note teste evaluare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina

Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a trebuie sa vizeze si o limba straina, iar Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca testarea acestei competente, insa nu in 2014 si nici anul viitor, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul a precizat, in acelasi context, ca testarea competentelor intr-o limba straina va fi introdusa, anul acesta, la evaluarea elevilor de clasa a VI-a, fiind vorba despre o premiera.

"Nu evaluam competenta intr-o limba straina decat la bacalaureat. In acest an, incercam la testul de clasa a VI-a, este prima data cand facem asa ceva, pana acum nu aveam. Dar nu este un examen, ci un test, la evaluarea de clasa a VI-a. In mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia sa fie si limba straina si de mult timp trebuia sa fie acest lucru. Nu o sa fie anul acesta, nu o sa fie la anul, dar incepem sa facem si acest lucru", a spus Pricopie, la dezbaterea cu tema "Dezvoltarea competentelor cheie in scolile din Romania. Provocari si oportunitati pentru actualele politici educationale", organizata de FSLI.

Remus Pricopie a subliniat ca testarea competentelor intr-o limba straina va trebuie facuta, gradual, si la clasele mai mici.

Clasa a IX-a va fi mutata din nou la liceu

"Aceste competente de limba sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a. Incet, gradual, va trebui sa le testam si pe clasele mai mici. Stiti ca aveam obligativitatea unei limbi straine incepand cu clasa a III-a. Am facut ordinul si acum exista... mai mult


Joi, 08 Mai 2014, ora 22:29

1 comentariu
Evaluare nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a - vezi modele de teste

Evaluare nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a - vezi modele de teste

Ministerul Educatiei a postat, vineri, pe Internet, modele de teste pentru Evaluarile nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, in anul scolar 2013-2014.

Modelele pot fi descarcate de pe site-ul Ministerului Educatiei.

"Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a consta in administrarea a trei teste vizand evaluarea competentelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise si evaluarea competentelor de matematica", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei remis Ziare.com.

Reprezentantii ministerului informeaza ca, in cadrul evaluarii la clasa a II-a, testul de evaluare a competentelor de receptare a mesajelor citite si testul de evaluare a competentelor de producere a mesajelor scrise se desfasoara in aceeasi zi, cu o pauza de 10 minute intre ele.

In ceea ce priveste evaluarea de la finalul clasei a IV-a, aceasta presupune un test pentru evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana si un test pentru evaluarea competentelor de matematica.

"Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat in 25 de minute la clasa a II-a si in 60 de minute la clasele a IV-a si a VI-a", mai anunta Ministerul Educatiei.

Elevii nu vor primi note sau calificative, iar rezultatele obtinute nu se inregistreaza in catalogul clasei, ci vor fi valorificate la nivelul unitatii de invatamant.

"Dupa administrarea testelor la clasa a IV-a se realizeaza... mai mult


Vineri, 28 Martie 2014, ora 18:08

Un director de scoala nu a afisat notele la simularea evaluarii nationale: i-a fost rusine

Un director de scoala nu a afisat notele la simularea evaluarii nationale: i-a fost rusine

Directorul Scolii Gimnaziale Nr. 6 din Suceava, Dumitru Rusu, a fost ultimul dintre directorii care au afisat rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale din perioada 18-20 februarie. Parintii spun ca intarzierea a fost provocata de notele prea mici.

Unul dintre parintii copiilor care au dat testul a povestit nemultumit de ce rezultatele au fost afisate doar duminica, si doar pentru cateva ore.

"Eu l-am sunat inca de sambata pe director si i-am spus ca parintii vor sa consulte tabelele. Dumnealui mi-a transmis ca notele sunt mici si ca scoala are de pierdut daca le afiseaza, ca va face scoala de rusine", a povestit parintele pentru Monitorul de Suceava.

Evaluarea Nationala 2014: Dezastru la simulare - peste jumatate din elevi, note sub 5

La Scoala Gimnaziala Nr. 6 Suceava, dintre cei 29 de elevi care au participat la evaluare, 17, mai mult de 50%, au obtinut medii intre 1,55 si 4,47. Opt copii au luat mediile intre 5 si 6, doi au luat intre 6 si 7 si doi intre 7 si 8.

Judetul Suceava a iesit pe locul sase in clasamentul rezultatelor la simularea evaluarii, 55,3% dintre elevi avand medii peste 5. Scoala nr 6 Suceava a avut aproximativ acelasi procent de elevi care au obtinut medii sub 5. mai mult


Miercuri, 12 Martie 2014, ora 08:33

Evaluarea nationala a furtului caciulii (Opinii)

Evaluarea nationala a furtului caciulii (Opinii)

As vrea sa cred ca rezultatele evaluarii nationale de anul acesta reflecta realitatea si ca elevii romani au reusit intr-adevar un salt spectaculos, iar testele PISA care ne aratau ca mai bine de jumatate dintre ei sunt analfabeti functionali gresesc.

As vrea sa cred ca intr-adevar 76% dintre absolventii clasei a 8-a meritau sa promoveze examenul, cu 10% mai multi decat anul trecut. As vrea sa cred ca numarul foarte mare de note intre 9 si 10, cele mai multe dintre cele peste 5, reflecta o elita foarte consistenta.

Dar imi vine foarte greu sa cred, din mai multe motive. In primul rand, nimic nu s-a schimbat spectaculos in invatamant in ultimul an, nimic care sa fi determinat o mai mare daruire a profesorilor, un mai mare interes pentru carte al elevilor, nu s-au schimbat nici programele, nici manualele. Totul este la fel si totusi aflam ca elevii sunt cu mult mai buni.

Apoi, mi-e greu sa cred in acest succes pentru ca toti profesorii cu care am vorbit mi-au spus ca subiectele, cel putin cele la matematica, au fost foarte simple, de unde si avalansa de note de 10. Sigur, nimeni nu spune ca elevii de clasa a 8-a, aflati la primul examen serios al vietii lor, trebuie pocniti cu subiecte de dificultate maxima.

Dar, in acelasi timp, dupa cum spune fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, acesta este nu doar un examen, ci si un concurs care ar trebui sa departajeze excelenta. Asta ar presupune sa existe subiecte accesibile nivelului mediu, pentru promovarea... mai mult


Luni, 01 Iulie 2013, ora 16:28

26 comentarii
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Subiectele de la Testarea Nationala-matematica, ridicol de usoare

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Subiectele de la Testarea Nationala-matematica, ridicol de usoare

Am aflat strategia Ministerului Educatiei, pe care o va aplica, probabil, si la Bacalaureat. Elaboreaza pentru examenele nationale subiecte ridicol de usoare, astfel incat sa obtina note mari si de trecere cat mai multi elevi si sa ascunda sub pres precaritatea educatiei romanesti.

Cum altfel putem califica problemele de la Testarea Nationala dupa clasa a VIII-a din care spicuim problema: "Ana si Bogdan au 7 mere, Ana si Calin au 8 mere, iar impreuna cei 3 copii au 12 mere. Cate mere are fiecare?".

Reactiile si opiniile parintilor care au copii, scrise deja pe retelele de socializare, sunt ca problema este de clasa a II-a, cel mult a III-a. Necesita doar cunostinte de aritmetica elementara.

Sa te uiti intr-un tabel si sa vezi numarul elevilor care au obtinut nota 5 este iarasi o operatie mecanica, ce nu necesita niciun fel de cunostinte si pregatire.
Alte subiecte, cotate cu 0,5 puncte cereau, de ex: 4*4+10; aplicarea teoremei lui Pitagora intr-un triunghi dreptunghic etc., toate extrem de simple. Cert este ca nota 7 se putea lua fara eforturi si cunostinte deosebite.

Si atunci, elevii talentati si cu o pregatire foarte buna le-au rezolvat intr-o jumatate de ora, razand. Pentru ei examenul a fost o joaca, dovada fiind notele de 10 in numar extrem de mare ce vor fi obtinute la acest examen.

Nu au aparut tipuri importante de subiecte, ecuatii, sisteme de ecuatii, inecuatii, probleme de pus in ecuatie, calcule cu numere algebrice, etc.

Intrebarea este... mai mult


Joi, 27 Iunie 2013, ora 22:59

11 comentarii
Evaluare Nationala 2013: Prima proba - Limba romana

Evaluare Nationala 2013: Prima proba - Limba romana

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor sustine, marti, prima proba a evaluarii nationale, respectiv examenul la Limba si literatura romana, potrivit calendarului Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

De asemenea, miercuri, 26 iunie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna, urmand ca joi, pe 27 iunie, absolventii de opt clase sa sustina testul la Matematica. La fel ca anul trecut, salile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere.

Primele rezultate la Evaluarea Nationala vor fi afisate sambata, 29 iunie 2013, pana la ora 16:00, urmand ca intre orele 16:00 si 20:00 sa fie depuse contestatiile de catre candidatii nemultumiti de notele obtinute.

Contestatiile vor fi solutionate intre 30 iunie si 2 iulie 2013, urmand ca pe data 3 iulie 2013 sa fie afisate rezultatele finale ale examenului de Evaluare Nationala 2013.

Admiterea la liceu 2013. Repartizarea computerizata

Dupa aflarea rezultatelor, in baza mediei de admitere, absolventii de gimnaziu vor completa fisele de inscriere pentru admiterea la liceu, in prezenta diriginilor si a parintilor.

In functie de rezultatul obtinut prin calcularea mediei aritmetice dintre media la examenul de Evaluare Nationala si media generala din anii de gimnaziu, dar si in functie de optiunile fiecaruia, candidatii vor fi repartizati pe locurile la liceu.

Evaluare Nationala 2013: Au inceput inscrierile. Vezi calendarul de examen

Repartizarea computerizata pe locurile din licee se va face pe 16... mai mult


Marti, 25 Iunie 2013, ora 09:21

Cat de grele vor fi testele pe care le vor da elevii la inceput de an

Cat de grele vor fi testele pe care le vor da elevii la inceput de an

Testele initiale pe care elevii claselor II - XII le vor sustine la circa doua saptamani de la inceperea anului scolar se vor axa, in special, pe materiile de baza, urmand sa aiba, pentru cei din anii terminali, specificul evaluarilor nationale, respectiv al bacalaureatului.

"Aceste teste nu trebuie sa sperie pe nimeni, dar trebuie luate in serios. Nu este o noutate faptul ca elevii vor fi testati, pentru ca acest lucru se intampla oricum la inceputul fiecarui an scolar. Noutatea, in special pentru elevii din clasele terminale, este aceea ca testele vor fi foarte bine structurate si vor avea specificul testele nationale, respectiv a bacalaureatului.

Obiectivul esential al acestor teste este ca profesorii sa cunoasca gradul de cunostinte dobandit de fiecare elev in parte, astfel incat, acolo unde rezultatele sunt sub asteptari, sa se poata face ceva din timp. Pe de o parte, parintii sa poata fi informati cu privire la nivelul de pregatire al copilului, iar pe de alta parte, profesorii sa stie unde sa insiste cu predarea", au explicat, marti, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Durata testului initial este de 15-45 de minute, in functie de nivelul de studiu, se precizeaza intr-o nota a Ministerului Educatiei.

Elevii din invatamantul primar nu vor primi note dupa aceste teste, ci se va pastra evaluarea prin calificative.

Rezultatele obtinute la evaluare vor fi utilizate ca reper pentru masurarea progresului scolar realizat si... mai mult


Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 21:33

Sindicatele din invatamant: Notele la testele de evaluare ar trebui sa fie secrete

Sindicatele din invatamant: Notele la testele de evaluare ar trebui sa fie secrete

Dupa ce la examenul de Bacalaureat de anul acesta s-a inregistrat cel mai scazut nivel de promovabilitate (44,47%), Ministerul Educatiei si-a propus, pentru anul scolar 2011-2012, sa elimine supraevaluarea la clasa, adica a notelor mari obtinute in mod nejustificat.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, spune ca nu este un secret pentru nimeni faptul ca foarte multi elevi primesc note mari in cursul anului si la examene se afla pentru prima data in fata unei evaluari standardizate care ii aduce cat mai aproape de adevar.

Asadar, a anuntat ea, incepand cu anul scolar urmator, se doreste ca nivelul de pregatire al elevilor sa fie identificat de la inceputul primului semestru, in urma unor teste.

"Testul initial se va aplica pe clase, pentru clasa I, a II-a, a IV-a, pentru romana, matematica si asa mai departe. Rezultatele vor fi analizate la nivelul scolii. Adica va fi o medie pe scoala, iar claselor vor fi incadrate, in functie de rezultate, la categoria sub media de scoala, la nivelul mediei sau peste aceasta medie", afirma Oana Badea saptamana trecuta.

Sindicalistii din invatamant sunt de acord cu ideea avansata de Ministerul Educatiei, de a introduce teste de evaluare pentru a determina nivelul de pregatire al elevilor, insa sunt de parere ca rezultatele la teste ar trebui sa fie secrete.

Liviu Pop, secretarul general la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), este de parere ca intai trebuie regandite programele scolare, iar... mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 09:14

2 comentarii
Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Rezultatele testelor nationale de clasa a VIII-a pentru admiterea elevilor de gimnaziu la liceu s-au afisat luni, dupa rezolvarea contestatiilor.

Rezultatele partiale au fost afisate de vineri la avizierele scolare, iar notele finale pentru viitorii liceeni s-au afisat luni pe site-ul Ministerului Educatiei.

Vezi AICI subiectele si baremele de la examenele de Limba si Literatura Romana, Limba Materna si Matematica.

Hunedoara: Din cei 109 absolventi de gimanziu care au depus contestatii, doar 33 s-au ales cu note modificate. Rezultatele finale se vor afisa in cursul zilei de luni.

Brasov: Au fost depuse aproape 200 de contestatii, dintre care au fost admise doar 22. In tot judetul, doar doua eleve au obtinut nota maxima la evaluarile nationale.Alba: Din cele 143 de contestatii depuse, 88 au fost la romana si 55 la matematica, fiind admise 31 de contestatii.Dolj: Elevii doljeni au fost mai nemultumiti de notele primite la testele nationale decat absolventii de gimnaziu din alte judete. Astfel, in Dolj au fost depuse 562 de contestatii, dintre care au fost solutionate 283: 142 la Limba Romana si 141 la Matematica.Botosani: In urma testelor nationale, 247 de absolventi de gimnaziu s-au declarat nemultumiti de notele obinute la examene si au facut contestatii.Sibiu: Elevii sibieni au mmotive de bucurie. Dupa afisarea rezultatelor finale, in Sibiu s-au inregistrat 113 note de 10 si niciun elev si niciun candidat eliminat.Iasi:... mai mult


Luni, 27 Iunie 2011, ora 13:44

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  2. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  3. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  4. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  5. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  6. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  7. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  8. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  9. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  10. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)