olimpici romani medalii informatica

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Noi performante remarcabile ale elevilor romani: aur si argint la Olimpiada de Stiinte ale Pamantului

Noi performante remarcabile ale elevilor romani: aur si argint la Olimpiada de Stiinte ale Pamantului

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si trei de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in India. Astfel, Romania a ocupat locul al treilea in clasamentul pe tari.

Medalia de aur a fost cucerita de Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a, la Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara, iar cele trei medalii de argint au fost castigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Ionut Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina).

Editia din acest an a fost cea de a saptea a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO). Anul acesta, competitia a avut loc in India, la Mysore, in perioada 11-19 septembrie si a reunit 101 participanti, din 28 de tari.

Performantele elevilor romani au fost mai bune decat cele de anul trecut, cand delegatia Romaniei a obtinut doua medalii de argint si doua de bronz. mai mult


Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 10:49

Elevii romani ne fac cinste peste granite: Patru medalii la Balcaniada de Informatica

Elevii romani ne fac cinste peste granite: Patru medalii la Balcaniada de Informatica

Lotul national de informatica al Romaniei a cucerit patru medalii - una de aur si trei de argint - la a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Sarajevo, in Bosnia-Hertegovina, in perioada 7 - 13 septembrie, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

Laureat si la editia precedenta cu aur, Rares Darius Buhai, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, si-a adjudecat si in acest an aceeasi medalie pretioasa.

Radu Stefan Voroneanu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti, medaliat cu aur, in 2012, a obtinut o medalie de argint.

Celelalte doua medalii de argint au fost obtinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul National "Grigore Moisil" din Bucuresti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova).

La concursul de la Sarajevo au participat 53 de concurenti din 12 tari. mai mult


Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 18:52

2 comentarii
Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat patru medalii la cea de-a 45-a Olimpiada Internationala de Chimie, desfasurata intre 15-24 iulie la Moscova, dintre care trei de argint si una de bronz.

Medaliile de argint au fost obtinute de Maria Andreea Filip (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) care a reusit aceeasi performanta si anul trecut, de Adrian Murgoci (clasa a XII-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) si Dumitru Calugaru (clasa a X-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale.

Medalia de bronz a fost castigata de Mihai Grigore Pruna (clasa a XII-a/Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

La competitia din acest an au participat 279 de concurenti din 77 de tari. Olimpicii romani se intorc in tara joi, 25 iulie, ora 1:50, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Elevii romani au castigat 9 medalii de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

De asemenea, in a doua saptamana a lunii iulie, alti elevi romani au obtinut cinci medalii, dintre care doua medalii de aur si trei de argint, la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica.

F.N. mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 19:18

1 comentariu
Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

Olimpicii romani au reusit un nou rezultat de exceptie in concursurile internationale pe discipline: cinci medalii, dintre care doua medalii de aur si trei de argint, la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica.

Gratie acestei performante, Romania s-a clasat pe primul loc in Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Romania, locul intai la Balcaniada de Matematica pentru Juniori, cu 6 medalii

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunza (clasa a X-a) si Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) si Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toti elevii provin de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

99% dintre olimpicii internationali la matematica si fizica pleaca din tara

Olimpiada Internationala de Fizica s-a desfasurat in Copenhaga (Danemarca), in perioada 7-15 iulie 2013. La editia din acest an au participat 381 de concurenti din 83 de tari.

F.N. mai mult


Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:55

Elevii romani au castigat sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Elevii romani au castigat sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Lotul olimptic al Romaniei a castigat sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev", dintre care una de aur, doua de argint si trei de bronz.

Olimpiada s-a desfasurat in perioada 23 - 30 aprilie 2013, in capitala Uzbekistanului, Taskent, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei remis Ziare.com.

Astfel, medalia de aur a fost cucerita de Andreea Maria Filip, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Totodata, Mara Ioana Iesanu (clasa a XII-a din Colegiul National "Roman Voda" din Roman, judetul Neamt) si Grigore Mihai Pruna (clasa a XII-a din Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare) au castigat medaliile de argint.

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie din 2012(Video)

De asemenea, alti trei elevi au fost laureati cu medalii de bronz. Este vorba despre Teodora Coroama (clasa a XII-a din Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani), Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a din Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti) si Stefan Bogdan Ivan (clasa a XI-a din Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti). In plus, Mara Ioana Iesanu a primit si premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practica.

Olimpiada Internationala Tuymaada: 11 medalii pentru Romania

La editia din acest an au participat 118 elevi din 17 tari. Concursul a constat in trei probe a cate cinci ore fiecare, dintre care doua teoretice si o proba... mai mult


Miercuri, 01 Mai 2013, ora 12:29

5 comentarii
Elevii romani au adus doua medalii de aur de la Olimpiada Internationala de Astronomie

Elevii romani au adus doua medalii de aur de la Olimpiada Internationala de Astronomie

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut doua medalii de aur si doua de bronz, precum si o mentiune la cea de-a sasea editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata in perioada 4-14 august la Rio de Janeiro, in Brazilia, potrivit organizatorilor competitiei.

Medaliile de aur au fost castigate de Mihai Racoreanu de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati si de Catalina-Ana Miritescu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Guvernul nu are bani si pentru olimpicii la matematica - Ponta da vina pe Boc

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Iustina Craciun si Ana-Maria Constantin, ambele de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Mentiunea i-a fost acordata lui Paul Draghis de la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

Cu medaliile obtinute, echipa Romaniei s-a clasat pe locul trei in competitie in clasamentul pe natiuni. La olimpiada au luat parte elevi din 32 de tari. mai mult


Miercuri, 15 August 2012, ora 15:46

1 comentariu
Olimpic roman la chimie, admis la universitatea unde au invatat Clinton si Bush

Olimpic roman la chimie, admis la universitatea unde au invatat Clinton si Bush

Castigatorul medaliei de aur la Olimpiada Internationala de Chimie de anul acesta, Vlad Bacauanu, absolvent al Liceul International de Informatica din Capitala, a fost admis la prestigioasa Yale University din SUA, unde au invatat toti presedintii americani din perioada 1989-2008.

Pe langa George H. W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush, au studiat la Yale si alti fosti sefi de la Casa Alba - William Howard Taft sau Gerald Ford -, fostul vicepresedinte Dick Cheney si secretarul de stat Hillary Clinton, sotia lui Bill Clinton.

Si ceilalti trei elevi romani medaliati la editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Chimie vor pleca sa invete in universitati americane, intrucat ei cred ca, pentru o buna pregatire, este nevoie de "un start cat mai bun", dupa cum au marturisit, miercuri, la o intalnire non-formala despre concursul desfasurat, coincidenta, tot in SUA, la Washington.

La olimpiada de anul acesta, elevii romani au castigat patru medalii - una de aur, doua de argint si una de bronz, palmaresul fiind superior celui de anul trecut, cand Romana a obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz, potrivit Ministerului Educatiei.

Castigator al unei medalii de argint la editia precedenta, Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a depasit performanta anterioara si a obtinut, in 2012, medalia de aur.

Medaliile de argint de anul acesta au fost castigate de Maria Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul... mai mult


Joi, 02 August 2012, ora 00:31

5 comentarii
Campanie Ziare.com Cum a fost alungat din tara un olimpic roman

Campanie Ziare.com Cum a fost alungat din tara un olimpic roman

"De ce ai plecat din Romania ? Pentru ca am putut". Un raspuns amar, dat de un olimpic roman multiplu medaliat la olimpiadele internationale de biologie, care a inteles la timp ca visul lui nu se poate indeplini aici.

Intr-o tara in care sistemul de educatie se afla intr-o chinuitoare si permanenta metamorfoza, dar care inca mai ingaduie ca elevii sa dea bani pentru a cumpara oralul la Bacalaureat, intr-o tara in care elevii exceptionali se plang de conditiile proaste de la unele olimpiade nationale, despre cei precum Andrei Anghel nu vorbim decat extrem de rar si probabil prea tarziu.

Stim exact cate "vuittoane" poseda demoazela X, iar ultimele aventuri galante ale "baietilor de baieti" de pe Dorobanti sunt indelung comentate de presa. Ce se intampla insa cu tinerii romani de valoare in acest timp? Nu prea stim.

Nu avem nevoie de ei. Nu ne trezesc interesul, iar cand ii vedem la televizor schimbam programul, din invidie sau pentru ca suntem incapabili sa "digeram" performanta intelectuala.

Ramanem surprinsi de rezultatele muncii lor si uneori ne mandrim cu ele nemeritat. Dar nu ii sustinem. Deloc, in niciun fel. Iar, din cand in cand, ii mai si umilim. De ce? Pentru ca putem.

In continuarea campaniei Ziare.com pentru sustinerea cercetarii romanesti, ( Campanie Ziare.com: Romani despre care merita sa vorbim si Campanie Ziare.com: Reteta unui cercetator de succes), va prezentam astazi povestea plina de talc a unui alt tanar roman.

Ambitios, harnic,... mai mult


Luni, 22 Februarie 2010, ora 07:30

50 comentarii
Olimpici romani la chimie si matematica

Olimpici romani la chimie si matematica

Lotul olimpic de chimie a obtinut patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie din Turkmenistan iar lotul olimpic de matematica a obtinut sase medalii la a XXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de matematica pentru seniori.

Micii chimisti romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la a 43-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev", desfasurata in perioada 25 aprilie - 2 mai 2009, la Ashgabat (Turkmenistan), se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Medaliat cu aur si la editia precedenta, Vlad Alexandru Puscasu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare a reusit si in acest an o performanta similara.

Medalia de argint a revenit Ioanei Moga din clasa a XI-a a Colegiului National "Emanuil Gojdu" din Oradea iar medaliile de bronz au fost adjudecate de Maria Sanziana Muraru (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), respectiv Laurentiu Mintici (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta).

Competitia din acest an a reunit 87 de elevi din 13 tari. Concursul a constat in trei probe a cate 5 ore, doua probe teoretice si o proba practica.

Sase medalii la balcaniada de matematica

Si lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut rezultate foarte bune la Olimpiada Balcanica de matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 27 aprilie - 4 mai, in Serbia, la Kragujevac, intorcandu-se acasa cu sase medalii, patru de argint si... mai mult


Marti, 05 Mai 2009, ora 09:53

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  2. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  3. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  4. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  5. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  6. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  7. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  8. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  9. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  10. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface