muzeul theodor aman

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Se redeschide cel mai vechi muzeu din Bucuresti

Se redeschide cel mai vechi muzeu din Bucuresti

Muzeul "Theodor Aman" din Capitala, care a fost inchis in 2004 pentru reabilitare, va fi redeschis sambata, cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor".

Potrivit reprezentantilor Muzeului Municipiului Bucuresti, de care apartine Muzeul "Theodor Aman", acesta va fi redeschis integral, cu exceptia unei mici sali nereprezentative in care sunt depozitate diverse materiale.

Astfel, vor putea fi vizitate cinci sali ale muzeului, incluzand si atelierul artistului.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea holul muzeului, care a fost pictat in totalitate de Theodor Aman. Totodata, intr-o sala de la intrare vor rula pe un ecran mai multe filme care vor prezenta etape din restaurarea tablourilor realizate de artist.

In cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor", programul de vizitare va fi intre orele 18:00 si 02:00, iar accesul va fi gratuit. Ulterior, muzeul va putea fi vizitat de miercuri si pana duminica, de la 10:00 la 18:00.

Muzeul "Theodor Aman", care este situat pe strada C.A. Rosetti la numarul 8, este cel mai vechi muzeu de arta din Bucuresti, fiind deschis publicului in 1908, si totodata unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice din oras.

Muzeul a fost inchis in anul 2004 pentru reabilitare, fiind redeschis partial in anul 2009, pentru sase luni.

In muzeu sunt prezentate tablouri, desene si gravuri ale artistului, precum si o serie de obiecte personale si unelte ale acestuia. Cladirea a fost construita in anul 1869, ca locuinta si atelier,... mai mult


Luni, 13 Mai 2013, ora 23:40

Se redeschide Muzeul Theodor Aman din Bucuresti

Se redeschide Muzeul Theodor Aman din Bucuresti

Muzeul Theodor Aman din Capitala se va redeschide pentru public, incepand de joi.

Publicul se va putea bucura de trei dintre salile de expozitie ale muzeului, care cuprind lucrari de arta restaurate din bani donati, informeaza un comunicat al institutiei de cultura, remis Ziare.com.

Ceremonia de redeschidere de joi este organizata de Centrul Cultural American, Rotary Club Bucuresti si Muzeul Municipiului Bucuresti.

La inaugurare vor participa insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Jeri Guthrie-Corn, presedintele Rotary Club Bucuresti, Stefan Gheorghiu, si directorul Muzeului Bucurestiului, Ionel Ionita.

Ambasada SUA la Bucuresti a oferit 20.000 de dolari pentru acest muzeu acum cativa ani, iar Rotary Club a contribuit cu aproximativ 40.000 de euro la restaurarea muzeului.

Sculpturile de pe fatada muzeului - fosta casa a pictorului Theodor Aman - sunt lucrate chiar de artist si ii infatiseaza pe Michelangelo si pe Leonardo.

In salile muzeului sunt expuse lucrari ale lui Aman: portrete, tablouri istorice, gravuri, mobile sculptate de artist. mai mult


Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 16:21

Sotiile demnitarilor NATO, duse la Muzeul Satului

Sotiile demnitarilor NATO, duse la Muzeul Satului

Sotiilor demnitarilor sositi la Bucuresti pentru Summitul NATO li s-a pregatit joi un program de vizitare a Muzeului National de Arta al Romaniei si a Muzeului Satului, informeaza NewsIn.

Actrita Maia Morgenstern va fi gazda care va primi sotiile demnitarilor la Muzeul National de Arta al Romaniei. Sotiile demnitarilor vor vizita incepand de la ora 10.00 Galeria Nationala a Muzeului de Arta, ce cuprinde o parte de arta romaneasca veche, cu icoane, broderii si tesaturi, sculpturi in lemn, pictura murala si piese de orfevrarie, reprezentative pentru diferite regiuni ale tarii, precum si o parte de arta romaneasca moderna, cu aproximativ 736 de picturi si sculpturi.

In Galeria de Arta Romaneasca Moderna, sunt expuse tablouri de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Stefan Luchian, Theodor Pallady si altii, si sculpturi ale unor artisti precum Constantin Brancusi, Dimitrie Paciurea sau Frederic Stork.

La Muzeul Satului, un alt obiectiv din programul vizitei la Bucuresti a partenerilor oficialilor NATO, acestia vor fi primiti cu specialitati culinare traditionale: colaci, cozonac si placinte. Ansamblurile de muzica si dans popular "Minisat" din Brasov si "Jidvei" din Sibiu ii vor intampina pe vizitatori pe aleile muzeului.

Pentru aceasta vizita, conducerea muzeului a pregatit si o expozitie de costume si bijuterii populare din propria colectie, pentru ca "fiind vorba de doamne, vor fi probabil interesate de maiestria portului popular romanesc si de bijuterii",afirma... mai mult


Joi, 03 Aprilie 2008, ora 10:34

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ce-a patit un preot gay care a scris pe Facebook un mesaj pro-homosexuali
  2. "O catastrofa" - Masura extrema luata impotriva ursilor koala
  3. Viral: Maimuta machiata care a indignat Internetul (Video)
  4. Prima crima din istoria omenirii
  5. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  6. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  7. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  8. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  9. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  10. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie