mister triunghiul bermudelor

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Misterul din Triunghiul Bermudelor, descifrat in urma producerii craterelor din Siberia?

Misterul din Triunghiul Bermudelor, descifrat in urma producerii craterelor din Siberia?

La inceputul acestui an, cratere uriase misterioase au aparut in Siberia. Oamenii de stiinta sustin ca explozii subterane de gaz au provocat aparitia acestora, iar fenomenul ar putea duce la descifrarea misterului din Triunghiul Bermudelor.

Cercetatorii au examinat craterele din Rusia si au descoperit dovezi ale hidratilor de gaz, potrivit Daily Mail.

Trei gauri uriase au fost reperate in peninsulele Yamal si Taimir din Rusia, iar speculatiile privind eventualele cauze au fost nenumarate, precum impactul unor meteoriti, farse facute de oameni sau chiar rachete ratacite.

"Incalzirea de la suprafata cauzata de conditiile climatice neobisnuit de calde si, din adanc, miscarea faliilor geologice au condus la o eliberare de hidrati de gaz", au anuntat oamenii de stiinta de la Institutul de geologie si geofizica din Novosibirsk, Rusia.

Hidratii de gaz sunt ca niste forme de gheata ce contin molecule de gaz, in special metan. Ei exista in regiunile cu permafrost din nordul Siberiei, dar sunt si sub oceane, in anumite parti ale lumii.

Teoria privind formarea craterelor din Siberia ar putea explica, de asemenea, disparitia navelor si avioanelor din zona Triunghiului Bermudelor, potrivit expertilor.

Regiunea se intinde in Atlanticul de Nord, de la coasta Floridei, Statele Unite si pana in Puerto Rico.

"Exista o teorie despre Triunghiul Bermudelor care se refera la reactiile hidratilor de gaz. Ei incep sa se descompuna in mod activ transformand metanul din gheata... mai mult


Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 10:55

Adevarul despre Triunghiul Bermudelor - varianta oficiala

Adevarul despre Triunghiul Bermudelor - varianta oficiala

Triunghiul Bermudelor este locul despre care se spune ca este "Triunghiul Diavolului" si unde au disparut fara urma de-a lungul timpului numeroase nave si avioane. Agentia americana National Oceanic and Atmospheric (NOAA) vine sa faca lumina asupra acestui subiect, spunand ca acest loc nu este supranatural si reprezinta doar un mit.

Miami este un loc bizar, deoarece se afla intr-unul dintre cele trei colturi ale Triunghiului Bermudelor, potrivit Miami New Times.

Tringhiul Bermudelor este o regiune din Oceanul Atlantic cuprinsa intre Miami din peninsula Florida, San Juan din Puerto Rico si insula Bermuda. Aici au avut loc multe disparitii misterioase.

"Nu exista nicio dovada ca disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor apar cu o frecventa mai mare decat intr-o alta zona geografica din ocean", anunta agentia NOAA.

"Paza de Coasta nu recunoaste existenta asa-numitei regiuni a Triunghiului Bermudelor ca o zona geografica de risc pentru nave si avioane. In investigatiile disparitiilor navelor si avioanelor din zona, de-a lungul anilor, nu s-a descoperit nimic care sa indice faptul ca acestea au fost rezultatul altor cauze decat cele naturale", a declarat purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta din SUA.

NOAA arata ca vremea neprielnica din zona, in special in timpul sezonului in care se produc uragane, si zonele de ocean cu o adancime mai mica din Caraibe ar putea fi inselatoare pentru navigatorii neexperimentati.

Mai multe teorii despre zona... mai mult


Sambata, 15 Februarie 2014, ora 11:11

6 comentarii
Misterul din spatele disparitiilor din Triunghiul Bermudelor (II) (Video)

Misterul din spatele disparitiilor din Triunghiul Bermudelor (II) (Video)

Triunghiul Bermudelor este cunoscut si sub numele de Triunghiul Diavoulului si reprezinta o regiune din partea vestica a Oceanului Atlantic de Nord, unde au disparut numeroase avioane si nave, despre care se spune ca au pierit in circumstante misterioase.

Misterul din spatele disparitiilor din Triunghiul Bermudelor (I) (Video)

In anul 1975, Lawrence David Kusche, un cercetator de la Universitatea Arizona a sustinut afirmatiile lui Gaddis in cartea "Solved". El a tras mai multe concluzii, dintre care amintim:

-numarul de nave si avioane raportate disparute in zona nu a fost semnificativ mai mare, decat in oricare alta parte a oceanului
-intr-o zona in care apar frecvent furtuni tropicale, numarul disparitiilor nu au fost disproportionat fata de alte regiuni
-numarul a fost exagerat de catre cercetatori.

Explicatii supranaturale

Scriitorii au folosit o serie de concepte supranaturale pentru a explica evenimentele. Unul dintre ele afirma ca o cauza a disparitiilor ar putea fi tehnologia ramasa din miticul continent pierdut, Atlantida.

Uneori, legat de povestea Atlantidei se vorbeste despre Drumul Bimini din Bahamas. Urmasii lui Edgar Cayce pretind ca el a prezis ca Atlantida ar fi fost gasita in anul 1968, referindu-se la Drumul Bimini.

Charles Berlitz, autor a diverse carti despre fenomene anormale, enumera mai multe teorii care atribuie disparitiile din Triunghiul Bermudelor unor forte inexplicabile sau unor anomalii.

Explicatii naturale... mai mult


Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 08:33

3 comentarii
Misterul din spatele disparitiilor din Triunghiul Bermudelor (I) (Video)

Misterul din spatele disparitiilor din Triunghiul Bermudelor (I) (Video)

Triunghiul Bermudelor este locul unde au pierit mai mult de 5.000 de persoane fara urma. Aceste disparitii si circumstantele care au existat sunt total neobisnuite. Pe o suprafata de peste 1 milion de kilometri patrati au disparut nave, avioane si oameni si nimeni nu stie de ce.

Unul dintre cele mai mari mistere ale timpurilor noastre, Triunghiul Bermudelor, prezinta un interes urias in randul a milioane de oameni, potrivit Mutiny.

Prima data s-a scris despre aceasta zona in revista Argosy, in anul 1964, unde s-a precizat ca triunghiul este cuprins intre Miami (peninsula Florida), San Juan (Puerto Rico) si insula Bermuda, din Oceanul Atlantic.

Regiunea inseamna una dintre cele mai importante rute de transport din lume, ale navelor care traverseaza America, Europa si insulele Caraibe. Exista, de asemenea, multe nave de croaziera si ambarcatiuni de agrement care ajung in zona.

Printre primele disparitii neobisnuite din Triunghiul Bermudelor a fost cel din 16 septembrie 1950 si care a fost prezentat de Associated Press. Apoi, a fost cazul disparitiei faimosului Zbor 19, format din cinci avioane militare. In 1965 Vincent Gaddis a publicat o carte intitulata "Orizonturi invizibile, in care spune ca au existat evenimente ciudate in Triunghiul Bermudelor.

Evenimente remarcabile

Cazul navei Ellen Austin este celebru. Un marinar de pe nava a semnalat un vas in deriva, dupa o furtuna. Pe punte insa nu era nimeni. Capitanul a imbarcat cativa oameni pe epava. Noaptea... mai mult


Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 09:04

12 comentarii
Disparitii misterioase in Triunghiul Bermudelor (Video)

Disparitii misterioase in Triunghiul Bermudelor (Video)

Triunghiul Bermudelor, regiunea situata intre Miami, insulele Bermude si San Juan din Porto Rico a ramas o zona plina de mistere nerezolvate.

Dintre acestea enumeram cazurile de disparitii ale navelor USS Cyclops si Sulphur Queen sau ale celor cinci avioane militare ale celebrului Zbor 19.

Aici, in Oceanul Atlantic de Nord un numar mare de avioane si nave au disparut in circumstante misterioase, scrie 2leep.

Va prezentam mai jos patru intamplari bizare petrecute in triunghiul Bermudelor, care au ramas inexplicabile.

1. In data de 28 decembrie 1948, capitanul Robert Lindquist a decolat din San Juan, Puerto Rico impreuna cu alti doi membri ai echipajului si 29 de pasageri, avand ca destinatie Miami din Statele Unite.

Atunci cand avionul s-a aflat la aproximativ 80 de kilometri de Miami, Lindquist a cerut instructiuni de aterizare controlorilor de zbor. Apelul venit de pe aeroportul Miami a ramas fara raspuns. Avionul nu a mai fost vazut niciodata, fiind dat disparut.

2. Nava Sulphur Queen a fost initial un tanc petrolier, insa a fost reprofilata pentru transportul sulfului. Pe 3 februarie 1963, nava a trimis un mesaj radio potrivit caruia ea se gasea la o distanta de 370 de kilometri de orasul New Orleans din statul american Louisiana.

Apoi nava a disparut pur si simplu. Nu a mai venit niciun mesaj SOS sau de alta natura. Doua saptamani mai tarziu, bucati dintr-o barca, o vesta de salvare si o vasla rupta s-au gasit pe o plaga din Florida.

3. Un... mai mult


Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 22:00

4 comentarii
Disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor - posibile explicatii

Disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor - posibile explicatii

Misteriosul loc denumit "Triunghiul diavolului" se intinde din insulele Bermude pana la Miami, Florida, si San Juan, Puerto Rico. Sutele de catastrofe ale navelor si avionelor disparute in Triunghiul Bermudelor au ramas fara raspuns pana in ziua de astazi.

Cele mai multe dintre misterioasele dezastre produse au avut loc in zona de sud a stramtorii Florida din Bahamas, potrivit Listverse.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre cauzele posibile ale disparitiilor misterioase petrecute in Triunghiul Bermudelor.

Orasul scufundat Atlantida

Aceasta teorie este sustinuta pe baza structurilor descoperite in apa la o adancime de 4-6 metri in apropierea coastele de nord-vest ale insulei North Bimini, aflate la o distanta de aproximativ 80 de kilometri de Miami, Statele Unite.

Aceste structuri, denumite "Calea Bimini", au fost gasite de catre un scafandru pe 2 septembrie 1968. Blocurile de roca variaza intre 2 si 4 metri latime. Exista si alte doua structuri similare intre acestea si plaja de pe insula.

Este posibil ca acest drum Bimini sa fie o ramasita a insulei Atlantida, scufundata in ocean. Platon a scris ca Atlantida a inflorit in jurul anului 9.600 i.Hr. si a fost cea mai avansata societate din lume la acea vreme.

Un portal al spatiului si timpului

Einstein a admis ca spatiul si timpul se combina pentru a forma o singura entitate, care de fapt actioneaza si reactioneaza ca o structura suspendata la capete. Gaurile negre sunt doar niste rupturi in... mai mult


Miercuri, 15 August 2012, ora 20:45

3 comentarii
Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (II)

Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (II)

Teoriile privind Triunghiul Bermudelor pun disparitiile misterioase pe seama campurilor geomagnetice, a uraganelor sau a erorilor umane.

Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (I)

6.Campurile geomagnetice

Disparitiile ciudate din Triunghiul Bermudelor au fost legate de probleme cu busola si cu navigatia in zona. Acestea ar conduce la concluzia ca niste campuri geomagnetice ar putea fi o cauza pentru disparitiile din Triunghiul Bermudelor.

Multe teorii sustin ca exista campuri magnetice anormale in regiune si de aceea zona este unica. Triunghiul ar fi unul dintre cele doua locuri de pe Pamant, unde nordul magnetic de pe ecranele diferitelor echipamente de navigatie ar putea fi gresit.

7.Variatiile curentului golfului

Gulf Stream sau curentul golfului este practic ca un rau in ocean, care provine din Golful Mexic si din fluxurile din Stramtoarea Florida. Acesta cuprinde o zona de 60-80 de kilometri si care poate transporta mal sau alte ramasite la suprafata, cu o viteza de 8-9 kilometri pe ora.

Curentul golfului ar putea distruge cu usurinta un avion sau o nava, iar in plus in zona Triunghiului Bermudelor adancimea este una dintre cele mai mari din lume, de pana la 8.500 de metri, asta contribuind la inghitirea epavelor fara urma.

8.Vremea si valurile

Furtunile din Caraibe provoaca o vreme imprevizibila si cicloane puternice in zona Triunghiului Bermudelor. Potrivit lui Norman Hooke, de la Serviciul maritim Lloyd din... mai mult


Luni, 04 Iulie 2011, ora 13:11

1 comentariu
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat

Triunghiul Bermudelor, studiat zeci de ani de catre oamenii de stiinta, are si o explicatie stiintifica, arata cercetatorii.

Se pare ca vinovate pentru disparitiile navelor si aeronavelor din zona Triunghiului Bermudelor sunt acumularile de gaz metan, arata doi cercetatori de la universitatea Monash din Melbourne, informeaza SalemNews.

Pana acum, s-a speculat ca disparitiile sunt cauzate de extraterestrii, anomalii spatio-temporale, vestigii ale Atlantidei scufundate sau de fenomene meteo bizare.

Profesorul Joseph Monaghan si studentul sau, David May, au publicat studiile lor in revista "American Journal of Physics", incercand sa arate ca de la fundul oceanului se ridica bule mari de gaz metan.

Gazul metan, in mod normal inghetat la mare presiune, in roca submarina, poate fi dislocat si se poate transforma in bule gazoase care se extind pe masura ce urca la suprafata.

Gazul metan ajunge in atmosfera, iar orice nava prinsa intr-o astfel de bula si-ar putea pierde capacitatea de a pluti si s-ar putea scufunda, sustin cei doi.

In plus, daca bulele de gaz metan sunt destul de mari si de dense, pot chiar sa loveasca aeronavele care zboara in zona: acestea isi pot pierde motoarele, sau pot aprinde gazul metan din jurul lor, prabusindu-se.

Zonele in care au avut loc disparitii misterioase au fost identificate de cercetatorul Ivan T. Sanderson in anii '60, ca fiind zone din Marea Japoniei, Marea Nordului si Triunghiul Bermudelor.

Masuratorile facute de... mai mult


Vineri, 13 August 2010, ora 19:59

12 comentarii
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat

Dupa mai bine de 60 de ani de la inregistrarea primelor disparitii misterioase in Triunghiul Bermudelor, miturile legate de aceasta zona au fost in sfarsit demontate, in urma unei investigatii jurnalistice a BBC.

Ancheta jurnalistului britanic Tom Mangold a reusit sa ofere primele explicatii plauzibile pentru cele mai cunoscute disparitii din istoria triunghiului imaginar ce uneste insulele Bermude cu Florida si Puerto Rico, potrivit BBC News.

Disparitiile misterioase puse pana acum pe seama unor forte oculte si misterioase ce au adus consacrarea Triunghiului Bermudelor in literatura SF au fost cauzate de fapt de probleme tehnice ale aparatelor de zbor si de conditiile meteo nefavorabile.

Mai mult, investigatia arata ca avioanele din anii '40 nu erau inca pregatite pentru zborul de 3.200 de kilometri Londra-Bermude, considerat drept cea mai lunga cursa aeriana fara escala din epoca.

Desi avioanele erau alimentate in insulele Azore, inainte de lungul zbor peste ocean, combustibilul ajungea de cele mai multe ori la limita iar pilotii riscau sa ramana cu rezervorul gol daca vremea nefavorabila ii obliga sa se abata de la curs.

Fara combustibil, pe furtuna si cu eventuale defectiuni tehnice, avioanele nu ar fi avut unde sa aterizeze de urgenta in timpul zborului transatlantic si s-ar fi prabusit in ocean, arata investigatia BBC.

In acelasi timp, disparitia fara urma a epavelor unor avioane prabusite in zona este pusa pe seama reactiei intarziate ale... mai mult


Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 11:40

21 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)