oferte munca strainatate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cateva oferte de munca la domiciliu de nerefuzat

Cateva oferte de munca la domiciliu de nerefuzat

Datorita nivelului din ce in ce mai mare de comoditate al oamenilor moderni, cererile si ofertele de lucru la domiciliu au crescut constant in ultima perioada a deceniului. Astfel din ce in ce mai multe persoane aleg sa lucreze online la domiciliu avand diferite activitati din care pot castiga sume importante de bani.

Din fericire, in ziua de astazi, aveti posibilitatea de a castiga bani lucrand pe internet chiar din confortul propriei dvs. locuinte. Sumele castigate variaza in functie de fiecare oferta, de gradul de complexitate al acesteia si de timpul lucrat. Principalul beneficiu al unui job de acest fel este faptul ca nu trebuie sa va parasiti locuinta atunci cand lucrati si astfel economisiti ceva bani in plus spre deosebire de un job obisnuit.

Daca sunteti in cautarea unei surse bune de venit pasiv lucrand de acasa, atunci cu siguranta o sa gasiti informatii valoroase in acest articol. Mai aveti posibilitatea sa cititi aici un articol asemanator, ce contine un top al celor mai bine platite oferte de munca la domiciliu. Castigul poate varia usor de la persoana la persoana, in functie de capacitatea acesteia.

Marketingul afiliat

Chiar daca suna destul de complicat la o prima impresie, marketingul afiliat este mai usor decat va puteti imagina si nu necesita nici cunostinte avansate in economie. Toata activitatea in sine o consta in promovarea si vinderea pe internet a unui produs sau serviciu, obtinand astfel un comision din valoarea acestuia. Vanzarea se... mai mult


Vineri, 20 Martie 2015, ora 13:10

Veste buna pentru romanii care vor sa lucreze in strainatate

Veste buna pentru romanii care vor sa lucreze in strainatate

Agentii de ocupare a fortei de munca nu vor mai putea percepe tarife de mediere, comisioane, garantii sau orice alte taxe de la cei care solicita locuri de munca in strainatate si vor fi obligati sa incheie toate contractele si in limba romana, potrivit unui proiect de lege elaborat de MMFPSPV.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a pus in dezbatere publica un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.

Una dintre cele mai importante modificari se refera la interzicerea perceperii de catre agentii de ocupare a fortei de munca de la solicitantii locurilor de munca a unor tarife de mediere, comisioane, garantii sau orice alte taxe, inclusiv cele pentru transport, in contextul efectuarii serviciilor de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate.

De asemenea, este interzisa si perceperea unor sume de bani pentru operatiuni conexe sau accesorii medierii.

Agentii de ocupare a fortei de munca sunt cei care desfasoara activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care solicita sa lucreze pe baza ofertelor ferme de locuri de munca transmise din strainatate de persoane juridice sau fizice, in calitate de angajator, sau de parteneri de mediere straini.

In situatia interpunerii unor parteneri de mediere straini, intre agentul de ocupare a fortei de munca si angajatorul strain, obligatiile... mai mult


Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 22:14

5 comentarii
Romanii, liber la munca in Europa: Ce joburi isi pot gasi de la 1 ianuarie

Romanii, liber la munca in Europa: Ce joburi isi pot gasi de la 1 ianuarie

Incepand cu 1 ianuarie 2014, noua tari si-au ridicat restrictiile privind accesul la munca pentru romani si bulgari, astfel ca acestia pot ocupa orice post. Iar vestea cea mai buna este ca salariile depasesc 1.000 de euro.

In Belgia iti poti gasi foarte usor de munca in restaurante, baruri si hoteluri. Cel mai important aspect este ca salariul minim in aceasta tara este de 1.500 euro.

Romanii se mai pot angaja si in Olanda, domeniul cel mai ofertant fiind cel al constructiilor. In Tara Lalelelor se cauta si mecanicii, electricienii si instalatorii, iar salariile pornesc de la 1.400 euro.

In Franta, romanii pot lucra in fabrici, iar remuneratia este de cel putin 1.300 de euro. Marea Britanie cauta vanzatori in magazine si piete, iar salariul minim e de 1.200 euro.

De la 1 ianuarie 2014, romanii se mai pot angaja fara restrictii si in Austria, Germania, Luxemburg sau Malta.

Potrivit statisticilor din 2010 ale Comisiei Europene, in statele de pe batranul continent lucreaza peste 2,1 milioane de romani, majoritatea in Italia, Spania si Germania. mai mult


Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 11:30

8 comentarii
Tara care le cere somerilor sa plece la munca in strainatate

Tara care le cere somerilor sa plece la munca in strainatate

In efortul de a reduce suma alocata ajutoarelor de somaj, guvernul irlandez a trimis scrisori catre aproximativ 6000 de oameni in care le sugereaza ca ar trebui sa isi caute de munca in alte tari europene.

Scrisorile contin exemple de locuri de munca. Unele din aceste joburi sunt prost platite, dar macar sunt in tari mai calde. Un electrician somer a fost sfatuit sa isi gaseasca ceva in orasul britanic Coventry, in timp ce altuia i s-a oferit un loc de munca in Malta, ca sofer de autobuz, scrie The Independent.

Guvernul irlandez apara aceasta masura, sustinand ca ofertele sunt pe baza de liber consimtamant si ca nimeni nu este obligat sa paraseasca tara.

Irlanda este foarte aproape sa devina prima tara europeana care iese cu succes din programul international de ajutor al sistemului bancar, dupa ce finantele au intrat in colaps in timpul crizei financiare din 2008.

Somajul a mai scazut in ultimele luni, ajungand, in noiembrie, la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, de 12,5%. Cu toate acestea, somajul in randul tinerilor ramane o problema. In acest moment, unul din patru irlandezi sub varsta de 25 de ani este somer. mai mult


Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 21:36

Pregatit sa pleci in strainatate, pentru un salariu de top? Vezi ofertele

Pregatit sa pleci in strainatate, pentru un salariu de top? Vezi ofertele

Nu e obligatoriu ca un job in afara tarii sa presupuna culesul capsunilor sau munca in constructii. Drept dovada sunt joburile oferite in tari civilizate, pentru salarii care cu greu pot fi obtinute in Romania, pe functii similare.

Money.ro a sondat piata si a descoperit ca tarile nordice angajeaza in aceasta perioada dezvoltatori software si medici pe care ii remunereaza cu 3.500 de euro si 5.000 de euro, in timp ce Germania recruteaza un inginer electronist si medici de familie, venind cu o oferta salariala de minimum 4.500 de euro pe luna.

Finlanda, de exemplu, cauta specialisti IT, mai precis 10 dezvoltatori software. Salariul lunar oferit: 3.500 de euro-4.000 de euro. Studiile candidatilor trebuie sa fie relevante in domeniu, acestia trebuie sa stie sa opereze cu Linux, C++ si sa cunoasca limba engleza la nivel avansat.

Suedia recruteaza medicii specialisti in medicina interna, pneumologi, internisti si psihiatri, buni cunoscatori ai limbii engleze, pe care-i plateste cu 5.000 de euro pe luna. Se primesc aplicatii pana la 12 mai.

Norvegia cauta radiologi romani, pe care este pregatita sa ii plateasca cu 5.000 de euro, 5 saptamani concediu platit pe an, iar la fiecare 5 ani cate 4 luni de concediu platit.

Germania recruteaza un inginer specializat in electronica si medici de familie pentru o clinica privata, cu salariu de minim 4.500 de euro.

In Danemarca, poti pleca daca esti medic neurolog si te multumesti cun salariu de 5.000 de euro. Se cer... mai mult


Luni, 25 Aprilie 2011, ora 14:36

13 comentarii
Romanii isi cauta un loc de munca chiar si in Congo, Afganistan si Iran

Romanii isi cauta un loc de munca chiar si in Congo, Afganistan si Iran

Peste 70.000 de romani si-au gasit un loc de munca in prima jumatate a anului 2010. Cei mai multi au plecat la munca in Occident, insa unii au preferat sa plece si in tari precum Afganistan, Iran sau Congo.

In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2010 au fost semnate 72.462 de contracte de munca in strainatate, contracte de munca incheiate pentru o perioada de 3, 6, 9 si 12 luni, potrivit statisticilor site-ului de recrutare Tjobs.ro.

Cei mai multi romani si-au gasit un loc de munca in Germania (10.636), Grecia (6.898), Cipru (5.772), Anglia (5.008) si Italia (4.680). Totusi, multi dintre cei care aplica pe Tjobs.ro sunt dispusi sa riste si sa lucreze in zone mai putin prietenoase ale lumii. 585 de romani au plecat la munca in Congo si 390 in Nigeria. De asemenea, 45 si-au gasit serviciu in Afganistan, iar 15 vor lucra in Iran.

In total, in perioada 1 ianuarie - 30 Iunie 2010 au fost 426.443 aplicari pentru locurile de munca in strainatate. In unele cazuri au fost peste 250 de persoane care au concurat pentru un singur loc de munca, iar media concurentei pentru un loc de munca in strainatate este de 5,85 persoane.

Site-ul de recrutare Tjobs mai informeaza si ca cei 72.462 romani care lucreaza in strainatate prin contracte semnate prin intermediul Agentiilor de Recrutare castiga lunar 97.823.700 Euro, salariul mediu combinat este de 1.350 euro/luna.

Cei mai multi aplicanti, potrivit statisticilor, sunt barbati cu varste cuprinse intre 26 si 35 de ani, fara copii... mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 20:05

10 comentarii
Inginerii romani pot castiga 2.000 de euro pe luna in Spania sau Danemarca

Inginerii romani pot castiga 2.000 de euro pe luna in Spania sau Danemarca

Inginerii romani sunt atrasi cu salarii de 2000 de euro de firmele din Spania, in timp ce un hotel danez cauta bucatar.

Spaniolii cauta ingineri romani specialisti in informatica, automatica, inginerie mecanica sau industriala, conform ofertei postate pe site-ul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

Posturile sunt disponibile prin reteau EURES. Contractele de munca sunt pe perioada nedeterminata, iar salariile pot ajunge la 2.000 de euro brut lunar.

Pentru inginerii cu specializare in informatica si automatica se cer experienta in proiecte tehnice de minimum doi ani, cunostinte programare C/C++ si de limba engleza. Cunoasterea limbilor spaniola sau franceza constituie un avantaj.

Persoanele cu studii superioare de inginerie mecanica sau industriala trebuie sa aiba minimum un an de automatizari cu proiecte despre calibrarea motorului diesel si alte tehnologii CaliAV, INCA.

Un hotel din sudul Danemarcei cauta bucatar, oferind un salariu lunar de circa 2900 euro brut. Angajatorul mai ofera cazare si masa gratuite, pretinzand in schimb patru ani de experienta si cunoasterea foarte buna a limbii engleze. Durata contractului este de sase luni.

Peste 2.100 de romani au obtinut un contract de munca intr-un stat din Europa prin intermediul ANOFM, in 2009. Cei mai multi romani au plecat in Spania (850) si Danemarca (500), fiind incadrati in agricultura. mai mult


Marti, 06 Iulie 2010, ora 16:42

1 comentariu
Facilitati pentru romanii care vor sa munceasca in strainatate

Facilitati pentru romanii care vor sa munceasca in strainatate

Piata muncii in Europa ramane deschisa pentru romani, ofertele fiind pline de facilitati. Printre acestea sunt lipsa comisionului perceput aplicantului, cursuri gratuite pentru diferite limbi straine sau asistenta pentru gasirea unei locuinte in tara de destinatie.

Cei mai multi dintre romanii dornici sa munceasca peste granita cauta o meserie pentru care nu iti trebuie studii superioare, cum ar fi cea de baby sitter sau receptioner, iar numarul record de cv-uri primite anul acesta pentru un job, a fost de 1.300 de aplicanti pentru un singur post pe o nava de croaziera, scrie Evenimentul Zilei.

Laura Chilom, consultant HR in cadrul site-ului de recrutare eJobs, sustine ca domeniile cu cel mai mare numar de job-uri pentru strainatate sunt:

*Medicina umana
*Medicina veterinara
*Stomatologia
*Constructiile/ instalatii/ amenajari
*BabySitter
*Menaj/ servicii curatenie
*IT
*Inginerie
*Transporturi /distributie
*Restaurant/ food service
*Turism Hotel Staff

Dintre romanii care se arata cei mai interesati de o slujba in strainatate, cei mai multi provin din Bucuresti, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi sau Cluj.

Europa are cea mai bogata oferta de munca pentru romani, cele mai multe oferte fiind in Anglia, Franta, Germania si Cehia. mai mult


Marti, 27 Octombrie 2009, ora 11:12

Tot mai multe oferte de munca in strainatate pentru studenti

Tot mai multe oferte de munca in strainatate pentru studenti

Numarul ofertelor de slujbe sezoniere in strainatate pentru studenti, in majoritate de munca necalificata, a crescut, in ianuarie-februarie 2009, de 2,4 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata un studiu realizat de compania de recrutare online Bestjobs.

Cele mai multe locuri de munca peste hotare oferite studentilor sunt in hoteluri, restaurante, industria alimentara, menaj si baby-sitting. Beneficiile pe care le ofera angajatorii includ salarii cuprinse intre 500 si 1.000 de euro, cazare gratuita si, eventual, masa.

Pe site-ul www.bestjobs.ro au fost postate, in primele doua luni ale anului in curs, 695 de oferte de munca necalificata in strainatate, in timp ce anul trecut, la sfarsitul lunii iunie, s-au inregistrat 1.107 anunturi.

La cele aproape 700 de oferte din primele doua luni ale anului 2009 au aplicat intre 85 si 600 de persoane pe anunt, dintre care 10% erau studenti.

Cresterea numarului de oferte de munca in strainatate este sustinuta si de datele adunate de portalul eJobs.

"Pana in prezent, avem peste 770 de anunturi de joburi in strainatate, dar numarul ofertelor pentru perioada de vara nu a atins inca apogeul. Cu siguranta, in urmatoarele doua luni, numarul acestora va creste foarte mult", spune Laura Chilom, consultant eJobs.

Ofertele postate vin, de cele mai multe ori, din partea unor agentii de recrutare romanesti. Cei care intermediaza obtinerea unui loc de munca in strainatate percep, de regula, un comision de 250 de euro.... mai mult


Luni, 16 Martie 2009, ora 16:08

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)