plata indemnizatii somaj

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cea mai mare indemnizatie de somaj in 2014: Suma uriasa incasata de un fost director al unei firme

Cea mai mare indemnizatie de somaj in 2014: Suma uriasa incasata de un fost director al unei firme

Cea mai mare indemnizatie de somaj a fost platita anul trecut unui fost director general de la o societate comerciala din Bucuresti, acesta incasand lunar, ca somer, 7.103 lei, arata Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In anul 2014 au fost inregistrate zece dosare de somaj cu un cuantum al indemnizatiei mai mare sau egal cu 3.000 lei, cele mai multe fiind in Bucuresti, potrivit ANOFM.

Cea mai mare indemnizatie de somaj, de 7.103 lei lunar, a revenit unui fost director general al unei societati comerciale din Capitala. Totodata, un sef serviciu din Brasov, ajuns somer, a incasat lunar 5.299 de lei, iar un fost director de banca, aflat in aceeasi situatie, a primit anul trecut 4.755 de lei lunar.

Alti sapte someri au beneficiat de indemnizatii de somaj de peste 3.000 de lei.

Peste 460.000 de someri in octombrie. Rata somajului, in crestere

Astfel, unui fost manager din Capitala i-a revenit o indemnizatie de somaj de 3.824 de lei, un fost director de societate comerciala din Vrancea a primit 3.688 de lei, un director general/director general adjunct banca/societate de leasing din Bucuresti ramas fara loc de munca a incasat 3.685 de lei.

De asemenea, un contabil-sef din Bucuresti a primit lunar o indemnizatie de somaj de 3.518 de lei, un manager de proiect, tot din Capitala, a beneficiat de o indemnizatie de somaj in valoare de 3.468 de lei, un fost manager iesean a incasat lunar 3.340 de lei, in timp ce un alt manager de proiect din... mai mult


Vineri, 06 Martie 2015, ora 15:26

1 comentariu
Indemnizatie lunara de aproape 6.000 de lei - cel mai bine "platiti" someri romani

Indemnizatie lunara de aproape 6.000 de lei - cel mai bine "platiti" someri romani

Cea mai mare indemnizatie de somaj aflata in plata se ridica la 5.755 de lei, platiti unei persoane din judetul Botosani care a ocupat postul de director adjunct la o societate comerciala, potrivit ANOFM.

Aceasta este si cea mai mare indemnizatie acordata in 2013.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) informeaza ca, pe langa indemnizatia de aproape 6.000 de lei, in 2013 au mai fost in plata alte 14 indemnizatii de peste 3.000 de lei, noua dintre acestea in Bucuresti.

Trei dintre cele 14 indemnizatii de peste 3.000 de lei sunt mai mari de 4.000 de lei, doua dintre acestea fiind platite in Capitala, iar una, in Brasov.

Astfel, pe locul al doilea in topul celor mai mari indemnizatii de somaj este un fost director economic din Capitala, care primeste lunar 4.833 de lei, urmat de un fost director tehnic, tot din Bucuresti, care are o indemnizatie de 4.356 de lei, si de un fost director de program din Brasov, pentru care se platesc lunar 4.239 de lei.

In Bucuresti, mai sunt in plata, printre altele, o indemnizatie de somaj de 3.907 lei, pentru o persoana care a ocupat functia de receptioner contractari-achizitii, una de 3.630 de lei pentru un fost director economic si o alta, de 3.594 de lei, pentru un fost manager financiar.

Alti 3.589 lei sunt platiti lunar, tot ca indemnizatie de somaj, unui fost asistent manager, 3.494 lei pentru un fost expert in management activitati investitionale, 3.254 de lei pentru un fost... mai mult


Marti, 17 Decembrie 2013, ora 17:43

1 comentariu
Cheltuielile pentru ajutorul de somaj majorate, indemnizatia medie ramane 487 lei

Cheltuielile pentru ajutorul de somaj majorate, indemnizatia medie ramane 487 lei

Cheltuielile pentru asistenta sociala prevazute in bugetul asigurarilor pentru somaj vor fi majorate cu 60 milioane lei in vederea achitarii indemnizatiilor de somaj pentru un numar mediu anual de 158.000 someri.

Nivelul indemnizatiei medii lunare se pastreaza la 487 lei. Cheltuielile fondului de garantare pentru plata creantelor salariale se majoreaza cu suma de 33,3 milioane lei.

Per total, cheltuielile bugetului asigurarilor pentru somaj aferent sistemului asigurarilor pentru somaj vor creste cu suma de 136 milioane lei, fiind prevazute majorari si la "Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile", cu 50 milioane lei, si la "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", cu 35 milioane lei. Cheltuielile de administrare si functionare a sistemului de asigurari pentru somaj vor fi diminuate cu circa noua milioane lei.

La bugetul asigurarilor pentru somaj prin proiectul de act normativ se propune majorarea veniturilor bugetului asigurarilor pentru somaj aferente sistemului asigurarilor pentru somaj, cu suma de 185,6 milioane lei si diminuarea cu suma de 4 milioane lei a veniturilor fondului de garantare pentru plata creantelor salariale.

Subventia acordata de la bugetul de stat va fi majorata cu suma de 191,6 milioane lei.

In ceea ce priveste bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii, proiectul de act normativ propune diminuarea veniturilor cu suma de 663,2 milioane lei rezultand din majorarea veniturilor... mai mult


Marti, 30 Iulie 2013, ora 09:10

Ministrul Muncii, despre salarii, indemnizatii si somaj

Ministrul Muncii, despre salarii, indemnizatii si somaj

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a facut, marti, cateva precizari legate de salarii indemnizatii si somaj.

Intr-o interventie la Romania Tv, ea a precizat ca reintregirea salariilor continua dupa planul stabilit.

"Proiectia este favorabila, semnalele din economie sunt normale, nu avem semnale ca nu am putea realiza marirea salariilor bugetarilor cu 8%", a spus aceasta.

In plus, legat de ajutoarele la incalzire, ministrul Muncii considera ca nu se vor face modificari importante si ca, in prezent, se lucreaza la conturarea profilului consumatorului vulnerabil, care va fi gata pana in octombrie.

Ulterior, oficialii romani vor duce propunerile pe masa celor de la Fondului Monetar International (FMI), pentru a fi aprobate.

In alta ordine de idei, Mariana Campeanu a prezentat primele cifre oficiale legate de tinerii someri, precizand ca 3.500 de romani s-au inscris pentru a primi aceasta indemnizatie, dupa rezultatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat.

Ea a apreciat ca multi dintre acestia isi vor gasi locuri de munca, mai ales dupa adoptarea recentelor masuri, de scutire de la plata CASS a angajatorului timp de un an pentru tineri si de plata la incasarea facturilor.

"Vor fi angajati pe cate locuri de munca vor fi disponibile, dar pot sa va spun ca astfel de facilitati au condus la angajarea tinerilor in foarte multe unitati economice, pentru ca angajatorul e stimulat, nemaiplatind atatea contributii la stat", a sustinut Mariana Campeanu.

De... mai mult


Marti, 17 Iulie 2012, ora 20:54

4 comentarii
Guvernul reduce indemnizatia de somaj la 75% din indicatorul social de referinta

Guvernul reduce indemnizatia de somaj la 75% din indicatorul social de referinta

Guvernul a decis ca indemnizatia de somaj va reprezenta, incepand cu 2011, 75% din valoarea indicatorului social de referinta, de 500 lei, si nu va mai fi raportata la salariul minim, majorat la 670 lei, aceeasi modificare de calcul urmand sa fie aplicata si pentru absolventii care vor primi ajutor de somaj.

Actul normativ stabileste ca indemnizatia de somaj va reprezenta 75% din valoarea indicatorului social de referinta, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, si nu 75% din salariul de baza minim brut pe tara, ca in prezent, scrie Mediafax.

La suma rezultata se va adauga, ca si in prezent, un procent cuprins intre 3 si 10% din media salariului brut pe ultimele 12 luni, in functie de stagiul de cotizare.

In acelasi timp, pentru absolventi ai institutiilor de invatamant care primesc ajutor de somaj, indemnizatia va reprezenta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, acordata pe o perioada de 6 luni, si nu jumatate din salariul minim, ca in prezent.

Indicatorul social de referinta este definit in legislatie drept unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti - cu exceptia indemnizatiei de somaj - suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj in vederea incadrarii in munca a anumitor categorii de persoane.

"Valoarea indicatorului social de referinta se modifica prin hotarare de guvern, in functie de indicele de crestere a preturilor de consum prognozat an/an anterior", se arata in ordonanta.... mai mult


Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 20:43

16 comentarii
Presa de azi: Guvernul da liber la somajul tehnic

Presa de azi: Guvernul da liber la somajul tehnic

200.000 de romani vor intra in somaj tehnic. Guvernul sustine ca economiseste peste 400 de milioane de lei de pe urma acestei masuri, titreaza sambata Gandul.

Cabinetul Boc a dat, vineri, unda verde actului normativ prin care masura somajului tehnic se aplica si in 2010, de la 1 februarie. Astfel, angajatii din societatile care isi suspenda temporar activitatea vor primi timp de trei luni 75% din salariul de baza, iar contributiile la asigurarile sociale (CAS) si impozitul pe venit sunt suportate de stat.

"Asta inseamna ca pe perioada suspendarii temporare a activitatii unei intreprinderi, timp de 3 luni de zile statul preia plata contributiilor de asigurari sociale ale angajatului si angajatorului, urmand ca salariatul sa primeasca 75% din salariu pe parcursul acestei perioade de 3 luni de zile", a explicat seful Executivului.

"Prin aplicarea aceastei masuri vor fi salvate 200.000 de locuri de munca in 2010", a subliniat premierul Boc, adaugand ca somajul tehnic va functiona in cazul intreruperii totale sau partiale a activitatii intreprinderii sau agentului economic.

Evenimentul Zilei: Somajul tehnic, introdus cu intarziere

Somajul tehnic a expirat la finele anului trecut si prelungirea acestuia era una dintre primele masuri de sprijin pentru mediul de afaceri pe care executivul ar fi trebuit sa o ia anul acesta.

"Guvernul nu s-a gandit la nimic pentru a ajuta oamenii de afaceri. Era clar ca primul trimestru al anului va fi foarte greu si ne asteptam ca... mai mult


Sambata, 06 Februarie 2010, ora 08:31

1 comentariu
Somaj de lux in Sibiu: 1.800 de lei pe luna

Somaj de lux in Sibiu: 1.800 de lei pe luna

In timp ce un fost director sibian primeste peste 1.800 de lei somaj, sute de proaspeti absolventi ai institutiilor de invatamant trebuie sa se descurce somajul de baza, de 300 de lei.

Conform datelor furnizate de reprezentantii AJOFM Sibiu, cel mai mare ajutor de somaj din judet il primeste un fost director sibian, de 1.893 de lei lunar, scrie Adevarul online.

Pe locul doi se afla un fost angajat din domeniul informatic care primeste o indemnizatie de somaj de 1.886 de lei lunar, iar locul al treilea in topul somerilor "de lux" este detinut de un fost tehnician in cercetare, care primeste 1.795 de lei pe luna.

Si asta in conditiile in care ca cei mai multi dintre someri trebuie sa se multumeasca doar cu cei 75% din salariul minim brut pe economie, adica 450 de lei lunar. In plus, numarul acestora este completat de absolventii diferitelor institutii de invatamant care nu au reusit sa isi gaseasca un loc de munca si care beneficiaza de cele mai mici indemnizatii, respectiv 300 de lei lunar.

"Indemnizatia acordata de stat este de 75% din salariul minim pe economie, la care se adauga sporuri si un procent intre 3 si 10%, in functie de stagiul de cotizare. Daca la un stagiu de cotizare de baza se platesc alti 3%, dupa 20 de ani, beneficiarul primeste un procent de 10%", a precizat Ovidiu Ogrean, purtator de cuvant al AJOFM Sibiu. mai mult


Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 17:20

3 comentarii
Alte articole despre: indemnizatii somaj, somaj lux
Statul nu are bani pentru toti somerii anului 2009

Statul nu are bani pentru toti somerii anului 2009

Statul poate asigura din fondul de somaj doar plata unui numar de indemnizatii similar celui din 2008, desi rata somajului este de asteptat sa creasca semnificativ in acest an.

Pe masura ce prognozele privind rata somajului au fost tot mai optimiste, fondul de somaj a devenit mai sarac de la an la an, coborand, in 2008, sub doua miliarde de lei, in timp ce incasarile celorlalte bugete au crescut semnificativ, cu zeci de procente. Daca, in urma cu sapte ani, contributia cumulata pentru angajat si angajator era de 6%, in 2009 se situeaza la 1%, scrie Capital.

Ministerul Muncii mizeaza pe o crestere moderata a somajului si a intocmit un proiect al fondului de somaj care va putea plati indemnizatii si ajutoare pentru aproximativ 250 de mii de persoane lunar, cu mult mai putin decat numarul somerilor estimat de sindicate.

"Fondul de somaj a fost redus in ultimii ani, considerandu-se, eronat, ca s-a terminat cu somajul in Romania. In afara de asta, cifrele estimate de Guvern sunt niste aiureli, pentru ca ei nu pot inca sa estimeze care vor fi efectele crizei financiare in Romania", considera analistul economic Ilie Serbanescu.

Potrivit celor mai recente proiectii bugetare pentru 2009, Guvernul a luat in calcul o rata a somajului de 5%, in crestere cu un punct procentual fata de cea estimata de fostul Executiv.

Media anuala a ratei somajului in Romania a scazut de la 11,2% in 2000 la 3,9% in 2008. mai mult


Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 10:46

1 comentariu
Tariceanu: Somajul ar putea creste in 2009 din cauza romanilor din Spania

Tariceanu: Somajul ar putea creste in 2009 din cauza romanilor din Spania

Rata somajului ar putea creste in 2009 din cauza intoarcerii in tara a romanilor aflati la munca in state afectate de criza economica, astfel incat este necesar ca bugetul sa prevada venituri pentru plata indemnizatiilor de somaj, a explicat, luni, premierul Calin Popescu Tariceanu.

"Rata somajului in 2009 va depinde si de un alt factor care este foarte greu de evaluat. Depinde de numarul de romani care s-ar putea intoarce din strainatate, din statele grav afectat, cum este Spania. In Spania este o grava recesiune economica, un somaj care practic a explodat", a declarat premierul.

Seful Executivului a spus ca este necesar, din acest motiv, ca bugetul asigurarilor de somaj sa prevada veniturile pentru plata indemnizatiilor de somaj. Premierul a precizat ca in Romania nu se poate vorbi de o recesiune economica ci de o scadere a cresterii economice, estimata la 4-6% pentru anul viitor.

Tariceanu a afirmat ca Romania nu are nevoie "sub nicio forma" de ajutor financiar international dupa modelul statelor vecine, insa numai daca masuri precum majorarea salariilor profesorilor cu 50% vor fi evitate. "Economia este sanatoasa. Dar sa stiti un lucru. Daca in aceste momente luam masurile contrare, o si pe a noastra", a spus el.

Bugetul asigurarilor de somaj pentru 2009 a luat in calcul reducerea ratei somajului de la 4% in acest an la 3,9% in 2009. Pentru asigurari si asistenta sociala, bugetul pe 2009 prevede alocarea a 11,4% din PIB (65,7 miliarde de lei).

Tariceanu... mai mult


Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 14:10

12 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae