munca

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Supraveghere video la locul de munca

Supraveghere video la locul de munca

Cererea pentru camere de supraveghere video a crescut. Tot mai multi angajatori din Romania doresc sa instaleze camere de supraveghere la locurile de munca. Acestia doresc sa supravegheze activitatea personalului de serviciu, dar si a celor care intra si ies din incinta. Sunt destinate pentru a proteja si pe angajator, dar si pe angajat.

Fie ca sunteti angajator sau angajat, este important sa va simtiti in siguranta la locul de munca si sa fiti impacati ca afacerea dumneavoastra merge bine si ca angajatii isi fac treaba. Camerele de supraveghere ofera monitorizare 24/7 si astfel protejeaza bunurile tale si te ajuta cu dovezi atunci cand ai nevoie.

Exista diferite metode pentru a supraveghea angajatii la locul de munca. Managementul companiei poate utiliza diferite metode, precum monitorizarea istoricului web, ascultarea telefonelor de serviciu sau supravegherea video.

Sistemele de supraveghere video la locul de munca te ajuta sa solutionezi multe probleme pe care le are compania. In primul rand, angajatii vor fi mult mai productivi stiind ca sunt supravegheati. Apoi, vei putea monitoriza procesul de productie de sus si iti vei putea da seama unde sunt probleme. Si vei elimina o parte din problemele legate de furtul angajatilor.

Bineinteles ca, pentru siguranta firmei, aveti si personal de securitate angajat, insa cu un sistem de supraveghere video acestia pot fi mult mai eficienti. Intre angajati pot exista diverse divergente care nu se pot dovedi sau verifica.... mai mult


Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 12:00

Un judet din Romania are o problema neobisnuita cu locurile de munca

Un judet din Romania are o problema neobisnuita cu locurile de munca

Un judet din Romania are o problema neobisnuita. Din cauza faptului ca este greu sa gaseasca mana de lucru necalificata, firmele din Arad ar putea sa fie nevoite sa angajeze straini sa ocupe aceste pozitii.

"Anul acesta am avut 46 de burse ale locurilor de munca, foarte multe comparativ cu alti ani. Oamenii care vin la burse sunt mai putini decat ne asteptam noi pentru ca, astazi, Aradul are efectiv o problema cu forta de munca. In curand, Aradul va fi nevoit sa importe forta de munca din tarile non-UE, din locurile unde oamenii ar veni sa munceasca pentru un salariu minim sau ceva peste salariul minim.

La bursele pe care le organizam, vin aproape la fel de multi angajatori cati vin si oameni in cautarea unui loc de munca. Multi dintre ei nu au nici macar un interes real sa-si gaseasca un loc de munca, ci vin pentru ca au anumite obligatii fata de noi", a declarat Marinel Hentes, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, citat de Arad Online.

Mai multi someri in Romania

Rata somajului inregistrat la nivel national la sfarsitul lunii august a fost de 5,12%, mai mare cu 0,03 puncte procentuale decat cea din iulie, dar cu 0,23 puncte procentuale decat cea din august 2013, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Rata somajului in crestere - mai multe femei fara loc de munca

Potrivit sursei citate, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de... mai mult


Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 23:42

11 comentarii
De ce va fi tot mai greu sa ne gasim un loc de munca

De ce va fi tot mai greu sa ne gasim un loc de munca

Europenii se chinuie sa isi gaseasca un loc de munca, in conditiile in care batranul continent abia isi revine dupa o perioada de recesiune adanca, noteaza Bloomberg.

Increderea in economie va atinge in aceasta luna cel mai scazut nivel din ultimul an, iar somajul va ramane sub 11,5% in zona euro, anticipeaza analistii.

In plus, rata inflatiei ar urma sa nu depaseasca nivelul de 1%, adica de doua ori mai putin decat isi doreste Banca Centrala Europeana (BCE).

Pe de alta parte, presedintele BCE, Mario Draghi, a precizat ca lipsa locurilor de munca este o problema omniprezenta in zona euro, aminteste Bloomberg.

Somajul a depasit in Franta, Italia si Spania pragul de 10%. Comparativ, acest indice este mai mare decat media de 7,3% a statelor care fac parte din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

"Cresterea economica a zonei euro este infima. Insa adevarata intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem este daca aceasta crestere economica este suficienta pentru a crea locuri de munca, iar raspunsul este negativ, din pacate", a explicat Holger Sandte, analist la firma Nordea Markets din Copenhaga.

Germania da semne de slabiciune

Cresterea anemica din zona euro a tras inapoi si Germania, care pana nu demult era motorul regiunii. In aceasta luna, increderea in economia nemteasca a atins cel mai scazut nivel din 2012, iar banca centrala (Bundesbank) a avertizat ca avansul produsului intern brut va fi slab in a doua jumatate a anului.

Iar... mai mult


Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 07:30

6 comentarii
Doua concerne mondiale ar putea crea 4.500 de locuri de munca in Romania

Doua concerne mondiale ar putea crea 4.500 de locuri de munca in Romania

Doua concerne internationale vor veni in Romania, fapt care va conduce la crearea a 4.500 de locuri de munca, a anuntat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala, care, insa, nu a oferit detalii suplimentare pe acest subiect.

"Avem un mare concern international ce va veni in Romania si va deschide 3.000 de locuri de munca. De asemenea, avem un al doilea mare concern international care va veni de peste Ocean si va crea alte 1.500 de locuri de munca. Nu va pot oferi detalii suplimentare, deocamdata, pe acest subiect. Ce pot sa va spun este ca vom stimula acest sector pentru a aloca fonduri pentru proiecte extrem de importante in formarea profesionala", a spus Cotovelea.

Ministrul pentru Societatea Informationala a precizat, totodata, ca parteneriatul public-privat reprezinta cheia privind oportunitatile in sectorul IT&C.

Companiile IT din Romania sunt pe val: Crestere de 400% a afacerilor

"Agenda Digitala 2020 este un document extrem de important, iar indiferent ce se intampla cu noi, trebuie sa existe predictibilitate. Nu cred ca este menirea noastra de a face politici publice doar de dragul de a face ceva. Romania a semnat un document important cu Comisia Europeana la finele lunii august. Domeniul IT&C se preteaza mult mai bine decat alte domenii la parteneriat public-privat. Romania a primit de la Uniunea Europeana cele mai putine fonduri in acest exercitiu financiar pe cap de locuitor.

Acest... mai mult


Marti, 28 Octombrie 2014, ora 20:52

Guvernul promite 2.000 de locuri de munca pentru tinerii absolventi

Guvernul promite 2.000 de locuri de munca pentru tinerii absolventi

Au fost semnate 500 de acorduri pentru 2.000 de locuri de munca destinate tinerilor absolventi, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu, care a participat la o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat.

"Programul 'Locuri de munca pentru tinerii absolventi 2014' a inceput la sfarsitul lunii august si se deruleaza pana in vara viitoare. Deja avem 500 de acorduri pentru aproximativ 2.000 de locuri de munca si semnam in continuare cu firmele. Este un program foarte bine primit", a spus Florin Jianu.

Ministrul a explicat ca sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Programul presupune implementarea a opt proiecte prin care se vor acorda subventii in valoare de 40 de milioane de euro, pentru crearea a 6.400 noi locuri de munca destinate tinerilor absolventi.

Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti au organizat, luni, la sediul universitatii, o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat, precum si proiectul "Locuri de munca subventionate... mai mult


Luni, 27 Octombrie 2014, ora 21:56

4 comentarii
100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul - Reactia Fiscului

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul - Reactia Fiscului

Fiscul a transmis, vineri, ca romanii angajati in strainatate prin intermediul agentiilor de munca temporara isi vor primi salariile, chiar daca conturile acestor societati sunt poprite.

Precizarea a venit la sucrt timp dupa ce Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara (ANIMT) a acuzat ca 100.000 de muncitori romani care lucreaza in strainatate risca sa-si piarda locurile de munca, iar 300 de firme sa fie inchise, dupa ce ANAF, "in baza unei interpretari subiective a legislatiei muncii", a dispus blocarea conturilor companiilor respective.

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul din cauza ANAF

"Va informam ca poprirea asiguratorie a conturilor bancare apartinand agentilor de munca temporara nu este de natura a afecta plata drepturilor salariale catre angajati, in cauza fiind aplicabile prevederile art 149, alin (12), lit. a) din Codul de procedura fiscala, asa cum de altfel rezulta si din adresele de infiintare a popririi transmise de organele fiscale", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), care apartine Fiscului.

Institutia aminteste ca in cursul anului 2014 a demarat verificari pentru combaterea evaziunii. Inspectorii au descoperit ca agentul de munca temporara incheie separat un contract de munca temporara cu fiecare salariat temporar si un contract de punere la dispozitie cu utilizatorul.

"In aceste conditii, fiecare angajat cunoaste de la inceputul... mai mult


Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 20:56

Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Tinerii sunt tot mai atrasi de locuri de munca in domeniul vanzarilor, potrivit unui studiu realizat pe parcursul a sapte luni.

Platforma SmartDreamers a contorizat interesul candidatilor in aceasta perioada si a observat ca atentia candidatilor tineri se indreapta mai degraba catre zona vanzarilor, a marketing-ului, a recrutarilor si a job-urilor din domeniul administrativ, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cele mai cautate 10 locuri de munca

Asadar, pe parcursul celor sapte luni, cei mai multi candidati au aplicat pentru un post de trainer, aceasta pozitie fiind urmata de un internship in resurse umane. Pe podium a urcat si o oferta de receptionist, la foarte mica distanta fata de cea de recrutor.

Agent servicii clienti ocupa un onorabil loc 5, iar pe 6 se afla un post de reprezentant HR.

Assistant manager si office assistant se regasesc pe locurile 7 si 8, in timp ce collection officer si reprezentant customer inchid acest top.

Aproape unu din doi tineri, atrasi de oferta din Vanzari

Chiar daca in primele 10 job-uri care au strans cele mai multe aplicari, vanzarile nu se diferentiaza de alte domenii, lucrurile se schimba radical atunci cand aruncam o privire si catre celelalte 40 de pozitii.

Conform studiului realizat de SmartDreamers, 42% dintre tineri isi doresc sa activeze in domeniul vanzarilor, fie ca discutam despre pozitii de tip B2B (Business to Business), de consilieri clienti sau de agenti call center.

Urmatoarele doua... mai mult


Joi, 23 Octombrie 2014, ora 20:32

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul din cauza ANAF

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul din cauza ANAF

Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara (ANIMT) acuza ca 100.000 de muncitori romani care lucreaza in strainatate risca sa-si piarda locurile de munca, iar 300 de firme sa fie inchise, dupa ce ANAF, "in baza unei interpretari subiective a legislatiei muncii", a dispus blocarea conturilor companiilor respective.

Aceasta institutie solicita autoritatilor demararea de urgenta a dialogului pentru evitarea disparitiei a 300 de firme.

Totodata, ANIMT isi exprima speranta ca autoritatile vor analiza cu responsabilitate implicatiile masurilor recente de sanctionare a companiilor care activeaza in domeniul plasarii angajatilor in regim de munca temporara, masuri care afecteaza sute de mii de muncitori si familiile acestora.

Asociatia solicita autoritatilor, de asemenea, demararea urgenta a consultarilor, in vederea deblocarii activitatii intreprinderilor afectate.

"Daca pana la sfarsitul lunii conturile noastre vor continua sa fie blocate, toti acesti oameni vor ramane pe drumuri. In tot acest timp, noi ne pierdem definitiv clientii, circa 300 de firme vor disparea, iar economia tarii va pierde anual, numai din contributii la salarii, peste 265 de milioane de euro", a spus, marti, intr-o conferinta de presa, Stephane Tison, directorul general al companiei Power Interim si fondatorul ANIMT.

Guvernul, somat sa opreasca politizarea controalelor ANAF: Dispar 100.000 de locuri de munca

ANAF controleaza agentiile de munca temporare

Potrivit ANIMT,... mai mult


Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:07

12 comentarii
Cele mai daunatoare locuri de munca

Cele mai daunatoare locuri de munca

Un loc de munca poate aduce nenumarate beneficii, insa exista si joburi care pot provoca efecte negative asupra sanatatii fizice, dar si psihice.

In urma cercetarilor realizate de Biroul de Statistica al Muncii (BLS) din Marea Britanie si CareerCast, Huffington Post prezinta cele mai daunatoare locuri de munca, ce pot afecta bunastarea fizica si emotionala a angajatilor.

Constructiile

In domeniul constructiilor au loc adesea accidente de munca. Chiar si cei mai priceputi lucratori ar putea fi raniti sau s-ar putea electrocuta. De asemenea, ei se expun la produse chimice, fum si particule, iar echipamentul de protectie nu poate preveni in totalitate riscul de aparitie a unei boli.

Muncitorii din domeniul constructiilor pot inhala praf, existand astfel sanse mari de producere a unor boli precum cancer pulmonar, mezoteliom sau azbestoza.

Potrivit rapoartelor BLS, acest domeniu se afla in top 10 cu cele mai multe accidente mortale la locul de munca.

Serviciile

In cazul politistilor sau al pompierilor exista nenumarate accidente mortale petrecute la locul de munca. In plus, in aceste domenii, starea emotionala poate fi de asemenea afectata, tinand cont ca scopul este acela al protejarii vietii celorlalti. De aceea, CareerCast pozitioneaza aceste joburi in top 10 al celor mai stresante locuri de munca.

Mai mult decat atat, sanatatea pompierilor risca sa fie afectata de posibilele expuneri la substante toxice.

Pentru cei care se ocupa cu colectarea... mai mult


Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 19:53

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Campusul Microsoft, pazit de roboti inteligenti
  2. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  3. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  4. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  5. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare
  6. Un atac nuclear a distrus civilizatia de pe Marte - teorie stiintifica
  7. Barbati pusi sa treaca prin chinurile nasterii - cum au rezistat
  8. Ai merge cu un autobuz alimentat cu excremente?
  9. Moarta in bratele sotului, din cauza detectorului de metale din aeroport
  10. Noua Barbie are vergeturi si acnee (Foto)