penitenciar ploiesti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Curtea de Apel Ploiesti, care a rejudecat, la solicitarea instantei supreme, dosarul de contopire a pedepselor la care a fost condamnat Omar Hayssam, a mentinut pedeapsa finala de 23 de ani si 4 luni data initial, magistratii explicand ca aceasta este mai mica decat cea aplicata in baza vechii legi.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti, care au rejudecat dosarul in care pedepsele primite de Omar Hayssam in cele trei procese in care a fost condamnat definitiv au fost contopite, stabilindu-se o pedeapsa finala de 23 de ani si 4 luni, au decis, luni, sa mentina pedeapsa rezultanta data initial.

In sentinta publicata pe portalul instantelor de judecata se arata ca pedeapsa aplicata in baza noului Cod Penal este mai mica decat cea care ar fi rezultat in urma aplicarii vechii legi in materie penala.

"Instanta (- n.red.) constata ca pedeapsa rezultanta (principala si complementara) aplicata potrivit legii vechi depaseste maximul la care se poate ajunge in baza legii noi conform art. 39 Cod penal si, drept urmare, va fi redusa la acest maxim si anume: - pedeapsa principala de 23 (douazecisitrei) ani si 4 (patru) luni inchisoare; (...) deduce din durata pedepsei principale rezultante perioada executata de la data de 6 aprilie 2005 la data de 27 aprilie 2006, precum si de la data de 19 iulie 2013 la zi", se arata in sentinta data de Curtea de Apel Ploiesti.

Solutia data luni nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Hayssam,... mai mult


Luni, 02 Februarie 2015, ora 16:31

1 comentariu
Un detinut a evadat de la penitenciarul Ploiesti

Un detinut a evadat de la penitenciarul Ploiesti

Un detinut de la Penitenciarul Ploiesti a evadat, vineri dimineata, in jurul orei 08.20.

Barbatul de 38 de ani avea de ispasit o pedepsa de doi ani pentru complicitate la inselaciune, scrie Actualitatea Prahoveana. Detinutul a reusit sa fuga in timp ce se afla la un punct de lucru din localitatea Cepura, din judetul Prahova, la 30 de kilometri de Ploiesti.

Barbatul executa o pedepsa in regim semideschis si urma sa fie propus pentru eliberare conditionata pe data de 15 decembrie 2013.

Politia din zona a fost alertata. Caile de acces au fost blocate si s-au trimis mai multe echipe de cautare formate din personalul unitatii. mai mult


Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:30

Fost director de penitenciar, trimis in judecata

Fost director de penitenciar, trimis in judecata

Mihaela Puscas, fosta directoare a Penitenciarului de femei Targsor din judetul Prahova, a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru obtinerea unor fonduri europene in mod ilicit.

Mihaela Puscas este acuzata de DNA de inselaciune si fals intelectual in accesarea unor fonduri europene. Aceasta ar fi prezentat documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au dus la obtinerea pe nedrept a unor fonduri din bugetul Comunitatilor Europene, potrivit unui comunicat de pe site-ul DNA.

Astfel, in martie 2010, Penitenciarul Targsor a beneficiat de fonduri europene acordate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru punerea in practica a proiectului intitulat "Persoanele private de libertate, in slujba protectiei mediului inconjurator, pentru cresterea competitivitatii si a atractivitatii teritoriilor".

Acesta avea ca scop promovarea parteneriatelor public-private, in cadrul carora detinutii aveau sansa de a se reintegra in societate prin ucenicia intr-o meserie. In 2011, fosta directoare a indeplinit si functia de manager de proiect.

Puscas a prezentat atunci documente false, semnate si aprobate chiar de ea in calitate de director de penitenciar, care contineau achizitii pentru care i-au fost rambursati banii.

Asadar, Puscas a cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro, reprezentand fonduri europene POSDRU, dar si fonduri de la bugetul de stat. Dosarul a fost... mai mult


Marti, 19 Martie 2013, ora 14:04

2 comentarii
Bataie intre detinutii din Ploiesti

Bataie intre detinutii din Ploiesti

Mai multi detinuti ai Penitenciarului Ploiesti au ajuns, luni dimineata, la spital, dupa ce s-au luat la bataie.

"Pe fondul unor discutii contradictorii, a avut loc o altercatie intre mai multe persoane private de libertate. Incidentul a avut loc in momentul in care s-a procedat la deschiderea usilor de la camerele de detinere", a declarat Cristina Cocnea, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Ploiesti, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Cocnea a precizat ca sapte persoane au fost implicate in conflict si a precizat ca "Penitenciarul Ploiesti are persoane private de libertate incadrate in regim semideschis".

"Imediat s-a dispus masura separarii lor, nefiind necesara aplicarea mijloacelor de imobilizare asupra celor in cauza", a conchis Cristina Cocnea.

"Am intervenit cu doua ambulante, au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti trei persoane care prezinta leziuni, insa viata lor nu este pusa in pericol", a declarat si managerul Serviciului de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae. mai mult


Luni, 25 Iulie 2011, ora 14:32

Primul penitenciar in parteneriat public-privat, dat in folosinta in 2013

Primul penitenciar in parteneriat public-privat, dat in folosinta in 2013

Primul penitenciar construit in parteneriat public-privat in Romania ar putea fi dat in folosinta in prima jumatate a anului 2013.

Acesta urmeaza sa fie construit in comuna Berceni, langa Ploiesti si sa fie ocupat exclusiv de cei inchisi in regimul de maxima siguranta, potrivit Realitatea Tv.

Administratia Nationale a Penitenciarelor (ANNP) a realizat deja planurile pentru constructia din comuna Berceni, costurile de proiectare fiind suportate de Ambasada Olandei, printr-un program dezvoltat in acest sens.

"Planurile pe care le vedeti sunt modulare. Ele pot fi realizate oriunde si pot fi modificate, intrucat ce vedeti pe aceasta plansa reprezinta sectoarele unui penitenciar. Astfel, capacitatea unei inchisori de acest gen poate fi crescuta chiar pana la o mie de locuri, fiind necesara doar multiplicarea unora dintre sectoare", a explicat Ioan Bala, presedintele ANNP.

Referitor la detaliile parteneriatului public-privat, seful ANP a spus ca acestea vor fi stabilite prin hotarare de Guvern.

"Cei din aceste penitenciare vor avea conditii civilizate de trai, iar statul nu va mai fi pus in situatia de a fi condamnat pentru conditiile pe care le asigura celor inchisi", a mai spus Ioan Bala, care a accentuat faptul ca detinutii vor avea conditii "conforme cu standardele internationale in vigoare", a conchis Bala. mai mult


Joi, 28 Aprilie 2011, ora 22:50

2 comentarii
Perchezitii in trei penitenciare din tara - s-au gasit arme albe, alcool si telefoane

Perchezitii in trei penitenciare din tara - s-au gasit arme albe, alcool si telefoane

Zeci de arme albe, telefoane mobile, cartele SIM sau dispozitive hands-free, dar si 26 de litri de alcool au fost gasite asupra detinutilor, in urma unei razii organizate marti in penitenciarele Jilava, Galati si Aiud, informeaza Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, perchezitiile au inceput la ora 8.30 marti dimineata, fiind vizate 319 camere de detentie si 1.709 persoane private de libertate din cele trei penitenciare din tara.

In urma raziilor, au fost descoperite 62 de telefoane mobile, 22 cartele SIM, un pachetel al carui continut a fost prezumat ca fiind o substanta stupefianta, 45 de incarcatoare telefon mobil, 10 dispozitive hands-free, 26 litri alcool precum si 66 de arme albe.

Dincolo de scopul principal al exercitiului, acela de combatere a traficului de droguri si a introducerii de obiecte interzise in spatiul de detentie, Administratia Nationala a Penitenciarelor a verificat si modul de dispunere si prezentarea la exercitiul de alarmare a personalului din unitatile penitenciare, modul de organizare si actiune in diverse situatii critice, precum si alte eventuale incalcari ale normelor interne.

Verificarea modului de punere in aplicare a exercitiului de alarmare din cele trei unitati a fost realizata de catre echipe interdisciplinare desemnate special, Administratia Nationala a Penitenciarelor dispunand constant si periodic pe parcursul ultimilor doi ani si jumatate, astfel de actiuni, precizeaza ANP.

La actiunea de... mai mult


Marti, 15 Martie 2011, ora 18:23

5 comentarii
Predoiu a vizitat, inopinant, penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni

Predoiu a vizitat, inopinant, penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, insotit de secretarul general al Ministerului Justitiei, judecator Gabriel Tanasescu, si directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestor Ioan Bala, a efectuat, joi, vizite inopinate la penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni.

Vizitele au fost facute, joi seara, in intervalul 21.00 - 23.00, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Justitiei, remis catre redactia Ziare.com.

"Prin inspectarea neanuntata verificam conditiile de detentie, aplicarea regulamentelor, disciplina si starea de spirit a detinutilor si agentilor din penitenciar, tinuta si comportamentul. Spre exemplu, la Penitenciarul Ploiesti am constatat ca se impune schimbarea saltelelor unor detinuti, vopsirea unor active mobiliare si deratizarea unui pavilion. Unii detinuti mi-au semnalat de asemenea potentiale abuzuri procedurale in solutionarea cererilor de liberare conditionata si le-am cerut sa imi transmita memorii si documente pentru a examina cu atentie situatia relatata", spune Predoiu.

Predoiu a anuntat ca vizitele neanuntate vor continua in toate penitenciarele din tara.

"Aceasta intentie a fost anuntata directorilor de penitenciar la intalnirea de lucru desfasurata recent la Bucuresti. Stiu ca directorii au greutati cu bugetul pentru bunuri si servicii si intreg personalul cu reducerile salariale, dar nu trebuie sa facem rabat de la o buna administrare a penitenciarelor, de la disciplina si profesionalism. Un... mai mult


Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 11:38

2 comentarii
Penitenciarele romanesti au doar jumatate din personalul medical necesar

Penitenciarele romanesti au doar jumatate din personalul medical necesar

Penitenciarele din Romania au doar jumatate din personalul medical necesar, iar detinutii nu primesc de cele mai multe ori ingrijirile necesare.

Medicii si asistentele care lucreaza in aceste institutii sunt nevoiti sa stea peste program si muncesc dublu fata de cat ar trebui, informeaza Realitatea Tv.

Situatia devine insa mai dramatica de la an la an. Daca in 2008 in penitenciarul de la Ploiesti erau un medic sef, doi de familie si un stomatolog, in prezent nu mai e niciun cadru medical.

Astfel, in cazul in care detinutii necesita tratamente complicate, ei sunt transferati la cele doua spitale penitenciar de pe raza Capitalei si la celelalte patru din tara.

Mai mult, in multe dintre penitenciare echipamentele lasa de dorit si nu toate afectiunile pot fi tratate de acestea.

Ministerul Sanatatii a decis astfel ca si detinutii sa poata apela la 112 atunci cand au nevoie de asistenta medicala. mai mult


Luni, 22 Iunie 2009, ora 20:26

1 comentariu
Alegeri parlamentare Detinutii din Ploiesti, lasati fara urna mobila

Alegeri parlamentare Detinutii din Ploiesti, lasati fara urna mobila

Cei peste 100 de detinuti de la Penitenciarul din Ploiesti care aveau drept de vot la alegerile parlamentare de duminica nu au putut vota din cauza ca nu le-a fost adusa urna mobila.

Despre acest incident, reprezentantii Biroului Electoral Judetean spun ca nu au stiut nimic, informeaza NewsIn.

Din cele aproximativ 500 de persoane incarcerate la Penitenciarul din Ploiesti, 150 au drept de vot, dar numai 109, care locuiesc in Ploiesti, puteau vota la alegerile de duminica. Apartinatorii acestora sustin ca au intocmit cereri pentru urna mobila, insa aceasta nu a ajuns la sediul Penitenciarului.

"Am facut toate demersurile necesare in acest sens, dar nu am primit nicio lamurire. Spre deosebire de alegerile precedente, cand procesul de votare se termina la noi inca de la primele ore, acum, din cauza neprezentarii urnelor mobile, niciun detinut nu si-a putut exprima votul" a declarat Valentin Lupu, directorul Penitenciarului Ploiesti.

Potrivit legii electorale, la alegerile din 30 noiembrie au drept de vot doar detinutii care au domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla locul de detentie. Nici fotbalistii de la CSM FC Ploiesti nu au putut vota duminica, deoarece s-au aflat in deplasare la Tulcea. mai mult


Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 18:13

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cimitirele din Guatemala, adevarate atractii turistice (Galerie foto)
  2. Niste rusi vor sa traiasca in orasul Putin: Raspunsul neasteptat al sefului de la Kremlin
  3. Ce face PETA cu hainele de blana: Asternut pentru maidanezii de la Craiova
  4. Tara care a dat liber la adulter: Nu se astepta nimeni la ce a urmat
  5. Isterie pe Internet: Goana dupa doua lame care l-a prins in joc pana si pe John McCain (Galerie video)
  6. Cum a furat curent o primarie de sector din Bucuresti
  7. Inchisoare pe viata pentru un asistent care a ucis peste 30 de pacienti, "din plictiseala"
  8. Megalomania lui Erdogan: Peste 1.000 de politisti ii pazesc palatul!
  9. Secretul longevitatii unui miliardar de 84 de ani: Cinci doze de Cola pe zi
  10. Doi renumiti oameni de stiinta au dat verdictul: Creationistii trebuie inchisi pentru sanatatea mintala a copiilor