moneda aur bnr

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Adauga-ti in colectie moneda din aur dedicata lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Adauga-ti in colectie moneda din aur dedicata lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Esti pasionat de numismatica, de operele lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, ori pur si simplu cauti un cadou deosebit? Nu rata o editie numismatica de exceptie a Bancii Nationale a Romaniei, dedicata implinirii a 175 de ani de la nasterea marelui scriitor si filolog roman.

Moneda din aur, pusa in circulatie de BNR luni, 15 iulie, intr-un tiraj limitat la numai 250 de exemplare, este dedicata colectionarilor, celor care vor sa investeasca in metale pretioase, dar poate reprezenta si un cadou deosebit pentru cei pasionati de opera marelui scriitor roman.

Pe aversul monedei vei gasi imaginea Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Campina, inscriptia "Romania", valoarea nominala de 100 de lei, stema Romaniei si anul de emisiune, 2013.

Cititi mai multe despre Adauga-ti in colectie moneda din aur dedicata lui Bogdan Petriceicu Hasdeu pe Business24.ro mai mult


Sambata, 13 Iulie 2013, ora 21:31

1 comentariu
BNR: Moneda de aur cu tema Istoria aurului - Patera din Tezaurul de la Pietroasa

BNR: Moneda de aur cu tema Istoria aurului - Patera din Tezaurul de la Pietroasa

Banca Nationala a Romaniei pune in circulatie, incepand de luni, in scop numismatic, o moneda din aur cu tema "Istoria aurului - Patera din Tezaurul de la Pietroasa".

Moneda are o valoare nominala de 10 lei si o valoare de vanzare (fara TVA) de 415 lei, o greutate de 1,224 grame si diametrul de 13,92 milimetri.

Aversul monedei prezinta un grup de personaje de pe Patera din Tezaurul de la Pietroasa, are stantata valoarea nominala "10 LEI" si stema Romaniei, iar la exterior, in arc de cerc, este inscriptionat anul de emisiune "2012" si cuvantul "ROMANIA".

Pe revers este personajul feminin din centrul Paterei suprapus peste o reprezentare in perspectiva a acesteia, iar la exterior pot fi vazute inscriptiile in arc de cerc "PATERA" si "TEZAURUL DE LA PIETROASA".

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, sunt insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Tirajul emisiunii este de 500 de exemplare. mai mult


Luni, 17 Decembrie 2012, ora 09:33

Redescopera "Closca cu puii de aur" intr-o moneda pretioasa ce poate fi a ta

Redescopera "Closca cu puii de aur" intr-o moneda pretioasa ce poate fi a ta

Esti pasionat de monedele din aur sau de mitologie, ori pur si simplu vrei sa faci un cadou cu totul deosebit de Craciun? Nu rata o editie numismatica de exceptie a Bancii Nationale a Romaniei, cu tema "Istoria aurului - Patera din Tezaurul de la Pietroasa".

Moneda din aur, pusa in circulatie de BNR incepand de luni, 17 decembrie, readuce in atentia publicului celebrul Tezaur de la Pietroasa, sau Closca cu puii de aur, intr-o editie limita, de numai 500 de exemplare.

Pe avers, vei gasi reprezentarea unui grup de personaje de pe patera (platou mic) din Tezaurul de la Pietroasa, valoarea nominala "10 LEI" si stema Romaniei. La exterior, in arc de cerc, apare anul de emisiune "2012" si inscriptia "ROMANIA".

Pe reversul monedei apare personajul feminin din centrul paterei, suprapus peste o reprezentare in perspectiva a acesteia. La exterior, inscriptiile in arc de cerc "PATERA" si "TEZAURUL DE LA PIETROASA", potrivit BNR.

Citeste mai multe despre Redescopera "Closca cu puii de aur" intr-o moneda pretioasa ce poate fi a ta pe Business24.ro mai mult


Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 18:57

Noua moneda de 50 de bani, dedicata lui Neagoe Basarab

Noua moneda de 50 de bani, dedicata lui Neagoe Basarab

Doua monede de 50 de bani, una din aur, pentru colectionari, si una din alama, de circulatie, ambele cu caracter comemorativ, vor fi lansate de luni de Banca Nationala a Romaniei. Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Monedele sunt dedicate aniversarii a 500 de ani de la urcarea pe tronul Tarii Romanesti a Sfantului Voievod Neagoe Basarab si de la inceperea construirii bisericii Manastirii Curtea de Arges, se mentioneaza pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei.

Monedele din aur, pentru colectionare, cu valoare nominala de 100 lei, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele de circulatie cu caracter comemorativ, cu valoare nominala de 50 bani, vor avea aceleasi caracteristici tehnice cu monedele aflate in prezent in circulatie. Ele vor circula in paralel cu monedele de 50 bani, emisiunea 2005, 2010 si 2011, folosite in prezent.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur, pentru colectionare, cu valoare nominala de 100 lei, se realizeaza prin ghiseele sucursalelor regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de... mai mult


Duminica, 24 Iunie 2012, ora 10:48

Moneda de aur de la BNR, dedicata lui Nicolae Iorga

Moneda de aur de la BNR, dedicata lui Nicolae Iorga

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu 25 iulie, o moneda din aur, cu valoare nominala de 100 lei, dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga, a anuntat, vineri, BNR.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati, iar pretul de vanzare pentru moneda din aur este de 1.450 lei, exclusiv TVA.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele din aur din emisiunea numismatica "Aniversarea a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga" au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. mai mult


Vineri, 22 Iulie 2011, ora 12:19

Moneda de aur dedicata aniversarii a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei

Moneda de aur dedicata aniversarii a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 10 mai 2011, o moneda din aur dedicata aniversarii a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei. Valoarea nominala a monedei va fi de 100 de lei si va avea o greutate de 6,452 grame. Diametrul acesteia este de 21 de mm. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferenta acestei emisiuni numismatice este de 1.450,00 lei.

Aversul prezinta castelul Peles si stema Romaniei, deasupra, valoarea nominala "100 LEI"; dedesubt, anul de emisiune "2011"; la exterior, in partea superioara, inscriptia in arc de cerc "Romania", a anuntat BNR intr-un comunicat remis catre Ziare.com. Reversul prezinta stema din 1881 a Regatului Romaniei si portretul regelui Carol I, in partea de jos, suprapusa peste portret, inscriptia "10 MAI 1881" si semnatura regelui; la exterior, inscriptiile in arc de cerc "130 ANI" si "Proclamarea Regatului Romaniei".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. mai mult


Luni, 09 Mai 2011, ora 16:10

BNR lanseaza o moneda de aur

BNR lanseaza o moneda de aur

Pentru pasionatii de numismatica, BNR anunta o noua emisiune - moneda de aur cu tema "Istoria aurului - Paftaua de la Curtea de Arges".

Moneda de aur, pusa in circulatie in scop numismatic incepand cu data de 7 februarie, va avea o serie de caracteristici speciale, dupa cum anunta BNR.

Astfel, valoarea nominala a acesteia va fi de 10 lei, forma rotunda, cu un diametru de 13,92 mm, greutatea de 1,224 g si marginea zimtata.

Potrivit sursei citate, aversul monedei prezinta Biserica Domneasca de la Curtea de Arges unde a fost descoperita paftaua, precum si stema Romaniei, alaturi de valoare si anul emisiunii, iar reversul prezinta imaginea paftalei si inscriptia "PAFTAUA DE LA CURTEA DE ARGES".

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati, pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 390 lei, iar punerea in circulatie se va realiza prin intermediul sucursalelor BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis. mai mult


Sambata, 05 Februarie 2011, ora 14:25

Moneda de aur dedicata implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria

Moneda de aur dedicata implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de luni, o moneda din aur dedicata aniversarii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria.

Moneda va avea o valoare nominala de 100 lei, un titlu de 900 la mie, un diametru de 21 mm si o greutate de 6,452 grame, se arata intr-un comunicat al BNR.

Aversul prezinta de sus in jos, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala a monedei "100 LEI", un medalion cu portretul Reginei Maria, sub medalion, urmand conturul acestuia, inscriptia "REGINA MARII UNIRI", iar la exterior o cununa de lauri.

Reversul prezinta in centru, portretul Reginei Maria purtand coroana cu care a fost incoronata la Alba Iulia, la stanga si la dreapta, anii "1875" - anul de nastere al reginei, si "2010" - anul de emisiune al monedei, iar sub portret inscriptia in arc de cerc "REGINA MARIA A ROMANIEI MARI".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 1.000 bucati.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferenta emisiunii numismatice "Aniversarea a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria" este de 1.380 lei.

Monedele din aur din emisiunea... mai mult


Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 16:50

Romanii au stat ore intregi la coada sa cumpere monede de aur

Romanii au stat ore intregi la coada sa cumpere monede de aur

Imediat ce au auzit ca se vor vinde monde de aur cu efigia lui Vlad Tepes emise de Banca Nationala cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, romanii s-au postat in fata Sucursalei Bucuresti a BNR de la primele ore ale zilei.

"Sunt aici de la ora 7.45, vreau sa achizitionez o moneda de aur si trei de argint pentru investitie, nu vreau sa formez o colectie. La ora asta (12.20 - n.r.) insa, din cate am inteles, s-au vandut deja toate monedele de aur", declara miercuri Misu Coltan, in vartsa de 29 de ani, reprezentat de vanzari la o firma din Bucuresti, potrivit Ziarul Financiar.

Pentru Bucuresti au fost puse in vanzare 40 de monde de aur, din totalul din 250, si s-au epuizat in cateva ore. O moneda costa 4.340 de lei.

De asemenea, emisiunea mai cuprinde 500 de monede de argint, la pretul de 185 lei si 1.000 de monede de tombac cuprat, la 85 lei. mai mult


Joi, 17 Septembrie 2009, ora 09:29

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum a reusit Justin Bieber sa prabuseasca actiunile Arden
  2. Un danez a mers cu taxiul pana la ... Roma - Cat l-a costat cursa
  3. Primar suspendat dupa ce si-a facut selfie-uri dezbracat, in birou
  4. Cosmarul unor naufragiati: Au inotat ore intregi pana la o insula ... pe care erupea un vulcan
  5. Cel mai "gaurit" om din lume, expulzat din Dubai. Acuzat ca practica magia neagra
  6. Sex in ruine - s-au furisat in cel mai mare bordel din Pompei
  7. Asteroidul ce sfideaza fizica: S-a aflat data posibilului impact cu Pamantul
  8. Fotografia zilei: O masina cum nu s-a mai vazut
  9. Doi morti la Olimpiada de Sah
  10. O lume nebuna, nebuna, nebuna: bungee jumping cu o masina de curse F1 (Video)