pipera voluntari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Piperea da in judecata BNR si banci din "top 3" - prejudicii de miliarde de euro

Piperea da in judecata BNR si banci din "top 3" - prejudicii de miliarde de euro

Biroul de avocatura Piperea si Asociatii va depune, in octombrie, la Tribunalul Bucuresti, prima actiune impotriva unor banci comerciale "din top 3", precum si impotriva BNR, pentru clauze abuzive in contractele de creditare in franci elvetieni, a declarat joi avocatul Gheorghe Piperea.

"Estimez ca actiunea va fi depusa in octombrie, la Tribunalul Bucuresti, iar termenul ar trebui sa fie undeva in ianuarie sau februarie 2014. Am facut doar o estimare in legatura cu o singura banca. Estimarea ducea catre 1,4 - 1,5 miliarde de euro, prejudiciu cauzat clientilor, din aplicarea clauzelor abuzive. Actiunile pe care le-am facut sunt toate impotriva unor banci din top trei", a precizat Piperea.

Avocatul Piperea a postat, joi, pe pagina sa de Facebook, o informatie potrivit careia, pe 10 iulie, a dat startul "constituirii aliantei procesuale care va da in judecata mai multe banci, inclusiv BNR, pentru evacuarea din contracte a clauzelor abuzive si repararea prejudiciului cauzat de aplicarea acestor clauze".

Ministrul Economiei prevede un cutremur la banci: Sistemul trebuie restructurat!

"Vom ataca inclusiv denominarea in franci elvetieni (CHF) a platilor, lucru care a dus la dublarea ratelor in anii 2009-2013, cand CHF a "sarit" de la 1,7-2,2 lei la 3,7 lei. De data asta vom tinti efecte erga omnes ('fara exceptie' - n.red.), generice. Oricine vrea, poate sa participe. Este un proces class action de tip call-in, adica voluntar (cel pe care il recomanda proiectul... mai mult


Joi, 11 Iulie 2013, ora 23:44

6 comentarii
Soseaua Pipera va avea inca doua benzi

Soseaua Pipera va avea inca doua benzi

Primaria Voluntari a anuntat ca urmeaza sa inceapa lucrarile la marirea soselei Pipera, care va avea inca doua benzi.

Aceasta va fi largita pe o distanta de 5,5 kilometri, iar costul estimat al lucrarii se ridica la 84 milioane de lei, aproximativ 19,4 milioane de euro, arata Puterea.

Problema este ca primaria nu stie cand vor incepe lucrarile respective.

"Este o lucrare pe fonduri europene. Proiectul este in stadiu de verificare la Ministerul Dezvoltarii, probabil ca mai dureaza 2-3 saptamani. Apoi urmeaza organizarea licitatiei pentru a stabili firma care se va ocupa de lucrari. Au fost rezolvate toate problemele legate de exproprieri", au declarat reprezentantii Primariei Voluntari.

Politistii rutieri sustin ca largirea soselei este necesara pentru ca in zona respectiva se produc des blocaje.

"Aglomeratii se produc mai ales la iesirea spre Barbu Vacarescu si spre Tunari. Nu s-au produs accidente numeroase in zona. In martie anul trecut, a cazut un automobil de pe pod", a afirmat purtatorul de cuvant al BPR, Ioana Preda. mai mult


Joi, 16 Februarie 2012, ora 07:32

1 comentariu
Impozite mai mici pentru locuitorii din Pipera

Impozite mai mici pentru locuitorii din Pipera

Locuitorii din Pipera, care apartin de Voluntari, vor plati impozite locale mai mici in acest an, fata de 2010.

Acestia au fost instiintati de modificari printr-un comunicat al Primariei din Voluntari, distribuit in cutiile postale ale vilelor din zona Iancu Nicolae - Jolie Ville, de agentii politiei orasenesti, relateaza Puterea.

Astfel, locuitorii din Pipera vor plati impozite locale cu 5 la suta mai mici, pentru persoanele fizice, si cu 2 la suta mai mici, pentru persoanele juridice.

Scaderea vine dupa ce, la un moment dat, se discuta chiar despre majorarea impozitelor pentru locuitorii acestei zone cu pana la 40 la suta.

Totusi, in Pipera exista multe imobile fara apa curenta si strazi neiluminate, in timp ce impozitul anuale este de 5 ori mai mare decat pentru o locuinta similara din sectorul 1 din Bucuresti. mai mult


Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 12:08

Pasajul Pipera-Tunari, inaugurat sambata dimineata

Pasajul Pipera-Tunari, inaugurat sambata dimineata

Dupa mai bine de doi ani de lucrari si numeroase amanari, pasajul suprateran Pipera-Tunari, care face legatura intre Bucuresti si viitoarea autostrada Pipera-Tunari, va fi inaugurat sambata dimineata.

Pasajul Pipera-Tunari a fost terminat inca de la inceputul lunii noiembrie si tot de atunci autoritatile anuntau deschiderea lui.

Desi autoritatile locale au anuntat saptamanal deschiderea pasajului de mai mult de o luna, stalpii nu au fost racordati la reteaua de energie electrica, iar scurgerile de apa nu au fost terminate.

Arhitectul-sef din Voluntari, Dragos Stelniceanu, spune ca la receptia lucrarilor a observat unele probleme, iar constructorul a promis ca le va remedia.

Pasajul are o lungime de peste 230 de metri, mai bine de 18 metri latime, doua trotuare de 1,5 metri si parapeti pietonali. Este iluminat si dotat cu sisteme de semnalizare si parcaj, scrie Evenimentul Zilei.

La inaugurare participa primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, primarului Capitalei, Sorin Oprescu, presedintele CJ Ilfov, Cristache Radulescu, si secretarul de stat Razvan Murgeanu. mai mult


Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 09:59

Inaugurarea pasajului Pipera-Tunari, blocata de mai mult de o luna

Inaugurarea pasajului Pipera-Tunari, blocata de mai mult de o luna

Desi pasajul Pipera-Tunari a fost terminat inca de la inceputul lunii noiembrie si tot de atunci autoritatile anuntau deschiderea lui, circulatia masinilor pe pod nu este deocamdata permisa.

Desi autoritatile locale anunta saptamanal deschiderea pasajului de mai mult de o luna, stalpii nu au fost racordati la reteaua de energie electrica, iar scurgerile de apa nu au fost terminate, scrie Adevarul.

Arhitectul-sef din Voluntari, Dragos Stelniceanu, spune ca la receptia lucrarilor a observat unele probleme, iar constructorul a promis ca le va remedia. Totusi, nici pana astazi nu au fost remediate.

"Atunci cand ploua se formeaza balti pentru ca scurgerile nu sunt facute corespunzator", explica Stelniceanu. mai mult


Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 14:51

1 comentariu
Pasajul suprateran Pipera-Tunari va fi deschis luni

Pasajul suprateran Pipera-Tunari va fi deschis luni

Pasajul suprateran Pipera-Tunari va fi deschis luni, dupa mai bine de doi ani de la inceperea lucrarilor, costurile totale pentru acest proiect fiind de peste 11 milioane de euro.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 au anuntat ca inaugurarea Pasajului Pipera-Tunari va avea loc luni, in prezenta primarului Neculai Ontanu, relateaza Mediafax.

Pasajul are doua benzi pe sens, o lungime de 232,39 metri, o latime de 18,6 metri, doua trotuare de 1,5 metri si parapeti pietonali, iar rampele de acces au o lungime de 181,2 metri. Pasajul este iluminat, are sisteme de semnalizare si parcaj.

Peste 11 milioane de euro, cu 4 milioane mai mult decat se estimase

Valoarea totala a lucrarilor la Pasajul Pipera-Tunari, realizate de constructorii portughezi Mota-Engil Engenharia e Construcao SA, Construcoes Gabriel SA si Empressa de Construcoes Amandio Carvalho, este de 11.442.890 euro, din care 7.269.668 de euro (63,53%) din fonduri europene, 2.423.604 de euro de la bugetul de stat, 699.847 de euro de la bugetul Consiliului Local Sector 2 si 1.049.771 de euro de la Consiliul Local Voluntari.

Incepute in august 2007, lucrarile urmau sa se incheie in 30 noiembrie 2008, insa termenul de finalizare a fost prelungit prima data pana in aprilie 2009, apoi pana in august si ulterior pana in noiembrie, din cauza lucrarilor suplimentare pentru mutarea unor retele.

In plus, valoarea initiala a proiectului, de peste sapte milioane de euro, a crescut cu aproximativ patru milioane de... mai mult


Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 22:30

2 comentarii
Mircea Raicu: Bucurestiul are de castigat prin extiderea spre Voluntari

Mircea Raicu: Bucurestiul are de castigat prin extiderea spre Voluntari

Bucurestiul are nevoie de extindere si necesita o zona metropolitana, iar un eventual sector 7 nascut din orasul Voluntari este un prim pas in acest sens, considera viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

"O sa avem un nou primar de sector, un nou consiliu local, dar oricum e vorba de o modificare de forma, nu de o modificare de esenta. Nici numarul de consilieri generali nu se va schimba, atata ca vor fi alesi de un numar mai mare de oameni" spune Raicu.

Pentru Voluntari, transformarea in sector va insemna fonduri suplimentare de la bugetul de stat, dar si de la bugetul Capitalei. "Vor avea nevoie de investitii pentru canalizare si pentru strazile secundare. Spre deosebire de Bucuresti, unde s-a investit pentru infrastructura in ultimii ani, Voluntariul are nevoie de fonduri pentru investitii" spune Raicu.

Raicu adauga ca pentru regiile bucurestene, integrarea Voluntariului nu inseamna modificari esentiale. "RATB e prezent in Ilfov deja, iar RADET nu are prea multa treaba acolo, existand sisteme de incalzire alternative" spune viceprimarul Capitalei.

Locuitorii din Voluntari vor sa faca parte din Bucuresti

Locuitorii din Voluntari si-au dat acordul ca orasul lor sa devina sector al Municipiului Bucuresti, in cadrul unui referendum organizat duminica, unde 76% dintre alegatori, din cei 54% prezenti la vot, au votat pentru, a declarat pentru NewsIn, Dan Rasica, purtatorul de cuvant al Primariei.

"Referendumul a fost validat din ambele puncte de vedere: o... mai mult


Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 11:48

3 comentarii
Locuitorii din Pipera cer anexarea la sectorul 1 sau 2 din Capitala

Locuitorii din Pipera cer anexarea la sectorul 1 sau 2 din Capitala

Sapte asociatii de locatari si proprietari din Pipera, aflati in zona administrata de orasul Voluntari, cer, separarea de acesta, si anexarea la sectorul 1 sau 2 din Bucuresti.

"Ei nu exclud posibilitatea de a avea o administratie locala independenta, cu primarie proprie si consiliu local propriu" se arata in comunicatul de presa.

Solicitarea vine in contextul in care locuitorii din Voluntari sunt chemati la un referendum pe 22.11.2009, odata cu alegerile prezidentiale, pentru a se pronunta asupra transformarii orasului in sectorul 7 al Capitalei.

"Majoritatea locuitorilor din Pipera, zona administrata de primaria Voluntari, sunt total impotriva acestui proiect" se arata in protestul celor sapte asociatii.

Ei sustin ca din punct de vedere al istoriei si al amplasarii geografice, Pipera apartine mai degraba sectorului 1 din Bucuresti, facand parte pentru anumite perioade de timp din Baneasa, fiind totodata limitrofa cu sectorul 1 Bucuresti in zona Gradinii Zoologice Baneasa.

"Pipera depinde de utilitatile Capitalei, nefiind independenta din acest punct de vedere. Pipera este principala sursa de taxe si impozite la bugetul local, in timp ce pentru orasul vechi Voluntari prioritatile le constituie rezolvarea problemelor sociale" sunt alte argumente ale locuitorilor din zona pentru separarea de orasul in Ilfov.

Locuitorii din Pipera sunt nemultumiti pe edilii locali, pentru ca au o infrastructura neadecvata " incepand cu reteaua de canalizare si apa potabila... mai mult


Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 14:09

Preturile la casele din Pipera-Voluntari scad: 1.000 euro/mp

Preturile la casele din Pipera-Voluntari scad: 1.000 euro/mp

Doua din trei case situate pe strada Erou Iancu Nicolae, din Pipera-Voluntari, sunt de vanzare. Anunturile de vanzare sunt puse atat pe garduri, cat si pe ziduri, semn ca locuitorii vor sa scape cat mai repede de ele.

Analistii sustin ca acesta nu este altceva decat unul dintre efectele crizei financiare manifestate la nivel international si care a afectat si segmentul imobiliar din Romania.

Volumul vanzarilor din zona Pipera este mai scazut cu 30-40% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, dintr-un cartier care atragea in special cumparatori dintre oamenii bogati, acum zona devine una mixta, cu vile ce costa peste 1,5 milioane euro, dar si apartamente de 150.000- 200.000 euro, scrie Romania Libera.

Proprietarii acestor case intentioneaza sa vanda la un pret incepand de la 1.000 euro pe metrul patrat, precizand insa ca se mai poate negocia.

Pentru parcelele de teren cu suprafete mai mari de 1.000 metri patrati si pentru care pretul cerut sarea de un 1,2-1,5 milioane de euro, proprietarii erau dispusi sa lase pana la un milion de euro.

Analistii imobiliari afirma ca e greu de crezut ca se mai poate vinde la un asemenea pret in situatia actuala, chiar si terenurile care au un pret de 600-700 euro/mp in zone unde nu sunt toate utilitatile.

"Unele preturi cerute sunt exagerate. E greu de spus ce se va intampla. Putine se vor tranzactiona, si la preturi reduse. Pot sa va spun insa ca noi am avut oferte la terenuri, pe Iancu Nicolae, cu iesire... mai mult


Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 09:35

1 comentariu
Alte articole despre: pipera, Voluntari, cartier, case, terenuri, vanzare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba