olimpici romani medalii informatica

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Elevii romani au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori

Elevii romani au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si trei de argint la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori.

Concursul s-a desfasurat la Ankara, in perioada 10-17 august, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Mihai-Iulian Andreescu, care a absolvit in acest an Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, a primit medalia de aur.

Cele trei medalii de argint au fost aduse de:

Radu Szasz, de la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj, judetul TimisTudor-Petru Tiplea, de la Colegiul National "Dragos Voda" din Sighetu Marmatiei, judetul MaramuresMihai Gheorghe, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti
Lotul olimpicilor romani a fost coordonat de Szabo Zoltan si Dan Pracsiu.

Olimpiada Balcanica de Informatica, ajunsa la a XXII-a editie, a reunit 13 echipe din 11 tari -Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat in calitate de tara invitata, iar Turcia, din postura de tara-gazda, a avut doua echipe in concurs, se mai arata in comunicat.

D.R. mai mult


Luni, 18 August 2014, ora 19:35

Noi succese pentru olimpicii romani: 11 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Noi succese pentru olimpicii romani: 11 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Olimpicii romani au obtinut unsprezece medalii, din care sase medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz, la a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada.

Olimpiada s-a desfasurat in perioada 5 - 11 iulie, in Republica Sakha (Federatia Rusa), informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, elevii romani au obtinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

La chimie, Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Cristian Robert Raclea (clasa a X-a/la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) au obtinut medalii de aur, iar Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta) a fost premiata cu medalie de argint.

La matematica, Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) a primit medalie de aur, Rares Stefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut medalie de argint, iar Theodor Razvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) medalie de bronz.

De asemenea, la informatica, trei elevi romani - Darius Marian (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Stelian Teodor Ionescu si Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - au obtinut medalii de aur.... mai mult


Vineri, 11 Iulie 2014, ora 22:45

Olimpicii romani s-au intors de la Moscova cu mai multe medalii de aur decat rusii

Olimpicii romani s-au intors de la Moscova cu mai multe medalii de aur decat rusii

Elevii romani au obtinut cinci medalii de aur, o medalie de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev", care a avut loc in Federatia Rusa. De asemenea, Romania a obtinut locul I pe echipe in cadrul acestei competitii. In plus, tara noastra are si o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Filosofie.

Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev" s-a desfasurat in perioada 11 - 17 mai, la Moscova, iar rezultatul elevilor romani este cel mai bun din istoria participarilor tarii noastre la aceasta competitie, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Romania a surclasat Federatia Rusa, care a obtinut doar trei medalii de aur din cele zece posibile.

Olimpicii romani medaliati cu aur au fost Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Stefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Dumitru Calugaru (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Radu Costin Bizga-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul National "I.C. Bratianu" din Pitesti).

Medalia de argint a fost obtinuta de Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti), iar Gabriel Dragos Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt) a fost medaliat cu bronz.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Chimie "D.... mai mult


Duminica, 18 Mai 2014, ora 20:54

1 comentariu
Noi performante remarcabile ale elevilor romani: aur si argint la Olimpiada de Stiinte ale Pamantului

Noi performante remarcabile ale elevilor romani: aur si argint la Olimpiada de Stiinte ale Pamantului

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si trei de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in India. Astfel, Romania a ocupat locul al treilea in clasamentul pe tari.

Medalia de aur a fost cucerita de Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a, la Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara, iar cele trei medalii de argint au fost castigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Ionut Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina).

Editia din acest an a fost cea de a saptea a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO). Anul acesta, competitia a avut loc in India, la Mysore, in perioada 11-19 septembrie si a reunit 101 participanti, din 28 de tari.

Performantele elevilor romani au fost mai bune decat cele de anul trecut, cand delegatia Romaniei a obtinut doua medalii de argint si doua de bronz. mai mult


Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 10:49

Elevii romani ne fac cinste peste granite: Patru medalii la Balcaniada de Informatica

Elevii romani ne fac cinste peste granite: Patru medalii la Balcaniada de Informatica

Lotul national de informatica al Romaniei a cucerit patru medalii - una de aur si trei de argint - la a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Sarajevo, in Bosnia-Hertegovina, in perioada 7 - 13 septembrie, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

Laureat si la editia precedenta cu aur, Rares Darius Buhai, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, si-a adjudecat si in acest an aceeasi medalie pretioasa.

Radu Stefan Voroneanu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti, medaliat cu aur, in 2012, a obtinut o medalie de argint.

Celelalte doua medalii de argint au fost obtinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul National "Grigore Moisil" din Bucuresti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova).

La concursul de la Sarajevo au participat 53 de concurenti din 12 tari. mai mult


Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 18:52

2 comentarii
Elevii romani au adus doua medalii de aur de la Olimpiada Internationala de Astronomie

Elevii romani au adus doua medalii de aur de la Olimpiada Internationala de Astronomie

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut doua medalii de aur si doua de bronz, precum si o mentiune la cea de-a sasea editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata in perioada 4-14 august la Rio de Janeiro, in Brazilia, potrivit organizatorilor competitiei.

Medaliile de aur au fost castigate de Mihai Racoreanu de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati si de Catalina-Ana Miritescu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Guvernul nu are bani si pentru olimpicii la matematica - Ponta da vina pe Boc

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Iustina Craciun si Ana-Maria Constantin, ambele de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Mentiunea i-a fost acordata lui Paul Draghis de la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

Cu medaliile obtinute, echipa Romaniei s-a clasat pe locul trei in competitie in clasamentul pe natiuni. La olimpiada au luat parte elevi din 32 de tari. mai mult


Miercuri, 15 August 2012, ora 15:46

1 comentariu
Olimpic roman la chimie, admis la universitatea unde au invatat Clinton si Bush

Olimpic roman la chimie, admis la universitatea unde au invatat Clinton si Bush

Castigatorul medaliei de aur la Olimpiada Internationala de Chimie de anul acesta, Vlad Bacauanu, absolvent al Liceul International de Informatica din Capitala, a fost admis la prestigioasa Yale University din SUA, unde au invatat toti presedintii americani din perioada 1989-2008.

Pe langa George H. W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush, au studiat la Yale si alti fosti sefi de la Casa Alba - William Howard Taft sau Gerald Ford -, fostul vicepresedinte Dick Cheney si secretarul de stat Hillary Clinton, sotia lui Bill Clinton.

Si ceilalti trei elevi romani medaliati la editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Chimie vor pleca sa invete in universitati americane, intrucat ei cred ca, pentru o buna pregatire, este nevoie de "un start cat mai bun", dupa cum au marturisit, miercuri, la o intalnire non-formala despre concursul desfasurat, coincidenta, tot in SUA, la Washington.

La olimpiada de anul acesta, elevii romani au castigat patru medalii - una de aur, doua de argint si una de bronz, palmaresul fiind superior celui de anul trecut, cand Romana a obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz, potrivit Ministerului Educatiei.

Castigator al unei medalii de argint la editia precedenta, Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a depasit performanta anterioara si a obtinut, in 2012, medalia de aur.

Medaliile de argint de anul acesta au fost castigate de Maria Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul... mai mult


Joi, 02 August 2012, ora 00:31

5 comentarii
Campanie Ziare.com Cum a fost alungat din tara un olimpic roman

Campanie Ziare.com Cum a fost alungat din tara un olimpic roman

"De ce ai plecat din Romania ? Pentru ca am putut". Un raspuns amar, dat de un olimpic roman multiplu medaliat la olimpiadele internationale de biologie, care a inteles la timp ca visul lui nu se poate indeplini aici.

Intr-o tara in care sistemul de educatie se afla intr-o chinuitoare si permanenta metamorfoza, dar care inca mai ingaduie ca elevii sa dea bani pentru a cumpara oralul la Bacalaureat, intr-o tara in care elevii exceptionali se plang de conditiile proaste de la unele olimpiade nationale, despre cei precum Andrei Anghel nu vorbim decat extrem de rar si probabil prea tarziu.

Stim exact cate "vuittoane" poseda demoazela X, iar ultimele aventuri galante ale "baietilor de baieti" de pe Dorobanti sunt indelung comentate de presa. Ce se intampla insa cu tinerii romani de valoare in acest timp? Nu prea stim.

Nu avem nevoie de ei. Nu ne trezesc interesul, iar cand ii vedem la televizor schimbam programul, din invidie sau pentru ca suntem incapabili sa "digeram" performanta intelectuala.

Ramanem surprinsi de rezultatele muncii lor si uneori ne mandrim cu ele nemeritat. Dar nu ii sustinem. Deloc, in niciun fel. Iar, din cand in cand, ii mai si umilim. De ce? Pentru ca putem.

In continuarea campaniei Ziare.com pentru sustinerea cercetarii romanesti, ( Campanie Ziare.com: Romani despre care merita sa vorbim si Campanie Ziare.com: Reteta unui cercetator de succes), va prezentam astazi povestea plina de talc a unui alt tanar roman.

Ambitios, harnic,... mai mult


Luni, 22 Februarie 2010, ora 07:30

50 comentarii
Olimpici romani la chimie si matematica

Olimpici romani la chimie si matematica

Lotul olimpic de chimie a obtinut patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie din Turkmenistan iar lotul olimpic de matematica a obtinut sase medalii la a XXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de matematica pentru seniori.

Micii chimisti romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la a 43-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev", desfasurata in perioada 25 aprilie - 2 mai 2009, la Ashgabat (Turkmenistan), se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Medaliat cu aur si la editia precedenta, Vlad Alexandru Puscasu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare a reusit si in acest an o performanta similara.

Medalia de argint a revenit Ioanei Moga din clasa a XI-a a Colegiului National "Emanuil Gojdu" din Oradea iar medaliile de bronz au fost adjudecate de Maria Sanziana Muraru (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), respectiv Laurentiu Mintici (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta).

Competitia din acest an a reunit 87 de elevi din 13 tari. Concursul a constat in trei probe a cate 5 ore, doua probe teoretice si o proba practica.

Sase medalii la balcaniada de matematica

Si lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut rezultate foarte bune la Olimpiada Balcanica de matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 27 aprilie - 4 mai, in Serbia, la Kragujevac, intorcandu-se acasa cu sase medalii, patru de argint si... mai mult


Marti, 05 Mai 2009, ora 09:53

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)