pensionari ratb abonamente

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum vrea RATB sa se "resusciteze": Calatorii mai scumpe si gratuitate doar pentru unii pensionari

Cum vrea RATB sa se "resusciteze": Calatorii mai scumpe si gratuitate doar pentru unii pensionari

Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita Consiliului General sa aprobe majorarea tarifelor pentru transportul in comun, de la 1,3 la 2 lei calatoria si de la 50 la 75 de lei abonamentul lunar, dar si acordarea gratuitatii doar pentru pensionarii a caror pensie nu depaseste 1.500 de lei.

Viceprimarul Capitalei: RATB risca sa fie ingropata in datorii

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a trimis o scrisoare Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in care arata ca in 20 iulie "a luat la cunostinta de masura ANAF referitoare la indisponibilizarea sumelor existente, precum si a celor viitoare provenite din incasari zilnice in conturile in lei si/sau valuta ale regiei, deschise la unitati bancare, pana la concurenta sumei de 84.868.460 de lei, reprezentand dobanzi si penalitati aferente TVA aflata in litigiu".

ANAF a blocat conturile RATB. Ce se intampla cu transportul public

In documentul obtinut de Meediafax se arata ca, in urma discutiilor purtate in 21 iulie de catre conducerea regiei cu ANAF, creditorul fiscal a comunicat ca exista doua variante de rezolvare a situatiei create, astfel: in cazul in care popririle infiintate de organul de executare genereaza imposibilitatea debitorului de a-si continua activitatea economica, cu consecinte sociale deosebite, creditorul fiscal poate dispune fie suspendarea temporara totala, fie suspendarea temporara partiala a executarii silite prin poprire.

In acest caz, suspendarea s-ar... mai mult


Vineri, 31 Iulie 2015, ora 16:55

7 comentarii
RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea

RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea

Pretul unei calatorii in reteaua RATB, de 1,3 lei, este cel mai mic din tara, in conditiile in care traseele deservite in Capitala sunt si de trei ori mai lungi decat in alte orase, iar cresterea la 1,8 - 2 lei, solicitata de institutie, ar resuscita incasarile, spun reprezentantii RATB.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) arata, intr-un comunicat, ca ultima majorare a tarifelor a fost aprobata in februarie 2008, prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nr. 7/2008, cand pretul unui bilet a crescut de la 1,1 lei la 1,3 lei cat este si in prezent.

RATB anunta ca a fost reluata vanzarea cardurilor de calatorie

"Trebuie sa semnalam faptul ca tariful din Bucuresti, de 1,3 lei, este mult mai mic decat cel practicat in tara, in conditiile in care traseele deservite de RATB sunt chiar si de trei ori mai lungi decat cele ale altor operatori.

Un alt motiv care ne determina sa solicitam o reajustare a tarifului de calatorie il reprezinta influentele economice manifestate in ultimii opt ani, precum si evolutia preturilor, determinata atat de inflatie, de cursul leu - euro, cat si de modificarea frecventa a pretului barilului de petrol pe pietele internationale.

De asemenea, suntem nevoiti sa abordam un nou plan tarifar avand in vedere si implicatiile legislatiei aplicabile de la ultima majorare aprobata (de exemplu marirea cotei de TVA de la 19% la 24%, incepand cu luna iulie 2010) ", potrivit unui comunicat remis de RATB.... mai mult


Vineri, 27 Februarie 2015, ora 18:15

11 comentarii
Jurnal de calatorie urbana: RATB - inghesuiala, transpiratie si circ (microreportaj)

Jurnal de calatorie urbana: RATB - inghesuiala, transpiratie si circ (microreportaj)

Pentru a simti cel mai bine expresia "a fierbe-n suc propriu" se impune o calatorie cu RATB-ul bucurestean pe timp de vara. Sansele de a nimeri un autobuz cu aer conditionat sunt oricum minime deci, pe langa inghesuiala si potentialii hotii de buzunare, RATB-ul se transforma vara intr-o sauna mai fierbinte decat infernul lui Dante.

Oricat de neplacuta ar fi calatoria cu sauna pe patru roti insa, eu am ales sa merg eco prin Bucuresti. Nu de dragul trendului, ci eco-nomic. M-am asezat strategic la mijlocul autobuzului, unde sa n-am de-a face cu nicio subtioara.

In cateva clipe, m-am trezit cu o doamna rotofeie care-mi flutura-n fata legitimatia de controlor. Sictirita, imi tranteste-un "Abonamentul la control". In spatele meu, un septugenar imbracat intr-o camasa-n carouri, cu maneca lunga, incepe sa urle isteric inainte ca eu sa schitez vreo miscare.

Tipa din toate puterile ca abonamentele ar trebui interzise. "Guvernul vrea sa ne implanteze cipuri, vrea sa ne aiba la mana, sa stie orice miscare" incearca batranelul sa persuadeze pasagerii. Se agita, se precipita, isi da cate-o palma peste cap, gesticuleaza amplu apoi isi aranjeaza suvitele carunte si incepe iar sa tipe.

Isi canalizeaza intreaga furie asupra femeii din fata mea. "Va acuz de tradare de tara, doamna, tradare. Marioneta in mana asupritorilor..." isi continua batranul criza de isterie.

Din fata autobuzului, ii raspunde o namila de barbat cu ceafa lata. "Nebunule, deranjezi calatorii, tine-ti... mai mult


Luni, 27 Iunie 2011, ora 09:32

3 comentarii
Oprescu nu le mai da angajatilor Primariei abonament gratuit la RATB

Oprescu nu le mai da angajatilor Primariei abonament gratuit la RATB

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a cerut luni directorului RATB sa anuleze cele aproximativ 12.000 de abonamente gratis de care beneficiaza angajatii primariilor.

Edilul a facut aceasta propunere deoarece masura va duce la economisirea a aproape un milion de lei, iar in cazul in care tariful biletului s-ar putea mari cresterea va fi "insignifianta", informeaza Mediafax.

"Trebuie sa rezolvam problema celor 12.000 de abonamente de care beneficiaza acuma angajatii primariilor si trebuie sa analizam, luna aceasta, oportunitatea si posibilitatea de a mari cu foarte putin bani, cei drept, tariful biletului fara sa ne atingem de gratuitatile acordate pensionarilor" , a spus, luni, Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat ca prin neacordarea de abonamente functionarilor din primarii se va economisi aproape un milion de lei.

Oprescu a adaugat ca va lua in discutie, impreuna cu consilierii municipali, posibilitatea ca parte din valoarea biletului RATB, care in prezent este sustinuta de municipalitate, sa creasca, insa a precizat ca majorarea va fi "insignifianta". mai mult


Luni, 05 Iulie 2010, ora 13:22

2 comentarii
Pretul biletului RATB ar putea creste la 1,5 lei

Pretul biletului RATB ar putea creste la 1,5 lei

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a solicitat Primariei Capitalei marirea pretului unui bilet pentru transportul in comun de la 1,3 la 1,5 lei, a declarat, vineri, in cadrul sedintei Consiliului General al Capitalei, directorul Directiei de Transporturi din cadrul primariei, Mihai Dedu.

Anuntul a starnit nemultumirea unor consilieri democrat liberali, care au spus ca membrii consilului de administratie al RATB, din care fac parte si reprezentanti ai PD-L, nu au fost informati despre aceasta solicitare de marire.

In consecinta, s-a cerut o analiza a activitatii de conducere a directorului RATB, Gheorghe Aron.

Dupa scumpirea biletelor pretul abonamentelor ar fi: o linie - 45 de lei; doua linii - 50 de lei; toate liniile 60 de lei.

Pretul unui bilet RATB ar putea fi de peste 2,6 lei daca ar fi eliminate toate subventiile acordate pentru transportul in comun din Capitala, au declarat, pentru NewsIn, surse municipale.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat recent ca preturile biletelor RATB ar trebui sa creasca pana la 15 mai. Raicu a precizat ca marirea pretului unui bilet ar trebui insotita si de reducerea subventiilor pentru unele categorii de populatie, dand exemplul pensionarilor cu venituri mari si al angajatilor administratiilor publice locale.

Viceprimarul a mai spus ca data de 15 mai nu este aleasa intamplator si ca daca nu se va apela la cresterea pretului si la reducerea subventiilor pana la acea data exista riscul ca RATB-ul sa... mai mult


Vineri, 14 Mai 2010, ora 20:15

12 comentarii
Alte articole despre: preturi bilet RATB, abonamente RATB
Pretul unui bilet RATB ar putea ajunge la 1,5 lei

Pretul unui bilet RATB ar putea ajunge la 1,5 lei

Pretul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) ar trebui sa creasca de la 1,3 la 1,5 lei pana la 15 mai, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

Raicu a precuzat ca marirea pretului unui bilet ar trebui insotita si de reducerea subventiilor pentru unele categorii de populatie, dand exemplul pensionarilor cu venituri mari si al angajatilor administratiilor publice locale.

"Nu este normal ca un pensionar cu venit de 15 milioane de lei sa primeasca subventia 100% in timp ce, de exemplu un medic stagiar care ia un salariu de 6 milioane sa plateasca biletul intreg", a declarat Raicu.

Oprescu: O scumpire a biletelor RATB nu-i va afecta pe cei multi

Viceprimarul a mai spus ca data de 15 mai nu este aleasa intamplator si ca daca nu se va apela la cresterea pretului si la reducerea subventiilor pana la acea data exista riscul ca RATB-ul sa foloseasca din fondurile destinate investitiilor pentru a-si acoperi pierderile.

Raicu a precizat ca inca de la adoptarea bugetului exista un minus de 55 milioane de lei in bugetul RATB pentru acoperirea subventiilor de anul acesta.

Pe de alta parte, viceprimarul Capitalei a declarat ca este de acord cu propunerea lui Sorin Oprescu ca transportul in Ilfov sa fie intrerupt dupa terminarea anului scolar, in conditiile in care Consiliul Judetean Ilfov nu si-a indeplinit obligatile financiare fata de regia bucuresteana.

RATB... mai mult


Luni, 10 Mai 2010, ora 16:39

1 comentariu
Oprescu cere pensionarilor sa circule mai putin cu RATB intre 7.00 si 9.00

Oprescu cere pensionarilor sa circule mai putin cu RATB intre 7.00 si 9.00

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a cerut pensionarilor din Bucuresti sa circule cat mai putin cu RATB-ul, macar in perioada 07:00-09:00.

Oprescu a cerut pensionarilor sa aiba in vedere ca intre aceste ore liniile de transport in comun sunt folosite de elevii si angajatii bucuresteni, informeaza Mediafax.

Primarul general a mentionat ca nu nu se va renunta la anumite linii de transport in comun.

Biletele RATB nu se scumpesc deocamdata

De asemenea, costul unei calatorii cu transportul public bucurestean nu se majoreaza deocamdata, insa vor fi anulate 12.000 de abonamente gratuite, in conditiile resurselor bugetare de care dispune municipalitatea anul acesta. mai mult


Luni, 08 Martie 2010, ora 18:55

30 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)