modelele subiecte evaluare nationala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pielea ursilor si sistemul respirator al pitigoiului - in modelele de teste la evaluarea nationala

Pielea ursilor si sistemul respirator al pitigoiului - in modelele de teste la evaluarea nationala

Modelele de subiecte pentru evaluarea nationala la clasele a 2-a, a patra si a sasea includ intrebari despre pielea ursilor polari si sistemul respirator al pitigoiului.

De exemplu, intr-un model de test pentru clasa a II-a, elevii trebuie sa citeasca mai multe lucruri despre ursi si apoi sa raspunda la intrebarea "De ce pielea ursilor polari este neagra?".

Ei au la dispozitie variantele: a) ca sa fie mai vizibili; b) ca sa fie puternici; c) ca sa se ascunda; d) ca sa atraga razele soarelui, arata Mediafax.

Pentru clasa a IV-a a fost realizata urmatoarea problema: "La jocul de sah, mutarea permisa pentru cal este in forma de 'L', ca in oricare din figurile de mai jos. (...)

Calul se afla in pozitia B8 pe tabla de sah si trebuie sa ajunga in pozitia C4 prin cat mai putine mutari posibile. Deseneaza, pe tabla de sah, un traseu posibil pentru deplasarea calului de la B8 la C4".

Evaluare nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a - vezi modele de teste

Intrebarea despre sistemul respirator al pitigoiul se regaseste intr-un model de test pentru elevii de clasa a VI-a.

"In timpul cercetarilor, copiii observa un pitigoi aflat in zbor. Precizeaza o adaptare a sistemului respirator al pitigoiului pentru zbor", suna cerinta respectiva.

La acelasi test se regaseste si urmatorul punct: "Justifica faptul ca temperatura indicata de un termometru trebuie citita dupa un anumit interval de timp de la aducerea lui in contact cu corpul a carui temperatura trebuie... mai mult


Vineri, 28 Martie 2014, ora 23:20

29 comentarii
De ce avem rezultate dezastruoase la BAC - Interviu cu un director al unui liceu de elita

De ce avem rezultate dezastruoase la BAC - Interviu cu un director al unui liceu de elita

Motivul pentru care rezultatele simularilor si ale examenului de Bacalaureat sunt dezastruoase este acela ca nu dorim sa acceptam ca exista si elevi care nu doresc sa invete, iar cauzele sunt multiple si trebuie cautate in adancul societatii romanesti, explica profesorul Mihai Surdu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, directorul adjunct al Colegiului National "Mihai Viteazul" (CNMV) din Capitala trage cateva concluzii dupa simularea examenului de Bacalaureat care a avut loc recent si la care au participat elevii claselor a XI-a si a XII-a.

Acesta afirma ca elevii de liceu sunt tot mai derutati de semnalele contradictorii pe care le primesc in societatea romaneasca, de lipsa de orizont a acesteia, de sistemul nonvaloric de promovare, dar si de modelele si motivatiile pe care ea le ofera. Nu in ultimul rand, problemele elevilor de liceu isi gasesc raspunsuri si in invatamantul gimnazial, pentru ca un profesor de liceu nu poate sa faca in 4 ani o munca de 8 ani, subliniaza prof. Mihai Surdu.

Simularea Bacalaureatului: Mai putin de jumatate dintre elevii de clasa a XI-a au luat peste 5 la Romana (Video)

Cum au fost subiectele de la simularea Bacalaureatului, comparativ cu cele care se dau, de obicei, la examenul real?

La limba romana si la matematica cred ca subiectele au fost sub nivelul celor care se dau, de regula, la examen. La stiinte, subiectele au fost concepute conform standardelor examenului de Bacalaureat din ultimii ani.

Cum comentati rezultatele... mai mult


Miercuri, 26 Martie 2014, ora 17:14

29 comentarii
Evaluarea nationala 2012 incepe luni

Evaluarea nationala 2012 incepe luni

Luni incepe prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, proba scrisa la limba si literatura romana. 190.291 de elevi sunt asteptati la ora 09.00 in 4.516 de scoli, pentru sustinerea probei.

Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute.

Extragerea variantei de subiect va avea loc in dimineata zilei de 25 iunie.

Dupa finalizarea fiecarei probe scrise a evaluarii nationale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro), varianta de subiecte extrasa si baremul de evaluare si de notare pentru disciplina corespunzatoare.

Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru nr. 5219/29.08.2011 care prevede obligatia comisiilor judetene de organizare a evaluarii nationale de a asigura camere de supraveghere video functionale in salile de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele.

Profesorii evaluatori sunt cadre didactice avand ca specialitate una dintre disciplinele care se evalueaza in examen, care nu au rude sau afini pana la gradul... mai mult


Luni, 25 Iunie 2012, ora 07:14

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Biologie

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Biologie

Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

In cadrul probei E.d) (i) a examenului de bacalaureat, Biologia constituie proba scrisa la alegere dintre disciplinele fizica, chimie, biologie si informatica pentru: filiera teoretica - profilul real; filiera tehnologica - profilurile: tehnic, resurse naturale si protectia mediului; filiera vocationala - profilul militar.

Proba scrisa la biologie pentru care elevul poate opta, in conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmate, se poate sustine in una dintre cele doua variante, daca biologia a fost studiata in clasele de liceu cuprinse in varianta aleasa:

I. Biologie vegetala si animala - clasele a IX-a si a X-a.

II. Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana - clasele a XI-a si a XII-a.

De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Fizica, Informatica, Geografie, Chimie si pentru cele cinci discipline socio-umane, Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie.

Ramai pe Ziare.com pentru a vedea modelele de subiecte la celelalte discipline ale Bacului 2012.

Calendarul... mai mult


Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 17:01

1 comentariu
Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Fizica

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Fizica

Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

In conformitate cu OMECTS nr. 5218/29.08.2011 privind organizarea si desfasurarea
examenului de bacalaureat 2012, Fizica are statutul de disciplina optionala, putand fi aleasa ca proba scrisa la alegere de catre elevii care au absolvit profilul real din filiera teoretica, profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica sau profilul militar din filiera vocationala.

Testul pastreaza structura din anii anteriori: fiecare dintre cele patru module (A. Mecanica, B. Elemente de termodinamica, C. Producerea si utilizarea curentului continuu, D. Optica) contine trei subiecte. El asigura o cuprindere echilibrata a materiei studiate, are un grad de complexitate corespunzator continutului programelor scolare si programei de bacalaureat, putand fi tratat in timpul stabilit (3 ore).

Subiectul I contine cate cinci itemi de tip alegere multipla, iar subiectele al II-lea si al III-lea contin cate un item de tip rezolvare de problema, in concordanta cu complexitatea competentelor de evaluat vizate.

De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura romana, Limba si... mai mult


Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 19:15

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Limba si Literatura Romana

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Limba si Literatura Romana

Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicate modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

Si in 2012, proba scrisa la Limba si Literatura Romana cuprinde trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte.

La primul subiect, se propune un text la prima vedere, pe baza caruia trebuie rezolvate noua cerinte. Itemii vizeaza cunostinte de vocabular, notiuni de teorie literara, dar si capacitatea de a intelege si interpreta un text literar.

La urmatorul subiect, elevii trebuie sa redacteze un text de tip argumentativ pornind de la un citat. In acest model, eseul are ca tema reusita, pornind de la afirmatia lui Nicolae Titulescu: "Experienta m-a invatat ca numai sinceritatea si cunoasterea celorlalti permit in diplomatie culesul unor succese nu efemere, ci permanente".Ultimul subiect vizeaza redactarea unui eseu pe baza textelor literare studiate. De exemplu, la acest model de subiect, elevii trebuie sa prezinte tema si viziunea despre lume reflectate intr-un text poetic studiat, apartinand unuia dintre autorii canonici Mihai Eminescu, George Bacovia sau Nichita Stanescu.De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Fizica, Informatica, Geografie,... mai mult


Joi, 26 Aprilie 2012, ora 13:20

1 comentariu
Modelele de subiecte pentru examenele nationale din 2011, postate pe Internet

Modelele de subiecte pentru examenele nationale din 2011, postate pe Internet

Modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2011, respectiv cele pentru bacalaureat si pentru evaluarea nationala, au fost publicate pe Internet, cu rol orientativ, de Centrul National de Evaluare si Examinare, anunta Ministerul Educatiei.

Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe, care pot fi consultate pe site-ul subiecte2011.edu.ro, sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat si detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare.

Pentru proba scrisa de limba si literatura romana din cadrul bacalaureatului, de pilda, este prezentat ca model un subiect la care, printre altele, elevii trebuie sa scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de randuri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmatia "Suntem ceea ce iubim", a lui Nichita Stanescu, si sa redacteze un eseu de doua-trei pagini in care sa prezinte viziunea despre lume reflectata intr-una din nuvelele studiate, din creatia lui Mihai Eminescu, Ion Creanga, I. L. Caragiale sau Ioan Slavici.

"Precizam ca modelele de subiecte sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora in functie de tipul programei, precum si cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene nationale din anul 2011", spun reprezentantii ministerului.

Publicarea acestor modele de subiecte a fost facuta in conformitate cu... mai mult


Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 19:41

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a s-a incheiat cu proba la matematica

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a s-a incheiat cu proba la matematica

Miercuri a avut loc ultima proba, cea la matematica, din cadrul evaluarii nationale pentru clasa a VIII-a.

Testarea a inceput la ora 12:00 si la ea s-au inscris peste 200.000 de elevi din toata tara, care au sustinut proba in cadrul a 5.955 de unitati scolare, informeaza Mediafax.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat zece variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale.

Subiectele au avut un nivel mediu de dificultate iar rezolvarea lor a fost facuta in 120 de minute.

Evaluarea lucrarilor va fi facuta cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire, si o va trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a reprezinta de 25 la... mai mult


Miercuri, 12 Mai 2010, ora 16:32

Au aparut modelele de subiecte pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a

Au aparut modelele de subiecte pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) a publicat, luni, pe site-ul institutiei, modelele de subiecte pentru evaluarea nationala pe care elevii clasei a VIII-a o vor sustine in anul scolar 2009-2010.

Cei interesati pot gasi modele de subiecte la disciplinele Limba si literatura romana, Limba si literatura materna (germana, maghiara, rromani, sarba, slovaca, ucraineana) si Matematica, alaturi de structura subiectelor si a baremelor de evaluare si notare corespunzatoare.

Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 209-2010, elevii clasei a VIII-a participa la o evaluare nationala organizata la nivelul unitatii de invatamant, structurata dupa modelul testarilor internationale standardizate.

Evaluarea din clasa a VIII-a dupa modelul testelor internationale va avea loc intre 4 si 12 mai 2010, iar simularea in perioada februarie-martie.

Elevii din clasa a VIII-a vor sustine prima proba in 4 mai 2010, la Limba si literatura romana (proba scrisa). In 6 mai 2010 este programata proba la Limba si literatura materna, iar in 12 mai 2010, Matematica, ambele fiind probe scrise.

Perioada speciala de evaluare va incepe in 25 mai 2010, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, urmata de Limba si literatura materna, in 27 mai 2010, si de Matematica, in 2 iunie 2010.

Pentru trecerea elevilor din clasa a VIII-a in clasa a IX-a, in calculul mediei se va tine cont in proportie de 50% de... mai mult


Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 20:49

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba