe care trebuie sa-l facem este acela al asumarii politice de catre Guvern a solutiilor propuse de noua lege, pentru ca exista mai multe variante posibile, fiecare cu avantajul si dezavantajul stiut, pentru ca nu este un sistem perfect", a declarat Cepoi intr-un interviu acordat pentru Mediafax.

Ministrul a explicat ca noua lege a Sanatatii va cuprinde principiile de definire a pachetului de baza, printre care si riscul pentru care pacientul vrea sa se asigure, respectiv pentru risc minor sau pentru cancer.

In privinta reorganizarii spitalelor, noul ministru a spus ca a trimis o serie de chestionare catre toate spitalele din tara si doar patru sau cinci raspunsuri ar fi continut acordul ca spitalul sa se reorganizeze ca o unitate nebugetara.

"Sigur ca prudenta celorlalti este justificata, pentru ca a reorganiza spitalul ca o fundatie, ca o unitate nebugetara presupune niste responsabilitati... mai mult


Marti, 15 Mai 2012, ora 18:05

11 comentarii
Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate

Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate

Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate, in cazul in care este aprobat un proiect de Hotarare de Guvern aflat in dezbatere la Ministerul Sanatatii.

Proiectul, postat pe site-ul Ministerului Sanatatii, prevede alocarea de specialisti pentru posturile vacante, prin concurs.

Sunt vizate posturile de specialisti, dar si functii de conducere si posturi din structura directiilor de sanatate publica si din Ministerul Sanatatii.

In prezent ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maximum 15% din totalul posturilor care s-au vacantat dupa data de 14 aprilie 2009, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

"Unitatile publice din sistemul sanitar se confrunta cu un mare deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii de personal, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", se arata in motivarea proiectului de hotarare.

Proiectul mai arata ca deficitul de personal s-a accentuat si in urma exodului de medici si asistenti catre tarile membre UE, unde salariile sunt mai mari. mai mult


Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 18:29

Deblocarea posturilor in sistemul sanitar, discutata in septembrie

Deblocarea posturilor in sistemul sanitar, discutata in septembrie

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, ca deblocarea posturilor din sistemul sanitar va fi luata in discutie in luna septembrie.

"In luna septembrie vom discuta exact ce se va intampla, pana atunci nu mai fac niciun fel de declaratie pe aceasta problema", le-a raspuns premierul Emil Boc jurnalistilor care l-au insotit joi in timpul unei vizite pe santierul centurii Sibiului, informeaza Mediafax.

Premierul a adaugat ca toate ministerele "au tot felul de solicitari", lasand sa se inteleaga ca dblocarea a 5.000 de posturi din sistemul sanitar, ceruta de Ministerul Sanatatii este improbabila.

Ministrul Sanatatii a solicitat, miercuri, in sedinta Guvernului, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, dar premierul a spus ca nu se poate debloca decat un post la sapte eliberate, ceea ce inseamna 1.000, iar eventuale suplimentari vor trebui negociate in toamna cu FMI. mai mult


Joi, 26 August 2010, ora 19:23

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii