parcare spatiu verde

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Zona verde acoperita de deseuri din constructii

Zona verde acoperita de deseuri din constructii

O suprafata de cativa zeci de metri patrati de zona verde din imediata apropiere a bazei de agrement Bradet, din Petrosani, a fost pur si simplu rasa de pe fata pamantului, iar in locul ei a aparut un munte de deseuri din constructii si bucati de asfalt rezultat din decopertarea arterelor de circulatie care acum sunt modernizate.

Aici s-a produs un adevarat dezastru ecologic, chiar sub ochii "vigilenti" ai autoritatilor locale, care nu o data au fost sesizate, insa fara ca fenomenul sa poata fi oprit.

Astfel, locul unde odata era o adevarata oaza de verdeata s-a transformat intr-o bomba ecologica.

In fap, este vorba despre zona aflata la cativa pasi de terenul de sport al Universitatii Petrosani.

Cum mergi pe drum inspre ceea ce a fost candva Baza de agrement Bradet, la cativa metri de terenul de sport, pe partea stanga a drumului, zona verde a ajuns o groapa de gunoi pentru deseuri rezultate din constructii.

Si ce este extrem de grav aceste deseuri sunt la doar cativa metri de captarea de apa a orasului.

"Am urcat la Bradet sa facem putina miscare in aer curat dar imaginea este dramatica. Peste tot sunt numai gunoaie, iar pe drum cum urci este un adevarat dezastru. In loc de iarba verde o intreaga suprafata de teren a fost acoperita de geseuri. Este revoltator", supune un localnic.

"Parca de la an la an zona verde de aici devine tot mai sufocata de deseuri. Toti vorbesc, dar nimeni nu se implica sa faca ceva bun pentru a proteja aceasta oaza de... mai mult


Luni, 18 Octombrie 2010, ora 20:38

2 comentarii
Capitala poate pierde inca 3,5 hectare de spatiu verde

Capitala poate pierde inca 3,5 hectare de spatiu verde

Capitala ar putea pierde alte 3,5 hectare de spatiu verde, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal care ar urma sa fie votat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si care propune schimbare destinatiei unui teren, avertizeaza reprezentantii societatii civile.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) reglementeaza o suprafata de 3,5 hectare de pe strada Parcului din zona Poligrafiei, a carei destinatie ar putea fi astfel schimbata din spatiu verde in spatiu construibil.

Proiectul de hotarare a CGMB pentru aprobarea acestui PUZ este in dezbatere publica pana marti. Tot pana marti, in dezbatere publica se afla si proiectul de hotarare "in oglinda", respectiv de respingere a PUZ pe motiv ca, in Planul Urbanistic General, terenul de 3,5 hectare este prevazut ca fiind spatiu verde.

O ordonanta de urgenta a guvernului din 2007 prevede ca "schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora".

De altfel, si reprezentantii celor 40 de organizatii neguvernamentale membre ale Platformei pentru Bucuresti considera ca fiind ilegala schimbarea destinatiei terenului din planul urbanistic ce va fi supus la vot in CGMB.

Se va construi o cladire de 12 etaje

Beneficiarii PUZ sunt Facultatea de Drept si o cunoscuta avocata cu interese in domeniul imobiliar, Lucia Chereches, care, de altfel, au... mai mult


Marti, 05 Octombrie 2010, ora 00:36

4 comentarii
Mamaia va avea parcari pe spatiul verde

Mamaia va avea parcari pe spatiul verde

Staiunea Mamaia are nevoie de parcari suplimentare, avand in vedere aglomeratia din perioada sezonului estival. Ca urmare a numarului mare de autoturisme, a aparut necesitatea amenajarii unor suprafete destinate parcarii publice, sustin reprezentantii locali.

Si tocmai din cauza unei lipse acute de spatii, autoritatile s-au gandit ca pot amenja parcari pe ceea ce acum nu sunt altceva decat spatii verzi, potrivit Ziua Constanta.

Municipalitatea a depus la Agentia pentru Protectia Mediului trei proiecte privind amenajarea de parcari in statiunea Mamaia. Unul dintre cele trei proiecte prevede amenajarea a 77 de locuri de parcare. In acea zona, 1.859 mp vor deveni locuri de parcat masinile turistilor care speram ca vor veni in acest sezon estival in Mamaia.

Langa Melody, 1.260 mp se vor transforma in parcare: 25 de locuri create prin amenajare, 20 prin extindere si alte 8 prin amenajarea aleii. Daca totalizam, ajungem la 53 de locuri pentru masini.

Pentru cel de-al treilea proiect, privind parcarea din zona Hotelului Alcor, pe 1.629 mp se vor crea cinci locuri de parcare in lungime. mai mult


Vineri, 19 Martie 2010, ora 18:36

Alte articole despre: parcare spatiu verde, parcare Mamaia
Revolta in sectorul 3: Nu vrem biserica!

Revolta in sectorul 3: Nu vrem biserica!

Locuitorii de pe strada Emil Garleanu din sectorul 3 al Capitalei se opun construirii unei biserici pe unicul parculet dintre blocuri. Locatarii a noua imobile din zona au decis sa dea in judecata primaria pentru ca a permis amplasarea lacasului de cult pe spatiul verde.

Primaria sustine ca are acordul unor presedinti de bloc, iar biserica ii banuieste pe contestatari ca sunt de alta religie, informeaza EVZ in editia online.

Dupa ce acum cateva luni a aparut un gard in pacruletul lor si pe gard se anunta inaltarea unei biseri, localnicii au facut numeroase reclamatii si petitii la autoritatile locale. Nu au avut un raspuns favorabil, asa ca micuta comunitate a angajat un avocat si a dat primaria in judecata.

Oamenii sunt revoltati pentru ca primaria a amenajat parcul respectiv, din bani publici, iar acum vrea sa-l strice.

Terenul a fost atribuit in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Bucurestilor in 2005, printr-o hotarare a Consiliului General. La acea data, insa, terenul nu era amenajat ca un parc.

Biserica a capatat o autorizatie de constructie abia in 2007. Aceasta a fost reinnoita, dar a expirat din nou in 2008, dupa cum sustin locuitorii din zona. Totusi, imprejmuirea terenului s-a produs anul acesta, in luna august.

In sectorul 3 exista 42 de biserici, dintre care 18 au fost construite in mandatul de 12 ani al arhitectul sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu. mai mult


Marti, 27 Octombrie 2009, ora 09:20

9 comentarii
Bucuresti a pierdut jumatate din spatiile verzi in 20 de ani

Bucuresti a pierdut jumatate din spatiile verzi in 20 de ani

In ultimii 20 de ani, Capitala a pierdut aproximativ jumatate din spatiul verde, potrivit lui Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

"Bucurestiul are 1.700 de hectare de spatiu verde. In 1989 erau 3.400, exact dublu", a spus Dan, pentru Evenimentul Zilei.

Avand in vedere ca suprafata Bucuretiului este de aproximativ 22.500 de hectare, procentul reprezentat de spatiul verde fiind de 7 - 8%.

Nicusor Dan spune ca bucurestenii au doar 5 - 6 metri de spatiu verde de locuitor, fata de minimum cerut de UE, de 26 de metri de locuitor, sau cel recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 50 de metri pe locuitor.

Bucurestiul ar putea sa piarda 3.000 de metri patrati de spatiu verde, din cele 1.700 de hectare ramase, pentru a fi construit un nou monument, al Holocaustului.

Desi autorizatia de defrisare nu a fost, inca, emisa, angajatii ADP de la sectorul 5 au inceput deja sa smulga gardul viu din jurul parcului, paguba fiind de 300.000 - 400.000 de lei.

Potrivit ONG-urilor, Planul Urbanistic Zonal si autorizatia de constructie incalca Legea Mediului, care interzice, prin articolul 71, schimbarea destinatiei spatiilor verzi, reducerea suprafetei sau stramutarea lor. mai mult


Duminica, 10 Mai 2009, ora 16:47

2 comentarii
Ministerul Mediului introduce intr-o ordonanta definitia spatiului verde

Ministerul Mediului introduce intr-o ordonanta definitia spatiului verde

Ministerului Mediului sustine adoptarea Ordonantei 114/2007, prin care interzice schimbarea destinatiei spatiilor verzi cu amendamentul de a se introduce in textul acesteia definitia clara a termenului de spatiu verde.

O parte a membrilor Comisiei pentru administratie din Camera Deputatilor, directorul de cabinet de la Ministerul Mediului si mai multi reprezentanti ai ONG-urilor au discutat, luni, despre Ordonanta emisa in 2007 de Guvernul Tariceanu, prin care se interzice construirea pe spatiile verzi, informeaza NewsIn.

"Noi consideram ca OUG 114/2007 a fost un act normativ adoptat in graba, din dorinta de a proteja parcul Bordei din Bucuresti. Noi nu ne opunem acestui act normativ, nu am vrut decat sa detaliem si sa clarificam ce intelegem prin termenul de spatiu verde in contextul existentei legii 24/2007, legea spatiilor verzi, care in fapte reglementeaza materia", a exprimat, Adrian Craciun, director de cabinet al Ministerului Mediului.

Craciun a explicat ca ordonanta a produs un blocaj total in ceea ce priveste constructiile pe terenurile virane din intravilanul oraselor. El a dat ca exemplu faptul ca in Constanta au fost respinse cererile de autorizare a construirii unor grupuri sanitare, a unor dependinte, "in curtile oamenilor", fiindca in planurile urbanistice terenul viran din curti era trecut ca spatiu verde.

Reprezentantul ministerului a adaugat ca ordonanta, prin interzicerea construirii pe spatiile verzi, ar putea impiedica si derularea de... mai mult


Luni, 02 Martie 2009, ora 16:38

2 comentarii
Bihor: Primaria Oradea a incasat 100.550 lei din amenzi

Bihor: Primaria Oradea a incasat 100.550 lei din amenzi

Inspectorii de teren ai Primariei Oradea au incasat in ultimele doua luni amenzi in valoare de 100.550 lei pentru depozitari ilegale de gunoi.

Amenzile au foat aplicate si pentru parcari pe spatiul verde, pentru taieri sau toaletari de arbori fara aprobare de la primarie sau pentru alte forme de distrugere a spatiului verde, arata AmosNews.

"In urma sesizarilor cetatenilor, doar in ultimele zile au fost date trei amenzi de cate 1000 RON pentru transformarea spatiului verde din fata imobilelor in parcare (in cartierele Nufarul, Iosia Nord si Rogerius), iar celor amendati li s-a cerut sa refaca spatiul verde la forma initiala", a declarat Carmen Chertes, purtator de cuvant al Primariei municipiului Oradea. mai mult


Joi, 30 Octombrie 2008, ora 19:06

Alte articole despre: Amenzi, primaria oradea, gunoi, spatiu verde, parcat
Spatiu verde in locul "Cathedral Plaza"

Spatiu verde in locul "Cathedral Plaza"

Ridicata ilegal pe spatiul verde, cladirea "Cathedral Plaza" a revoltat multa lume, protestele ajungand pana la Parlamentul European.

Parcul situat langa Catedrala "Sfantul Iosif" a fost defrisat, zeci de copaci fiind taiati, iar pe cei aproximativ 2000 de metri patrati a aparut o constructie, inalta de 18 etaje, informeaza Jurnalul National.

Saptamana trecuta, senatorul PC, Marius Marinescu, a depus la Senat o propunere legislativa ce urmareste exproprierea pentru cauza de utilitate publica a terenului in cauza si a constructiilor proprietate privata edificate pe spatiul verde, cu scopul revenirii la destinatia anterioara, de parc public.

Aceasta initiativa este sustinuta si de Fundatia Eco-Civica. "Noi dorim revenirea terenului la functiunea initiala de parc, cu amenajari care sa satisfaca cerintele celor peste 130.000 de cetateni, semnatari ai petitiei privind amenajarea suprafetei respective ca spatiu verde", a declarat pentru Jurnalul National Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele fundatiei.

Parlamentul European a adoptat o declaratie scrisa in care se solicita luarea unor masuri de protectie a Catedralei Romano-Catolice "Sfantul Iosif".

In acest document, deputatii europeni au condamnat ferm constructia ilegala a acestei cladiri, care pune in pericol doua edificii ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti. mai mult


Marti, 21 Octombrie 2008, ora 09:05

8 comentarii
Demolari in Parcul Herastrau

Demolari in Parcul Herastrau

Inspectorii Primariei Capitalei si angajati ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti au inceput, luni dimineata, desfiintarea constructiilor ilegale de pe o suprafata de 1.900 metri patrati din Parcul Herastrau.

Printre obiectivele daramate se numara 500 de metri patrati de constructii pentru alimentatie publica, 400 de metri ai unui magazin pentru vanzarea obiectelor cu specific electric, 400 de metri patrati se afla un teren de fotbal, iar restul de 600 de metri patrati sunt ocupati cu alei betonate si terase.

Societatea Orhideea Contur SA, careia ii apartin terenurile, a primit o prima notificare in 2006, prin care i se cerea desfiintarea constructiilor amplasate ilegal si refacerea spatiului verde, anunta Amos News.

Desfiintarea constructiilor ilegale are ca scop refacerea spatiului verde. mai mult


Luni, 14 Iulie 2008, ora 11:07

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba