parada militara bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Basescu si Ponta s-au ignorat la parada de Ziua Nationala

Basescu si Ponta s-au ignorat la parada de Ziua Nationala

Presedintele in exercitiu, Traian Basescu, si premierul Victor Ponta au asistat, luni, la parada militara organizata de Ziua Nationala in Piata Constitutiei din Bucuresti, cei doi stand in tribuna oficiala la o distanta apreciabila unul de altul si preferand sa se ignore reciproc.

O absenta la parada de anul acesta de Ziua Nationala a fost cea a fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. De asemenea, presedintele ales, Klaus Iohannis a participat la festivitatile prilejuite de Ziua Nationala organizate la Alba Iulia.

Politicienii care au fost prezenti, luni, la parada militara din Bucuresti s-au asezat in tribuna oficiala in functie de afinitati, de ideologie si de nivelul de reprezentare - respectiv guvernamental sau prezidential. Astfel, premierul Victor Ponta a stat in partea din dreapta a tribunei oficiale, fiind flancat de ministrul Apararii, Mircea Dusa, si de ministrul Administratiei si Internelor, vicepremierul Gabriel Oprea.

In proximitatea lui Ponta au mai stat vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, presedintele Comisiei SRI din Camera, deputatul PSD Georgian Pop. Tot in partea din dreapta a tribunei au stat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si directorul SRI, George Maior.

In partea din stanga a tribunei a stat presedintele Traian Basescu, flancat de seful Statului Major General, Stefan Danila. Tot in stanga tribunei... mai mult


Luni, 01 Decembrie 2014, ora 17:54

14 comentarii
Parada de Ziua Nationala: Vezi programul complet al defilarii din Bucuresti

Parada de Ziua Nationala: Vezi programul complet al defilarii din Bucuresti

Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, SRI si Serviciului de Protectie si Paza vor participa sambata, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale, in piata Arcului de Triumf.

MApN va participa la parada cu peste 1.300 de militari, tehnica de lupta ale tuturor categoriilor de forte, inclusiv aeronave de lupta si transport, fiind prezenta pentru prima data si masina blindata de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosita in Afganistan de catre militarii romani.

Pe timpul intonarii Imnului National, in semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul".

Incepind cu ora 11:00, la festivitati va fi prezent presedintele Traian Basescu, care va depune o coroana de flori.

Parada militara, condusa de generalul-maior Nicolaie Dohotariu, comandantul Diviziei 1 Infanterie "Dacica" va debuta cu detasamentul Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" si Batalionului 495 Infanterie "Capitan Stefan Soverth", din Brigada 1 Mecanizata "Argedava".

In cadrul paradei vor urma militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele" si reprezentantii Brigazii de Informatii Militare "Maresal Alexandru Averescu", care au fost printre primii militari romani participanti la misiuni in teatrele de operatii din Irak, Balcanii de Vest si Afganistan.

Asistenta va putea urmari, mai departe, defilarea unui... mai mult


Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 10:08

1 comentariu
Basescu, Ponta si Antonescu participa la parada de 1 Decembrie

Basescu, Ponta si Antonescu participa la parada de 1 Decembrie

Presedintele Traian Basescu va participa, sambata, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Capitala.

Traian Basescu va fi prezent in Piata Arcului de Triumf incepand cu ora 11.00, pentru a lua parte la ceremonialul militar organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Totodata, la parada militara de 1 decembrie si-au anuntat prezenta si prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Ponta: Nu mai facem pregatiri pentru 1 decembrie, ca ne iau bucurestenii cu furcile! (Video)

Peste 1.500 de militari din toate categoriile de forte - Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza - vor participa la parada militara care va avea loc sambata, incepand cu ora 11.00, in Bucuresti. Trupele vor defila pe Soseaua Kiseleff.

Circulatia blocata si rutele ocolitoare

Circulatia autovehiculelor va fi restrictionata, pe 1 decembrie, dupa cum urmeaza:

- intre orele 05:00 - 14:00, pe axul central al sos. P. Kiseleff si banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcul de Triumf;

- intre orele 09:00 - 14:00, va fi inchisa total circulatia pe sos. Kiseleff intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, pe str. Alexandru Constantinescu, intre Piata Arcul de Triumf si bd. Marasti, pe bd. Maresal... mai mult


Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 12:18

17 comentarii
Repetitii pentru parada din 1 Decembrie (Galerie foto)

Repetitii pentru parada din 1 Decembrie (Galerie foto)

Peste 1.500 de militari din toate categoriile de forte au participat, luni, la primele repetitii pentru parada militara care va avea loc sambata, 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei.

Pe timpul paradei vor zbura avioane MiG-21 Lancer, Spartan sau Hercules si elicoptere de tipul IAR-330 Puma SOCAT.

Evenimentele dedicate Zilei Nationale vor fi deschise de intonarea Imnului Romaniei, care in acest an va fi interpretat de Corul Academic "Divina Armonie". Apoi se executa 21 de salve de artilerie. Acestui moment ii urmeaza unul de reculegere in memoria eroilor cazuti la datorie in razboaiele mondiale si in teatrele de operatii, oficierea unei slujbe religioase si depuneri de coroane de flori de oficiali ai statului, in timp ce se intoneaza Imnul Eroilor.

Parada de 1 decembrie: Restrictii de trafic in Bucuresti timp de 3 zile

Urmeaza ceremonia de decorare a Drapelelor de Lupta ale Batalioanelor 2 Infanterie "Calugareni" si 495 Infanterie "Capitan Stefan Soverth", care au fost in Afganistan.

Din acest moment, comandantul paradei este cel care preia controlul asupra intregului eveniment, pentru ca urmeaza sa se organizeze dispozitivul de defilare. In acest an, comandantul este generalul-maior Nicolaie Dohotariu, comandantul Diviziei 1 Infanterie "Dacica", purtatoarea traditiei Armatei 1, unitate care a luat fiinta in timpul Primului Razboi Mondial.

Parada de 1 decembrie: 1.500 de militari vor face repetitii luni si miercuri

Primul bloc de parada care intra... mai mult


Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 21:59

Ziua Nationala a Romaniei: Peste 1.500 de militari si politisti participa la parada

Ziua Nationala a Romaniei: Peste 1.500 de militari si politisti participa la parada

La parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, de pe 1 decembrie, vor participa aproximativ 1.500 de militari apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor participa miercuri, 1 Decembrie, incepand cu ora 11.00, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti.

Tot in Bucuresti vor avea loc, in aceeasi zi, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, la ora 8.00, si Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, la ora 9.00, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Tot miercuri, incepand cu ora 17.00, militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte pe itinerariul Palatul Cercului Militar National - B-dul. Regina Elisabeta - Piata Operei - Pod Cotroceni - B-dul. Geniului - B-dul. Vasile Milea - B-dul. Timisoara.

Militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanti ai Armatei Romaniei vor participa, la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, la pregatirea, organizarea si desfasurarea de ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori si solemnitati de retragere cu torte.

Drapelul national va fi arborat in... mai mult


Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 07:19

1 comentariu
Parada militara in Bucuresti, de Ziua Jandarmeriei

Parada militara in Bucuresti, de Ziua Jandarmeriei

De Ziua Jandarmeriei, in Bucuresti este organizata o parada militara incepand cu ora 10.00.

Cu prilejul sarbatoririi a 160 de existenta, Jandarmeria Romana adreseaza tuturor cetatenilor invitatia de a participa la sarbatoarea militara in Piata Constitutiei din Capitala.

La parada participa peste 300 de jandarmi din toate structurile Jandarmeriei Romane, Garda de Onoare, Detasamentul de Cavalerie, Muzica Reprezentativa a Jandarmeriei, precum si tehnica auto din dotarea institutiei.

De asemenea, in Piata Constitutiei se vor organiza ateliere unde se vor prezenta echipamentul si tehnica din dotare.

Si duminica, de Paste, au loc manifestari. Incepand cu ora 18.00, in Parcul Cismigiu din Capitala, Muzica Militara a Jandarmeriei va sustine un concert de promenada, urmat de retragerea cu torte a jandarmilor.

Retragerea cu torte se va face pe traseul: Parcul Cismigiu-B-dul Stirbei Voda-Calea Victoriei-Piata Unirii- Piata Constitutiei.

B.B. mai mult


Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 09:18

2 comentarii
Parada militara: Doar MIG-urile au facut fata conditiilor meteo

Parada militara: Doar MIG-urile au facut fata conditiilor meteo

Cei cativa mii de spectatori adunati in fata Arcului de Triumf pentru a urmari parada militara de 1 Decembrie au putut vedea pe cer doar 6 avione MIG si un avion Hercules, dupa ce elicopterele si restul avioanelor programate sa survoleze zona au ramas la sol din cauza cetii.

Sase avioane MIG 21 Lancer, din cele noua programate initial, si un avion de transport Hercules au survolat zona Arcului de Triumf, desi in programul initial era prevazuta survolarea zonei de 9 avioane de vanatoare, in formatii de cate trei.

Nici elicopterele militare nu au mai putut participat la parada militara de la Bucuresti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

"Din cauza plafonului de ceata, elicopterele nu vor survola in cadrul acestei parade, in schimb este posibil sa decoleze avioanele MiG si Hercules. In cazul elicopterelor, conditiile sunt mai drastice", a declarat purtatorul de cuvant al MApN, maiorul Constantin Spanu, citat de Mediafax.

Ceata care a invaluit Bucurestiul, marti dimineata, a determinat intarzieri ale mai multor aeronave, printre care si avionul in care se aflau presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele PNL Crin Antonescu, ce a decolat cu 2 ore intarziere de pe aeroportul Baneasca, cu destinatia Timisoara. mai mult


Marti, 01 Decembrie 2009, ora 15:23

3 comentarii
1.300 de militari vor participa la parada militara organizata de 1 Decembrie (Video)

1.300 de militari vor participa la parada militara organizata de 1 Decembrie (Video)

Peste 1.300 de militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor participa marti, de la ora 11.00, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Tot in Bucuresti va avea loc marti, de la ora 9.00, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, o ceremonie militara de depunere de coroane si jerbe de flori.

Militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor participa si ei la manifestari dedicate Zilei Nationale a Romaniei. De asemenea, drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

Militari din garnizoanele din toata tara vor defila pe sub Arcul de Triumf

Comandantul paradei este generalul-maior Ion Palsoiu, loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre. Generalul Palsoiu a fost primul comandant al "Scorpionilor Rosii" (militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab") care au participat la misiuni in Irak si Afganistan.

In cadrul paradei, vor defila si militari de la Batalionul 2 Infanterie "Calugareni", Batalionul 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele", Batalionul 60 Parasutisti "Baneasa-Otopeni", Brigada 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dascalescu" si Batalionul 307 Infanterie Marina,

Pe sub Arcul de Triumf vor trece si studentii Academiei Tehnice Militare, Academiei Fortelor... mai mult


Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 08:02

2 comentarii
Ceremonie militara la Arcul de Triumf, circulatia va fi restrictionata

Ceremonie militara la Arcul de Triumf, circulatia va fi restrictionata

Presedintele Traian Basescu participa, miercuri, incepand cu ora 18,00 la
ceremonia militara organizata cu prilejul incheierii misiunii Armatei Romaniei in Irak.

Avand in vedere ca ceremonia va fi organizata in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti, circulatia rutiera va fi restrtictionata in zona respectiva.

Soferii nu vor avea acces pe Sos. Kiseleff - intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, din cauza inchiderea axei centrale -, intre orele 15,30 si 20,30.

De asemenea, intre orele 17,00 si 20,30, traficul rutier va fi inchis total pe Sos. Kiseleff (intre Piata Presei Libere si str. Arh. Ion Mincu), precum si pe urmatoarele artere adiacente: bd. Maresal Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle, bd. Maresal Averescu, intre Piata Arcul de Triumf si Bd. Marasti, str. A. Constantinescu, intre Piata Arcul de Triumf si bd. Marasti. mai mult


Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 07:36

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  2. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  3. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  4. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  5. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  6. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  7. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  8. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  9. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  10. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina