pasaport temporar

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pasapoartele pot fi livrate direct la adresa de domiciliu

Pasapoartele pot fi livrate direct la adresa de domiciliu

Romanii pot solicita transmiterea pasapoartelor simple electronice la domiciliu/resedinta, incepand de luni, contra unei taxe suplimentare de 8,68 de lei, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Directia Generala de Pasapoarte vine astfel in sprijinul cetatenilor prin includerea facilitatii de transmitere a pasapoartele simple electronice la domiciliu/resedinta solicitantului, prin curierat rapid. Prin aceasta masura se elimina obligatia persoanelor de a se prezenta la ghiseu pentru a ridica pasaportul, ramanand doar necesitatea prezentarii la momentul depunerii documentelor necesare eliberarii documentului de calatorie, se arata in comunicat.

Curierul va livra pasaportul sub semnatura de primire doar titularului, unuia dintre parinti (in cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani) sau unei persoane imputernicite (prin procura speciala autentificata). Destinatarul primeste automat un sms in care este informat cu privire la ziua in care va fi efectuata livrarea, adresa la care va sosi curierul si numarul de document de transport ce va insoti plicul cu pasaportul.

Daca in termen de cinci zile lucratoare de la primirea notificarii prin sms destinatarul pasaportului nu este gasit la adresa iar curierul nu a putut lua legatura telefonic cu destinatarul, plicul continand pasaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple (SPCEEPS) judetean din raza de domiciliu/resedinta. Pasaportul va putea fi... mai mult


Duminica, 22 Iunie 2014, ora 15:20

2 comentarii
Se scumpesc pasapoartele. Cat costa eliberarea noilor documente

Se scumpesc pasapoartele. Cat costa eliberarea noilor documente

Incepand de marti, eliberarea documentelor de calatorie, dar si acordarea vizelor si cetateniei romane, se vor scumpi, potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit noului act normativ, care intra in vigoare pe data de 10 septembrie, au fost modificate tarifele pentru serviciile consulare, scrie avocatnet.ro.

Dispozitiile arata ca eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei va costa de marti 32 de lei.

Actul normativ anterior se referea la tarifele pentru eliberarea sau prelungirea valabilitatii a mai multor tipuri de pasapoarte, dar si pentru inscrierea ulterioara in pasaport a unor copii sub 14 ani. Aceste servicii consulare aveau preturi care variau intre 3 lei si 28,5 lei.

Pasapoartele ar putea fi expediate la domiciliu - ce beneficii ar aduce acest sistem

Totodata, noile dispozitii modifica si taxele pentru acordarea de vize de intrare si drept de sedere a cetatenilor straini care vin in Romania astfel:

- eliberarea unei vize de tranzit in punctele de trecere a frontierei de stat- echivalentul a 60 euro;
- eliberarea unei vize de scurta sedere in punctele de trecere a frontierei de stat - echivalentul a 60 euro;
- prelungirea dreptului de sedere temporara -echivalentul a 120 de euro;
- acordarea dreptului de sedere pe termen lung -128 lei.

De asemenea, pentru acordarea cetateniei romane taxa va fi de 191 de lei, in comparatie cu 187,5 lei, suma... mai mult


Luni, 09 Septembrie 2013, ora 16:27

Snowden a cerut, oficial, azil politic temporar in Rusia. Unde se refugiaza apoi

Snowden a cerut, oficial, azil politic temporar in Rusia. Unde se refugiaza apoi

Edward Snowden, fostul consultant al Agentiei de Securitate Nationala (NSA) din SUA responsabil pentru scurgerile de informatii secrete, a cerut oficial azil politic temporar in Rusia.

Anuntul a fost facut, marti, de avocatul lui Snowden, care este acuzat in Statele Unite de spionaj si risca pedeapsa cu moartea, relateaza Reuters.

Putin: Snowden este blocat in Rusia

"El a ajuns la concluzia ca trebuie sa aplice pentru azil temporar in Rusia, iar procedurile au fost deja facute", a declarat Anatoly Kucherena, un avocat rus care a discutat, vinerea trecuta, cu Snowden.

Acesta spera ca Rusia sa ii accepte cererea de azil politic temporar, dupa care intentioneaza sa se adaposteasca in America Latina, unde trei tari sunt dispuse sa il primeasca.

Obama a discutat la telefon cu Putin despre extradarea lui Snowden

Eduard Snowden a fugit din Statele Unite dupa ce a dezvaluit informatii despre programele de supraveghere americane, fiind in continuare blocat in zona de tranzit a aeroportului international din Moscova.

El a sosit in capitala rusa in urma cu doua saptamani, de la Hong Kong. Snowden, acuzat de spionaj, nu a putut sa calatoreasca mai departe, din cauza ca autoritatile americane i-au anulat pasaportul. mai mult


Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:33

Pasapoartele se scumpesc, de la 1 aprilie

Pasapoartele se scumpesc, de la 1 aprilie

Pasapoartele vor deveni mai scumpe, de la 1 aprilie, odata cu cresterea taxei de emitere a acestor documente. Explicatia este aceea ca, de luni, Compania Nationala "Imprimeria Nationala"(CNIN) va percepe tarife crescute pentru blanchetele pasapoartelor.

Pasapoartele care vor costa mai mult sunt cel simplu temporar si cel electronic simplu.

Astfel, pentru un pasaport simplu temporar, cetatenii romani vor plati 100 de lei, in loc de 84 de lei, in timp ce pentru pasaportul electronic pretul va fi de 270 de lei in loc de 244 de lei, anunta Adevarul.

Cresterea tarifara se aplica, insa, in cazul pasaportului simplu temporar, doar celui cu valabilitate de cinci ani - adulti si minori peste sase ani.

In schimb, pentru pasaportul electronic simplu in cazul minorilor de pana in sase ani, cu valabilitatea 3 ani, pretul nu sufera nicio schimbare, ramanand de 244 de lei.

De asemenea, vor ramane neschimbate si taxa consulara, de 32 de lei, precum si tariful suplimentar pentru pasaportul simplu temporar, in valoare de 100 de lei.

Pasaportul simplu electronic se elibereaza conform legii in termen de cel mult 14 zile calendaristice, indiferent de valabilitatea sa. Pasaportul simplu electronic, care are valabilitate de un an, se elibereaza in termen de doua ore.

Daca insa taxele sunt platite inainte de 1 aprilie, iar cererea de eliberare a pasapoartelor este inregistrata dupa aceasta data, nu vor fi percepute diferente de pret, iar pretul final al pasaportului va fi cel... mai mult


Vineri, 29 Martie 2013, ora 19:00

MAE: Pasapoartele temporare nu sunt acceptate in Emiratele Arabe

MAE: Pasapoartele temporare nu sunt acceptate in Emiratele Arabe

Toti cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Emiratele Arabe Unite au nevoie de acum inainte de viza de intrare, indiferent de scopul calatoriei si de tipul de pasaport detinut.

Astfel, indiferent de tipul de viza solicitat (afaceri, angajare, turistic, vizita, studii etc.), cetatenii romani trebuie sa evite folosirea pasaportului temporar, intrucat politia de frontiera din Emiratele Arabe Unite nu permite intrarea in tara a persoanelor care detin acest tip de pasaport, chiar in conditiile in care persoana respectiva detine o viza valabila.

Intr-un comunicat remis luni, Ministerul Afacerilor Externe ii avertizeaza pe cetatenii romani ca, indiferent de tipul documentului de calatorie folosit pentru a intra in Emiratele Arabe Unite, este necesar ca acesta sa aiba o valabilitate de cel putin sase luni. mai mult


Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 17:56

O britanica s-a trezit cu fotografia sotului ei in pasaport

O britanica s-a trezit cu fotografia sotului ei in pasaport

O pensionara din Marea Britanie care si-a preschimbat pasaportul a constatat cu stupoare ca autoritatile i-au eliberat un nou document plin de masuri exceptionale de securitate, insa cu poza sotului sau.

"Nu mi-a venit sa cred ca au putut face o asemenea greseala elementara", spune Marilyn Walker, in varsta de 67 de ani, pensionara careia autoritatile britanice i-au inlocuit identitatea cu cea a sotului ei, scrie Daily News.

Marilyn Walker si sotul ei si-au preschimbat pasapoartele prin posta, dupa ce au platit o taxa de aproape 90 de euro si au trimis niste formulare completate si fotografii tip la un birou de pasapoarte din Liverpool.

Sute de romani s-au grabit in 2010 sa isi faca pasapoarte electronice

Documentele sotului s-au intors in ordine, insa in pasaportul femeii s-a strecurat, inexplicabil, fotografia barbatului, in timp ce propria poza a disparut fara urma.

Autoritatile si-au cerut scuze si i-au cerut femeii o nou fotografie, pentru a putea sa-i elibereze alt pasaport, explicand ca aceste intamplari regretabile sunt foarte rare.

Cu toate acestea, datele oficiale ale Ministerului britanic de Interne arata ca 13.000 din cele 5,4 milioane de pasapoarte securizate eliberate in fiecare an contin diverse greseli, iar Marilyn Walker continua sa se intrebe oare cine o fi primit poza ei.

Cat este taxa pentru pasaportul simplu temporar mai mult


Marti, 06 Aprilie 2010, ora 21:00

Cat este taxa pentru pasaportul simplu temporar

Cat este taxa pentru pasaportul simplu temporar

Taxa pentru pasaportul simplu temporar a crescut de luni cu aproape 16 lei, ajungand la 112 lei, dupa ce costul pentru eliberarea documentuluui a fost majorat de la 64,2 lei la 80 de lei, la care se adauga taxa consulara de 32 de lei.

Contravaloarea pasaportului electronic a fost stabilita de catre Compania Nationala Imprimeria Nationala la pretul de 234 de lei, care se achita la unitatile CEC Bank, informeaza Evenimentul Zilei.

Taxa consulara pentru pasaportul electronic este de 32 de lei, solicitatii putand sa o achite la unitatile CEC Bank sau la trezorerie.

Valabilitatea pasaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu varsta sub sase ani, documentul este valabil trei ani. Pasapoartele electronice se elibereaza in maximum 30 de zile lucratoare.

Pentru situatii de urgenta, romanii pot solicita pasaportul temporar, care se elibereaza in cel mult trei zile lucratoare si este valabil un an.

Pretul pasaportului temporar este de 112 lei, din care 80 de lei contravaloarea documentului si 32 de lei taxa consulara, la care se adauga 100 de lei tariful suplimentar de urgenta, pentru eliberarea in ziua solicitarii.

Contravaloarea pasaportului temporar a fost stabilita initial la 64,2 lei.

Noile pasapoarte biometrice se elibereaza din 18 ianuarie in toata tara. Pasaportul electronic - care are peste 50 de elemente de siguranta, fata de 32 la vechiul document - permite stocarea datelor biometrice ale titularilor, ca amprentele digitale si... mai mult


Luni, 01 Martie 2010, ora 23:06

Punct de trecere a frontierei, deschis temporar in judetul Arad

Punct de trecere a frontierei, deschis temporar in judetul Arad

Un nou punct de trecere a frontierei va fi deschis temporar, sambata, in judetul Arad. Frontiera din localitatea aradeana Variasul Mic va functiona doar o zi, cu ocazia Zilei Comunei Dombegyhaza.

Deschiderea punctului vamal dintre localitatile Variasul Mic si Dombegyhaya, din Ungaria, se face la solicitarea autoritatilor publice locale maghiare si romane, transmite News-Ar.

Trecerea frontierei pe la Variasul Mic se va putea face intre orele 11.00 si 1.00, ora Romaniei.

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera a anuntat ca a luat toate masurile necesare pentru ca traficul sa se desfasoare in conditii optime.

Politistii de frontiera au mai precizat ca pe la Variasul Mic se va trece frontiera ca la orice alt punct vamal. Cetatenii romani trebuie sa aiba la ei cartea de identitate sau pasaportul, buletinele de tip vechi neputand fi folosite. mai mult


Joi, 10 Septembrie 2009, ora 11:29

Sfantul Sinod, tolerant cu "numarul Diavolului" din pasaport

Sfantul Sinod, tolerant cu "numarul Diavolului" din pasaport

Spre deosebire de parlamentari, care miercuri s-au contrat care mai de care pe "numarul Diavolului" din pasaport, reprezentantii Bisericii par mai toleranti cu noile documente biometrice, pe baza carora romanii vor putea calatori in strainatate, in cazul in care Romania ar fi prima tara din UE care ar accepta lansarea lor.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a decis ca persoanele care invoca obiectii de constiinta sau motive religioase au libertatea sa nu solicite pasapoartele biometrice, avand in vedere ca "a avea un pasaport este un drept si nu o obligatie, pasaportul fiind un document eliberat la cerere pentru cei ce doresc sa calatoreasca in afara spatiului Uniunii Europene".

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, Patriarhia Romana a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor o serie de explicatii si precizari legate de pasapoartele biometrice dar si de implantarea cipurilor, masura respinsa si la nivel european.

Patriarhia Romana va solicita institutiilor statului sa adopte masurile necesare pentru modificarea si completarea legislatiei referitoare la pasapoartele biometrice, in sensul eliberarii unui pasaport temporar pentru persoanele care, din motive de constiinta sau religioase, nu doresc pasaport electronic care include datele biometrice.

"Intrucat unele persoane au reticente fata de pasapoartele biometrice, se va interveni pe langa institutiile statului roman (Presedintie, Parlament, Guvern) cu... mai mult


Joi, 26 Februarie 2009, ora 13:11

31 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba