numere de telefon

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vodafone a trimis politiei sute de numere de telefon ale unor jurnalisti

Vodafone a trimis politiei sute de numere de telefon ale unor jurnalisti

Compania Vodafone a trimis politiei britanice, din greseala, numerele de telefon a 1700 de angajati ai trustului de presa News UK.

Potrivit companiei, datele de contact apartinand jurnalistilor care lucrau pentru sucursala britanica a trustului american au fost date dintr-o eroare politistilor care instrumentau Operatiunea Elveden, in luna martie, scrie presstv.ir.

Elveden este numele unei anchete privind acuzatiile aduse unor jurnalisti care au platit oficiali guvernamentali pentru a obtine informatii.

"O examinare initiala a relevat ca a existat un volum de date in exces, reprezentand mai mult de o mie de numere de telefon care fusesera trimise gresit de Vodafone. Dupa o examinare a datelor in cadrul anchetei Elveden, eroarea a fost raportata catre Vodafone pe 27 iunie", se arata intr-un comunicat al politiei britanice.

Vodafone dezvaluie existenta unor cabluri secrete prin care sunt ascultate convorbirile

Potrivit purtatorului de cuvant al Vodafone, compania a cerut Scotland Yard sa stearga informatia "in exces" in luna septembrie, dupa ce a ajuns la concluzia ca politistii aveau de gand sa se foloseasca de aceste date.

Vodafone si-a cerut scuze News UK pentru ceea ce a numit "o eroare umana" si a recunoscut ca informatia a fost "dezvaluita gresit". Trustul News UK editeaza publicatiile The Times, The Sunday Times si The Sun. mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 22:19

SUA revolutioneaza serviciile de telefonie: Numerele de telefon devin adrese IP

SUA revolutioneaza serviciile de telefonie: Numerele de telefon devin adrese IP

Comisia Federala pentru Comunicatii (FCC) a SUA face primul pas in directia modernizarii sistemului de servicii de telefonie, bazat pe o tehnologie veche de jumatate de secol, cerandu-le marilor operatori din industrie sa propuna solutii pentru inlocuirea numerelor de telefon cu adrese IP.

Pe baza acestor propuneri, FCC va permite companiilor sa deruleze un test pentru a putea fi cunoscuta masura in care sistemul de telefonie actual bazat pe sarma de cupru poate fi inlocuit, de exemplu, cu o infrastructura de cablu coaxial, fibra optica sau retele wireless, informeaza The Verge.

Exista cateva aspecte importante care trebuie lamurite prin acest test.

Astfel, planurile propuse de operatori ar acoperi doar 99% din baza de clienti, iar FCC nu doreste sa priveze populatia rurala a Americii de servicii de telefonie in cazul migrarii de la sistemul pe baza de sarma de cupru.

De asemenea, testele trebuie sa demonstreze ca serviciul pentru situatii de urgenta 911 este disponibil in orice moment, iar dispozitive precum alarmele pentru locuinte si cele medicale vor continua sa functioneze.

In plus, companiile trebuie sa gaseasca o modalitate pentru a transfera uriasa baza de numere de telefon intr-un sistem pe baza de adrese IP.

Operatorii de telefonie pot trimite propuneri pana pe 20 februarie, iar decizia finala cu privire la proiectul pe baza caruia va fi lansat programul pilot va fi luata in luna mai a acestui an. mai mult


Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 14:14

6 comentarii
Facebook posteaza numere de telefon fara voia utilizatorilor?

Facebook posteaza numere de telefon fara voia utilizatorilor?

Mai multi utilizatori ai retelei de socializare Facebook sustin ca numerele de telefon ale contactelor sunt publicate pe site.

Facebook, intr-adevar, listeaza numerele de telefon impartasite de "prietenii" din lista de contacte, insa doar in zona privata a contului, fara a fi vizibile pentru toata lumea. Insa, daca telefonul mobil este sincronizat cu agenda de pe Facebook, aceste numere devin publice, relateaza The Washington Post.

Totusi, oficialii Facebook au contrazis informatiile. "Zvonurile potrivit carora numerele de telefon ale contactelor sunt vizibile tuturor sunt false. Lista de contacte exista de mult timp. Numerele publicate acolo au fost fie adaugate chiar de prieteni, care au acordat vizibilitate altor utilizatori, sau s-a folosit sistemul de sincronizare. Ca si pe telefon, doar acea persoana poate sa le vada", se arata intr-un comunicat al Facebook.

De asemenea, site-ul pune la dispozitie un link prin care pot fi inlaturate toate numerele preluate de pe telefoanele mobile, in momentul sincronizarii. mai mult


Sambata, 13 August 2011, ora 08:45

Vanzarea numerelor de telefon, fara acordul furnizorului, ilegala

Vanzarea numerelor de telefon, fara acordul furnizorului, ilegala

Vanzarea sau cumpararea numerelor de telefon prin intermediul rubricilor de mica publicitate din presa sau de pe Internet este o practica ilegala, numerele fiind alocate exclusiv furnizorilor de servicii de telefonie, atrage atentia Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

"Furnizorii de servicii de telefonie sunt singurii care pot, la randul lor, asigna un numar de telefon utilizatorului final. Scoaterea la vanzare, de catre un utilizator, a unui numar de telefon ce i-a fost asignat de un furnizor poate fi considerata o tentativa de frauda, furnizorul fiind indreptatit sa ia in acest caz o serie de masuri, respectiv oprirea furnizarii serviciilor prin intermediul respectivului numar, deconectarea numarului si introducerea acestuia in carantina pentru o perioada de timp sau returnarea utilizatorului final de drept, dupa caz", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Cei mai expusi riscurilor sunt insa cumparatorii acestor numere care, dupa ce platesc uneori sume ce pot atinge chiar si 1.000 de euro pentru un numar preferential, asa-numitul 'numar de aur' sau 'numar de platina', pot descoperi, la un moment dat, ca numarul cumparat nu mai poate fi utilizat.

"Am avut sesizari privind numere de telefon cumparate de pe Internet care s-au dovedit a fi numere portate cu nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare. Cumparand un numar de la o persoana oarecare cumperi de fapt dreptul de folosinta al numarului respectiv, care apartine... mai mult


Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 15:45

Clientii noi de la Cosmote isi pot alege singuri combinatiile de numere

Clientii noi de la Cosmote isi pot alege singuri combinatiile de numere

Cosmote a lansat o noua oferta promotionala, oferindu-le noilor abonati numere de telefon cu combinatii speciale de cifre. Oferta numita "Numere de Aur" nu implica vreun cost suplimentar.

"Numerele de Aur sunt oferite peste tot in lume ca serviciu premium, pentru clientii care doresc sa isi exprime personalitatea inclusiv prin numerele lor de telefon.

Le introducem acum pentru clientii romani deoarece stim ca le place sa le ofere prietenilor, colegilor sau partenerilor de business numere de telefon cu combinatii speciale de cifre", a declarat Gabriel Ionita, Product and Services Development Senior Manager Cosmote Romania, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Noua oferta este disponibila promotional in perioada 4 mai - 15 iunie, timp in care toti noii abonati, atat persoane fizice cat si juridice, care semneaza pentru un contract de 24 de luni, vor primi gratuit, in plus fata de oferta promotionala curenta, si un "Numar de Aur".

Clientii isi vor putea alege numarul dintr-o gama larga de combinatii de cifre usor de retinut precum 0784444444, 0784000000, 0784848484 si altele. Oferta promotionala pentru Numar de Aur este valabila doar pentru numerele de telefon care incep cu "0784".

"Numarul de Aur" este de asemenea disponibil si pentru clientii care aleg planurile tarifare SmartPhone, acestia bucurandu-se la randul lor de o serie de bonusuri precum un numar dublu sau nelimitat de minute si SMS-uri in retea, in functie de valoarea abonamentului lunar ales.... mai mult


Sambata, 14 Mai 2011, ora 09:31

Procesul de portare a numerelor de telefon ar putea fi scurtat

Procesul de portare a numerelor de telefon ar putea fi scurtat

Termenul maxim in care trebuie realizata portarea numerelor ar putea fi redus de la 10 la 3 zile lucratoare, in urma propunerii Autoritatii Nationale de Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Daca va fi luata aceasta decizie, Romania se va inscrie printre statele Uniunii Europene in care termenul de portare este cel mai scazut, scrie Financiarul.

Media la nivel european a fost, in anul 2009, de 6,5 zile pentru telefonia fixa si de 4,1 pentru telefonia mobila.

Datele ANCOM arata ca, pana la data de 20 decembrie, 407.044 de utilizatori de servicii de telecomunicatii si-au schimbat operatorul.

Din total portari, 270.776 sunt numere de telefonie mobila, iar 136.268 apartin segmentului de telefonie fixa. mai mult


Joi, 23 Decembrie 2010, ora 14:12

1 comentariu
Numere de telefon pentru soferii care vor sa afle starea drumurilor

Numere de telefon pentru soferii care vor sa afle starea drumurilor

Comandamentului Central de Iarna pune la dispozitia soferilor care nu-si pot amana deplasarile trei numere de telefon, 021.9360, 021. 318.66.09 si 021.318.66.31, la care pot solicita informatii asupra conditiilor meteo si de drum pentru rutele dorite.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, marti dupa-amiaza conditiile meteorologice nefavorabile din numeroase zone ale tarii si zapada asternuta pe carosabil ingreunau considerabil circulatia rutiera.

Politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto ca, inainte de a porni la drum, sa-si echipeze corespunzator masina pentru sezonul rece si sa se informeze in privinta traseului pe care urmeaza sa-l parcurga, apeland unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarna - 021.9360; 021, 318.66.09 si 021.318.66.31.
De asemenea, Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera calma de conducere, fara bruscarea comenzilor vehicululelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare, sa utilizeze preponderent frana de motor si sa evite efectuarea depasirilor, care in asemenea conditii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza precipitatiilor, folosirea luminilor de catre soferii care se apropie reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie... mai mult


Marti, 15 Decembrie 2009, ora 18:23

Carte de telefon pentru abonatii telefoniei fixe, pe Internet

Carte de telefon pentru abonatii telefoniei fixe, pe Internet

In curand, abonatii de telefonie fixa vor avea la dispozitie o carte de telefon ce va putea fi accesata pe Internet.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor va desemna, prin licitatie, o companie care va elabora cartea de telefon virtuala, informeaza Antena 3.

Firma care va castiga licitatia va fi obligata sa includa intr-o baza de date de pe Internet numerele de telefon si de fax si datele abonatilor, care doresc ca numerele lor sa apara in cartea de telefon. In caz contrar, numarul lor va ramane secret. mai mult


Marti, 12 August 2008, ora 11:11

2 comentarii
Romanii vor avea numere de telefon scurte pentru serviciile sociale

Romanii vor avea numere de telefon scurte pentru serviciile sociale

Romanii vor avea numere de telefon scurte, universal valabile in UE si pentru unele servicii sociale, iar apelurile vor fi gratuite. Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a supus consultarii publice proiectul de decizie privind alocarea si utilizarea unor numere nationale scurte pentru servicii armonizate la nivel european: numerele nationale pentru servicii armonizate cu caracter social de forma 116(xyz) si numerele nationale pentru servicii de informatii privind abonatii de forma 118(xyz).

Numerele nationale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social vor avea lungimea de 6 cifre, fiind de forma generala 116(xyz), unde xyz identifica un anumit serviciu.

Numerele au o identitate paneuropeana, fiind utilizate pentru aceleasi servicii in toate statele membre ale Uniunii Europene. Serviciile furnizate prin intermediul acestor numere raspund unor nevoi sociale specifice, contribuind la bunastarea si siguranta cetatenilor sau ajutand persoanele aflate in dificultate.

Prin intermediul acestor numere se va asigura fie accesul la informatii sau asistenta, fie un instrument de comunicare pentru cetateni, fie o combinatie a acestor elemente. Apelurile catre numerele de forma 116(xyz) vor fi gratuite.

Anexa la Decizia Comisiei Europene 2007/116/CE defineste pana acum doar 3 numere scurte pentru servicii armonizate cu caracter social, iar acestea vor fi disponibile pentru alocare si in Romania: 116000 - pentru... mai mult


Marti, 12 Februarie 2008, ora 14:44

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba