munca

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ce apreciaza tinerii la un loc de munca. Surprinzator, nu sunt banii - studiu

Ce apreciaza tinerii la un loc de munca. Surprinzator, nu sunt banii - studiu

Tinerii romani in cautarea unui loc de munca sunt interesati mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii si de siguranta locului de munca decat de pachetul salarial oferit.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov de Targul de Cariere, o retea de evenimente pe aceasta tema din Romania si Republica Moldova.

In functie de orasul de provenienta, exista insa si diferentieri intre optiunile candidatilor la un loc de munca, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Lupta pentru joburi din Romania: Ce ar vrea tinerii sa faca si ce li se ofera

Astfel, calitatea conditiilor de munca (birou propriu, spatii de recreere etc.) este considerata "foarte importanta" de 61% dintre repondentii din Sibiu, fata de 32% dintre ieseni si 28% dintre clujeni.

Pe de alta parte, sibienii valorizeaza mai putin existenta programelor de dezvoltare a angajatilor - traininguri si team building-uri: 25% dintre repondentii din Sibiu considera ca acestea sunt "foarte importante", fata de 40% dintre brasoveni, 42% dintre ieseni si 52% dintre clujeni.

Atmosfera de lucru din cadrul companiei este importanta pentru toti potentialii angajati intervievati, raspunsurile de "foarte important" ocupand o pondere de 63-64% in toate orasele vizate. Este "foarte importanta" si siguranta locului de munca - 54% dintre sibieni, 63% dintre brasoveni si ieseni si 66% dintre clujeni au notat aceasta optiune in chestionare.

Despre bani

In ceea ce... mai mult


Miercuri, 20 August 2014, ora 07:53

1 comentariu
Loc de munca platit cu 200.000 de dolari pe an in Romania - care sunt cerintele

Loc de munca platit cu 200.000 de dolari pe an in Romania - care sunt cerintele

O companie doreste sa angajeze un specialist IT din Romania, caruia ii va oferi un salariu de 200.000 de dolari pe an.

gTeam vrea un specialist care sa fie responsabil pentru arhitectura, design-ul si proiectarea unui produs software, se arata in anuntul postat pe platforma de recrutare eJobs.

Candidatul trebuie sa aiba peste 5 ani experienta in software si hardware si trebuie sa vorbeasca fluent limba enegleza.

Sute de locuri de munca in Bucuresti si in alte 40 de orase din Romania

Compania cauta un expert in programare, scrierea algoritmilor si gasirea solutiilor.

Programele C, C++, Java sau. Net trebuie cunoscute la perfectie. De asemenea, gTeam prefera ca cei care aplica la acest loc de munca sa fie absolventi ai unei universitati de top.

Salariul va fi de 200.000 de dolari pe an, pentru 40 de ore pe saptamana. La cursul de luni al BNR, echivalentul ar fi de 652.000 de lei.

C.P. mai mult


Marti, 29 Iulie 2014, ora 12:22

3 comentarii
Ministrul Muncii: Romanii sa faca practica si ucenicie in Germania, dar sa revina in tara

Ministrul Muncii: Romanii sa faca practica si ucenicie in Germania, dar sa revina in tara

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti, la o intalnire cu Jorg Asmussen, secretar de stat german in Ministerul Federal al Muncii si Problemelor Sociale, ca sustine organizarea de stagii de practica sau ucenicie la locul de munca, fie la nivel national, fie in Germania, cu conditia revenirii si intrarii beneficiarilor pe piata muncii din Romania.

Rovana Plumb si Jorg Asmussen au discutat despre mobilitatea fortei de munca, incluziunea sociala a rromilor si proiectele din cadrul Garantiei pentru tineri, informeaza Mediafax.

"Dincolo de integrarea reusita a cetatenilor romani pe piata muncii din Germania, exista probleme in ceea ce priveste mobilitatea cetatenilor sau lucratorilor romani spre Germania. De aceea, trebuie acordata o importanta mai mare protectiei acestora si combaterii muncii fara forme legale", a declarat ministrul roman.

Rovana Plumb a salutat initiativa cancelarului german, Angela Merkel, de a introduce salariul minim in Germania. In opinia sa, este o garantie a faptului ca lucratorii romani care ajung pe teritoriul statului german, in cautarea unui loc de munca, nu vor fi exploatati.

Rovana Plumb a recomandat delegatiei din Germania ca, in cazul in care exista idei de proiecte concrete, sa se ia in calcul si potentialul economiei sociale din Romania.

"Sustinem ideea dezvoltarii de proiecte de dezvoltare comunitara cu masuri integrate din domeniile educatiei, ocuparii, locuirii si sanatatii si eventual din domeniul agriculturii, in... mai mult


Marti, 22 Iulie 2014, ora 23:31

5 comentarii
Principalele limitari si interdictii care anuleaza contractul de munca

Principalele limitari si interdictii care anuleaza contractul de munca

Legislatia din Romania cuprinde o serie de prevederi care stabilesc limitari sau interdictii in ceea ce priveste incheierea unui contract de munca, instituite in scopul ocrotirii persoanei sau al apararii unor interese generale.

Astfel, exista o serie de limitari cu privire la angajarea oricarei persoane, prevazute in Codul Muncii, dar si interdictii privind exercitarea unor profesii, cuprinse in actele normative de reglementare a profesiilor respective, explica Dana Ionescu, Legal Manager al companiei de recrutare Adecco Romania.

Contractul de munca incheiat fara respectarea acestor limitari si interdictii este nul, mai spune acesta.

Potrivit specialistului, exista incompatibilitatea "referitoare la varsta si starea de sanatate", cea "aferenta studiilor", "Incompatibilitatea privind lipsa autorizatiei pentru exercitarea profesiei", "Incompatibilitatea cu existenta anumitor fapte inscrise in cazierul judiciar", "Incompatibilitatea cu anumite tipuri de pensie" si "Incompatibilitate privind anumite functii, calitati, activitati".

Citeste intreg articolul despre Incompatibilitati la angajare pe Business24. mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 12:26

Premiera mondiala: Prima tara care legalizeaza munca minorilor de la 10 ani

Premiera mondiala: Prima tara care legalizeaza munca minorilor de la 10 ani

Bolivia a devenit prima tara din lume care legalizeaza munca minorilor, dupa ce vicepresedintele tarii, Alvaro Garcia Linera, a promulgat saptamana aceasta o lege controversata.

Astfel, varsta de la care copiii pot munci legal in Bolivia a fost coborata de la 14 la 10 ani, scrie The Independent. Totusi, ei trebuie sa fie inscrisi la scoala si sa aiba aprobarea parintilor pentru a putea munci.

Masura a fost luata de guvernul bolivian pentru a ajuta familiile care traiesc in saracie. Adaugarea unei alte surse de venit la bugetul celor sarmane ar putea avea un efect in acest sens. O parte insemnata a populatiei statului se confrunta cu conditii materiale grele. Senatorul Adolfo Mendoza, care a sustinut de la inceput initiativa legislativa, spune ca o asemenea practica exista oricum in Bolivia.

"E greu de luptat impotriva ei. In loc sa o persecutam, vrem sa protejam drepturile si sa garantam siguranta in munca a copiilor", spune el. In aceasta tara sunt multi adolescenti care sunt angajati, numarul celor cu varsta cuprinsa intre 5 si 17 ani, care lucreaza, fiind de aproximativ un milion. Aceasta se traduce intr-un procent de 15% din forta de munca a Boliviei.

Chiar si presedintele Evo Morales a recunoscut ca a fost cioban inca de la varsta de 14 ani, in orasul natal Isallawi. El sustine noua lege si nu a fost niciodata de acord cu restrictiile impuse copiilor care muncesc, fiind de parere ca, in caz contrar, le-ar fi eliminata "constiinta sociala".

Pe de alta... mai mult


Duminica, 20 Iulie 2014, ora 19:22

2 comentarii
5,3 milioane de tineri fara loc de munca: Ce masuri se iau la nivel european

5,3 milioane de tineri fara loc de munca: Ce masuri se iau la nivel european

Parlamentul European a cerut masuri mai puternice de combatere a somajului in randul tinerilor, inclusiv standarde minime pentru ucenicii si salarii decente, in rezolutia aprobata joi. Finantarea UE pentru programele care creeaza locuri de munca ar trebui de asemenea crescuta in viitoarele bugete, au adaugat deputatii.

O crestere economica de durata este imposibila fara reducerea inegalitatilor, se arata in textul aprobat cu 502 de voturi pentru, 112 impotriva si 22 de abtineri, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Somajul in randul tinerilor a atins un nivel fara precedent, fiind in medie de 23% in UE, cu varfuri de peste 50% in unele state membre, se arata in rezolutie. In total, 5,3 milioane de europeni sub 25 de ani sunt someri, se arata in text.

Comisia trebuie sa monitorizeze indeaproape implementarea "schemelor de garantare pentru tineri" lansate anul trecut si sa propuna standarde minime pentru calitatea uceniciilor, nivele de salarizare si acces la serviciile de angajare a fortei de munca.

Finantarea UE pentru Initiativa de combatere a somajului in randul tinerilor, in prezent de 6 miliarde de euro, trebuie sa fie majorata, se mai arata in rezolutie.

Masuri suplimentare la nivel national pot include actiuni care sa descurajeze abandonul scolar, sa promoveze formarea profesionala si uceniciile, precum si strategii complexe pentru cei care nu au loc de munca si nu sunt inscrisi intr-un program educational.

Statele membre UE ar trebui sa... mai mult


Joi, 17 Iulie 2014, ora 23:21

3 comentarii
Peste 16.000 de locuri de munca vacante in Romania - unde sunt cele mai multe

Peste 16.000 de locuri de munca vacante in Romania - unde sunt cele mai multe

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a transmis vineri ca, la nivel national, exista peste 16.000 de locuri de munca vacante, cele mai multe fiind in judetul Cluj si in Bucuresti, cu un total de peste 4.000 de posturi disponibile.

Astfel, potrivit unui comunicat al ANOFM, din cele 16.210 de locuri de munca vacante inregistrate vineri, 2.297 erau in judetul Cluj, 1.809 in Capitala si 1.531 in judetul Prahova.

Pe locurile urmatoare se afla judetele Arges (838 de locuri de munca vacante), Arad (828), Iasi (753), Timis (680), Satu Mare (563) si Hunedoara (503). La polul opus, judetele cu cele mai putine locuri de munca vacante sunt Bacau (8), Mehedinti (18) si Suceava (21).

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.186 de locuri de munca, printre care 97 de programator, 68 de specialist marketing, 50 de inginer mecanic etc.

De asemenea, pentru persoanele cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati sunt disponibile 15.024 locuri de munca, dintre care 1.478 confectioner-asamblor articole din textile, 1.186 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, 1.021 muncitor necalificat in industria confectiilor, 678 lucrator comercial, 513 vanzator, 403 sofer autocamion/masina de mare tonaj etc.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta sau pot accesa adresa de Internet... mai mult


Vineri, 11 Iulie 2014, ora 17:30

Regiunea din Europa unde cetatenii sunt obligati prin lege sa aiba loc de munca

Regiunea din Europa unde cetatenii sunt obligati prin lege sa aiba loc de munca

Exista o regiune din Europa unde nu exista someri, avand in vedere ca este obligatoriu sa ai loc de munca.

Svalbard, un teritoriu insular aflat in Oceanul Arctic, administrat de Norvegia, gazduieste 3.000 de oameni.

Insa poate cel mai interesant lucru despre aceasta regiune este faptul ca legea nu iti permite sa fii somer, informeaza Newser.

"Daca nu esti angajat, atunci nu poti locui aici", a spus guvernatorul Odd Olsen Ingero.

Toti cei care nu au un loc de munca sunt alungati din regiune, iar aceeasi soarta o au pana si batranii care nu pot demonstra ca au resurse suficiente sa se intretina singuri, scrie New York Times.

Aceste legi stricte au avut un alt efect benefic, pe langa faptul ca toata lumea are job: in ultimul an, nu a mai ajuns nimeni la inchisoare.

In plus, cel care a fost inchis in vara lui 2013 a stat in detentie doar doua zile.

Majoritatea infractiunilor din regiune se rezuma la conducerea imprudenta a snowmobilelor. Multi locuitori au permis de port arma, insa o folosesc doar pentru a se apara de ursi.

O alta lege aparent ciudata se refera la faptul ca toti rezidentii trebuie sa aiba o adresa exacta, pentru ca autoritatile sa fie sigure ca nimeni nu ingheata de frig, avand in vedere ca Svalbard se afla mai aproape de Polul Nord decat de capitala Norvegiei, iar ninsoarea cade si in primele saptamani de vara.

Guvernatorul aminteste ca nu exista un sistem de protectie sociala.

Rezultatul acestor legi iesite din comun este "o... mai mult


Vineri, 11 Iulie 2014, ora 14:47

9 comentarii
De ce echilibrul dintre munca si viata personala este istorie

De ce echilibrul dintre munca si viata personala este istorie

Daca ne gandim la saptamana de lucru, realizam ca de foarte multe ori renuntam la ceva important din viata noastra pentru un lucru important la locul de munca.

De asemenea, multi dintre noi se plang sau aud persoane si colegi care se plang in legatura cu echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, scrie BBC Capital.

Specialistii sustin ca persoanele care au de rezolvat diferite sarcini de lucru chiar si in afara programului sau care lucreaza si in zilele care ar trebui sa fie, in mod obisnuit, libere, depun mari eforturi pentru a gasi o balanta intre viata privata si munca.

Primele 10 tari cu cel mai bun echilibru intre munca si viata personala

Totusi, unii experti demonteaza ideea ca echilibrul dintre cele doua ar putea fi vreodata atins. Jurnalistii BBC au stat de vorba cu mai multi profesionisti, care au dezbatut aceasta tema.

Holly Hamann, cofondator si director de marketing al companiei TapInfluencer sustine ca aceasta idee este "inradacinata in mintea profesionistilor ambitiosi, care lucreaza mai mult decat ar trebui si care vor sa aiba totul - munca si distractie, cariera si familie".

"Eu nu cred ca exista echilibru dintre munca si viata personala. Totul este viata", a precizat Hamann, care sustine ca, de obicei, munca are prioritate in fata celorlaltor aspecte ale vietii, pentru ca "asa ne petrecem cea mai mare parte din zi, ne sustine financiar planurile si face parte din identitatile noastre".

Ea mentioneaza ca, daca la toate... mai mult


Sambata, 28 Iunie 2014, ora 19:28

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Indicator de efect in Cehia: Urinezi in public? Ajungi pe YouTube!
  2. Descoperire epocala: O lume extraterestra precum Pamantul, cu nori de apa (Video)
  3. Canadienii rad de rusii care au intrat din greseala in Ucraina: le-au desenat o harta (Foto)
  4. Tehnologie uimitoare testata la Londra: Cum sunt autobuzele viitorului
  5. Boala ciudata care ii afecteaza pe oameni noaptea: Betia in somn
  6. Militar ramas agatat de avion, la 1.000 de metri inaltime (Video)
  7. Cum arata cel mai scump penthouse din lume (Galerie foto)
  8. Inca un smartphone a explodat in buzunar - proprietarul se afla in metrou
  9. Ice Bucket Challenge: Oameni de afaceri din Romania care si-au turnat apa rece in cap
  10. Inteligenta artificiala se afirma: Sisteme SF care au intrat deja in vietile noastre