pestele clown

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Rechini si pesti inger in Herestrau

Rechini si pesti inger in Herestrau

Bucurestenii pasionati de lumea acvatica vor putea vizita, din 1 iunie, expozitia Aquaexpo-Aquarium Reef, unde vor putea admira sute de specii de pesti si de plante marine.

Prezentarea va fi gazduita in cele doua pavilioane din zona Expoflora a Parcului Herastrau, potrivit Romania Tv.

Vizitatorii vor putea admira 300 specii de pesti, 100 de specii de corali si nevertebrate si peste 100 de specii de plante acvatice expuse in diverse ipostaze si relatii ecologice.

Printre pestii de la expozitie, se afla si rechini (Carcharinus melanopterus-Black Tip Reef Shark, Triaenodon obesus-White Tip Reef Shark, Heterodontus portusjacksoni-Port Jacksos Shark), murene (Enchelycore pardalis-Murena dragon, Murena Leopard), pesti inger (Pomacanthus species), pesti fluture (Chaetodon species), pesti clowni, caluti de mare, recif de corali etc.

Targul va fi deschis intre orele 10:00 si 18:00, iar accesul pentru toti vizitatorii va fi liber. mai mult


Vineri, 25 Mai 2012, ora 09:41

Clown, pestele transexual

Clown, pestele transexual

Pestele Clown, asa cum sugereaza si numele, este viu colorat, in general in nuante de rosu si portocaliu, cu inele albe de-a lungul corpului. Mai putin cunoscut insa este faptul ca peste este transexual.

Peste Clown se poate adapta la conditiile sociale si isi poate schimba sexul, conform unui studiu aparut in revista Nature si preluat de flmnh.ufl.edu .

Pestii Clown in comunitati conduse de un cuplu reproducator, o femela si un mascul, acesta din urma putand sa-si schimbe sexul in cazul mortii partenerei.

In cadrul comunitatii, ceilalti pesti ocupa, in functie de marime, o anumita pozitie. Mai mult decat atat, atunci cand unul din pesti moare sau, din diverse cauze paraseste grupul, toti ceilalti isi "controleaza" cresterea, astfel incat sa avanseze pe treapta ierarhica, in functie de marime.

Pestele aflat o treapta mai jos in ierarhie pastreaza o masa cu 20% mai mica decat cea a pestelui imediat superior, probabil pentru a evita conflictele. Pestii care depasesc, nerespectuos, marimea rangului lor sunt respinsi de grup. mai mult


Joi, 09 Septembrie 2010, ora 09:52

Alte articole despre: pestele transexual, pestele Clown
Spitalele bucurestene, vizitate de clovni

Spitalele bucurestene, vizitate de clovni

Peste 400 de copii si tineri vor fi publicul unor spectacole de circ cu actori de la Fundatia PARADA si de la organizatia "Clown One" din Italia, care vor da reprezentatii in cinci spitale bucurestene, in perioada 25 - 27 octombrie, au anuntat, joi, organizatorii.

Spectacolele de clovnerie, jonglerie, pantomima si dans, intitulate "Puterea zambetului", vor avea loc la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", Spitalul Clinic de Copii "Marie Curie", Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", Spitalul Clinic "Victor Babes" si in Spitalul Clinic de Copii "Dr.Victor Gomoiu".

Actorii de la PARADA sunt, la randul lor copii si tineri, si provin din medii dezavantajate, in special de pe strada, fundatia avand ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor si familiilor fara adapost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenta sociala, educative si artistice.

"Clowne One" este filiala italiana a Institutului Gesundheit, infiintat de medicul Patch Adams, care a devenit faimos datorita atitudinii sale neconventionale in relatia cu pacientii. De pilda, el isi punea nasul rosu de clovn cand isi facea vizitele in saloane. mai mult


Joi, 23 Octombrie 2008, ora 17:35

Alte articole despre: copii, clovni, Clown One, Italia

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Se angajeaza pisica. Nu e gluma. Salariul - 200 de euro - Vezi cerintele jobului
  2. Exorcizare in masa intr-o tabara religioasa: Un preot a vrut sa scoata Diavolul din copii
  3. Politistii britanici au ramas uimiti: ce-au descoperit intr-o Toyota
  4. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  5. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  6. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  7. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  8. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  9. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  10. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)