olimpiade internationale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romania va gazdui, in 2018, Olimpiada Internationala de Matematica

Romania va gazdui, in 2018, Olimpiada Internationala de Matematica

Romania va organiza editia din anul 2018 a Olimpiadei Internationale de Matematica, tara noastra fiind pentru a sasea oara gazda acestei competitii, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

"Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internationale de Matematica a incredintat Romaniei organizarea editiei din anul 2018 a celei mai prestigioase competitii pentru elevi din domeniul stiintelor matematice. Va fi pentru a sasea oara cand tara noastra organizeaza acest concurs, dupa editiile din anii 1959 (Brasov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 si 1999 (toate trei, la Bucuresti)", se arata intr-un comunicat de presa remis luni de MEN.

Romania a gazduit prima editie a Olimpiadei Internationale de Matematica in 1959, printre fondatorii competitiei aflandu-se Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrata Germana, Ungaria si fosta URSS.

Performanta pentru elevii romani - 6 medalii la Olimpiada internationala de matematica

Potrivit comunicatului, Romania si Bulgaria detin recordul de prezente (54), participand practic la toate editiile olimpiadei. Palmaresul participarii tarii noastre la aceasta olimpiada este de 269 de medalii (73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz si 3 mentiuni).

La a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 18-27 iulie, in Columbia, elevii romani au cucerit sase medalii (trei medalii de argint si trei de bronz). mai mult


Luni, 29 Iulie 2013, ora 18:50

Performanta pentru elevii romani - 6 medalii la Olimpiada internationala de matematica

Performanta pentru elevii romani - 6 medalii la Olimpiada internationala de matematica

Elevii romani au cucerit sase medalii - trei medalii de argint si trei de bronz - la a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 18-27 iulie in localitatea columbiana Santa Marta.

Multiplu medaliat la concursurile regionale si internationale de matematica, Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare) si-a trecut in palmares o medalie de argint, dupa alte doua medalii de aur si trei de argint, in ultimii cinci ani, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale.

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Ceilalti doi laureati cu argint sunt Stefan Spataru (medalie de bronz la precedenta editie) si Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz au fost obtinute de Stefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti), respectiv Hai Tran Bah si Andrei-Viorel Bud, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Capitala.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 547 de participanti din 103 tari.

De asemenea, elevii romani au castigat patru medalii la cea de-a 45-a Olimpiada Internationala de Chimie, desfasurata intre 15-24 iulie la Moscova, dintre care trei de argint si una de bronz.

In plus, in a doua saptamana a lunii iulie, alti elevi romani au obtinut cinci medalii, dintre care... mai mult


Duminica, 28 Iulie 2013, ora 15:56

1 comentariu
Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat patru medalii la cea de-a 45-a Olimpiada Internationala de Chimie, desfasurata intre 15-24 iulie la Moscova, dintre care trei de argint si una de bronz.

Medaliile de argint au fost obtinute de Maria Andreea Filip (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) care a reusit aceeasi performanta si anul trecut, de Adrian Murgoci (clasa a XII-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) si Dumitru Calugaru (clasa a X-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale.

Medalia de bronz a fost castigata de Mihai Grigore Pruna (clasa a XII-a/Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

La competitia din acest an au participat 279 de concurenti din 77 de tari. Olimpicii romani se intorc in tara joi, 25 iulie, ora 1:50, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Elevii romani au castigat 9 medalii de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

De asemenea, in a doua saptamana a lunii iulie, alti elevi romani au obtinut cinci medalii, dintre care doua medalii de aur si trei de argint, la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica.

F.N. mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 19:18

1 comentariu
Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

Olimpicii romani au reusit un nou rezultat de exceptie in concursurile internationale pe discipline: cinci medalii, dintre care doua medalii de aur si trei de argint, la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica.

Gratie acestei performante, Romania s-a clasat pe primul loc in Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Romania, locul intai la Balcaniada de Matematica pentru Juniori, cu 6 medalii

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunza (clasa a X-a) si Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) si Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toti elevii provin de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

99% dintre olimpicii internationali la matematica si fizica pleaca din tara

Olimpiada Internationala de Fizica s-a desfasurat in Copenhaga (Danemarca), in perioada 7-15 iulie 2013. La editia din acest an au participat 381 de concurenti din 83 de tari.

F.N. mai mult


Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:55

Argint pentru toti elevii romani din lotul de la Olimpiada Internationala de Stiinte

Argint pentru toti elevii romani din lotul de la Olimpiada Internationala de Stiinte

Elevii romani din lotul de stiinte au atins o performanta incredibila. Toti copiii au obtinut cate o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte.

Elevii romani participanti la a IX-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012, la Teheran, au obtinut sase medalii de argint, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, remis Ziare.com.

Astfel, toti componentii lotului au reusit performanta de a intra in posesia unui premiu, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent. In anul 2011, in Africa de Sud, olimpicii romani au cucerit doua medalii de argint si patru de bronz.

Elevii care au obtinut aceasta performanta sunt: Diana-Andreea Catana (clasa a IX-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta), Ruxandra Tesloianu (clasa a X-a/Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi), Dan Mircea Mirea (clasa a X-a/Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Adrian Mihai Radu (clasa a IX-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), Tiberiu Alexandru Pana (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti), respectiv Andrei Iliescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Capitala).

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ in care elevii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica, pe echipe, formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie si fizica).... mai mult


Marti, 11 Decembrie 2012, ora 17:04

1 comentariu
Olimpiada Internationala Tuymaada: 11 medalii pentru Romania

Olimpiada Internationala Tuymaada: 11 medalii pentru Romania

Elevii romani au obtinut 11 medalii si doua premii speciale, in cadrul celei de-a XVIII-a editii a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 12-19 iulie 2012, in Rusia, informeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

"Gratie punctajelor foarte bune, elevii romani au intrat in posesia a patru medalii de aur, sase de argint si una de bronz si doua premii speciale la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie", au mai spus sursele citate.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din Federatia Rusa, Bulgaria, Macedonia, Serbia si Romania. mai mult


Vineri, 20 Iulie 2012, ora 19:56

2 comentarii
Sase medalii pentru elevii romani la olimpiadele internationale de chimie si biologie

Sase medalii pentru elevii romani la olimpiadele internationale de chimie si biologie

Elevii romani au obtinut trei medalii de argint si una de bronz la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Chimie, precum si doua medalii de argint la concursul similar de biologie, au anuntat, luni, reprezentantii Ministerului Educatiei.

La Olimpiada Internationala de Chimie, care a avut loc in Turcia, la Ankara, medaliile de argint au fost castigate de Tudor Balan (clasa a XII-a/Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi), Alexandru Sava (clasa a XII-a/Colegiul National "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges) si Vlad Bacauanu (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica Bucuresti), in timp ce medalia de bronz a fost obtinuta de George Silvian Baltac (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "N. Basarab" din Oltenita/judetul Calarasi).

La Olimpiada Internationala de Biologie, desfasurata in Taiwan, medaliile de argint ale Romaniei au fost obtinute de Teodora Gheorghe (clasa a XII-a/ Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti) si Victor Serban (clasa a X-a/ Colegiul National "Gh. Lazar" Bucuresti). mai mult


Luni, 18 Iulie 2011, ora 19:51

1 comentariu
Olimpiada Internationala Pluridisciplinara: 12 medalii pentru Romania

Olimpiada Internationala Pluridisciplinara: 12 medalii pentru Romania

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut douasprezece medalii la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinara Tuymaada, castigate la toate cele patru probe din structura competitiei (informatica, matematica, fizica si chimie), anunta Ministerul Educatiei.

Elevii romani vor veni acasa, in cursul zilei de miercuri, cu doua medalii de aur, cinci de argint si cinci de bronz.

La matematica, medaliile Romaniei au fost obtinute de Octav Dragoi (clasa a X-a, medalie de aur), Marius Tiba (clasa a XI-a, argint) si Ioana Maria Tamas (clasa a X-a, bronz). Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La chimie, castigatorii din lotul Romaniei sunt George-Silvian Baltan (elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Oltenita, medalie de argint), Alexandru Paraschiv (Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, clasa a X-a, argint) si Andreea-Georgiana scoban (eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi, bronz).

Premiantii romani la informatica sunt Radu stefan Voroneanu (elev in clasa a XI-a la Colegiul National "I.L. Caragiale" din Ploiesti, medalie de aur), Cezar Mocan (argint) si Serban Andrei Stan (bronz), ultimii doi fiind elevi in clasa a X-a, la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La fizica, Raileanu Roberta (eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) a castigat medalia de argint, iar Victor Luca Iliesu (Colegiul National de Informatica... mai mult


Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 21:07

2 comentarii
Patru medalii la Olimpiada Internationala de Geografie pentru elevii romani

Patru medalii la Olimpiada Internationala de Geografie pentru elevii romani

Elevii romani au castigat doua medalii de aur si doua de argint la Olimpiada Internationala de Geografie desfasurata in Polonia, in perioada 15-21 septembrie.

Elevii romani au reusit astfel sa reediteze remarcabilul succes obtinut anul trecut, si anume locul I pe echipe, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Medaliile de aur au fost castigate de Alexandru Barbu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina, care a obtinut aceeasi performanta si anul trecut. A doua medalie de aur a fost obtinuta de Vladimir Rumleanschi, elev in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi, el castigand argintul anul trecut.

In posesia medaliilor de argint au intrat Catalina Jugravescu, clasa a XI-a la Colegiul National "Alexandru Lahovary" din Ramnicu Valcea, care mai are o medalie de argint de anul trecut si Mircea Rosca, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi.

La editia din acest an au participat peste 100 de participanti din 25 de tari. mai mult


Marti, 22 Septembrie 2009, ora 16:42

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  2. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  3. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  4. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  5. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  6. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  7. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  8. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  9. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  10. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky