permis

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cad noi capete in cazul politistului prins fara permis: Ce masuri ia Politia Romana

Cad noi capete in cazul politistului prins fara permis: Ce masuri ia Politia Romana

Seful Politiei Autostrazi, Carol Varna, a fost schimbat din functie, iar fostul sef al Directiei Rutiere Lucian Dinita si adjunctul Constantin Tatuc au primit amanare la promovarea pe o functie superioara, in cazul ofiterului Augustin Capalnas, prins cu permis de conducere fals.

Potrivit unor oficiali din Politia Romana, dupa ce Augustin Capalnas, ofiterul de la Directia Rutiera cercetat penal dupa ce a fost prins cu permis de conducere fals, a demisionat, in 31 mai, conducerea IGPR a stabilit sanctiuni pentru mai multi sefi ai Directiei Rutiere care au fost cercetati prealabil.

Cad capete in scandalul politistului cu permis auto fals: Seful Politiei Rutiere, demis din functie

Astfel, Carol Varna, care ocupa functia de sef al Politiei Autostrazi, a fost schimbat si trecut pe o functie de executie, in timp ce adjunctul Directiei Rutiere Constantin Tatuc a primit o amanare de promovare in functie superioara pe o perioada de un an.

Aceeasi sanctiune a fost aplicata si in cazul lui Lucian Dinita, care in urma incidentului a fost eliberat din functia de director al Directiei Rutiere din Politia Romana si din 30 aprilie este adjunct al sefului Brigazii Rutiere a Capitalei. In urma sanctiunii primite, timp de un an Dinita nu va putea sa promoveze intr-o functie superioara.

Totodata, Paul Toma, al patrulea ofiter cercetat in cazul Capalnas, a fost sanctionat cu atentionare.

4 sefi din Politia Rutiera, cercetati disciplinar in cazul politistului care conducea fara... mai mult


Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 11:38

1 comentariu
Vrei permis auto? Dovedeste ca nu esti analfabet

Vrei permis auto? Dovedeste ca nu esti analfabet

Mai multi parlamentari isi propun sa curete soselele din Romania de soferi analfabeti, care nu cunosc legislatia si nu stiu sa citeasca semnele de circulatie, provocand accidente rutiere grave.

In prezent, nu iti trebuie nici macar clasa intai pentru a participa la examenul auto, insa cativa deputati PSD vor sa schimbe acest lucru, asa ca au formulat un proiect de lege care le interzice persoanelor cu mai putin de opt clase sa dea testul pentru obtinerea permisului de sofer.

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea art. 24. alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, oricine vrea sa participe la examenul auto trebuie sa demonstreze sa stie sa scrie si sa citeasca printr-o adeverinta de absolvire a ciclului gimnazial.

Initiativa a fost adoptata in Senat si depusa, la inceputul lunii mai, in Camera Deputatilor, care este for decizional. Un numar de noua parlamentari PSD si deputatul UDMR Atilla Kelemen au semnat actul.

Permise ilegale pentru soferi analfabeti

"Pentru cresterea gradului de siguranta in Romania" este necesara "imbunatatirea a trei elemente principale ale sistemului de transport: infrastructura, vehiculele si participantii in trafic.

In ultima perioada, in Romania, multi participanti in trafic, analfabeti, au obtinut permise de conducere, avand ca urmare instalarea coruptiei in sistemul de examinare pentru obtinerea permisului de conducere si, in final, producerea unor... mai mult


Vineri, 23 Mai 2014, ora 09:04

11 comentarii
Vedeta americana arestata pentru ca a condus cu permisul suspendat

Vedeta americana arestata pentru ca a condus cu permisul suspendat

Un actor din Statele Unite a fost arestat, vineri, in Manhattan, Kansas, pentru ca a condus cu permisul suspendat.

Stephen Baldwin a fost oprit de politisti in jurul orei locale 7.00, in cartierul Sugar Hill din orasul american, potrivit surselor citate de TMZ.com.

Autoritatile au observat ca actorul avea permisul suspendat, asa ca l-au arestat.

Nu este pentru prima data cand Baldwin a fost prins pe picior gresit. Si in 2012, el a comis aceeasi infractiune.

Actorul este cunoscut pentru filme precum Threesome (1994), The Usual Suspects (1995), Bio-Dome (1996), Fled (1996), The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000) si The Flyboys (2008).

C.P. mai mult


Sambata, 03 Mai 2014, ora 20:34

2 comentarii
Cad capete in scandalul politistului cu permis auto fals: Seful Politiei Rutiere, demis din functie

Cad capete in scandalul politistului cu permis auto fals: Seful Politiei Rutiere, demis din functie

Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, a fost demis din functie, ca urmare a scandalului generat de politistul rutier care a fost prins cu un permis fals.

Locul comisarului-sef Lucian Dinita ar putea fi luat de un adjunct, temporar, pana la organizarea unui nou concurs pentru atribuirea acestui post.

Intr-un comunicat al IGPR se arata ca Lucian Dinita va indeplini atributiile functiei de adjunct al sefului Brigazii Rutiere din cadrul Politiei Bucuresti.

4 sefi din Politia Rutiera, cercetati disciplinar in cazul politistului care conducea fara permis

Pe 9 aprilie, seful IGPR, Petre Toba, a dispus cercetarea disciplinara pentru abuz in serviciu a patru ofiteri cu functii de conducere din cadrul Politiei Rutiere, in dosarul politistului care a condus ani de zile fara a avea acest drept.

Printre acestia se numara si Lucian Dinita, demis acum din functie, Costin Tatuc, seful Politiei Autostrazi, Carol Varna, si Paul Toma, ambii fiind angajati ai Directiei Rutiere din Politia Romana.

Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Ofiterul de politie rutiera Augustin Capalnas, prins cu un permis auto fals la volan, in timpul unui control de rutina efectuat de colegii sai, este vizat de doua anchete: una disciplinara si una penala, instrumentata de Parchetul Inaltei Curti.

Mai mult, cu toate ca circula fara permis de ani de zile, Augustin Capalnas fusese propus pentru promovare de la Departamentul Educatie Rutiera la Insotiri,... mai mult


Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 15:56

4 comentarii
Psihologie pe intelesul tau, cu Mihaela Oancea: Specializarile psihologilor - Cine-ti da avizul pentru permisul de conducere

Psihologie pe intelesul tau, cu Mihaela Oancea: Specializarile psihologilor - Cine-ti da avizul pentru permisul de conducere

Pe langa competentele de psiholog clinician si psihoterapeut, psihologii mai au si alte specializari.

Psihologie pe intelesul tau, cu Mihaela Oancea: Specializarile psihologului - cui te adresezi

O astfel de specializare este pe psihologia muncii si organizationala. Acesti psihologi au comptente in ceea ce priveste evaluarea si dezvoltarea activitatii de munca a oamenilor, explica psihoterapeutul Mihaela Oancea pentru Ziare.com.

In principal, acestia evalueaza din punct de vedere psihologic si comportamental indivizii (individual sau in grup), realizeaza diagnoza diferentelor la nivel individual din punct de vedere al abilitatilor, personalitatii, fac evaluari ale oganizatiilor, analizeaza variabilele contextuale critice pentru viata psihica sau comportamentelor persoanelor la locul de munca, dezvolta strategii profesionale.

Tot ei desfasoara activitati ce au ca scop dezvoltarea profesionala continua, evalueaza si propun solutii pentru a imbunatati relatiile profesionale, realizeaza proiecte si planuri coerente pentru a implementa anumite interventii, evalueaza si propun solutii pentru a imbunatati si optimiza performanta la locul de munca, selecteaza si recruteaza personal, evalueaza aptitudini, deprinderi si competente.

In general, activitatile unui astfel de psiholog sunt legate de subiecte ca: sarcini de lucru, performanta, oboseala, efort, stres ocupational, proiectarea sarcinilor si posturilor, mediul de munca, relatia intre indivizi la munca, dar si... mai mult


Marti, 29 Aprilie 2014, ora 17:47

4 sefi din Politia Rutiera, cercetati disciplinar in cazul politistului care conducea fara permis

4 sefi din Politia Rutiera, cercetati disciplinar in cazul politistului care conducea fara permis

Patru ofiteri cu functii de conducere din cadrul Politiei Rutiere sunt cercetati disciplinar pentru abuz in serviciu, in dosarul politistului care a condus ani de zile fara a avea permis de conducere.

Seful IGPR, Petre Toba, a dispus cercetarea prealabila pentru cei patru ofiteri pentru a se stabili daca acestia au comis "abateri disciplinare de comportare necorespunzatoare, in serviciu, familie sau in societate", precum si "neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Politistul rutier care conducea fara permis, licentiat desi a fost exmatriculat

Totodata, in documentul citat se arata ca ofiterul Augustin Capalnas nu a participat la nicio misiune de insotire a coloanelor oficiale.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, ofiterii cercetati disciplinar in acest caz sunt Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, Costin Tatuc, seful Politiei Autostrazi, Carol Varna, si Paul Toma, ambii fiind angajati ai Directiei Rutiere din Politia Romana.

Ofiterul Augustin Capalnas este vizat de doua anchete, una disciplinara, demarata de colegii sai, precum si una penala, instrumentata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce a fost prins sofand cu un permis de conducere fals.

Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Acesta a fost prins in urma unei verificari de rutina, dupa ce fusese propus pentru promovare de la Departamentul... mai mult


Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 19:10

Politistul rutier care conducea fara permis, licentiat desi a fost exmatriculat

Politistul rutier care conducea fara permis, licentiat desi a fost exmatriculat

Augustin Capalnas, ofiterul anchetat dupa ce a fost prins ca a condus ani la rand fara sa aiba permis, s-a mai aflat in centrul unui episod controversat: si-a luat licenta, desi a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie.

Decanul Facultatii din Cluj, parintele Vasile Stanciu, a declarat ca fostul student Capalnas a fost exmatriculat in anul 1994, precizand ca nu isi aminteste motivele, dar ca ar fi putut fi vorba despre absente de la cursuri, examene picate sau comportament neadecvat, arata Evenimentul Zilei.

Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

In privinta licentei, decanul are o singura explicatie: ofiterul a obtinut-o la o facultate neacreditata.

"Dupa ce a fost exmatriculat, a avut dreptul de a-si continua studiile la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, pe atunci neacreditata, deci nu putea sa sustina examene de licenta.

In 1996, absolventii din Alba Iulia au venit la Cluj si au sustinut examenul de licenta la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii Babes Bolyai. Asa se explica diploma", a spus Vasile Stanciu.

Ofiterul a fost prins in urma unui control realizat, pentru ca urma sa fie propus pentru promovare de la Departamentul Educatie Rutiera la Insotiri, grupa de politie care se ocupa de insotirea demnitarilor.

Capalnas, despre care miercuri s-a anuntat ca urmeaza sa fie acuzat de fals, uz de fals si conducere fara permis, s-a angajat in cadrul Politiei in anul 2009, la IPJ Alba, si a... mai mult


Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 08:18

3 comentarii
Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Un ofiter de la Politia Rutiera este anchetat dupa ce a fost prins de colegii sai ca sofa fara a avea permis de conducere.

Ofiterul avea masina de serviciu si masina proprie, fusese preot si sofer al IPS Andrei Andreicut, arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si mitropolit al Clujului.

Surse din politie au precizat pentru televiziunile de stiri ca identificarea sa a fost posibila in urma unei verificari de rutina, cauzate de faptul ca ofiterul urma sa fie propus pentru promovare de la Departamentul Educatie Rutiera la Insotiri, grupa de politie care se ocupa de insotirea demnitarilor.

Colegii care l-au verificat si-au dat seama ca politistul avea un permis auto fals, arata Realitatea TV.

Politistii au anuntat Parchetul General si Ministerul de Interne, care au declansat anchete. Ofiterul urmeaza sa fie acuzat de fals, uz de fals si conducere fara permis.

Dumitru Coarna, presedintele sindicatului SNPPC, a declarat ca stie de caz si ca ofiterul in cauza era "incadrat din sursa externa in anul 2009".

Potrivit B1 TV, politistul se angajase in cadrul Politiei in anul 2009, la IPJ Alba, si a prezentat un permis fals. Inainte de angajare, fusese timp de 13 ani soferul IPS Andreicut.

UPDATE: Potrivit Realitatea Tv, politistului i-a fost deschis dosar penal de catre procurorii de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

mai mult


Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 11:30

6 comentarii
Nu platesti pensia alimentara a copilului? Poti ramane fara permis de conducere - vezi unde se intampla

Nu platesti pensia alimentara a copilului? Poti ramane fara permis de conducere - vezi unde se intampla

Judecatorii din Belgia i-ar putea lasa fara permis de conducere pe parintii care nu le platesc pensia alimentara copiilor.

Proiectul de lege care prevede aceasta masura a fost vehiculat, in diverse forme, inca din 2008, transmite Le Vif.

Ulterior, acesta a primit sprijinul Serviciului de plati sociale din Belgia (Secal), precum si sprijinul parlamentarilor. La randul sau, ministrul de Finante Koen Geens si-a aratat sustinerea, iar amendamentul are sanse sa intre in vigoare in vara acestui an.

Durata de retragere a permisului de conducere in cazul parintilor care nu platesc pensia alimentara nu a fost inca stabilita, insa, cel mai probabil, va fi luata in calcul valoarea restantelor pe care parintii le au.

Aceasta masura ar urma sa sprijine recuperarea datoriilor de catre Serviciul de plati sociale, care in 2013 nu a reusit sa primeasca inapoi decat 74 de milioane de euro din cele 280 de milioane de euro restante. mai mult


Joi, 27 Martie 2014, ora 10:42

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Declaratie socanta a unui politician: Femeile nu ar trebui sa rada in public
  2. Politia, alertata de cetateni la Toronto: OZN-uri filmate pe cer (Video)
  3. Un actor de top a luat masa cu Bear Grylls: viermi si alte taratoare (Video)
  4. Situatii extreme incredibile pe care oamenii le-au suportat
  5. Avertisment al NASA: Pamantul ar putea fi lovit catastrofal din spatiu (Video)
  6. Un copil de trei ani s-a urcat in jeep-ul familiei si a plecat cu el... pana in primul zid
  7. Adevarul despre asteroidul care a ucis dinozaurii: Daca n-ar fi lovit atunci, oamenii n-ar fi existat
  8. Doua noi cratere misterioase, descoperite in Siberia: Asa ceva nu a fost facut de oameni
  9. Californienii isi vopsesc pajistile in verde, ca sa nu mai vada ravagiile secetei
  10. Deputat moldovean, daramat ca nu poate aniversa 10 ani de casatorie: Sotia imi spune ca nu sunt romantic (Video)