olimpiade internationale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Juniorii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte

Juniorii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte

Elevii romani au obtinut trei medalii de argint si trei medalii de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 2 - 11 decembrie in Argentina, informeaza Ministerul Educatiei.

Toti cei sase olimpicii romani participanti la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, de la Mendoza, au reusit performanta de a se numara printre laureati.

Medaliile de argint au fost cucerite de Stefan Razvan Balauca (Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani), Hakan Calila (Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta) si Tudor Cristian Cozma (Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi).

Cu bronz au fost medaliati Irina Malina Strugaru (Colegiul National din Iasi), Andrei Vlad Basulescu (Colegiul National "Emanoil Gojdu" din Oradea) si Dan-Mircea Neagoe (Scoala Gimnaziala nr. 16 din Constanta).

Toti componentii lotului national sunt elevi in clasa a VIII-a.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ, in care problemele acopera subiecte din trei discipline: chimie, fizica si biologie. Concurentii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica pe echipe compuse din trei elevi).

La editia din acest an au fost prezenti 187 de participanti din 32 de tari.

Echipa Romaniei revine in tara sambata, la ora 1:10, pe Aeroportul International "Henri Coanda". mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 23:53

1 comentariu
Performanta extraordinara pentru elevii romani: Medalii la Olimpiada Internationala de Biologie

Performanta extraordinara pentru elevii romani: Medalii la Olimpiada Internationala de Biologie

Elevii romani participanti la a XXV-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie au obtinut trei medalii: una de argint si doua de bronz.

Concursul a avut loc in perioada 4-13 iulie in Bali, Indonezia, informeaza Ministerului Educatiei.

Mircea Dan Mirea, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, a cucerit medalia de argint, iar Maria-Teodora Ilie, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta si Andrei Moldovanu, elev in clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca, au obtinut bronz.

Performanta pentru patru elevi romani - la olimpiada internationala pentru o materie care nu se studiaza in Romania

Din lotul olimpic al Romaniei a facut parte si Theodora-Alexandra Constantin (Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi).

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Biologie au participat 244 de concurenti din 61 de tari.

Elevii romani revin in tara duminica, 13 iulie, ora 19:50, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

C.P. mai mult


Duminica, 13 Iulie 2014, ora 17:40

2 comentarii
Performanta pentru patru elevi romani - la olimpiada internationala pentru o materie care nu se studiaza in Romania

Performanta pentru patru elevi romani - la olimpiada internationala pentru o materie care nu se studiaza in Romania

Patru elevi de liceu vor reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Lingvistica, care se desfasoara anul acesta in China, in conditiile in care ei nu studiaza la scoala aceasta materie.

Succesul lor s-a datorat in intregime studiului individual, competitia fiind adresata doar elevilor de liceu, scrie Adevarul.

Concursul atipic are ca scop rezolvarea unor cerinte fara a cunoaste limbile care apar in subiecte, doar pe baza unor date lingvistice oferite si a rationamentelor matematice.

Elevii trebuie sa se bazeze pe analogii, cu ajutorul carora sa identifice regulile pe baza carora se construieste gramatica unei limbi si apoi sa traduca niste texte.

"Multi colegi cred ca nivelul este cel de la scoala, insa nu este asa. Nivelul este mult, mult mai ridicat. Eu am muncit zilnic, am facut probleme, am lucrat subiecte din alte tari. Am tradus cerintele, pentru ca in Romania nici macar nu ni s-au pus la dispozitie destule modele pentru a repeta. Este un efort foarte mare", spune Iulia Marinescu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, care a obtinut la faza nationala locul doi si va merge la Beijing.

Anul acesta, la olimpiada nationala s-au dat texte din chineza si vietnameza, limbi pe care copiii nu le cunosteau, iar in alti ani s-au dat traduceri din limbi care nu mai sunt vorbite in acest moment nicaieri, cum ar fi sumeriana sau babiloniana.

Alaturi de Iulia vor mai pleca la Beijing, unde vor concura atat individual cat si... mai mult


Sambata, 12 Iulie 2014, ora 21:45

2 comentarii
Noi succese pentru olimpicii romani: 11 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Noi succese pentru olimpicii romani: 11 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Olimpicii romani au obtinut unsprezece medalii, din care sase medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz, la a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada.

Olimpiada s-a desfasurat in perioada 5 - 11 iulie, in Republica Sakha (Federatia Rusa), informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, elevii romani au obtinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

La chimie, Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Cristian Robert Raclea (clasa a X-a/la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) au obtinut medalii de aur, iar Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta) a fost premiata cu medalie de argint.

La matematica, Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) a primit medalie de aur, Rares Stefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut medalie de argint, iar Theodor Razvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) medalie de bronz.

De asemenea, la informatica, trei elevi romani - Darius Marian (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Stelian Teodor Ionescu si Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - au obtinut medalii de aur.... mai mult


Vineri, 11 Iulie 2014, ora 22:45

Romania va gazdui, in 2018, Olimpiada Internationala de Matematica

Romania va gazdui, in 2018, Olimpiada Internationala de Matematica

Romania va organiza editia din anul 2018 a Olimpiadei Internationale de Matematica, tara noastra fiind pentru a sasea oara gazda acestei competitii, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

"Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internationale de Matematica a incredintat Romaniei organizarea editiei din anul 2018 a celei mai prestigioase competitii pentru elevi din domeniul stiintelor matematice. Va fi pentru a sasea oara cand tara noastra organizeaza acest concurs, dupa editiile din anii 1959 (Brasov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 si 1999 (toate trei, la Bucuresti)", se arata intr-un comunicat de presa remis luni de MEN.

Romania a gazduit prima editie a Olimpiadei Internationale de Matematica in 1959, printre fondatorii competitiei aflandu-se Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrata Germana, Ungaria si fosta URSS.

Performanta pentru elevii romani - 6 medalii la Olimpiada internationala de matematica

Potrivit comunicatului, Romania si Bulgaria detin recordul de prezente (54), participand practic la toate editiile olimpiadei. Palmaresul participarii tarii noastre la aceasta olimpiada este de 269 de medalii (73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz si 3 mentiuni).

La a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 18-27 iulie, in Columbia, elevii romani au cucerit sase medalii (trei medalii de argint si trei de bronz). mai mult


Luni, 29 Iulie 2013, ora 18:50

Performanta pentru elevii romani - 6 medalii la Olimpiada internationala de matematica

Performanta pentru elevii romani - 6 medalii la Olimpiada internationala de matematica

Elevii romani au cucerit sase medalii - trei medalii de argint si trei de bronz - la a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 18-27 iulie in localitatea columbiana Santa Marta.

Multiplu medaliat la concursurile regionale si internationale de matematica, Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare) si-a trecut in palmares o medalie de argint, dupa alte doua medalii de aur si trei de argint, in ultimii cinci ani, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale.

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Ceilalti doi laureati cu argint sunt Stefan Spataru (medalie de bronz la precedenta editie) si Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz au fost obtinute de Stefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti), respectiv Hai Tran Bah si Andrei-Viorel Bud, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Capitala.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 547 de participanti din 103 tari.

De asemenea, elevii romani au castigat patru medalii la cea de-a 45-a Olimpiada Internationala de Chimie, desfasurata intre 15-24 iulie la Moscova, dintre care trei de argint si una de bronz.

In plus, in a doua saptamana a lunii iulie, alti elevi romani au obtinut cinci medalii, dintre care... mai mult


Duminica, 28 Iulie 2013, ora 15:56

1 comentariu
Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat patru medalii la cea de-a 45-a Olimpiada Internationala de Chimie, desfasurata intre 15-24 iulie la Moscova, dintre care trei de argint si una de bronz.

Medaliile de argint au fost obtinute de Maria Andreea Filip (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) care a reusit aceeasi performanta si anul trecut, de Adrian Murgoci (clasa a XII-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) si Dumitru Calugaru (clasa a X-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale.

Medalia de bronz a fost castigata de Mihai Grigore Pruna (clasa a XII-a/Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

La competitia din acest an au participat 279 de concurenti din 77 de tari. Olimpicii romani se intorc in tara joi, 25 iulie, ora 1:50, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Elevii romani au castigat 9 medalii de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

De asemenea, in a doua saptamana a lunii iulie, alti elevi romani au obtinut cinci medalii, dintre care doua medalii de aur si trei de argint, la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica.

F.N. mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 19:18

1 comentariu
Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

Olimpicii romani au reusit un nou rezultat de exceptie in concursurile internationale pe discipline: cinci medalii, dintre care doua medalii de aur si trei de argint, la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica.

Gratie acestei performante, Romania s-a clasat pe primul loc in Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Romania, locul intai la Balcaniada de Matematica pentru Juniori, cu 6 medalii

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunza (clasa a X-a) si Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) si Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toti elevii provin de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

99% dintre olimpicii internationali la matematica si fizica pleaca din tara

Olimpiada Internationala de Fizica s-a desfasurat in Copenhaga (Danemarca), in perioada 7-15 iulie 2013. La editia din acest an au participat 381 de concurenti din 83 de tari.

F.N. mai mult


Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:55

Argint pentru toti elevii romani din lotul de la Olimpiada Internationala de Stiinte

Argint pentru toti elevii romani din lotul de la Olimpiada Internationala de Stiinte

Elevii romani din lotul de stiinte au atins o performanta incredibila. Toti copiii au obtinut cate o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte.

Elevii romani participanti la a IX-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012, la Teheran, au obtinut sase medalii de argint, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, remis Ziare.com.

Astfel, toti componentii lotului au reusit performanta de a intra in posesia unui premiu, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent. In anul 2011, in Africa de Sud, olimpicii romani au cucerit doua medalii de argint si patru de bronz.

Elevii care au obtinut aceasta performanta sunt: Diana-Andreea Catana (clasa a IX-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta), Ruxandra Tesloianu (clasa a X-a/Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi), Dan Mircea Mirea (clasa a X-a/Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Adrian Mihai Radu (clasa a IX-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), Tiberiu Alexandru Pana (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti), respectiv Andrei Iliescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Capitala).

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ in care elevii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica, pe echipe, formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie si fizica).... mai mult


Marti, 11 Decembrie 2012, ora 17:04

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba