perle bac 2012

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bacalaureat 2013, perle de toamna: Comunicarea, sufletul scandalului. Basescu ii da comunicate in gura lu Ponta

Bacalaureat 2013, perle de toamna: Comunicarea, sufletul scandalului. Basescu ii da comunicate in gura lu Ponta

Subiectele la proba de Limba Romana a bacalaureatului le-au dat batai de cap elevilor si in sesiunea de toamna, cand au completat colectia de perle de la examenul maturitatii.

Jurnalistii de la exclusivtm.ro publica o serie de gafe ale elevilor care au incercat sa promoveze sesiunea de toamna a Bac-ului.

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamna: Vezi subiectele la Romana

"Ion Sclavici a scris Budulea Taichi si nu vreau sa intru in detalii, ca nu stiu subiectul. Miati facut o surpriza cu subiectu asta".

"Comunicarea in echipa nu e cand cel mai tare antrenor Reghecumf da ordin ceva si pe stadion fuge aia amboulea. Vorba ceia: Daca comunicare nu e ce dracu e?"

"Scrisoarea pierduta era a lui Joiana, combinata cu un politician ciumete ce avea politia la buton. El a trimis mascatii sa-i rupa cu cafteala pe aia de-au rapit scrisoarea si onoarea din Joiana. Scrisoarea s-a gasit dar onoarea a ramas nerecuperata".

"Ieu cred ca Harapalb ii o comedie ca cine mai crede ca ursu din padure are salati cand sa stie ca ursii coboara sa manance la tomberoane si sa se joace cu turistii".

"Dimensiunea temporala e atunci cand nu simti cum zboara timpul. Lu Gigi Becali timpul ii zboara incet cai la bulau, mie imi zboara rapid ca uite ca sa si dus vara asta si incep ploile".

"Comunicarea este sufletul scandalului. Basescu ii da numa comunicate in gura lu Ponta".

Bacalaureat 2013 Perle incredibile: Comunistii erau teroristi, nu dadeau Internet la oameni

- "Toti prostii... mai mult


Marti, 27 August 2013, ora 16:11

5 comentarii
Bacalaureat 2013: De ce nu mai iau elevii examenul

Bacalaureat 2013: De ce nu mai iau elevii examenul

Rezultatele la examenul de bacalaureat din ultimii ani sunt catastrofale - doar un elev din trei reuseste sa promoveze examenul de maturitate, un procent jignitor pentru orice tara europeana.

De ce nu mai iau elevii romani Bac-ul? Profesorul Radu Gologan, coordonator al lotului olimpic national de matematica, este de parere ca sistemul de invatamant nu este adaptat actualei generatii de elevi. In acest sens, el propune resuscitarea invatamantului prin eliminarea balastului din manuale si reforma inca de la primii pasi in scoala.

In plus, daca Bacalaureatul va avea aceeasi formula, rezultatele vor continua sa fie la fel de proaste, a avertizat mentorul olimpicilor, intr-o declaratie acordata Ziare.com.

"Nicio reforma in Educatie nu a avut consistenta si nu a fost dusa pana la capat", ne-a declarat Radu Gologan, subliniind insa ca "nu se mai pot face experimente pe elevi".

Bacalaureat 2013 - Primele perle: Corola de minuni a lui Vasile Blaga, strivita de elevi

"Continuam sa producem acea aglomerare de informatie, iar copilul nu se mai poate adapta, pentru ca el este extrem de obosit de toate informatiile pe care le obtine prin diverse cai: mass-media, computer", sustine coordonatorul lotului olimpic.

Potrivit lui Radu Gologan, "noi am formalizat foarte tare scoala", iar elevii (dar si parintii) isi concentreaza toata energia pentru note cat mai mari la testarile nationale si Bac, dandu-se importanta minima informatiilor practice.

"De ce elevii de... mai mult


Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:58

24 comentarii
Bac 2012: Perlele din toamna - Moromete ii lua la misto pe toti (Video)

Bac 2012: Perlele din toamna - Moromete ii lua la misto pe toti (Video)

Profesorii care au corectat testele absolventilor de liceu la proba de Limba Romana a Bac-ului din toamna s-au distrat pe cinste.

Bacalaureatul a devenit, de-a lungul anilor, o sursa inepuizabila de perle savuroase, iar exprimarile alambicate si ilogice ori interpretarile nastrusnice n-au lipsit nici in aceasta toamna.

Pro Tv a strans o colectie de perle de la proba de Limba Romana. Un elev a avut o viziune inedita asupra romanului Baltagul de Sadoveanu:

"Sotul o lasase singura acasa pe Victoria si femeia nu intelegea pe unde umbla de atata vreme, asa ca a incalecat pe cal si a mers sa il caute. Victoria nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu-i oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei. Ii era teama ca o sa-l prinda cu o femeie, dar l-a gasit mort".

Un alt candidat a vrut sa explice propria-i viziune asupra termenului "baltag".

"Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului sau ca sa taie lemne", a scris un candidat.

Nici operele lui Marin Preda n-au scapat de interpretari mai mult sau mai putin amuzante.

"Ilie Moromete ii lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu", "Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte", sunt alte idei ale... mai mult


Miercuri, 29 August 2012, ora 10:25

4 comentarii
Bac 2012: Note catastrofale, perle savuroase - Luceafarul s-a transformat in hipiot

Bac 2012: Note catastrofale, perle savuroase - Luceafarul s-a transformat in hipiot

Profesorii care au corectat testele absolventilor de liceu la proba de Limba Romana a Bac-ului s-au distrat pe cinste in acest an.

Examenul a devenit, de-a lungul anilor, o sursa inepuizabila de perle savuroase, iar exprimarile alambicate si ilogice nu au lipsit nici la Bacalaureat 2012.

Rata de promovare a fost, in acest an, mai mica si decat cea de anul trecut. Si cum rezultatele de la Bacalaureatul din 2012 sunt cele mai proaste din ultimii 20 de ani, nu e de mirare ca in lucrarile elevilor s-au strecurat si o multime de perle. Realitatea Tv a adunat o colectie de exprimari amuzante:

"Luceafarul se duce la demagog, (si nu la demiurg) si ii cere sa-l faca muritor".
"Catalina nu avea probleme financiare pentru ca tatal ei era imparat".
"Luceafarul a coborat pe Pamant si a facut sex cu aleasa inimii lui. Catalina l-a iubit si i-a daruit un copil din flori, apoi s-au casatorit".

"Luceafarul s-a transformat intr-un hipiot si i-a zis Demiurgului ca-l face cantaret, sa-l asculte toata lumea"
"Numele Hyperion vine din alaturarea a doua cuvinte hyper si ion. Deci il chema Ion, dar era mai activ".

Rezultate Bac 2012: Vezi primele note finale, dupa contestatii

"Baiazid i-a zis cel batran lui Mircea sa faca misto de el".
"Cu ultimul vers "nemuritor si rece" Eminescu o lasa rece pe Catalina."
"Balada e o specie a liricii populare inventata de Ciprian Porumbescu"

"Limba romana este curgatoare si se intinde peste mari si tari"
"Latina clasica este o limba... mai mult


Vineri, 13 Iulie 2012, ora 14:15

4 comentarii
Bac 2012: Colectia de perle de la limba romana

Bac 2012: Colectia de perle de la limba romana

Ca in fiecare an, dupa proba scrisa de la limba si literatura romana, apare colectia de "perle". Vezi in continuare ce au inventat elevii in 2012.

Intrebat despre importanta unui jurnal, un elev de la seral, in varsta de 40 de ani, i-a uimit pe toti cu raspunsul, noteaza Telegrama.

"Eu nu am jurnal pentru ca jurnalul este pentru fete mici", a scris acesta.

Bac 2012: Vezi subiectele la proba scrisa la romana

Un alt elev crede ca un text este descriptiv deoarece "autorul imi prezinta ca sa vad niste imagini auditive si nu numai".

La una dintre cerinte exista intrebarea "cine poate fi receptorul acestui text", iar raspunsul a fost demn de colectia de perle.

"Receptorul este o femeie foarte frumoasa", a crezut el.

Bac 2012: Un nevazator, eliminat pentru ca a incercat sa copieze

"Incearca sa ma convinga cu tot felul de cuvinte pentru ca asa este", a scris un alt absolvent referitor la un text argumentativ.

Un tanar a compus un text argumentativ bazandu-se pe ideea ca "iubirea este cel mai frumos lucru pentru ca asa m-a invatat mama care il iubeste pe tata".

Pe Facebook au inceput sa apara si alte "perle", legate de modul in care tinerii care asigura viitorul Romaniei explica prezenta cratimei intr-un cuvant.

"Cratima erodeaza o vocala" sau "Cratima uneori apropie sau alteori departeaza", sunt numai doua dintre explicatiile cratimei, oferite de absolventi de liceu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015,... mai mult


Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 09:14

6 comentarii
Bac 2012: Proba de foc - Matematica sau Istorie, cu masuri anticanicula (Video)

Bac 2012: Proba de foc - Matematica sau Istorie, cu masuri anticanicula (Video)

O noua zi cu emotii pentru absolventii clasei a XII-a. Miercuri, urmeaza examenul la proba obligatorie a profilului.

Astfel, elevii de la profilul real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar vor sustine examenul la matematica, iar cei de la profilul umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si cel teologic dau proba la istorie.

Examenul va incepe la ora 09:00.

Masuri anticanicula

Din cauza caniculei, autoritatile au decis ca in toate salile de examen sa li se ofere elevilor si profesorilor sticle cu apa.

De asemenea, este necesar sa existe aparate si sisteme de ventilatie.

La fiecare centru de examinare este obligatorie prezenta unui medic.

Bac 2012: Colectia de perle de la limba romana

Pe 6 iulie urmeaza proba la alegere a profilului si specializarii. Astfel, elevii de la uman au avut de ales dintre geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie, cei de la profilurile real si militar pot sa sustina examen la fizica, chimie, biologie sau informatica.

Elevii de la profilul servicii au avut de ales dintre geografie, logica, psihologie sau economie, iar cei de la tehnic isi testeaza cunostintele la fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului.

Bac 2012: Un nevazator, eliminat pentru ca a incercat sa copieze

Absolventii profilurilor artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic pot da proba la geografie, logica,... mai mult


Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 09:02

Pop nu va inlocui calificativele de la BAC cu note

Pop nu va inlocui calificativele de la BAC cu note

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca, deocamdata, nu ia in calcul inlocuirea cu note a calificativelor care se acorda, in prezent, la probele orale ale examenului de bacalaureat.

"Dupa multe consultari cu elevii, parintii si profesorii vom putea spune daca se vor face sau nu modificari. In momentul de fata, suntem concentrati pe actualul examen de bacalaureat. Dupa data de 7 iulie putem intra intr-o noua dezbatere privind examenul de bacalaureat.

Pentru acei elevi care au avut medii intre cinci si sase si au fost declarati respinsi, cred ca este importanta o proba care sa-i ajute sa promoveze. Pentru altii, nu este importanta, pentru ca aceste calificative care se acorda acum nu au nicio valoare pentru calculul mediei", a spus Liviu Pop.

Bac 2012 cu perle savuroase: De la limba vorbita-n scris, pana la inmormantatu' cu umbra

Ministrul interimar al Educatiei sustine ca, in opinia sa, examenul de bacalaureat ar trebui schimbat radical.

"Invatamantul profesional trebuie sa aiba un tip de bacalaureat, invatamantul teoretic trebuie sa aiba un alt tip de bacalaureat si asa mai departe. Vad trei tipuri de bacalaureat, nu unul, cum e acum", a precizat Pop.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Joi, 14 Iunie 2012, ora 17:17

Bac 2012 cu perle savuroase: De la limba vorbita-n scris, pana la inmormantatu\' cu umbra

Bac 2012 cu perle savuroase: De la limba vorbita-n scris, pana la inmormantatu' cu umbra

Profesorii corectori, care i-au evaluat pe elevi la proba orala de Limba Romana a bacalaureatului, s-au distrat pe cinste. Examenul a devenit, de-a lungul anilor, o sursa inepuizabila de perle savuroase, iar exprimarile alambicate si ilogice nu au lipsit nici in acest an.

In fata foii de hartie, fiecare absolvent de liceu se descurca cum poate si nu de putine ori da frau liber imaginatiei. Fie ca este mai putin pregatit ori e de vina emotia, Bacul 2012 ingroasa randurile perlelor din alti ani.

In acest an, profesorii au aflat ca "latina clasica este o limba moarta care nu se poate vorbi decat in scris. Iar dupa caderea Imperiului Roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara".

Nici baladele nu mai sunt ce au fost odata. "Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele", potrivit unui elev care a sustinut proba orala la Romana. Conform altuia, "Balada e o specie a liricii populare inventata de Ciprian Porumbescu".

Si Eminescu a fost analizat de tineri: "Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia".

Tot la Bac 2012, dascalii au aflat ca "Mircea cel Mare, care prima data a fost batran, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci".

Iar tot "Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia, impreuna cu umbra sa".

Ziare.com v-a tinut la curent cu... mai mult


Joi, 14 Iunie 2012, ora 09:27

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)