munca

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cele mai proaste locuri de munca ale anului

Cele mai proaste locuri de munca ale anului

Website-ul american Career Cast stabileste anual un clasament al celor mai proaste profesii.

Astfel, in fruntea clasamentului celor mai proaste locuri de munca pe anul 2014 sunt cele de taietor de lemne, jurnalist si militar. In opinia redactorilor site-ului, a taia lemne in padure, a scrie articole sau a pleca pe front sunt activitati nerecomandate in 2014, subliniaza Metro.

Pentru a clasifica cele aproape 200 de ocupatii, au fost necesare patru criterii: mediul inconjurator, veniturile, perspectivele de viitor si stresul. Fiecare a primit un scor in functie de aceste criterii.

Prin urmare, taietor de lemne este in fruntea clasamentului, aproape la egalitate cu meseria de jurnalist, care se situeaza pe locul al doilea datorita salariului mai mare (37.090 de dolari pe an fata de 24.340 de dolari). Pe pozitia a treia se situeaza profesia de militar. Si in 2013 aceste trei locuri de munca au fost considerate cele mai proaste.

Trebuie notata ca aceasta clasificare se bazeaza pe pietele de munca din SUA si Canada.

Top 15 cele mai proaste meserii practicate in 2014: taietor de lemne, jurnalist in presa scrisa, militar, sofer de taxi, jurnalist radio, bucatar-sef, steward, gunoier, pompier, gardian de inchisoare, reparator, vanzator de spatiu publicitar, DJ, ofiter de politie si fotojurnalist.

In schimb, in America de Nord sunt recomandate profesiile stiintifice. Cea de matematician a urcat in fruntea clasamentului la categoria "cele mai bune meserii pe 2014",... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 11:00

De ce nu promovezi la locul de munca si ce trebuie sa faci

De ce nu promovezi la locul de munca si ce trebuie sa faci

Problemele multor oameni in ceea ce priveste cariera profesionala tin de faptul ca, desi isi indeplinesc in mod regulat obiectivele, acestia nu promoveaza, iar efectul direct este reprezentat de un venit mai mic decat cel pe care si-l doresc.

Insa nicio companie nu se simte confortabil atunci cand un angajat ramane prea mult timp in aceasta categorie, a performantei medii.

In functie de personalitatea angajatului, dupa 2-3 ani pe aceeasi pozitie, treptat apare un sentiment de frustrare. Drept urmare, interesul pe care-l acorda sarcinilor de serviciu scade, la fel si productivitatea muncii lui.

De multe ori, impasul se rezolva prin plecarea angajatului catre o alta companie care ii ofera un salariu mai mare si oportunitati de dezvoltare. Dar unii angajati, poate si din cauza faptului ca nu reusesc sa-si gaseasca un alt loc de munca, raman in continuare in cadrul actualei companii.

Ce trebuie sa faci, ca angajat?

Ca angajat, daca esti de cativa ani pe aceeasi pozitie, trebuie sa ai o discutie cu superiorii tai pentru a afla care iti sunt perspectivele in cadrul companiei. Cel mai important este sa afli ce trebuie sa faci pentru a promova.

Nu ma refer aici la cazurile binecunoscute de promovari pe alte criterii, diferite de cele profesionale. De multe ori se intampla ca, in cadrul unei evaluari, aspectele negative legate de o persoana sa fie nuantate, iar in momentul in care ii sunt prezentate, acel angajat sa le combata cu diverse contraargumente, deorece... mai mult


Joi, 04 Decembrie 2014, ora 07:13

Alte articole despre: promovare loc munca, promovare job
Un adevar usturator despre angajati: arta de a nu munci la serviciu

Un adevar usturator despre angajati: arta de a nu munci la serviciu

A avea un job atrage dupa sine in mod obligatoriu si munca? In cazul angajatilor care nu se omoara cu lucrul este vorba de lene sau de vina este sistemul?

La astfel de intrebari isi propune sa raspunda autorului unui material publicat de The Atlantic.

In urma cu doi ani, un functionar public din Menden, Germania, afirma, intr-un mesaj de ramas bun scris colegilor in ziua in care iesea la pensie, ca nu a facut nimic timp de 14 ani.

"Din 1998 am fost prezent, dar nu am fost cu adevarat acolo. Prin urmare, voi fi bine pregatit pentru pensionare. Adio", a scris fostul angajat german. Mesajul a ajuns la o publicatie locala si a facut apoi inconjurul lumii, declansand o serie de discutii cu privire la etica muncii.

Autoritatile din Menden si-au exprimat regretul cu privire la faptul ca barbatul nu si-a informat niciodata superiorii despre lipsa sa de activitate. Intr-un interviu mai putin cunoscut acordat ziarului Bild o luna mai tarziu, fostul salariat a explicat ca nu a fost el cel care a evitat munca timp de 14 ani, ci, pe masura ce departamentul s-a dezvoltat, sarcinile sale au fost pur si simplu atribuite altor angajati.

"Mi-am oferit intotdeauna serviciile, insa nu este problema mea daca ei nu le-au vrut", a spus acesta.

Cei mai multi specialisti din domeniu sustin ca astfel de situatii reprezinta un fenomen marginal, chiar neglijabil. In plus, sunt raportate din ce in ce mai multe cazuri de epuizare fizica si psihica asociate muncii in exces.

Pe de... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 08:36

14 comentarii
Alte articole despre: angajati munca, joburi, locuri munca
Supraveghere video la locul de munca

Supraveghere video la locul de munca

Cererea pentru camere de supraveghere video a crescut. Tot mai multi angajatori din Romania doresc sa instaleze camere de supraveghere la locurile de munca. Acestia doresc sa supravegheze activitatea personalului de serviciu, dar si a celor care intra si ies din incinta. Sunt destinate pentru a proteja si pe angajator, dar si pe angajat.

Fie ca sunteti angajator sau angajat, este important sa va simtiti in siguranta la locul de munca si sa fiti impacati ca afacerea dumneavoastra merge bine si ca angajatii isi fac treaba. Camerele de supraveghere ofera monitorizare 24/7 si astfel protejeaza bunurile tale si te ajuta cu dovezi atunci cand ai nevoie.

Exista diferite metode pentru a supraveghea angajatii la locul de munca. Managementul companiei poate utiliza diferite metode, precum monitorizarea istoricului web, ascultarea telefonelor de serviciu sau supravegherea video.

Sistemele de supraveghere video la locul de munca te ajuta sa solutionezi multe probleme pe care le are compania. In primul rand, angajatii vor fi mult mai productivi stiind ca sunt supravegheati. Apoi, vei putea monitoriza procesul de productie de sus si iti vei putea da seama unde sunt probleme. Si vei elimina o parte din problemele legate de furtul angajatilor.

Bineinteles ca, pentru siguranta firmei, aveti si personal de securitate angajat, insa cu un sistem de supraveghere video acestia pot fi mult mai eficienti. Intre angajati pot exista diverse divergente care nu se pot dovedi sau verifica.... mai mult


Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 12:00

Un judet din Romania are o problema neobisnuita cu locurile de munca

Un judet din Romania are o problema neobisnuita cu locurile de munca

Un judet din Romania are o problema neobisnuita. Din cauza faptului ca este greu sa gaseasca mana de lucru necalificata, firmele din Arad ar putea sa fie nevoite sa angajeze straini sa ocupe aceste pozitii.

"Anul acesta am avut 46 de burse ale locurilor de munca, foarte multe comparativ cu alti ani. Oamenii care vin la burse sunt mai putini decat ne asteptam noi pentru ca, astazi, Aradul are efectiv o problema cu forta de munca. In curand, Aradul va fi nevoit sa importe forta de munca din tarile non-UE, din locurile unde oamenii ar veni sa munceasca pentru un salariu minim sau ceva peste salariul minim.

La bursele pe care le organizam, vin aproape la fel de multi angajatori cati vin si oameni in cautarea unui loc de munca. Multi dintre ei nu au nici macar un interes real sa-si gaseasca un loc de munca, ci vin pentru ca au anumite obligatii fata de noi", a declarat Marinel Hentes, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, citat de Arad Online.

Mai multi someri in Romania

Rata somajului inregistrat la nivel national la sfarsitul lunii august a fost de 5,12%, mai mare cu 0,03 puncte procentuale decat cea din iulie, dar cu 0,23 puncte procentuale decat cea din august 2013, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Rata somajului in crestere - mai multe femei fara loc de munca

Potrivit sursei citate, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de... mai mult


Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 23:42

11 comentarii
De ce va fi tot mai greu sa ne gasim un loc de munca

De ce va fi tot mai greu sa ne gasim un loc de munca

Europenii se chinuie sa isi gaseasca un loc de munca, in conditiile in care batranul continent abia isi revine dupa o perioada de recesiune adanca, noteaza Bloomberg.

Increderea in economie va atinge in aceasta luna cel mai scazut nivel din ultimul an, iar somajul va ramane sub 11,5% in zona euro, anticipeaza analistii.

In plus, rata inflatiei ar urma sa nu depaseasca nivelul de 1%, adica de doua ori mai putin decat isi doreste Banca Centrala Europeana (BCE).

Pe de alta parte, presedintele BCE, Mario Draghi, a precizat ca lipsa locurilor de munca este o problema omniprezenta in zona euro, aminteste Bloomberg.

Somajul a depasit in Franta, Italia si Spania pragul de 10%. Comparativ, acest indice este mai mare decat media de 7,3% a statelor care fac parte din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

"Cresterea economica a zonei euro este infima. Insa adevarata intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem este daca aceasta crestere economica este suficienta pentru a crea locuri de munca, iar raspunsul este negativ, din pacate", a explicat Holger Sandte, analist la firma Nordea Markets din Copenhaga.

Germania da semne de slabiciune

Cresterea anemica din zona euro a tras inapoi si Germania, care pana nu demult era motorul regiunii. In aceasta luna, increderea in economia nemteasca a atins cel mai scazut nivel din 2012, iar banca centrala (Bundesbank) a avertizat ca avansul produsului intern brut va fi slab in a doua jumatate a anului.

Iar... mai mult


Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 07:30

6 comentarii
Guvernul promite 2.000 de locuri de munca pentru tinerii absolventi

Guvernul promite 2.000 de locuri de munca pentru tinerii absolventi

Au fost semnate 500 de acorduri pentru 2.000 de locuri de munca destinate tinerilor absolventi, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu, care a participat la o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat.

"Programul 'Locuri de munca pentru tinerii absolventi 2014' a inceput la sfarsitul lunii august si se deruleaza pana in vara viitoare. Deja avem 500 de acorduri pentru aproximativ 2.000 de locuri de munca si semnam in continuare cu firmele. Este un program foarte bine primit", a spus Florin Jianu.

Ministrul a explicat ca sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Programul presupune implementarea a opt proiecte prin care se vor acorda subventii in valoare de 40 de milioane de euro, pentru crearea a 6.400 noi locuri de munca destinate tinerilor absolventi.

Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti au organizat, luni, la sediul universitatii, o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat, precum si proiectul "Locuri de munca subventionate... mai mult


Luni, 27 Octombrie 2014, ora 21:56

4 comentarii
100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul - Reactia Fiscului

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul - Reactia Fiscului

Fiscul a transmis, vineri, ca romanii angajati in strainatate prin intermediul agentiilor de munca temporara isi vor primi salariile, chiar daca conturile acestor societati sunt poprite.

Precizarea a venit la sucrt timp dupa ce Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara (ANIMT) a acuzat ca 100.000 de muncitori romani care lucreaza in strainatate risca sa-si piarda locurile de munca, iar 300 de firme sa fie inchise, dupa ce ANAF, "in baza unei interpretari subiective a legislatiei muncii", a dispus blocarea conturilor companiilor respective.

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul din cauza ANAF

"Va informam ca poprirea asiguratorie a conturilor bancare apartinand agentilor de munca temporara nu este de natura a afecta plata drepturilor salariale catre angajati, in cauza fiind aplicabile prevederile art 149, alin (12), lit. a) din Codul de procedura fiscala, asa cum de altfel rezulta si din adresele de infiintare a popririi transmise de organele fiscale", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), care apartine Fiscului.

Institutia aminteste ca in cursul anului 2014 a demarat verificari pentru combaterea evaziunii. Inspectorii au descoperit ca agentul de munca temporara incheie separat un contract de munca temporara cu fiecare salariat temporar si un contract de punere la dispozitie cu utilizatorul.

"In aceste conditii, fiecare angajat cunoaste de la inceputul... mai mult


Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 20:56

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul din cauza ANAF

100.000 de romani care muncesc in strainatate risca sa-si piarda serviciul din cauza ANAF

Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara (ANIMT) acuza ca 100.000 de muncitori romani care lucreaza in strainatate risca sa-si piarda locurile de munca, iar 300 de firme sa fie inchise, dupa ce ANAF, "in baza unei interpretari subiective a legislatiei muncii", a dispus blocarea conturilor companiilor respective.

Aceasta institutie solicita autoritatilor demararea de urgenta a dialogului pentru evitarea disparitiei a 300 de firme.

Totodata, ANIMT isi exprima speranta ca autoritatile vor analiza cu responsabilitate implicatiile masurilor recente de sanctionare a companiilor care activeaza in domeniul plasarii angajatilor in regim de munca temporara, masuri care afecteaza sute de mii de muncitori si familiile acestora.

Asociatia solicita autoritatilor, de asemenea, demararea urgenta a consultarilor, in vederea deblocarii activitatii intreprinderilor afectate.

"Daca pana la sfarsitul lunii conturile noastre vor continua sa fie blocate, toti acesti oameni vor ramane pe drumuri. In tot acest timp, noi ne pierdem definitiv clientii, circa 300 de firme vor disparea, iar economia tarii va pierde anual, numai din contributii la salarii, peste 265 de milioane de euro", a spus, marti, intr-o conferinta de presa, Stephane Tison, directorul general al companiei Power Interim si fondatorul ANIMT.

Guvernul, somat sa opreasca politizarea controalelor ANAF: Dispar 100.000 de locuri de munca

ANAF controleaza agentiile de munca temporare

Potrivit ANIMT,... mai mult


Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:07

12 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  2. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  3. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  4. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  5. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  6. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  7. Opt religii sub un singur acoperis
  8. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  9. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  10. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)