plantatii nuci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Domnilor, nu neglijati miezul de nuca: ajuta la calitatea spermei

Domnilor, nu neglijati miezul de nuca: ajuta la calitatea spermei

Constatand ca unul din sase cupluri are probleme in ce priveste fertilitatea, doctorul Alan Pasey, specialist in andrologie la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, a declarat presei ca, in opinia sa, calitatea spermei, de care adesea se face responsabila infertilitatea, depinde si de regimul alimentar.

In mod deosebit, specialistul s-a referit la faptul ca introducerea in alimentatie a fructelor cu coaja lemnoasa, cum sunt nucile, imbunatateste simtitor capacitatile fertile ale spermei. Practic, se constata o imbunatatire certa a acesteia la persoana care, timp de 12 saptamani, a consumat cate 75 gr nuci pe zi, informeaza BBC.

Acizii grazi din miezul de nuca sunt benefici pentru intreaga stare de sanatate, contribuind totodata si la imbunatatirea fertilitatii masculine. Fireste, aceste prime constatari vor necesita in viitor experimentari si testari facute cu migala.

In acest sens, cercetatorii si-au propus un program de studiere a mai multor cupluri, care urmeaza tratamente contra infertilitatii in clinici, intrucat numai masuratori precise pot stabili in ce proportie contribuie miezul de nuca, sau vreun alt factor, la imbunatatirea fertilitatii.

O prima etapa a testarilor a fost deja efectuata asupra unui lot de 117 barbati, cu varste intre 21 si 35 de ani, supusi la acelasi regim alimentar, cu exceptia portiei zilnice de nuci, pe care a primit-o numai o parte dintre acestia.

In mod cert, calitatea spermei s-a imbunatatit, iar anomaliile... mai mult


Vineri, 17 August 2012, ora 11:19

Cum poti face bani din plantatiile de nuci?

Cum poti face bani din plantatiile de nuci?

Pentru ca miezul de nuca este unul dintre cele mai cautate produse cu prilejul sarbatorilor (si nu numai), afacerile cu acest produs pot fi extrem de infloritoare.

Pentru infiintarea unei plantatii de nuci costul este de 7.500 euro/hectar, iar daca plantatia este mai mica de 5 hectare, productia poate fi recoltata si manual.

Pomicultorul isi poate recupera investitiile si trece pe profit cam in zece ani de la infiintarea plantatiei.

"Exportatorii straini nu sunt prosti: stiu ca in aceasta perioada creste consumul si ca nu avem resurse interne pentru a-l acoperi, asa ca impun preturi mai mari. Este adevarat ca si comerciantii le mai rotunjesc", a declarat Daniel Botanoiu, directorul executiv al Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), pentru Evenimentul Zilei.

Un alt motiv pentru ca sa incepi o astfel de afacere este ca, in fiecare an, Romania importa aproximativ 100.000 de tone de miez de nuca. Cea mai mare parte a importurilor provin din Moldova, Franta si Turcia.

Mai mult, in ultima luna, pe tarabele din pietele bucurestene, un kilogram de miez de nuca s-a scumpit cu peste 5 lei, acesta costand in prezent circa 28-30 de lei. mai mult


Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 22:00

1 comentariu
Plantarea nucilor, solutie pentru problemele agricultorilor?

Plantarea nucilor, solutie pentru problemele agricultorilor?

Cultivarea livezilor de nuci ar putea reprezenta rezolvarea problemelor financiare a agricultorilor, acestea fiind mai profitabile decat alte culturi.

Potrivit unui cultivator din localitatea Tataranu, Ovidiu Lazar, o plantatie de 400 de nuci, ajunsa la maturitate, valoreaza peste 600.000 de euro, in afara de productia recoltata anual, relateaza Ziarul de Vrancea.

Conform spuselor sale, din trei nuci se obtine un profit anual de 1.000 - 1.500 de lei, costul pentru un puiet fiind de numai 20 de euro.

De asemenea, nucul este valoros si datorita calitatii superioare a lemnului, dar si posibilitatii de a folosi scoarta, frunzele sau lastarii drept materie prima pentru industria chimica si cea farmaceutica.

Nu in ultimul rand, potrivit lui Ion Rosu, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Vrancea, hibrizii forestieri sunt extrem de folositori pentru consolidarea terenului si reducerea pierderilor de sol fertil. mai mult


Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 16:24

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)