ordine zi senat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Directorul de la TVR nu a fost votat din lipsa de cvorum

Directorul de la TVR nu a fost votat din lipsa de cvorum

Sedinta plenului reunit al Parlamentului a fost sistata de presedintele de sedinta, Calin Popescu Tariceanu (PNL), fara a se trece la votul pentru noul presedinte al Consiliului de administratie al SRTv, liberalul constatand lipsa cvorumului de lucru.

"Pentru informarea dvs, cvorumul legal pentru desfasurarea lucrarilor este 286 de senatori si deputati prezenti. (...) Ordinea de zi nu este epuizata, dar, din pacate, sunt nevoit sa constat lipsa cvorumului, asa incat declar inchisa sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor", a spus Tariceanu.

Propunerile pentru SRTv - Stelian Tanase si Radu Carp, pe lista

Parlamentarii PNL, PDL, PPDD si neafiliati au parasit, marti, sedinta in care urmeaza sa fie numit, prin vot, un nou Avocat al Poporului si presedintele Societatii Romane de Televiziune, ca semn de protest fata inceperea cu intarziere a sedintei.

Actualul presedinte interimar al SRTV, Stelian Tanase, a primit avizul comun al Comisiilor pentru Cultura ale celor doua Camere ale Parlamentului pentru a fi ales presedine al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune. mai mult


Marti, 15 Aprilie 2014, ora 18:10

Senatorii se intrunesc luni in sedinta extraordinara ca sa majoreze pensiile

Senatorii se intrunesc luni in sedinta extraordinara ca sa majoreze pensiile

Senatorii sunt convocati, luni, in sesiune extraordinara, pe ordinea de zi a sedintei de plen aflandu-se proiectul de lege privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii in aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedura civila, dar si aprobarea unei ordonante de urgenta privind majorarea pensiilor cu 4%.

In ceea ce priveste primul proiect inscris pe ordinea de zi, Senatul va trebui sa analizeze cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu, care sustine ca "legea trimisa spre promulgare, ce priveste organizarea si functionarea instantelor judecatoresti, este de competenta Camerei Deputatilor, ca prima Camera sesizata, insa, contrar dispozitiilor constitutionale in materie de partajare de competenta a Camerelor, prima Camera sesizata in procedura de dezbatere si adoptare a legii a fost Senatul".

Presedintele sustine ca, in data de 15 octombrie 2012, Senatul a respins propunerea legislativa, "or, in situatia in care succesiunea dezbaterilor s-ar fi desfasurat in ordinea stabilita de Constitutie, legea ar fi trebuit considerata respinsa in baza acestui vot".

"Totodata, in Camera Deputatilor, legea a suferit modificari, in Comisia juridica fiind introduse amendamente care se refera la contenciosul administrativ. Astfel, prin modificarile aduse, Camera Deputatilor a extins obiectul de reglementare al legii, legiferand si in domeniul competentei de solutionare a litigiilor privind actele... mai mult


Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 08:18

7 comentarii
CCR dezbate sesizarile cu privire la Legea Referendumului si revocarea Avocatului Poporului (Video)

CCR dezbate sesizarile cu privire la Legea Referendumului si revocarea Avocatului Poporului (Video)

Curtea Constitutionala dezbate, marti, sesizarea PDL referitoare la revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului si de neconstitutionalitate a modificarilor aduse de Parlament la Legea Referendumului.

Totodata, Curtea ia in discutie si sesizarea de neconstitutionalitate a Legii privind cooperarea intre Parlament si Guvern in domeniul Afacerilor europene.

CCR a decis: Basescu este suspendat legal - Antonescu, presedinte interimar

Pe ordinea de zi a CCR se afla, marti, sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea Referendumului, formulata de un numar de 71 deputati apartinand Partidului Democrat Liberal si sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind cooperarea intre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, formulata de un numar de 26 senatori apartinand Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Totodata, magistratii dezbat sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului nr.32 din 3 iulie 2012 privind revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului, formulata de un numar de 58 deputati PDL.

Curtea Constitutionala a dezbatut luni o parte dintre sesizarile aflate pe ordinea de zi, printre care inlocuirea presedintilor celor doua camere parlamentare, suspendarea si interimatul la presedintie.

CCR a declarat neconstitutionala restrangerea dreptului ei de a controla... mai mult


Marti, 10 Iulie 2012, ora 08:28

15 comentarii
Legea asistentei sociale a fost amanata din nou in Senat, la solicitarea USL (Video)

Legea asistentei sociale a fost amanata din nou in Senat, la solicitarea USL (Video)

Dezbaterea Legii asistentei sociale a fost amanata miercuri in Senat, la solicitarea USL, Opozitia anuntand ca va dezbate acest proiect doar inainte de indeplinirea termenului de adoptare tacita, in noiembrie, cand, "pe cuvant de onoare", va asigura cvorumul.

"Propunerea este ca acest proiect sa fie ultimul pe ordinea de zi. Discutam pe 1 noiembrie. Pe cuvant de onoare va asiguram cvorumul. (...) Dumneavoastra trei luni de zile ati parasit la CSM plenul, inspirati totusi sa nu-l desemnati totusi pe cel care-i face piata Monicai Macovei", a spus liderul grupului liberal din Senat, Puiu Hasotti.

Acesta a anuntat ca daca senatorii puterii resping propunerea sa, opozitia se va retrage de la lucrarile plenului. "Aveti grija cum votati pentru ca noi vrem sa legiferam, dar nu acest proiect", a atras atentia liberalul.

Propunerea USL a fost adoptata cu 48 de voturi "pentru", 40 "impotriva" si trei abtineri, astfel incat Legea asistentei sociale a fost mutata pe ultima pozitie a plenului de miercuri, la numarul 55.

In urma cu o saptamana, lucrarile plenului Senatului au fost suspendate in urma boicotului opozitiei, care a parasit sala de sedinta, ca urmare a faptului ca Legea asistentei sociale fusese inclusa la dezbateri pe ordinea de zi.

Atunci, tot liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, propusese in debutul sedintei ca Legea asistentei sociale, aflata pe ordinea de zi la punctul sapte sa fie trecuta la punctul 25 intrucat nu exista riscul adoptarii tacite a acesteia,... mai mult


Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 12:12

Senatorii si-au inceput activitatea cu o pauza de consultari

Senatorii si-au inceput activitatea cu o pauza de consultari

Senatorii si-au inceput, miercuri, activitatea in plen cu o pauza de consultari solicitata de liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu.

"Din cauza tensiunilor din ultima vreme solicit o pauza de consultari intre liderii de grupuri pentru a nu ne incepe ziua de munca cu divergente privind ordinea de zi", a sustinut Sarbu.

Solicitarea acestuia a venit dupa ce senatorii au respins, cu 37 de voturi impotriva si 36 de voturi pentru, solicitarea formulata de liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Hasotti, ca legea asistentei sociale, care ocupa pozitia a saptea pe ordinea de zi sa fie trecuta pe pozitia 25, invocand faptul ca termenul de adoptare tacita a acestui proiect de lege este 2 noiembrie.

"Acest punct ar trebui aranjat din punct de vedere cronologic fiindca are termenul de adoptare tacita in 2 noiembrie, in timp ce alte proiecte inscrise pe ordinea de zi au termene de adoptare tacita mai curand. Astfel, ar trebui sa ajunga pe pozitia 25", a spus Hasotti. mai mult


Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 12:32

1 comentariu
Plenul Senatului are pe ordinea de zi validarea membrilor CSM

Plenul Senatului are pe ordinea de zi validarea membrilor CSM

Plenul Senatului are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri validarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

"Biroul Permanent a stabilit ca plenul sa se aplece asupra problemei create prin decizia Curtii Constitutionale privind CSM. (...) Avem obligatia politica si constitutionala sa abordam acest subiect", a declarat, marti, presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Acesta a precizat ca, in sedinta Biroului Permanent, s-au conturat "doua optiuni, variante" privind solutionarea acestei probleme.

Una ar fi, dupa cum a sustinut Geoana, validarea de catre plenul Senatului a celor opt magistrati si a reprezentantului societatii civile care nu au facut obiectul deciziei CCR. O a doua optiune ar fi, potrivit presedintelui Senatului, ca intreg ansamblul membrilor CSM sa "intre intr-o faza de normalitate", adica sa fie revalidat, deci sa se reia procedurile de alegere a tuturor membrilor Consiliului.

O solutie ar urma sa fie data de Comisia juridica, care a fost sesizata de Biroul Permanent pentru a intocmi un raport, cel mai probabil miercuri dimineata. Initial, Comisia juridica a Senatului a avut programata o sedinta pe aceasta tema marti, de la ora 15,30, insa ea a fost anulata din lipsa de cvorum.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, pe 25 ianuarie, ca hotararile Senatului privind validarea membrilor in CSM sunt neconstitutionale, dupa ce a admis sesizarile PDL. Judecatorii CCR au declarat ca fiind neconstitutionale si hotararea Senatului de... mai mult


Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 09:49

1 comentariu
Alte articole despre: ordine zi senat, validare membri senat
Senatul e blocat de o saptamana

Senatul e blocat de o saptamana

Lucrarile plenului Senatului ar putea inregistra, miercuri, un nou blocaj, dupa ce si cu o zi in urma, dar si saptamana trecuta nu s-a putut discuta niciun proiect din cauza neaprobarii unei ordini de zi.

Liderul grupului parlamentar PD-L din Senat, Traian Igas, a cerut, miercuri, in deschiderea sedintei de plen, o pauza de consultari cu toti liderii de grup pentru stabilirea ordinii de zi.

Marti, senatorii au respins ordinea de zi propusa de Biroul Permanent.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a facut un apel catre liderii grupurilor parlamentare in vederea deblocarii situatiei din Senat, precizand ca principalul sau interes este ca senatorii "sa legifereze".

"Doresc sa incercam ca azi sa si legiferam. (...) Pe ordinea de zi avem 21 de puncte, unele cu termen de adoptare tacita, altele organice. Nu am intentia sa modific cutuma - noi, in fiecare zi de luni, incercam sa dam un vot pe proiectele de legi organice. Proiectul ordinii de plen de azi, aprobat de Biroul Permanent, contine prioritati legislative, inclusiv la nivelul Executivului, fiind vorba de foarte multe Ordonante de Urgenta si proiecte ale Guvernului", a declarat Geoana.

Ulterior, in timpul intrebarilor si interpelarilor, Mircea Geoana a supus la vot programul de lucru de miercuri al Senatului, care a fost aprobat, cu 46 de voturi pentru, desi senatorii din grupul parlamentar al PD-L, prezenti in sala de plen, au protestat.

Blocajul din Senat dureaza de o saptamana.

Miercurea trecuta,... mai mult


Miercuri, 17 Martie 2010, ora 10:07

Plenul Senatului a respins ordinea de zi din care lipsea revocarea lui Geoana (Video)

Plenul Senatului a respins ordinea de zi din care lipsea revocarea lui Geoana (Video)

Plenul Senatului a respins din nou ordinea de zi propusa de Biroul Permanent, din care lipsea cererea PD-L de revocare din functie a lui Mircea Geoana.

Au fost inregistrate 42 de voturi in favoarea propunerii, nicio abtinere si 42 de voturi impotriva, dupa cum a anuntat insusi Mircea Geoana, cel care a condus lucrarile plenului in calitate de presedinte al Senatului.

In aceste conditii, grupul parlamentar PSD+PC a cerut o pauza de consultari.

Pana a se ajunge la votarea ordinii de zi a sedintei de plen, Mircea Geoana a trebuit sa tina sub control disputele dintre senatorii puterii si cei ai opozitiei.

Ca si saptamana trecuta, in fata microfoanelor din sala s-au perindat rand pe rand senatori de la PD-L si PSD sau PNL, care au adus argumente pro sau contra introducerii pe ordinea de zi a unui punct suplimentar, cel referitor la solicitarea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.

Au fost reamintite diverse articole din Constitutie dar si puncte si subpuncte din Regulamentul Senatului. De asemenea, au fost invocate diverse cutume si s-a dezbatut indelung pe tema puterii pe care o au acestea in fata prevederilor clare prevazute in Regulament.

In mijlocul acestor dezbateri, senatorul PSD Titus Corlatean a citit o declaratie politica pe tema manifestarilor organizate cu prilejul Zilei Maghiarilor.

La finalul tuturor acestor luari de cuvant, presedintele Senatului a ajuns si la supunerea la vot a ordinii de zi, iar rezultatul a... mai mult


Marti, 16 Martie 2010, ora 17:41

Olteanu a suspendat sedinta Camerei Deputatilor

Olteanu a suspendat sedinta Camerei Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a suspendat sedinta de plen de luni, pentru a convoca o intrunire de urgenta a Biroului Permanent al Camerei in vederea modificarii ordinii de zi, pentru a trece de la punctul 56 la pozitia 21 a Proiectului de lege pentru aprobarea OU 15/2008 privind cresterile salariale ce se acorda in 2008 personalului din invatamant.

"Sper ca si colegii dumneavoastra de la PNL vor sustine aceasta modificare, astfel incat saptamana viitoare sa putem discuta aceasta lege si s-o aprobam", a spus deputatul PSD Anghel Stanciu citat de Agerpres.

Stanciu a fost cel care a propus trecerea de la pozitia 56 la pozitia 8 a proiectului de act normativ amintit, sugestie ce nu a fost insa adoptata dupa consultarile cu liderii celorlalte grupuri parlamentare.

"Acest proiect nu face altceva decat sa asigure demnitatea personalului didactic si nedidactic. De aceea noi suntem impotriva acestei ordinii de zi, pentru ca am avut promisiunea in iunie ca va fi dezbatut acest proiect de lege. El a fost aprobat de Senat, de Comisia de Invatamant si de cea de Munca si iata ca acest proiect este mentinut artificial sub linia de plutire", a afirmat deputatul PSD.

Bogdan Olteanu a suspendat sedinta de plen, remarcand insa ca proiectul ordinii de zi a fost adoptat in unanimitate in Comitetul liderilor grupurilor parlamentare. mai mult


Luni, 22 Septembrie 2008, ora 17:52

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)