motivare angajati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Te pricepi sa-ti motivezi echipa? Coaching, cu Dana Burghel

Te pricepi sa-ti motivezi echipa? Coaching, cu Dana Burghel

Afla care sunt tipurile de angajati si cum pot fi ei motivati astfel incat sa dea randament maxim in companie.

Fiecare dintre noi avem o inclinatie catre unul, doua sau trei astfel de genuri de motivatie profesionala, dintre cele noua: autonomie, recunoastere, securitate, status, realizare, competitie, autoritate, team player sau peer player.

Angajatul motivat de securitate

Potrivit Danei Burghel, care are o experienta de 8 ani in coaching (executiv, de echipa, personal, sportiv), securitatea este cea mai recenta nevoie pe care o resimt angajatii, din cauza contextului economic dificil.

"Persoane care nu si-au mai manifestat aceasta motivatie de ani de zile, mai ales printre cei din management si chiar top management, sunt acum motivati de acest profil: securitatea", spune Dana Burghel.

Citeste mai multe despre Te pricepi sa-ti motivezi echipa? Coaching, cu Dana Burghel pe Business24.ro mai mult


Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 09:58

Ce ii motiveaza pe angajatii tai sa lupte? Coaching, cu Dana Burghel

Ce ii motiveaza pe angajatii tai sa lupte? Coaching, cu Dana Burghel

Avem nevoie de abilitati si resurse - de toate felurile - pentru a atinge performanta, insa daca ornam si cu motivatia potrivita, performantele sunt chiar remarcabile, spune consultantul Dana Burghel.

In general oamenii fac lucruri din ratiuni, motive, argumente personale, nu ale managerului sau ale altcuiva.

Eisenhover a spus ca "Leadership-ul este arta de a convinge pe cineva sa faca ce vrei tu, de placere". Cu siguranta stia ca acel "de placere" inseamna exact sa atingi punctul acela sensibil si puternic in acelasi timp, al motivatiei fiecaruia, explica Dana Burghel, executive and team coach, intr-un material exclusiv pentru Business24.

Dar cum putem sa stim care este acel punct? Cum sa-l identificam?

Citeste mai multe despre Ce ii motiveaza pe angajatii tai sa lupte? Coaching, cu Dana Burghel pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 25 August 2012, ora 16:35

1 comentariu
Intra in mintea angajatului tau. O sa fii uimit!

Intra in mintea angajatului tau. O sa fii uimit!

Sefii trebuie nu doar sa elimine acele lucruri care ii descurajeaza pe angajati, ci si sa invete sa utilizeze diverse metode de motivare a acestora. Cea mai buna cale de a afla ce trebuie sa faceti pentru a avea subalterni fericiti si productivi este sa intrati in mintea acestora.

Managerii se lovesc in fiecare zi de nevoia de a gasi noi cai de a-si motiva angajatii. Daca sunteti convinsi ca ati epuizat toate resursele, veti fi uimiti cand veti afla la cate lucruri nu v-ati gandit.

Doi sociologi din cadrul Universitatii Vermont au facut experimente complexe pentru a intelege cat mai bine ce ii motiveaza si ce ii descurajeaza pe oameni, dupa cum relateaza CNN. Acestia au studiat starile de spirit a peste 2,4 milioane de persoane, analizandu-le cuvintele folosite in peste 500 de milioane de postari pe Twitter. Subiectii proveneau din 84 de state vorbitoare de limba engleza, iar studiul a durat doi ani.

Citeste mai multe despre
Intra in mintea angajatului tau. O sa fii uimit! pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 09:03

3 comentarii
Suntem inca in vreme de criza - Cum iti motivezi angajatii?

Suntem inca in vreme de criza - Cum iti motivezi angajatii?

Criza nu s-a incheiat - acesta este avertismentul care vine din toate colturile lumii. Si daca tot e criza, companiile si angajatii sunt, in continuare, ingrjorati cu privire la viitorul lor.

Asa ca marea intrebare, pentru un sef, este "Cum iti motivezi angajatii pe vreme de criza?". De aceea, Buzzle iti da catvea sfaturi in acest sens.

1. Afla ce conteaza pentru un angajat

Pe timp de criza, pentru un angajat este foarte important salariul, dar nu doar asta. Pe langa nivelul la care este platit, se adauga siguranta locului de munca si stabilitatea. Zvonurile legate de concedieri le creeaza un sentiment de nesiguranta. Astfel, este bine sa le transmiti angajatilor sa nu creada in zvonurile legate de pierderea locului de munca sau de problemele legate de bugetul companiei.

2. Banii nu sunt singura solutie

Cu siguranta orice angajat este multumit atunci cand primeste un bonus, insa multumirea poate fi si de ordin sufletesc, atunci cand aude din gura sefului un "multumesc" sau un "bravo". Aprecierea pentru munca pe care o fac ca este importanta pentru angajati.

3. Comunicarea cu angajatii

Angajatii trebuie sa fie informati cu privire la diferitele politici pe care compania le are in vedere pentru a contracara criza. Nu trebuie, insa, sa le vorbiti pe un ton negativist si lasati sa se inteleaga ca firma poate supravietui actualei crize.

4. Asigura-te ca primesti feedback

Ca angajator, ar trebui sa implici angajatii in procesul de feedback si sa... mai mult


Luni, 26 Septembrie 2011, ora 07:12

1 comentariu
Cinci lucruri pe care orice angajat si le doreste de la locul de munca

Cinci lucruri pe care orice angajat si le doreste de la locul de munca

Ce isi doresc oamenii de la jobul lor? Sunt cativa factori pe care ar trebui sa-i iei in considerare la orice loc de munca, pentru a avea angajati fericiti si motivati. Iata cei mai importanti cinci factori de care ar fi bine sa tii seama in cazul in care te afli in postura de angajator.

Respect

Acesta este dreptul fundamental al oricarui angajat in orice domeniu. Daca oamenii simt ca sunt tratati cu respect, vor raspunde la randul lor cu respect si cu actiuni demne de acesta. Pentru a arata respectul, lauda si feedback-ul constant sunt cele mai importante pentru ca angajatul sa stie cum se descurca si cum este perceput.

Sentimentul de apartenenta

Angajatii isi doresc sa simta ca sunt membrii echipei, membrii importanti care sunt luati in considerare. Ai grija sa nu lasi pe nimeni pe dinafara si orice informatie transmisa sa ajunga la toti membrii in acelasi timp.

Ajutor in dezvoltare personala

Orice angajat isi doreste sa capete noi aptitudini, sa invete lucruri noi si sa acumuleze noi cunostinte in domeniu. Statul pe loc nu entuziasmeaza pe nimeni, in schimb oportunitatile de dezvoltare fac minuni. Fa in asa fel incat orice angajat sa poata avea dreptul la oportunitati de dezvoltare, demonstrand astfel interesul si implicarea ta in dezvoltarea carierei acestora. Este un factor care va fi cu siguranta apreciat.

Implicare si putere de decizie

Angajatii isi doresc sa aiba un impact in luarea deciziilor in ceea ce priveste postul lor. Implica-i in cat... mai mult


Duminica, 29 Mai 2011, ora 08:49

Idei originale de motivare a angajatilor

Idei originale de motivare a angajatilor

Beneficiile reprezinta unul dintre cele mai puternice instrumente prin care angajatii tai pot fi motivati. Cand resursele financiare sunt limitate, orice tip de beneficiu este binevenit.

Pentru companiile care isi permit sa faca ceva iesit din comun, publicatia Inc.com a alcatuit o lista de beneficii originale, devenite o tendinta intre companiile mici de top.

Perioade sabatice, cu sau fara plata. Unele companii ofera cateva saptamani libere pentru dezvoltarea profesionala, insa acestea pot fi cu sau fara plata, iar numarul saptamanilor variaza in functie de anii de vechime.

Un retailer de imbracaminte din California ofera 16 saptamani sabatice, fara plata, la fiecare an muncit de catre angajat in companie, in timp ce o companie din Pittsburgh ofera sase saptamani de concediu platit, la fiecare cinci ani de munca.

Gradinita in cadrul companiei. O companie din St. Louis pune la dispozitia angajatilor o sufragerie colorata, cu biblioteca si jucarii, unde copiii lor isi pot petrece fiecare zi.

Citeste mai multe despre Idei originale de motivare a angajatilor pe Business24.ro. mai mult


Duminica, 13 Martie 2011, ora 08:11

1 comentariu
Alte articole despre: motivare angajati, motivare loc munca
Cum pot fi motivati angajatii in 2011?

Cum pot fi motivati angajatii in 2011?

Motivarea angajatilor este printre principalele preocupari pentru orice manager, de aceea publicatia Entrepreneur.com prezinta cateva lucruri absolut necesar de facut si cateva de evitat de catre manageri, in strategia lor de implicare a angajatilor in scopurile companiei.

Comportamentul pozitiv este cel mai benefic in acest sens, atat pentru relatiile dintr-o echipa, cat si pentru rezultatele de sfarsit de an ale companiei, spun specialistii in Resurse Umane.

Un studiu recent realizat in 2010 de TowersWatson, o firma internationala de consultanta in HR, a aratat ca mai putin de 21% din angajati au declarat ca sunt "pe deplin motivati", procent aflat in scadere fata de 2009 cand motivarea aparea la 31% dintre cei intervievati. 8 procente din participantii la sondaj au sustinut ca sunt total nemotivati la locul lor de munca, potrivit publicatiei Entrepreneur.com.

Alte studii au aratat ca implicarea completa a angajatilor are la baza trei factori importanti.

Citeste mai mult despre Cum pot fi motivati angajatii in 2011? pe Business24.ro mai mult


Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 09:15

2 comentarii
Cum motivezi angajatii lenesi

Cum motivezi angajatii lenesi

Orice manager are in echipa sa atat oameni talentati si dedicati total meseriei lor, cat si oameni buni, dar mai putin interesati sa exceleze in domeniu.

Cei din urma reprezinta o adevarata provocare pentru manageri, care trebuie sa actioneze echilibrat pentru a valorifica la maximum potentialul pe care acesti oameni il aduc pentru companie, sunt de parere expertii in HR citati de Inc.com.

Comunica deschis

Un management de calitate are intotdeauna la baza abilitatile de comunicare ale managerului. Daca ai impresia ca un angajat talentat are rezultate sub nivelul sau, expertii in HR te sfatuiesc sa convoci o intalnire personala cu acesta.

Explica-i inca o data care crezi tu ca este rolul lui in organizatie si asigura-te ca a inteles cat de important este el pentru tine.

Stabileste obiective clare

Incearca sa iti dai seama daca angajatul delasator are idee care sunt asteptarile tale de la el.

Citeste mai mult despre Cum motivezi angajatii lenesi pe Business24.ro mai mult


Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 08:06

Cum iti poti motiva angajatii?

Cum iti poti motiva angajatii?

Cum pot creste gradul de motivare a angajatilor? Aceasta este intrebarea pe care multi angajatori si-o pun, in speranta ca vor putea creste, odata cu motivarea, si productivitatea salariatilor.

Situatia este in realitate mai simpla decat s-ar putea crede. Trucul consta in a adapta nevoile individuale ale fiecarui angajat la intreg grupul de salariati, potrivit Life123.

Conform piramidei nevoilor a lui Maslow, un indivd are nevoi psihologice, de siguranta, sociale, de stima si de auto-actualizare (care vin din placerea instinctiva a omului de a fructifica la maximum capacitatile proprii, pentru a deveni din ce in ce mai bun). Aceasta ierarhizare ar putea fi aplicata foarte bine si in lumea afacerilor.

Desi teoria poate parea simplista, ea poate oferi perspective pentru managerii care cauta sa-si motiveze personalul dupa urmatoarea schema:

- Asigurarea nevoilor fiziologice: produse alimentare si apa
- Asigurarea nevoilor de siguranta: salariu, siguranta locului de munca, asigurari, alte beneficii
- Asigurarea nevoilor sociale: interactiunea cu oamenii
- Asigurarea nevoii de stima: asigurarea unei bune reputatii
- Asigrarea auto-actualizarii: asigurarea mediului pentru ca angajatul sa poata evolua.

Ce inseamna acest lucru pentru intreprinderi? Ca trebuie sa isi motiveze angajatii tinand cont de toate cele cinci trepte de nevoi. Evident, aceste nevoi vor varia in functie de fiecare individ si se pot schimba in timp. Managerii trebuie sa faca eforturi sa se... mai mult


Sambata, 27 Martie 2010, ora 12:03

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae