numire prefect

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Prefectul de Iasi a demisionat dupa ce s-a urcat baut la volan si a provocat un accident

Prefectul de Iasi a demisionat dupa ce s-a urcat baut la volan si a provocat un accident

Prefectul de Iasi, Romeo Olteanu, a demisionat, luni, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, atributiile sale fiind preluate de subprefectul Bogdan Abalasi care va asigura interimatul pana la numirea unui nou prefect, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefectului judetului Iasi, Romeo Olteanu, demisia de onoare, in urma evenimentelor in care a fost implicat in data de 10 august 2014", se arata intr-un comunicat emis de MAI.

Conform sursei citate, Olteanu a demisionat, iar pana la numirea unui nou prefect, interimatul va fi asigurat subprefectul Bogdan Abalasi.

Prefectul Romeo Olteanu a fost implicat, duminica seara intr-un accident rutier, dupa ce ar fi consumat alcool, potrivit rezultatului etilotestului la care a fost supus.

Olteanu se deplasa, duminica seara, la volanul masinii institutiei, marca Volkswagen Touareg, pe strada Sararie din municipiul Iasi, el intentionand sa ajunga la stadion, pentru a asista la meciul de fotbal CSMS Iasi - Petrolul Ploiesti din Liga I.

Prefectul de Iasi, prins baut la volan (Video)

La un moment dat, masina condusa de acesta s-a ciocnit cu un BMW dupa care a ricosat intr-un autoturism Dacia Logan. Cele trei masini au fost partial avariate, insa nicio persoana nu a fost ranita.

"N-am apucat sa franez, mi-a iesit in cale o alta masina de pe o strada laturalnica. Soferul avea semnul 'Stop', trebuia... mai mult


Luni, 11 August 2014, ora 17:35

5 comentarii
PSD a obtinut functia de prefect al judetului Mures. UDMR, cea de subprefect

PSD a obtinut functia de prefect al judetului Mures. UDMR, cea de subprefect

In Monitorul Oficial au fost publicate Hotararile de Guvern privind exercitarea functiei publice de prefect al judetului Mures de catre Vasile-Liviu Oprea, fost subprefect, sustinut de PSD, si cea privind exercitarea functiei publice de subprefect al judetului Mures de catre Nagy Zsigmond, secretar al Primariei Miercurea Nirajului, sustinut de UDMR.

Vasile-Liviu Oprea, in varsta de 46 de ani, care a ocupat pana atunci functia de director al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mures, a fost investit subprefect al judetului Mures in data de 25 aprilie, indeplinind atributii de prefect pana la numirea sa in functie, dupa eliberarea din functie a prefectului Corneliu Grosu, care a atins varsta pensionarii, si a subprefectului Manuel Butiulca, care era sustinut de PNL.

Nagy Zsigmond, in varsta de 56 de ani, este secretarul Primariei Miercurea Nirajului, a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu si are un masterat in administratie publica.

Atat politicieni ai UDMR, cat si ai PSD au aratat in repetate randuri ca functia de prefect al judetului Mures ar fi fost obtinuta de Uniune in urma negocierii acordului de participare la guvernare cu PSD.

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, anunta in data de 5 martie ca, in urma negocierilor avute cu PSD pentru intrarea la guvernare, Uniunea a obtinut dreptul de a nominaliza un prefect intr-unul din cele trei judete din secuime, respectiv Covasna, Harghita si Mures, si a optat pentru Mures.... mai mult


Sambata, 02 August 2014, ora 22:32

Dusa: Prefect roman in Mures, UDMR sa se ocupe de obiectivele economice

Dusa: Prefect roman in Mures, UDMR sa se ocupe de obiectivele economice

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a afirmat, vineri, ca, in opinia sa, prefectul de Mures va fi roman, deoarece acesta trebuie sa se ocupe de obiectivele de guvernare, in timp ce UDMR ar trebui sa fie interesata de tintele economice ale maghiarilor.

Mircea Dusa a participat, vineri, la investirea in functie a noului subprefect de Mures, Vasile Liviu Oprea, care va exercita si atributii de prefect pana la numirea unui titular pe acest post, dupa ce Guvernul l-a retras din aceasta functie, miercuri, pe Corneliu Grosu, care urmeaza sa iasa la pensie.

In timpul ceremoniei, Dusa i-a spus noului subprefect ca a fost numit in aceasta functie "intr-o perioada complexa", in care va avea de organizat alegerile europarlamentare, dar si locale, pentru scrutinul din Ideciu de Jos, unde primarul a murit.

Ulterior, Dusa a declarat presei ca urmeaza ca, la propunerea Ministerului Administratiei, sa fie numit si un prefect in judetul Mures, "intr-o perioada rezonabila", dar pana atunci, conform legii, Oprea va avea si atributii de prefect.

Dusa: Atunci cand se aduce ofensa simbolurilor statului roman trebuie luate masuri dure

Intrebat despre posibilitatea numirii unui prefect UDMR in Mures, Dusa a raspuns ca, in calitate de "om care provine din aceasta zona", judetul ar trebui sa aiba un prefect roman.

"In primul rand, nu pot sa va confirm aceasta informatie, sigur ca au existat discutii, dar v-ati convins ca si la Covasna si la Harghita au ramas prefectii romani... mai mult


Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 17:15

1 comentariu
Stanisoara, Udrea si Videanu, trimisi in judete sa instaleze noi prefecti

Stanisoara, Udrea si Videanu, trimisi in judete sa instaleze noi prefecti

Ministrul Mihai Stanisoara a participat, vineri, la instalarea noului prefect de Arges, Elena Udrea a fost prezenta la instalarea prefectului de Constanta, iar Adriean Videanu i-a instalat pe noii prefecti de Teleorman si de Olt.

Noul prefect al judetului Arges, fostul consilier judetean PD-L Gheorghe Davidescu, a fost instalat in functie vineri, in prezenta ministrului Apararii Nationale, Mihai Stanisoara. Davidescu va ocupa functia pe baza de interimat. La ceremonia de instalare a participat staff-ul PD-L Arges - parlamentari, deputati, sefi de institutii sau primari.

"Imi pare rau ca trebuie sa parasesc partidul, imi pare rau ca nu voi mai fi in Consiliul Judetean, dar va asigur ca nu voi precupeti nimic pentru a-mi duce la bun sfarsit acest mandat", a declarat Davidescu.

Fostul prefect Marcel Proca, sustinut de PSD, a ocupat fotoliul de prefect din 26 februarie 2009, tot pe baza de interimat si in cele sapte luni de mandat a reusit sa trimita in instanta peste 400 de dosare de anulare a permiselor banuite ca au fost obtinute fraudulos in Arges, dar s-a axat si pe cazul retrocedarilor ilegale din padurea Trivale.

"Nu-i voi da noului prefect sfaturi despre ce trebuie sa faca in continuare, dar imi permit sa-i sugerez ce sa nu faca. As dori sa nu inceapa o presiune asupra unor primari de alta culoare politica si sunt convins ca asa va fi. De asemenea as dori ca dumnealui sa transmita institutiilor deconcentrate, care vor fi ocupate cu noi directori, sa nu se... mai mult


Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 21:42

1 comentariu
Guvernul a numit doi prefecti si cinci subprefecti noi

Guvernul a numit doi prefecti si cinci subprefecti noi

Guvernul a inlocuit miercuri prefectii judetelor Gorj, Sibiu si subprefecti din judetele Bacau, Harghita, Iasi, Salaj si Suceava

Astfel, Guvernul a decis aplicarea principiului mobilitatii pentru Banta Victor din functia de prefect al judetului Gorj in functia publica de inspector guvernamental, in locul sau fiind numit, temporar, Ion Florescu, arata un comunicat remis Ziare.com.

In cazul lui Ion Ariton, numit prefect de Sibiu in sedinta de saptamana trecuta, a fost numit Constantin Trihenea.

Guvernul a decis miercuri sa mai aplice principiul mobilitatii pentru subprefectul de Bacau, Gheorghe Hura, subprefectul de Harghita, Romfeld Maria -Magdalena, cel de Iasi, Etcu Vasile si in cazul subprefectului de Salaj - Vegh Alexandru - care au fost trecuti in functii de inspector guvernamental.

Functia de subprefect de Bacau a fost preluata, temporar, de Tudorita Lungu, cea de subprefect de Harghita de Andrei Jean Adrian, la Iasi a fost numit Tomaseschi Sava Dragomir, iar la Salaj - Birsan Cristian Claudiu.

Printr-o alta Hotarare, s-a decis incetarea exercitarii functiei de subprefect al judetului Suceava de catre Angela Zarojanu, functia fiind preluata de Girigan Eugen. mai mult


Miercuri, 04 Martie 2009, ora 21:22

1 comentariu
Secretarii consiliilor locale si judetene vor sa fie numiti de prefect, nu prin concurs

Secretarii consiliilor locale si judetene vor sa fie numiti de prefect, nu prin concurs

Federatia Secretarilor Unitatilor Administrativ-Teritoriale din Romania a elaborat un proiect de lege care prevede ca numirea lor sa fie facuta de prefecti.

"Lucram la un proiect de lege privind statutul secretarului unitatii administrativ-teritoriale. Secretarul este un functionar public de conducere prevazut prin Legea 188 si nu are un statut propriu, asa cum au medicii, avocatii sau notarii, prin care sa fie definit ca este reprezentantul statului in teritoriu, deoarece el avizeaza pentru legalitate toate actele normative respectiv hotararile Consiliului Local, Consiliului Judetean, dispozitiile primarului sau deciziile presedintelui Consiliului Judetean si le transmite catre prefect", a declarat, miercuri, la Galati, directorul executiv al FSUATR, Dumitru Nedelcu(foto), informeaza NewsIn.

Potrivit lui Nedelcu, proiectul de statut prevede ca numirea si revocarea secretarului unitatii administrativ-teritoriale sa se faca de catre prefect in cazul secretarului municipiului, orasului si comunei si, respectiv, de catre o comisie a premierului in cazul secretarului Consiliului Judetean, asa cum era pana in 2006, cand a fost modificata Legea 215 a administratiei publice locale.

Documentul mai contine drepturile si obligatiile secretarului, incompatibilitatile acestuia, evolutia lui in cariera si metodele de perfectionare. Referitor la acest capitol, federatia a facut deja demersuri pentru infiintarea unui organism de pregatire a secretarilor consiliilor locale si... mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 17:37

3 comentarii
Guvernul a numit un prefect si doi subprefecti

Guvernul a numit un prefect si doi subprefecti

Guvernul a aprobat, joi, in sedinta, o serie de numiri in functia de prefect si subprefect in trei judete.

Astfel, Daniel Sarpe va exercita, cu caracter temporar, functia de prefect al judetului Olt, ca urmare a unei hotarari de Guvern, publicata, vineri, in Monitorul Oficial.

Totodata, a fost adoptata si hotararea privind modificarea raportului de serviciu al prefectului judetului Olt, Stefan Nicolae, prin transferarea acestuia, la cerere, intr-o functie publica vacanta in cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor - Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Olt.

O noua numire s-a facut si in judetul Botosani, fostul subprefect, Mihai Corneliu, fiind inlocuit in functie, temporar, de Viorica Afrasinei.

Guvernul a mai aprobat si hotararea privind incetarea raportului de serviciu al subprefectului judetului Covasna, Gheorghe Dorel Banu, prin acordul partilor, dar si actul normativ privind aplicarea mobilitatii pentru Sergiu Norut Stanisteanu din functia publica de secretar general al Ministerului Mediului in functia de subprefect al judetului Giurgiu.

Hotararile au fost publicate, vineri, in Monitorul Oficial. mai mult


Vineri, 06 Februarie 2009, ora 18:29

Guvernul ar putea modifica legea prin care sunt numiti prefectii

Guvernul ar putea modifica legea prin care sunt numiti prefectii

Presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, joi, ca a propus coalitiei de guvernamant schimbarea legii prin care sunt numiti prefectii si directorii institutiilor deconcentrate.

"Am discutat aceasta varianta in cadrul coalitiei si am decis ca este cel mai corect ca in lege sa se prevada ca numirile de prefecti si de directori ai institutiilor deconcentrate sa fie facute politic.

In acest fel se evita toate discutiile, iar acei oameni stiu ca, in momentul in care se schimba Guvernul, urmeaza sa fie si ei schimbati", a afirmat Ioan Cindrea, transmite NewsIn.

Potrivit acestuia, noua lege va fi gata in cel mult o saptamana. "Intr-o saptamana va iesi noua lege. Deocamdata nu stim in ce forma, daca va fi o ordonanta de urgenta sau o lege de urgenta", a explicat Cindrea.

Sub incidenta noii legi ar urma sa intre si subprefectii, dar si directorii adjuncti ai institutiilor aflate in subordinea Guvernului.

In prezent, prefectii au statutul de inalti functionari publici si ei nu pot fi schimbati politic.

In data de 22 ianuarie, Guvernul a decis ca ocuparea functiilor de inalti functionari publici se face, in cursul anului 2009, in conditiile Legii 188/1999 prin aplicarea principiului mobilitatii in functie sau prin concurs, in aceasta ordine.

Actul normativ prevede abrogarea articolului potrivit caruia numarul functiilor publice de inspector guvernamental se stabileste in limita a maximum 30% din numarul de posturi aferente celorlalte functii... mai mult


Joi, 05 Februarie 2009, ora 21:41

PSD vrea ca prefectii sa fie numiti in functie de partidul care este la putere

PSD vrea ca prefectii sa fie numiti in functie de partidul care este la putere

Social-democratii au discutat la Sinaia despre modificarea legislatiei privind numirea prefectilor, subprefectilor si sefilor de institutii ale statului din teritoriu.

Senatorul PSD Gavril Marza a precizat ca propunerea de numire a acestora in functie de partidul care este la putere va fi discutata luni in Comisia de coordonare a coalitiei de guvernare, informeaza Mediafax.

"S-a discutat despre modificarea legislatiei ca prefectii, subprefectii si sefii de institutii sa fie politici", a spus Marza(foto).

Presedintele PSD Suceava a militat de mai multe ori pentru modificarea legislatiei in ceea ce priveste numirile in functie de conducere, apreciind ca prefectii, subprefectii, directorii de institutii descentalizate ar trebui sa fie oameni politici care vin si pleaca cu partidul aflat la guvernare. mai mult


Duminica, 01 Februarie 2009, ora 16:12

12 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  2. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  3. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  4. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  5. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  6. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  7. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)
  8. Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
  9. Tara care te obliga sa iti dai amprentele daca mai vrei sa vorbesti la telefon
  10. O romanca socheaza presa britanica - ofera 500 de euro celui care o lasa gravida