modernizare gara

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Gara de Nord va fi reabilitata: Banci si scaune noi, chioscuri "de epoca"

Gara de Nord va fi reabilitata: Banci si scaune noi, chioscuri "de epoca"

Directorul general al CFR SA, Dimitrios Sophocleous, vrea sa schimbe aspectul Garii de Nord, vizand reabilitarea bancilor si scaunelor, precum si schimbarea chioscurilor cu unele care sa arate precum cele "de epoca".

Potrivit directorului CFR, sunt vizate lucrari de intretinere si de reabilitare, dar si schimbarea si uniformizarea chioscurilor de pe peronul Garii de Nord, transmite Mediafax.

"Sunt niste chioscuri, fiecare arata asa cum arata astazi. Intentia noastra este sa facem o uniformizare a chioscurilor respective, sa arate precum cele de epoca.

Speram ca in 2-3 luni niste puncte negre din Gara de Nord vor fi schimbate. Cred ca am tot sprijinul de la seful de gara si de la directorul de regionala", a declarat directorul CFR.

Reabilitarea bancilor si scaunelor, schimbarea cosurilor si zugraveli, atunci cand vremea o va permite, sunt printre lucrarile de modificare pe care le vizeaza Sophocleous. Acesta a precizat ca zugravelile ar putea fi realizate chiar de catre angajatii CFR.

In proiectul de modernizare a Garii de Nord nu este insa inclusa si schimbarea acoperisului de pe peron, care face parte dintr-un proiect separat. mai mult


Joi, 04 Aprilie 2013, ora 22:30

3 comentarii
CFR a trecut pe profit in primul semestru, de 120,74 milioane lei

CFR a trecut pe profit in primul semestru, de 120,74 milioane lei

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a obtinut in primul semestru un profit net de 120,74 milioane lei, fata de o pierdere de 229,02 milioane lei inregistrata in perioada similara din 2011.

In 2011, pierderile companiei au fost de 708,45 milioane lei.

Cifra de afaceri s-a ridicat in primele sase luni la 506,50 milioane lei, in usoara crestere fata de 500,11 milioane lei in acelasi interval al anului trecut.

Totodata, cheltuielile totale ale companiei au fost in primul semestru de 782,65 milioane lei, in scadere cu 31,9% fata de intervalul similar din 2011, cand s-au cifrat la 1,15 miliarde lei.

Valoarea datoriilor companiei la 30 iunie 2012 este de 5,9 milioane lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului 2011, cand erau de 6,01 mliliarde lei.

"In temeiul prevederilor OUG 10/2012 (privind conversia in actiuni a unor sume datorate statului de catre CNCF CFR SA), a fost eliberat certificatul de atestare fiscala nr. 1050883/14.05.2012 cu suma de 3,5 miliarde lei, prevederile fiind operate in balanta de verificare a lunii mai", au precizat reprezentantii CFR SA.

In acest an, Ministerul Finantelor Publice a acordat companiei un imprumut in valoare de 769,78 milioane lei, cu scadenta la 30 noiembrie 2012, in scopul achitarii obligatiilor de plata datorate la furnizorii de energie electrica. In prezent se poarta discutii in vederea obtinerii unui credit BERD pentru rambursarea imprumutului(sus-mentionat) acordat de MFP.

Compania a semnat in anul 2011... mai mult


Miercuri, 22 August 2012, ora 23:53

3 comentarii
Gara de Nord va fi legata de Gara Obor si de Sud printr-un tunel

Gara de Nord va fi legata de Gara Obor si de Sud printr-un tunel

Gara de Nord va fi legata de Gara Obor si Gara de Sud printr-un tunel, lucrare care va fi realizata in baza unui memorandum de colaborare intre ministerele Transporturilor din Romania si Belgia.

Guvernul a adoptat, miercuri, Memorandumul de Intelegere intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea in domeniul lucrarilor de infrastructura pentru modernizarea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de transport in zona Bucuresti, semnat la 22 septembrie 2011.

"Astfel, se asigura cadrul juridic intre ministerele transporturilor din cele doua state pentru cooperarea in regim de parteneriat public-privat direct si prin intermediul companiilor sub autoritate, din domeniul infrastructurii din zona Bucuresti.

Lucrarile vor include complexul Gara de Nord, cea mai importanta statie de cale ferata din cadrul sectoarelor romanesti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV si IX.

Zona Bucuresti va include toate echipamentele, facilitatile si elementele de infrastructura care corespund unei statii de cale ferata moderne, cu scopul de a simplifica si fluidiza traficul feroviar de la Chitila la Gara Bucuresti Progresul, legatura prin tunel spre Gara Obor si legatura prin tunel spre Gara de Sud, cu scopul de a transforma Gara de Nord dintr-o statie capat de linie intr-o conexiune directa", se arata intr-un comunicat.

Ministerele Transporturilor din Romania si Belgia... mai mult


Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 22:00

2 comentarii
Vezi ce gari vor fi modernizate in 2012

Vezi ce gari vor fi modernizate in 2012

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va aloca in 2012 circa 24 milioane euro pentru modernizarea si reabilitarea a 20 de statii de cale ferata si pentru informatizarea mai multor gari.

Potrivit sumelor propuse in bugetul 2012, pentru modernizarea a 15 statii, respectiv Giurgiu, Slatina, Pitesti, Ramnicu Valcea, Resita Sud, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Vaslui, Botosani, Piatra Neamt, Bistrita, Zalau, Braila, Calarasi, Slobozia, se estimeaza cheltuieli de circa 12 milioane euro.

Alte aproximativ trei milioane euro vor fi utilizate pentru reabilitarea garilor Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Targoviste, Baia Mare si Satu Mare.

In ceea ce priveste informatizarea mai multor statii de cale ferata, respectiv Craiova, Caransebes, Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Chiajna, Palas, Focsani, Chitila, Buciumeni, Constanta si Fetesti, suma propusa se ridica la circa noua milioane euro. Dintre acestea, pana in prezent au fost puse in exploatare patru sisteme in statiile Craiova, Caransebes, Lugoj, Drobeta Turnu Severin si Focsani.

Programul vizeaza inlocuirea sistemelor de centralizare electrodinamice cu unele electronice si este finantat din credite rambursabile, imprumuturi Dexia Kommunalkredit Bank AG si Societe Generale si BRD Groupe Societe Generale si bugetul de stat. mai mult


Marti, 27 Decembrie 2011, ora 18:54

2 comentarii
Gara de Nord, bagata in pamant, la propriu

Gara de Nord, bagata in pamant, la propriu

Gara de Nord din Bucuresti va fi coborata in subteran si va avea tuneluri care sa o lege de Gara de Sud si Gara Obor, dupa ce autoritatile romanesti si cele din Belgia au semnat un memorandum de cooperare pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

Tot in urma acestui parteneriat se va realiza infrastructura feroviara de la Chitila la Gara Progresul, arata Money.ro.

Potrivit documentului respectiv, Ministerul Transporturilor din Belgia are experienta in dezvoltarea infrastructurii feroviare in conformitate cu standardele Uniunii Europene si "este dispus sa impartaseasca experienta sa in vederea modernizarii, reabilitarii si extinderii infrastructurii feroviare in zona Bucurestiului, inclusiv Complexul Gara de Nord".

Gara de Nord din Capitala a fost construita dupa modelul Garii Centrale din Bruxelles, iar aceasta a fost modernizata in urma cu putin timp. mai mult


Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 08:11

3 comentarii
5 milioane de euro pentru modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud

5 milioane de euro pentru modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud

Modernizarea statiei CF Calarasi Sud va costa aproape cinci milioane de euro.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a semnat contractul pentru modernizarea statiei CF Calarasi Sud, in valoare de 20,22 milioane lei, fara TVA (4,83 milioane euro, fara TVA).

Contractul va fi finantat de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69,25%, si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30,75%.

Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud este cuprinsa in proiectul "Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania". Autoritatea de Management este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, iar Autoritatea Contractanta este CNCF CFR - SA.

Proiectul Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania face parte din Programul Operational Sectorial (POS-T) 2007-2013 - axa prioritara 2 - si este finantat din fonduri FEDR si de la bugetul de stat. mai mult


Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 22:24

1 comentariu
Parteneriat romano-belgian pentru modernizarea Garii de Nord

Parteneriat romano-belgian pentru modernizarea Garii de Nord

Un memorandum de intelegere privind cooperarea in domeniul lucrarilor pentru modernizarea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de transport feroviar in zona Bucuresti, incluzand complexul Gara de Nord, a fost semnat joi, la Palatul Victoria.

Memorandumul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului belgian Yves Le Terme, de ministrul Infrastructurii si Transporturilor Anca Boagiu si secretarul de stat belgian pentru Mobilitate, Etienne Schouppe.

"Memorandumul semnat astazi constituie un pas important in consolidarea relatiilor noastre economice. Acest memorandum semnat astazi asigura premisele si cadrul juridic al unui parteneriat romano-belgian care va veni in sprijinul dezvoltarii unui proiect viabil care include modernizarea Garii de Nord, cea mai importanta statie de cale ferata din cadrul sectoarelor romanesti ale coridoarelor pan-europene de transport", a declarat premierul Emil Boc dupa ceremonia de semnare a documentului.

El a aratat si ca a incurajat partea belgiana sa continue sa investeasca in Romania.

De asemenea, premierul belgian a evidentiat ca acest document va contribui la intensificarea cooperarii economice dintre cele doua tari.

"Nu doar compania de cai ferate din Belgia este interesata de piata romaneasca, ci si serviciul postal Bpost este interesat de o posibila investitie si am notat reactia pozitiva a Guvernului Romaniei fata de acest interes", a spus Yves Le Terme.

El a adaugat ca intr-o intalnire cu reprezentantii a 20-25 de... mai mult


Joi, 22 Septembrie 2011, ora 20:34

Cele mai frumoase gari din lume (Galerie foto)

Cele mai frumoase gari din lume (Galerie foto)

Vrei sa calatoresti in cele mai frumoase orase si ai ales sa nu folosesti masina sau avionul, ci sa optezi pentru tren? In cazul acesta, s-ar putea sa ai o surpriza cand vei vedea ca tocmai garile in care vei poposi vor fi si primele locuri care te vor impresiona.

Daca vei calatori intr-unul din urmatoarele orase, potrivit BBC, vei avea sansa sa observi cele mai frumoase constructii de acest gen din lume:

Gara St. Pancras International din Londra: cu fatada sa in stil neo-gotic, din caramida, a starnit un mare val de interes in 1868, cand a fost terminata. Dupa un declin in secolul XX, a fost renovata recent, folosindu-se 800 de milioane de lire sterline pentru aceasta.



Gara CFM, din Maputo, Mozambic: a fost proiectata de Gustave Eiffel la inceputul secolului XX, avand multa verdeata in jur, domuri mari si inflorituri din metal, incredibil de frumoase.



Gara Sirkeci, din Istanbul: a fost initial construita ca un punct terminus al calatoriei Orient Express, care incepea la Paris. Vitraliile sunt absolut incantatoare si creaza o lumina multicolora superba in interior.



Gara Southern Cross, din Melbourne: acoperisul ondulat a fost adaugat unui proiect elaborat de modernizare.



Gara Kanazawa, din Japonia: a fost gata in 2005 si este rezultatul unui proiect modernist, cu o poarta imensa din lemn, sub forma unei umbrele intoarse invers.

mai mult


Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 08:14

5 comentarii
Gara de Nord scoasa la licitatie pentru modernizari

Gara de Nord scoasa la licitatie pentru modernizari

Ministerul Transportului si Infrastructurii va organiza, in aproximativ trei luni, o licitatie care vizeaza modernizarea Garii de Nord.

Anuntul a fost facut de catre Constantin Axinia, subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor, informeaza
Adevarul.

"Studiul de fezabilitate este deja facut. In trei luni va fi organizata licitatia pentru modernizarea Garii, care se va finaliza in circa doi ani, aceasta urmand sa semene cu un mall modern", a declarat Axinia.

Acesta a adaugat ca, in acest caz, statul roman va apela la procedura creditului furnizor. Astfel, compania castigatoare a licitatiei va acorda fondurile necesare modernizarilor, urmand ca sumele investite sa fie returnate de catre stat, cu dobanda necesara.

Subsecretarul de stat a afirmat ca aceeasi tehnica va fi folosita si pentru modernizarea garilor din Arad si Baia Mare, dar si pentru aducerea la standarde europene a liniei Gara de Nord - Otopeni. mai mult


Joi, 26 Februarie 2009, ora 17:22

1 comentariu
Alte articole despre: gara de nord, lictatie modernizare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala