permise conducere preschimbare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ultima zi in care pot fi preschimbate permisele de conducere fara examen medical

Ultima zi in care pot fi preschimbate permisele de conducere fara examen medical

Vineri e ultima zi cand pot fi preschimbate permisele de conducere, potrivit prevederilor Codului Rutier actual. De luni va intra in vigoare noul Cod, iar cei care vor avea nevoie sa-si prelungeasca sau sa-si faca permis de conducere nu vor putea face acest lucru fara examen medical.

In ultimele saptamani, romanii s-au imbulzit sa-si schimbe permisele, in urma unor zvonuri legate de costul examenelor medicale sau de cresterea pretului emiterii actului.

De isteria creata sunt vinovate si zvonurile potrivit carora vechile permise nu ar mai fi valabile incepand din 19 ianuarie, sau ca nu se va mai putea circula cu ele in afara tarii.

Inghesuiala de la ghisee, din ultimele doua saptamani, i-a determinat pe functionarii publici sa-si prelungeasca programul.

Modificari in Codul Rutier: vezi ce se schimba

La Oradea, potrivit Digi 24, volumul de munca la ghiseele de specialitate a crescut de 20 de ori. In primele opt zile din acest an au fost preluate 12.000 de cereri, tot atatea cate au fost preluate anul trecut in opt luni. mai mult


Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 15:03

Permisele eliberate pana pe 19 ianuarie, valabile pana la data expirarii

Permisele eliberate pana pe 19 ianuarie, valabile pana la data expirarii

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) precizeaza, joi, ca permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 isi pastreaza valabilitatea administrativa pana la data expirarii mentionate in acestea, in functie de categoria detinuta.

Intr-un comunicat de presa, se mentioneaza ca aceste documente sunt recunoscute si valabile in tot spatiul european, iar taxa de eliberare, in valoare de 68 de lei, ramane neschimbata.

Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, Dan Mosescu, a declarat, la inceputul lunii ianuarie, ca permisele auto care au fost emise in perioada anterioara si sunt in termenul de valabilitate administrativa nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicarii modificarilor legislative incepand cu data de 19 ianuarie.

"Daca permisul mai este valabil, noi recomandam oamenilor sa nu vina la noi mai devreme de 3-6 luni pana la expirare. Am avut un caz in care permisul expira in 2020 si a venit acum sa il preschimbe", a explicat Mosescu.

Cozi imense la permise: De ce se inghesuie romanii sa si le schimbe acum

Potrivit noii legislatii, pentru reinnoirea permisului de conducere este necesar un nou examen medical.

Noile permise auto vor fi valabile 10 ani de la emitere in cazul soferilor amatori si vor avea o valabilitate de 5 ani pentru soferii profesionisti. Costul unei preschimbari a permisului este de 68 lei.

In cazul in care permisul se... mai mult


Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 12:12

2 comentarii
Cozi imense la permise: De ce se inghesuie romanii sa si le schimbe acum

Cozi imense la permise: De ce se inghesuie romanii sa si le schimbe acum

Serviciul de Eliberare Permise de conducere a fost asaltat de mii de soferi care vor sa-si schimbe carnetele inainte de 19 ianuarie, cand va intra in vigoare o noua lege, cu prevederi mai stricte.

Fie ca sufera de boli incompatibile, au o varsta venerabila sau nu vor sa dea bani in plus pentru vizele medicale impuse dupa 19 ianuarie, soferii s-au asezat la cozi inca de la primele ore ale diminetii.

In fata unei asemenea harababuri, autoritatile locale au decis prelungirea programului de lucru cu publicul si au chemat oamenii acasa, din concediu, pentru a face fata cererilor.

Posturile de televiziune au transmis imagini cu batranei de peste 80 de ani, carora permisul de conducere le expira peste cinci ani, care stateau la coada la preschimbare.

Intrebati de reporteri de ce fac eforturi pentru preschimbarea permisului de conducere, acestia au evocat lipsa banilor, nicidecum incercarea de a scapa de controalele medicale care probabil i-ar priva de dreptul de a conduce masini pe drumurile publice.

Potrivit noii legi, termenul de valabilitate al permiselor eliberate dupa 19 ianuarie va fi de 5 ani, nu de 10 ani, cum se intampla acum. In plus, va fi necesara refacerea vizei medicale. O veste buna ar fi ca taxa pentru eliberarea permisului de conducere va continua sa fie de 68 de lei.

Legea 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in 12 noiembrie 2012 in Monitorul Oficial si va intra in... mai mult


Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 15:21

9 comentarii
Fara permis de conducere, mai putem doar pedala, din 2013

Fara permis de conducere, mai putem doar pedala, din 2013

Ministerul de Interne propune ca mopedele si triciclurile sa fie incluse in categoria autovehiculelor si, potrivit unui proiect de Lege, supus dezbaterii publice, din 2013 ar putea fi introduse doua noi categorii ale permisului de conducere.

Ministerul Administratiei si Internelor anunta, printr-un comunicat, ca, incepand cu data de 20 mai, proiectul Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice este supus dezbaterii publice.

Proiectul de act normativ are la baza, asa cum arata MAI, necesitatea transpunerii unor prevederi ale Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformata), publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 403 din 30 decembrie 2006, a caror aplicare urmeaza a se realiza de la data de 19 ianuarie 2013.

Astfel, proiectul de lege supus dezbaterii publice, ce poate fi consultat pe pagina de Internet a ministerului, precum si la Centrul de Relatii cu Publicul al MAI, din Piata Revolutiei nr. 1 A, sector 1, Bucuresti, prevede introducerea mopedelor si triciclurilor in categoria autovehiculelor, fapt ce atrage incidenta dispozitiilor legale ce instituie sanctiuni penale pentru conducerea fara permis.

Aceasta modificare este, in opinia specialistilor ministerului, de natura sa diminueze posibilitatea ca asemenea autovehicule sa fie conduse pe drumurile publice de persoane care nu... mai mult


Vineri, 20 Mai 2011, ora 19:46

8 comentarii
Permisele auto se elibereaza in format european

Permisele auto se elibereaza in format european

Noile permise de circulatie, care se emit incepand cu ziua de luni, sunt realizate conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, fotografia titularului si datele acestuia fiind gravate cu laser.

Toate aceste masuri le face sa fie mai greu de falsificat, informeaza NewsIn.

Incepand de luni, 10 noiembrie 2008, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti elibereaza permisele auto si certificatele de inmatriculare in noul format, conform reglementarilor europene si beneficiind de avantajul unei mai bune securizari.

Astfel, permisul de conducere european prezinta o serie de elemente de siguranta, vizibil doar in anumite conditii.

De asemenea, actul prezinta o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite caracteristici ale autovehiculului, cum ar fi cutia automata sau manuala.

Titularii permiselor auto si certificatelor de inmatriculare model vechi nu au obligatia de a cere preschimbarea documentelor, acestea ramanand valabile pana la expirarea lor. mai mult


Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 14:55

Alte articole despre: Permise, auto, luni, eliberare, European, format
Se schimba permisele de conducere

Se schimba permisele de conducere

Permisele de conducere ale romanilor vor fi inlocuite cu unele de tip european, cu noi elemente de securizare, o prima masura in acest sens fiind inscriptionarea laser a noilor documente, ne anunta Gandul.

Potrivit subcomisarului Mihai Enache, purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), noile permise de conducere vor fi introduse, probabil, din a doua jumatate a lui 2008.

Acesta a precizat ca "Nu toate persoanele sunt obligate sa isi preschimbe permisele de conducere. Dupa trecerea la noul permis de conducere, la standarde europene, acest document va fi dat celor care primesc pentru prima data permis de conducere, apoi celor carora aceste acte le-au expirat, au fost distruse, pierdute sau celor aflati in situatiile care impun schimbarea documentelor. Dar majoritatea soferiilor vor primi noile documente pe masura ce expira cele vechi". mai mult


Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 08:33

Alte articole despre: Permise, schimbare, conducere

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)