permis auto b1

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Un ofiter de la Politia Rutiera este anchetat dupa ce a fost prins de colegii sai ca sofa fara a avea permis de conducere.

Ofiterul avea masina de serviciu si masina proprie, fusese preot si sofer al IPS Andrei Andreicut, arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si mitropolit al Clujului.

Surse din politie au precizat pentru televiziunile de stiri ca identificarea sa a fost posibila in urma unei verificari de rutina, cauzate de faptul ca ofiterul urma sa fie propus pentru promovare de la Departamentul Educatie Rutiera la Insotiri, grupa de politie care se ocupa de insotirea demnitarilor.

Colegii care l-au verificat si-au dat seama ca politistul avea un permis auto fals, arata Realitatea TV.

Politistii au anuntat Parchetul General si Ministerul de Interne, care au declansat anchete. Ofiterul urmeaza sa fie acuzat de fals, uz de fals si conducere fara permis.

Dumitru Coarna, presedintele sindicatului SNPPC, a declarat ca stie de caz si ca ofiterul in cauza era "incadrat din sursa externa in anul 2009".

Potrivit B1 TV, politistul se angajase in cadrul Politiei in anul 2009, la IPJ Alba, si a prezentat un permis fals. Inainte de angajare, fusese timp de 13 ani soferul IPS Andreicut.

UPDATE: Potrivit Realitatea Tv, politistului i-a fost deschis dosar penal de catre procurorii de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

mai mult


Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 11:30

6 comentarii
Sorin Rosca Stanescu a ramas fara permis de conducere

Sorin Rosca Stanescu a ramas fara permis de conducere

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a ramas fara permis de conducere, sambata, dupa ce a fost prins circuland cu viteza excesiva pe DN1, in localitatea prahoveana Barcanesti.

Fostul jurnalist s-a ales cu amenda si nu va mai avea voie sa conduca masina timp de trei luni, informeaza B1 TV.

Tot in acest sfarsit de saptamana si tot in Prahova, fosta sefa a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a fost sanctionata cu amenda si doua puncte penalizare, din acelasi motiv.

Roberta Anastase, amendata pentru viteza excesiva

Roberta Anastase a fost amendata de politistii prahoveni, dupa ce radarul a indicat ca aceasta conducea cu viteza peste limita legala in Ploiesti.

Presedintele PDL Prahova a ramas, insa, cu permisul in buzunar. mai mult


Sambata, 02 Martie 2013, ora 19:05

15 comentarii
Au dosar penal pentru ca au mers cu mopedul fara permis, desi nu il pot obtine legal

Au dosar penal pentru ca au mers cu mopedul fara permis, desi nu il pot obtine legal

Patru persoane care au fost prinse de politisti, luni si marti, circuland cu mopedul fara permis auto s-au trezit cu dosare penale, au declarat oficiali din Politia Romana.

Aceste prime dosare penale intocmite scuteristilor dupa intrarea in vigoare a noului Cod rutier, la 19 ianuarie, au survenit in urma controalelor facute in Bucuresti, informeaza Mediafax.

Surprinzator este faptul ca scuteristii nu pot obtine inca permisul auto, deoarece nu pot sustine examenul pentru ca autoritatile nu au terminat inca metodologia de examen. In plus, nici scolile de soferi nu sunt pregatite: nu au stabilit tarifele si nici nu au scutere, informeaza Digi 24.

Obligati de noul Cod rutier sa aiba permis, proprietarii de mopede nu il pot obtine

Conform sursei citate, instructorii auto nu au stabilit tarifele, pentru ca autoritatile nu au decis de cate ore este nevoie pentru obtinerea permisului pentru un moped. In plus, scolile de soferi nu se pot dota cu scutere pentru ca nu se cunosc procedurile de achizitie.

In aceste conditii, scolile de soferi au primit ordin sa stopeze pentru moment cursurile la categoria A, pana se vor primi instructiuni suplimentare. Conform legii, noua metodologie trebuie pusa la punct in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a noilor prevederi.

Legea 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a intrat in vigoare in 19 ianuarie 2013.

Persoanele care nu detin permise de conducere din... mai mult


Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 17:44

7 comentarii
Modificari in Codul Rutier: vezi ce se schimba

Modificari in Codul Rutier: vezi ce se schimba

Soferii care isi vor schimba permisele auto dupa 19 ianuarie, cand intra in vigoare modificarile la Codul Rutier, vor plati aceeasi taxa de 68 de lei, dar vor fi obligati sa faca vizita medicala si sa obtina un certificat din care sa rezulte ca nu sufera de boli care ii impiedica sa conduca.

Legea 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in 12 noiembrie 2012 in Monitorul Oficial si va intra in vigoare din 19 ianuarie 2013.

"Legea 203/2012, care aduce modificarea Codului rutier de la data de 19 ianuarie 2013, este consecinta unei directive europene, 126/2006, iar noi am transpus in legislatia romaneasca prevederile acesteia", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), comisarul sef Mihai Enache.

Purtatorul de cuvant al DRPCIV a spus ca taxa pe care o vor plati soferii la preschimbarea permiselor de conducere ramane aceeasi, adica 68 de lei, insa, va fi obligatorie vizita medicala.

"Aceasta vizita medicala se impune numai dupa expirarea perioadei de valabilitate a permiselor si nu este necesara pentru eliberea duplicatelor", a mai spus Mihai Enache.

Oficialul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor a explicat ca una dintre cele mai importante modificari aduse legii este legata de valabilitatea permiselor de conducere. Astfel, noile permise vor fi valabile zece ani in cazul soferilor... mai mult


Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 15:53

5 comentarii
Mopedele, conduse doar cu permis - in ce consta examenul

Mopedele, conduse doar cu permis - in ce consta examenul

Mopedele vor putea fi conduse, incepand cu data de 19 ianuarie 2013, numai cu permis de conducere, dupa ce, luni, in Monitorul Oficial a fost publicata legea prin care se modifica Ordonanta de Urgenta ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.

Potrivit legii, incepand cu 19 ianuarie, persoanele care nu detin permise de conducere din nicio categorie, trebuie sa sustina un examen teoretic si unul practic, pentru obtinerea permiselor din categoria "AM" "A1" si "B1" pentru mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora iar capacitatea cilindrica sa nu mai mare de 50 de centimetri cubi.

In acelasi timp, aceste autovehicule vor putea fi conduse, in continuare, de persoanele care detin deja permise de conducere.

Examenul pentru obtinerea permiselor de categorie "AM", "A1" si "B1" poate fi sustinut, conform legii, incepind cu implinirea varstei de 16 ani si implica sustinerea unei probe teoretice si a unei probe practice.

Proba practica in acest caz consta intr-un test de indemanare sustinut in poligon.

Potrivit sefului Directiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita, in Romania sunt inregistrate aproximativ 200.000 de mopede.

Comisarul sef Lucian Dinita a mentionat, in carul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o la data de 12 septembrie, ca introducerea permiselor de conducere pentru mopede "este o directiva a Uniunii Europene care dateaza inca din 2006, iar data de... mai mult


Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 20:07

Permisul de conducere pentru mopede, la un pas de a deveni obligatoriu (Video)

Permisul de conducere pentru mopede, la un pas de a deveni obligatoriu (Video)

Plenul Senatului a aprobat, in sedinta de luni, proiectul de lege al Guvernului privind modificarea Codului rutier, care prevede introducerea permisului de conducere pentru mopede.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost aprobat cu 84 de voturi "pentru", 2 "impotriva" si 3 abtineri.

Introducerea mopedelor si triciclurilor in categoria autovehiculelor va avea ca urmare si faptul ca pentru situatia conducerii fara permis se vor institui sanctiuni penale.

Proiectul de act nomativ are la baza necesitatea transpunerii unor prevederi ale Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European, acestea urmand sa se aplice din data de 19 ianuarie 2013 si fiind impuse de necesitatea reducerii numarului si consecintelor accidentelor de circulatie, in care sunt implicati conducatorii de mopede, tricicluri si motociclete.

Potrivit expunerii de motive la proiectul de lege, in ultimii doi ani, numai conducatorii de mopede au produs 5.201 evenimente rutiere, in urma carora si-au pierdut viata 242 de persoane si alte 5.733 au suferit vatamari corporale. Situatia este favorizata de legislatia rutiera actuala, care permite conducerea mopedelor fara permis de conducere obtinut in urma sustinerii unui examen.

Instituirea obligativitatii sustinerii examentului pentru obtinerea permisului de conducere, precum si ridicarea limitelor minime de varsta vor determina insusirea... mai mult


Luni, 17 Septembrie 2012, ora 21:14

Betivii si dependentii de droguri nu mai primesc permis auto

Betivii si dependentii de droguri nu mai primesc permis auto

Persoanele dependente de alcool si droguri sau incapabile sa se abtina de la consumul de alcool cand conduc nu mai au dreptul sa obtina sau sa-si reinoiasca permisele auto, conform noului Ordin al Ministerului Sanatatii pentru aprobarea normelor privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicol.

Documentul a fost emis in baza Directivelor Parlamentului European si ale Comisiei Uniunii Europene. Totodata, Ordinul Ministerului Sanatatii face si o clasificare a conducatorilor auto, pe grupe. Din Grupa 1, fac parte cei care conduc autovehicule din categorii A, A1, A2, AM, B, B1 si BE. Din Grupa 2, fac parte conducatorii auto ai vehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E.

Conform actului in vigoare, "candidatii pentru obtinerea permisului de conducere ai vehiculelor stipulate in grupa unu, sunt obligati sa efectueze un examen medical in cazul in care prezinta una sau mai multe din afectiunile medicale prevazute in ordin. Persoanele care dau examen pentru conducerea autovehicolelor prevazute in grupa a doua, sunt obligate sa efectueze examenele medicale inainte de eliberarea permisului de conducere".

In conformitate cu reglementarile respectivului ordin, conducatorii auto sunt obligati sa efectueze examinarile medicale ori de cate ori permisul de conducere este reinoit.

Nu se reinoiesc si nu se emit permise de conducere in urmatoarele cazuri: persoanelor cu afectiuni neurologice grave, celor care sufera de diplopie... mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 15:16

2 comentarii
Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Alexandru Geoana a sustinut, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor, proba practica a examenului de conducere pe un tricilu, vehicul corespondent categoriei B1.

Potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Alexandru Geoana poseda permis de conducere subcategoria B1, obtinut prin examen care a avut loc la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti la data de 1 iulie 2009.

Examinarea practica a candidatului s-a desfasurat la data de 1 iulie 2009, utilizandu-se un autovehicul corespunzator subcategoriei B1, respectiv un triciclu marca Piaggio, care apartine scolii de soferi la care acesta a urmat cursurile de pregatire.

Candidatul a efectuat cursurile de pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere la o scoala de soferi din afara municipiului Bucuresti, oficiali ai Directiei declarand ca este vorba de judetul Ilfov.

Scoala respectiva ar avea si un Logan modificat, care se incadreaza in categoria B1, insa oficialii Directiei de Permise sustin ca Alexandru Geoana a sustinut proba practica pe triciclul Piaggio, un tip de moped cu trei roti.

209 romani au permis B1

La nivel national, sunt 209 persoane care au permise B1. 13 sunt din Bucuresti.

Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un... mai mult


Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 21:54

46 comentarii
FNSSR: Nimeni nu a facut scoala pentru obtinerea categoriei B1 in Bucuresti

FNSSR: Nimeni nu a facut scoala pentru obtinerea categoriei B1 in Bucuresti

Presedintele Federatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania, Vasile Stefanescu, a declarat ca nu exista absolventi de scoala de soferi din Bucuresti pentru obtinerea permisului de categorie B1, deoarece nicio scoala nu are acest tip de vehicul.

"Nimeni nu a facut scoala de soferi in Bucuresti pentru categoria B1 pentru ca nicio scoala nu are astfel de vehicule. Nu stiu nici in tara sa fie asa ceva", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania (FNSSR).

Conform lui Vasile Stefanescu, "este o crima sa le dam permise pustilor".

"Le-am dat voie sa mearga cu scuterele si deja sunt atatea accidente cu atatia morti. E o crima sa le mai dam si permise pustilor de 16 ani", a mai spus Stefanescu.

La 16 ani, sofer pe un Fiat 500

Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un automobil Fiat 500 pe bulevardul Dorobanti din Capitala.

Potrivit publicatiei, Alexandru Geoana conducea un Fiat 500 model vechi.

Mama sa, Mihaela Geoana, a declarat ca fiul ei are carnet de conducere si ca a dat examen pentru acesta pe o masina Logan. "Sigur ca da, are carnet de conducere. Este un permis care se obtine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicleta sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementeaza. (...) A dat examen, a facut scoala de soferi, a dat examen pe un Logan...", a spus Mihaela Geoana pentru revista... mai mult


Joi, 17 Septembrie 2009, ora 19:14

2 comentarii
Alte articole despre: permis auto B1, obtinere permis sofer

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)